חפש נושא
חפש עו"ד
עורכי דין >  מאמרים ומידע >  כך תקבלו כצאצאים של מגורשי ספרד את האזרחות האירופאית

 כך תקבלו כצאצאים של מגורשי ספרד את האזרחות האירופאית

מאת:  מאמרי מערכת ליגל אינפו
מנהלת פורום מאמרי מערכת
פורסם: 1/1/2018

 

כך תקבלו כצאצאים של מגורשי ספרד את האזרחות האירופאית

 

אולי הפעם האחרונה שלמדתם על מגורשי ספרד הייתה במסגרת לימודי ההיסטוריה, אך כעת ההיסטוריה חוזרת לתיקון! כיום, רבים הישראלים המנצלים את ההזדמנות הניתנת להם מהממשל הספרדי והפורטוגלי המאפשרת קבלת דרכון אירופאי למגורשי ספרד. כאזרחי אירופה אתם זוכים לאינספור הטבות המעניקות לכם איכות חיים גבוהה יותר. אז אילו הטבות מגיעות לכם, מה הבדיקות המקדימות שעליכם לעשות ומה באמת נדרש מכם כדי להוציא דרכון?

 

הדרכון האירופאי – אילו הטבות מגיעות לכם?

אזרחות פורטוגלית לצאצאי מגורשי ספרד היא הרבה מעבר לאזרחות. כאזרחי אירופה אתם זוכים למניפה רחבה של הטבות שתעניק לכם איכות חיים גבוהה הרבה יותר. כידוע, כיום מדינות רבות באירופה נמנות תחת האיחוד האירופאי, מה שקושר בין המדינות ומאפשר לאזרחים שלהן לנדוד ביבשת ללא כל מגבלה. הנדידה בין המדינות אינה חיונית ויעילה רק במקרים של חופשות, אלא גם בחיי השגרה: כאזרחים פורטוגלים, תוכלו לעבוד וללמוד בפורטוגל ובכל מדינה אחרת החברה באיחוד.

 

ישנן תכניות לימודים המסובסדות לגמרי, לצד תכניות לימודים ששכר הלימוד אליהן נמוך משמעותית מזה שהייתם משלמים בארץ. כמו כן, מאחר ואתם מקבלים דרכון אירופאי, לא תצטרכו יותר לקבל אשרת כניסה לארצות הברית של אמריקה – שעריה של ארצות הברית פתוחים בפניכם דרך קבע.

 

הבדיקות המקדימות, בדיקת הזכאות והמסמכים הנדרשים

בכדי ליהנות מהאפשרות של הוצאת הדרכון הפורטוגלי, עליכם לעבור תחילה את בדיקת הזכאות. לא מדובר על בדיקה פורמלית הנערכת בגוף רשמי, אלא על בדיקה שעורכים על מנת להעריך את סיכויי קבלת הדרכון שלכם. במרבית המקרים, ניתן לבדוק את הזכאות לדרכון על פי שם המשפחה הנוכחי שלכם, או על פי שם המשפחה הקודם או שם המשפחה של האם. על פי שם המשפחה, ניתן לאמת את גירוש המשפחה מספרד או פורטוגל וכך גם להתקדם בתהליך.

 

מה נדרש מכם על מנת לצאת לדרך של הוצאת אזרחות פורטוגלית?

בכדי להוציא את הבקשה שלכם לפועל, עליכם להציג מסמכים המעידים על הקשר שלכם אל פורטוגל. לכן, המסמכים שלרוב מעידים על הקשר כוללים תעודת זהות עם שם המשפחה של המגורש, אילן יוחסין, תעודת לידה ומסמכים נוספים שעליכם להציג על פי דרישה. התהליך כולל גם אישור שניתן לכם על ידי הסוכנות היהודית, וגם אישור שניתן לכם על ידי הממשל. במרבית המקרים, התהליך אמור לקחת בין שנה לשנה וחצי, שבסופם תזכו להיכנס אל יבשת אירופה בתור אזרחים!

סמן ושתף
 צור קשר עם העו"ד   חזרה לקטגוריה מאמרי מערכת   הדפס מאמר   שלח לחבר
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אין תגובות למאמר זה

כתבות הקשורות לנושא
כוחו של הסכם ממון מול הליך פשיטת רגל
מהי מהירות מופרזת?
חייב מוגבל באמצעים
חקירת יכולת
צו הפטר בפשיטת רגל כקרש הצלה
עורך דין יעקב לביא
דיני מיסים
עורך דין יעקב לביא
עורכת דין גליה שמילוביץ- גרינגרד
דיני עבודה ועמותות
עורכת דין גליה שמילוביץ- גרינגרד
עורכת דין כרמית  תירם
דיני תעבורה ותנועה
עורכת דין כרמית  תירם
עו"ד מיכל  ישראלי
רשלנות רפואית
עו"ד מיכל  ישראלי
עו"ד קרן בק פוגל
דיני חברות וקניין רוחני
עו"ד קרן בק פוגל
עו"ד עמית ביר
דיני נזיקין ותאונות
עו"ד עמית ביר
עו"ד דיאנה רוזנבוים
דיני מקרקעין
עו"ד דיאנה רוזנבוים
עו"ד שרון סגל
דיני גירושין
עו"ד שרון סגל
 מאמרי מערכת ליגל אינפו
מאמרי מערכת
 מאמרי מערכת ליגל אינפו
מעונין להופיע פה?