הפורום עוסק בענייני תעבורה ועבירות תנועה כגון: נהיגה בשכרות, מהירות מופרזת, תאונות דרכים, אי ציות לתמרורים ורמזורים וכיו"ב.
* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.
עו"ד כרמית תירם מתמחה בייעוץ וייצוג בדין הפלילי לרבות דיני התעבורה. לאחר תקופה בה התנדבה בייצוג נאשמים במסגרת הסנגוריה הציבורית ועבדה בבית המשפט לתעבורה בירושלים, פתחה משרד פרטי.
ולדי שאל/ה:
15/7/2015 ב 14:40
שלום, עברתי תאונת דרכים כאשר רכב בנתיב השמאלי סטה לנתיב שלי (נתיב שמאלי) ותוך כדי שהוא באלכסון פגעתי בו (בדופן שמאל של הרכב). רציתי לדעת על מי חלה אחריות על התאונה ?
tomgalza
19/11/2015 ב 19:29
שני ספיר שאל/ה:
14/7/2015 ב 01:53
אייל שאל/ה:
8/5/2015 ב 17:33
שלום לאחרונה זכיתי בתביעה שהגשתי נגד העיריה בעיר מגורי.כעבור כשבועיים קבלתי מהעיריה צק אך ממנו קיזזה חוב שהיה לי עבור קנס על חניה שלא שילמתי מאז שנת 2010. הקנס במקורו היה ע"ס: 250 ש"ח,כעת,כעבור 5 שנים קיזזה כאמור העיריה סה"כ:1200 ש"ח (תירצה זאת בהוצאות גביה וכו) שאלתי: האם רשאית העיריה לקזז חוב וללא כל הודעה על כך?זאת בעוד בכל הזמן שחלף לא ניסתה לגבות את החוב(שלחה מכתב לו השבתי מידיית ומאז לא הגיבה יותר). שנית, האם יתכן והוצאות הגביה יהיו פי 4 מסכום גובה הקנס? האם זה תקין? לאור העובדה שהמדד בכל אותה תקופה הוא סביב ה-0. ואיזה הוצאות גביה יש לרשות שגובהן כ- 1000 ש"ח ? בקיצור,האם המהלך שעשתה העיריה הינו חוקי ואם כם איזה סימוכין יש לכך בחוק? אשמח לתשובה מפורטת, בברכה, אייל
ilana שאל/ה:
28/4/2015 ב 16:22
שלום מבקשת לשאול ארעה תאונת דרכים בה הייתי מעורבת: עת ביצעתי פניית פרסה פגע ברכבי רוכב אופנוע (בדלת הנוסע). חוקר המשטרה טוען שאזומן למשפט. האם אני אשמה? האם עלי להגיע בייצוג עורך דין ? מה צפוי לי ??? אנא , אני במצוקה וחרדה מאוד. לרוכב האופנוע שלום, אושפז אך ללא פגיעות קשות. הרוכב משתף פעולה תודה אילנה
אדם שאל/ה:
18/3/2015 ב 12:57
שלום, אשמח להתייחסותכם לשאלה הבאה : ידוע שהצבת אוטבוס ורכבים אחרים שהוסבו למגורים, גם בקרקע פרטית (בין חקלאית או שלא ) היא דבר אסור ע"פ חוק שלא במסגרת אישורי מועצה מקומית וכו' (ע"פ דיוק לחוק והכללת רכב או מבנה-יביל על גלגלים בתוך הגדרת "מבנה"). שאלתי : האם ניתן להציב מבנה על גלגלים (לדוגמא, קראוון מגורים גדול על נגרר של משאית) על שטח (מאושר לבנייה? חקלאי? ציבורי?) כאשר המבנה איננו מחובר לשום תשתית חיצונית (וכאן הדגש הגדול), כלומר כל תשתיות המים, חשמל וכו' הן עצמאיות ללא חיבורים חיצוניים לשטח, ואז האם ע"פ חוק יהיה מותר להציב אותו והוא לא יחשב ל"מבנה" שכן אין כאן "עיקר וטפל" של מבנה לכאורה? בתודה. אדם
ברוך שאל/ה:
10/3/2015 ב 14:39
אני חסר יכולת ואמצעים ולכן לא יכול לקחת עורך דין ולהיעזר בו. קיבלתי תביעה מחברת ביטוח על תאונה שקרתה לי לפני כחצי שנה. חברת הביטוח היא של הרכב השני שנפגע ואני הייתי על קטנוע. כמובן שהתביעה בשפת עורכי דין מדופלמת שלא בדיוק ניתנת להבנה למעט העובדה שאני אשם (מה שלא נכון) ומסירים כל אחריות מהלקוח שלהם וכל אשמה ולכן עלי לשלם סכום של כ 11000 ש"ח. (יש לציין שהנהגת גם שיקרה בציון העובדות). איך אני יכול להתנהל מולם ובכל זאת להצליח. תודה על המענה מראש. ברוך
אור שאל/ה:
15/2/2015 ב 14:35
שלום רב, קבלתי דוח חנייה במקום בו אני ומשפחתי מחנים כבר מעל 40 שנה, החנייה היא למעשה רמפה שחלקו הקדמי של הרכב עומד עלייה וחלקו האחורי עומד על מדרכה שמסומנת באדום לבן, על גבי הדוח נרשם שהרכב עומד עם 4 גלגלים על המדרכה והכתובת שבו לכאורה בוצעה העבירה על גבי הדוח היא ביישוב וברחוב אחר לגמרי, לאחר שבקשתי לבטל את הדוח, נאמר לי שהתובע החליט לשנות את סעיף העבירה לשני גלגלים על המדרכה, ולשאלתי לגבי הכתובת השגויה, נאמר לי שהתובע רשאי לשנותה עם חתימתו ללא שום בעיה. האם דוח שכל פרטיו שגויים (העבירה ומקום העבירה) לא בר ביטול? והאם התובע העירוני רשאי לשנות את פרטיו? תודה
ירון שאל/ה:
5/2/2015 ב 14:37
שלום. לפני כשנתיים הייתי מעורב בתאונת דרכים בה רכב פגע בי מאחור והעיף אותי על רכב מקדימה. חברת הביטוח של הרכב הפוגע לא משלמת לרכב שנפגע מקדימה וחברת הביטוח של הרכב מקדימה תובעת אותי. התאונה קרתה בשפלה הדרומית ומשם גם שלושת בעלי הרכב אך חברת הביטוח הגישה את התביעה בנצרת עילית. האם זה תקין ומה אני יכול לעשות בעניין? תודה.
בטי שאל/ה:
23/12/2014 ב 13:24
לפני כשנה עצר אותי שוטר בגין הנדון. עיכב אותי לכ10 דקות ורשם את הדוח, בסיומן אמר שהדוח ישלח אלי הבייתה אולם הדוח מעולם לא הגיע. טלפון ממחלקת הגבייה מבר לי שהדוח קפץ ל1500 ש"ח. דואר ישראל לא מוכן להוציא מסמך המעיד על אי תפקודו וטוען שלא היה לי שם על תיבת הדואר- דבר לא נכון. הדוורית עצמה מכירה אותי אישית. חשוב לציין שלא שוחחתי בטלפון, השוטר נסע באיטיות על אופנוע ואני עמדתי בפקק, כל שעשיתי היה להשים את היד על מוט ההילוכים (ידני), הטלפון שהיה במטען מוצמד לאזור מול מוט ההילוכים. מה עלי לעשות? תודה!!
yossish שאל/ה:
20/12/2014 ב 19:02
שלום רב!
קבלתי דוח חניה בבאר יעקב על סך 500 שקלים,על סעיף עבירה 8.נרשם שהעבירה צולמה ותועדה.
לאחר שביקשתי לידי את הצילומים,קבלתי צילום אחד מטושטש.לוחית הזיהוי לא קריאה.
ככל הידוע לי,הסכום על עבירה כזו אמור להיות 250 שקלים.כמו כן,ידוע שבאיזור ישנה מצוקת חניה קשה.אין חניונים מוסדרים ובאין ברירה אנשים מחנים על מדרכות,מעברי חציה ובכניסה לחצרות של חניות משותפות.מה ניתן לעשות בנידון? תודה
ניקולאי שאל/ה:
17/10/2014 ב 15:18
שלום, במסגרת אירוע רכיבת אופניים, סובב כנרת, נסגרים הכבישים סביב כנרת. המעבר פתוח לשתי קטגוריות משתמשי דרך בלבד: (1) רוכבי אופניים ששלמו למארגני האירוע (95 ש"ח לאדם!!!) ו-(2) כל הולכי רגל. אני מבקש לברר חוקיות של חסימה סלקטיבית כזו של כביש ציבורי. החסימה מתבצעת ע"י סדרנים מטעם המארגנים בנוכחות שוטרי משטרת ישראל. האם לשוטר מותר לעשות סלקציה, בכביש ציבורי, בין רוכב אופניים ששילם לבין מי שלא? תודה רבה מראש
אלי שאל/ה:
8/10/2014 ב 08:41
התנהל דיון בענייני בבימ"ש לתעבורה (דיון שישי של גמר הוכחות) והשופט נתן למאשימה פרק זמן של 14 יום מתאריך הדיון להגיב למה שנאמר בדיון ("למען הזהירות אבקש להשלים טיעוני בכתב") אך עד היום (שלושה חודשים) היא טרם הגיבה ולכן גם אני לא יכול להגיב לטענותיה כי לא קיבלתי אותם בנוסף התבקשתי להמציא אישור כלשהו לבימ"ש - והוא נשלח לשופט, גם עליו היא הייתה צריכה להגיב ולא הגיבה השופט שלח לה מכתב לפני חודשיים וביקש ממנה להגיב, אך היא מתעלמת. מהן האפשרויות שלי בשלב זה? מה עלי לעשות (אינני מעוניין לתת לתובעת הארכה נוספת והרצון שלי זה שתואשם בבזיון בית משפט והתיק יגנז) לעזרתך אודה.
דני שאל/ה:
9/8/2014 ב 12:27
הי כרמית, אשמח לשמוע את דעתך אתמול קרתה לי תאונת דרכים, הרכב של מבוטח בביטוח חובה ללא צד ג', לפי המצב שהיה, אני לא אשם בתאונה. אני נסעתי בנתיב שמאל, לפני נסע רכב בנתיב ימין, כל הדרך הנהג ברכב לפני התלבט היכן להחנות את הרכב, ולפתע החליט לבצע פניית פרסה כאשר ראה שיש לו את האפשרות, הוא הפתיע אני התחלתי לבלום, אך זה לא הספיק. יש נזק לשני הרכבים. איך כל העסק עובד? מה עלי לעשות, האם יש לי את האפשרות להתחיל תהליך תביעה כלשהו נגד הנהג, דרך חברת הביטוח שלו? או דרך בית משפט? אשמח לשמוע את תגובתך תודה מראש דני.
אביתר שאל/ה:
4/8/2014 ב 20:59
שלום! אני הנהג העיקרי ברכב שרשום על שם אח שלי בשלוש השנים האחרונות. קיבלתי מספר דוחות מהירות בשנתיים שלוש האחרונות. הדוחות שולמו, אבל לא מזמן נפל לי האסימון שהנקודות על העבירות יועברו לבעל הרכב. האם לאחר כל-כך הרבה זמן יהיה אפשר להעביר את העבירות המיוחסות לרכב אליי, ואת הנקודות לרישיון הנהיגה שלי? אביתר
אלי שאל/ה:
4/8/2014 ב 00:31
שלום , מצטער לא מצאתי קטגוריה מספיק קרובה אז כתבתי פה . רכב על שמי היה מעורב בתאונה כשהנהג הוא גיסי . אל מי יופנו המכתבים ? ומי צריך לשלם הוצאות תיקון לרכב השני ? בעל הרכב ? (אני) או גיסי שנהג בזמן התאונה ואני אפילו לא הייתי נוכח . אגב פרטיו (של הגיס) ידועים לתובע . בינתיים קיבלתי מהם מכתב . שאלתי היא : אם אני אומר להם שאני בעל הרכב אבל לא נהגתי , זה אכן לגיטימי ונכון בעיני החוק לבקש מהם לרדת ממני ולהתנהל רק אל מול הנהג ? או שהם יצדקו אם יאמרו לי שמבחינתם הרכב שלי אז יש להם עסק איתי . ובמקרה והוא לא משלם ,הם יכולים "לרדוף" אותי ? בקיצור .. מי אחראי לשלם הוצאות תיקון בעיני החוק בעל הרכב או הנהג ? אשמח לתשובה מהירה . וממש תודה
אוהד חיל שאל/ה:
18/7/2014 ב 14:53
שלום רב, לפני יומיים הייתי מעורב בתאונת דרכים, נסעתי בדרך בינעירונית בעלת נתיב אחד ללא סימון הפרדה שלפני נסעה משאית זבל. ביצעתי עקיפה באזור שבו הראות הינה טובה, כאשר שבאמצע העקיפה המשאית החליטה לבצע פנייה שמאלה ללא התראה מוקדמת וללא איתות מתקדים לדרך עפר. ניסיתי לבלום את המכונית תוך כדי סטייתה שמאלה במקביל למשאית אך ללא הואיל ונכנסתי בה בצידה השמאלי. ברצוני לדעת מי אשם בתאונה והאם כדי לי לתבוע. בתודה מראש, אוהד.
בן שאל/ה:
17/7/2014 ב 00:09
שלום רב לכולם
היום חניתי בחניון מסחרי המסומן בתמרורים {אין כניסה וחד סיטרי}
כאשר יצאתי בנסיעה אחורנית נכנס לנתיב רכב באין כניסה ופגענו אחד בשני
הפגיעה אצלי היא מאחור אמצע והפגיעה של השני היא מאחור צד מעל הגלגל האחורי . מי שאם בתאונה ??
רווית שאל/ה:
1/6/2014 ב 10:59
תומר שאל/ה:
6/5/2014 ב 12:09
תודה רבה,
תומר
יואב לוי שאל/ה:
13/10/2013 ב 17:16
שלום, היתה לי תאונה ביום שישי כאשר פגעתי בארגז שכנראה נפל ממשאית (לא ראיתי כי היה מולי טנדר) בארגז היה כסא של אופיס דיפו הרכב שלי נפגע ונפתחו לי 2 כריות אויר מכיוון שאני לא יודע איזה רכב הפיל את המשאית אני מעוניין לדעת אם אפשר לדרוש מכביב שש לבדוק ולהעביר לי מידע על הרכב והאם אני יכול לתבוע את כביש שש על הנזק אני אציין שאין לי ביטוח מקיף תודה מראש! יואב
רועי שאל/ה:
31/8/2013 ב 12:39
שלום, לפני כמעט שנתיים (12/2011) קבלתי דוח חניה מעיריית רמת גן שהתקבל על הרכב, בשמשה. מיד לאחר קבלת הדוח (כשבוע שבועיים) הגשתי ערעור לעיריית רמת גן. אחרי הרבה מאוד סבלנות וטלפונים למחלקת החניה שלהם הם אמרו לי שקיבלו את הערעור ושאני אקבל תשובה לכשזה יטופל. ביקשתי לקבל אסמכתא למשלוח הערעור יותר מפעם אחת וכל פעם נאמר לי שהם ישלחו, אך כמובן לא עשו כן. לפני כחודש וחצי התקשרתי לשאול מה קורה עם הדוח. חזרה אלי מישהי מטעמם ואמרה שהיא קצת לא מבינה מה קורה עם הדוח הזה ושהיא תבדוק את הנושא ותחזור אלי. כמובן שהיא לא חזרה אלי וכמובן שלא ניתן היה להשיג אותם טלפונית, וגם כשכן הצלחתי לא ממש עזרו לי. מעניין מאוד שפתאום, שבועיים אחרי ש"הערתי" אותם משנת החורף שלהם קיבלתי הביתה קנס מוגדל בתוספת 50% עם מכתב מאיים ממשרד עו"ד. יש להדגיש כי: מעולם לא קיבלתי דרישת תשלום בדואר לביתי פרט למכתב המאיים והקנס המוגדל כאמור. הערעור שלי התקבל אצלם אך מעולם לא התקבלה עליו תשובה מסודרת. לגבי הקנס המוגדל אני בטוח שאיני חייב לשלם (הרי מעולם לא קבלתי תשובה על הערעור). מעולם לא קבלתי אפשרות לבקש להשפט על העבירה. השאלה היא אם ניתן לבטל את הדוח מטעמים טכניים או מחמת התיישנות. תודה רבה, רועי
מאיר שאל/ה:
30/8/2013 ב 01:01
שלום ,
הוגש נגדי כתב אישום בבית משפט לתעבורה על כך שלפני כשנה 1.לא שמרתי מרחק (עבירה על תקנה 49 (א).
2.נהיגה בחוסר זהירות תקנה 21(ג)
3.אי מסירת פרטים תקנה 144 (א)וסעיף 38(1) לפקודה.
הוזמנתי לתת עדות במשטרה וטענתי ששמרתי מרחק של כ2-3 מטרים מהרכב שלפניי ונסעתי להערכתי כ20-30 קמ"ש .לא פגעתי ברכב של הנוסעת הייתי מאוד קרוב אליה, היא טוענת לפגיעה ברכבה וברשותה תעודה רפואית
הנוסעת שנסעה לפניי האטה את מהירותה כ 20 מטרים מהרמזור שהיה ירוק ונסעה לאט על מנת שהרמזור התחלף לאדום כדי שתוכל להוריד את הנוסע שהיה לידה (מתברר שזה אחיה).מכיוון שמבחינתי לא היה אירוע של תאונה לא נתתי פרטים למתלוננת. אודה לתשובתך מה עליי לעשות?
הערה-יש לי בטוח מקיף לרכב עם הגנה משפטית ,האם צריך לפנות לביטוח ? אודה לתשובתך.
ליאור שאל/ה:
25/8/2013 ב 10:35
שלום, לפני יותר משנה קיבלתי דו"ח בת"א בעילה של חניה על מדרכה מול אתר בניה. לאחר בדיקה התברר שחלה התיישנות על הדו"ח מכיוון שהגיע לבייתי יותר משנה לאחר ביצוע העברה ולכן הגשתי ערעור. בבדיקה היום עם עיריית ת"א נאמר לי שהערעור נדחה היות ומדובר ברכב ליסנג ועל דו"ח כזה חלה התיישנות רק לאחר שנתיים. האם זה נכון? תודה ליאור
אוהד
20/1/2014 ב 15:23
כן, נוהל הסבה - שנתיים. הסיבה היא שהודעת התשלום נשלחת לחברת הליסינג. חברת הליסינג מחזירה לעירייה שהרכב היה בבעלות החברה בה עבדת. העירייה שולחת לחברה. החברה מחזירה לעירייה ואומרת שהרכב שלך. העירייה שולחת לך את דרישת התשלום. יש כאלה שחושבים שזה בסדר שהסיפור (הפשוט, למעשה) הזה צריך להאריך את הזמן בשנה נוספת. (אני לא עו״ד - אולי שווה לך לברר אצל מי שיותר בקיא - אני פשוט אכלתי את הסיפור הזה על בשרי)
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!