קניין רוחניIntellectual Property (IP) , הוא שם כללי לזכויות הקשורות במושאים שאינם מוחשיים כמו למשל יצירה ספרותית, אמנות, סימן מסחר, סוד מסחרי, פטנט וכיו"ב. הקניין הרוחני מקבל הגנה על פי החוק והדין הן בתחומי מדינת ישראל בדמות חקיקה (חוק זכות יוצרים, חוק עוולות מסחריות, פקודת הפטנטים והמדגמים, פקודת סימני המסחר וכיו"ב), והן בעולם באמנות בינלאומיות אשר ישראל חברה בהן או מחויבת על פיהן.
קניין רוחני יש קודם כל לאבחן, מאיזה סוג הוא האם הוא פטנט או מדגם למשל, על מנת לנתח את ההגנות החלות עליו בדין, ולאחר מכן להכין את ההגנות החוזיות אשר יש לצייד בו את בעליו, כמו למשל הסכם סודיות או הסכם רשיון. לבסוף, במידה ונפגעות זכויות בקניין רוחני, כמו במקרה של העתקה, יש לבחון כיצד ניתן לתקוף את הפגיעה בין על דרך של תביעה משפטית ובקשת סעדים זמניים ובין באמצעים אחרים.
בעניינן של חברות היי-טק באים לידי ביטוי שני התחומים במלואם שכן חברות כאלו בדרך כלל מבססות את עסקיהן על קניין רוחני כלשהו כמו פטנט או תכנה והתנהלותן במרחב המשפטי הוא לרוב כחברה או תאגיד אחר.
- למידע נוסף על שירותיו של עו"ד חברות, לחץ כאן.
* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.
משרד עורכי דין קרן בק פוגל מתמחה בתחומים הבאים - משפט מסחרי, דיני חברות הייטק, קניין רוחני וליטגציה.
מאיה שאל/ה:
4/8/2014 ב 13:11
אסף שאל/ה:
28/7/2014 ב 23:42
היי, ברצוני להשתמש בתמונות לבניית אתרים באינטרנט אולם אני ממש מפחד ולא רוצה להפר זכויות יוצרים. אין לי בעייה לרכוש רישיון ממאגרי התמונות הגדולים אבל מה קורה במצב שבו התמונה שרכשתי ברישיון ממאגר התמונות אינה שייכת לאדם שהעלה אותה למאגר התמונות מלכתחילה כלומר, למעשה אני מפר זכויות יוצרים שלא ביודעין...הרי אין לי שום דרך כלשהי לדעת האם התמונה מפרה זכויות יוצרים או למי היא שייכת במקור (הרי יכול להיווצר מצב שהאדם שהעלה את התמונה מפר זכויות יוצרים בעצמו) שאלתי עו"ד באחד הפורומים והוא אמר שבמצב כזה במידה ועמדתי בתנאי הרישיון של מאגר התמונות ובמידה ויש לי קבלה ועל פניו זה נראה שזה היה בתום לב הרי שעומדת לזכותי הגנת המפר התמים הקבועה בחוק. חיפוש קטן ברשת לגבי הגנת מפר תמים: סעיף 58 לחוק זכויות יוצרים:"הופרה זכות יוצרים או זכות מוסרית, ואולם המפר לא ידע ולא היה עליו לדעת, במועד הפרה, כי קיימת זכות יוצרים ביצירה, לא יחויב בתשלום פיצוים עקב ההפרה". כמה עורכי דין מנתחים את החוק ונתנו דוגמאות לפסיקות (כדוגמת מיקרוסופט ישראל בהפרת גופן גוטמן-קורן) בהן עולה שהגנה זאת ניתנת רק בהנחה שבה יש הנחה סבירה שאין זכויות יוצרים על היצירה כלומר,התיישנות של זכויות יוצרים והגנה זאת למעשה אינה תקפה למצב של טעות בזיהוי בעל זכויות היוצרים במצב של קניית רישיון למשל. מה עושים? הרי הדרך היחידה שלי שהשיג תמונות היא לקנות ממאגרי תמונות וגם שם, אין לי שום דרך לדעת בוודאות למי שייכות זכויות היוצרים המקוריות והאם התמונות הועלו למאגר התמונות כחוק...הרי כל מאגרי התמונות מצהירים שאין להם זכויות יוצרים על התמונות. האם אין שום דרך נאותה שבה אוכל להתגונן על עצמי? הרי אני ממש לא רוצה להפר זכויות יוצרים...
kerenfogel
29/7/2014 ב 12:28
הסיטואציה אותה אתה מתאר בעלת סיכויי התממשות וסיכון משפטי נמוכים, אך לא בלתי אפשריים. צודקים עורכי-הדין אשר ייעצו לך בנושא ההגנות שקיימות במקרים מן הסוג הזה, אולם אם ברצונך להימנע מכל סיכון אפשרי, אני ממליצה לך לצלם את התמונות לבד או לרכוש אותן ישירות מהצלם. בברכה, קרן בק פוגל עו"ד
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יונית שאל/ה:
16/7/2014 ב 01:19
ניתן פסק בורר שבמסגרתו אני צריך לשלם לתובעים סכום מסויים. הם, צריכים במסגרת ההסכם גם לעשות דבר מה (לפרסם פרטים כלשהם לגבי דבר מה שהם עיוותו בעבר). כיוון שהם לא עשו זאת ולא פרסמו את מה שהיו צריכים לפרסם, אני מסרב לשלם (מאה אלף ש"ח), עד שיפורסם העניין מצידם, כלומר, עד שגם הם ימלאו אחר פסק הדין. מותר לי לעשות זאת? האם יש בחוק איסור על התניה שכזו או מותר לי. אם החוק אוסר עלי, האם עו"ד יכול לסייע לי בנושא?
kerenfogel
4/8/2014 ב 14:38
פסק דין כמו שאת מתארת כולל תניות המשולבות זו בזו. אם את צריכה לבצע את חלקך זה כנראה במקביל ובתנאי שהם ימלאו את חלקם. אם בית המשפט לא קבע מנגנון לוודא זאת, עליכם לעשות זאת בעצמכם או באמצעות עורכי דינכם. בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אלין שאל/ה:
6/7/2014 ב 20:14
ערב טוב, היה לי רעיון לפורמט תוכנית ריאליטי. נפגשתי עם עורך דין לפגישת ייעוץ בתשלום. הוא הנחה אותי להעמיק את הרעיון ולכתוב מעין מיני תסריט לתכנית ואח"כ לפנות לחברות הפקה. כך עשיתי. תוך כדי המתנה לתשובות שלא איחרו לבוא חיפשתי בגוגל אם משהו כזה כבר קיים. ראיתי שיש משהו דומה מאוד. נושא התוכנית שצולמה היא קבוצת פוטבול אמריקני ואילו התכנית שעליה חשבתי היא על קבוצת כדורגל. מעבר לזה הרעיון לתוכנית דומה. לא הבנתי עד לרגע זה איך באתר האמריקאי לרישום זכויות יוצרים אני רואה את פרטי הרישום. כלומר שם הסדרה מופיע שם מספר פעמים אך אני לא מצליחה לראות את התוכן. כמו כן נודע לי שהיה משהו דומה באיטליה וספרד. איך אני בודקת זכויות יוצרים? אם לפני שידעתי שיש תוכנית כזו חשבתי על הרעיון בעצמי האם אני עדיין מוגבלת ? בהנחה שזה רשום היכנשהו. אני רוצה למצוא עו"ד אחר. אך לא רוצה לבזבז את כספי אם איני יכולה לעשות דבר. אציין שיש התעניינות ברעיון מצד ערוץ טלוויזיה אך אני רוצה להבין את עניין זכויות היוצרים קודם. תודה מראש
מיכאל שאל/ה:
2/7/2014 ב 01:17
כאשר התחלתי לעבוד בחברת הייטק הובטח לי x אופציות שמתחלקות למספר שנים. ברצוני לשאול מספר שאלות בעניין: 1. איך ניתן לברר מה הוא החלק היחסי של האופציות מכלל מניות החברה? 2. האם היחס הזה יישמר תמיד או שבעלי החברה יכולים להוסיף עוד מניות? 3. במידה והם משנים את היחס, האם הם חייבים להודיע על כך או שאין לי זכות לדעת? 4. האם יש דרך לדעת כמה מניות ואופציות יש לכל אחד בחברה? החברה הינה חברה פרטית ואינה נסחרת באף בורסה. תודה מראש.
kerenfogel
9/7/2014 ב 00:58
שאלותיך ענייניות אך סבוכות ותלויות במידע נוסף . אנסה לענות לך באופן כללי: כל מניותיה של חברה רשומים אצל רשם החברות. מניות אלו יכולות להיות מחולקות לבעלי מניות או להיות חלק מהון המניות של החברה. ניתן לראות את הכל בעיון במסמכי החברה אצל הרשם. עם זאת, אם לחברה קיימת תכנית אופציות – המניות ה"מובטחות" לא יהיו רשומות אצל הרשם. בדרך כלל תוכנית אופציות לעובדים רגילה אינה מקנה זכויות מפני דילול, אך הכל תלוי בהסכמות שלך עם החברה. בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד
מעיין שאל/ה:
23/6/2014 ב 12:02
הוצאו נגדי צו עיקול זמני במעמד צד אחד והזמנה לסדר דין מקוצר בתובענה לסכום של 110000 ש"ח. החתומה על המסמכים היא רשמת בכירה של בית המשפט. לפי מה שהבנתי, לא בסמכותה של רשמת בכירה לדון בתביעות של מעל 50,000 ש"ח ולהוציא צווי עיקול בעקבות זה... אני צודקת? טועה? מה אפשר לעשות בנידון? האם הצו בטל כי זה לא בסמכותו של רשם בכיר להוציא צו על סכום כזה ולדון בתיק שהסכום בו הוא מעל חמישים אלף?
kerenfogel
29/6/2014 ב 10:12
סמכויות רשם ליתן צו אינן דומות לסמכויות לדון. רשם המוציא צו עיקול לפני המשפט אינו "דן בתיק" ובתיק ידון ככל הנראה שופט. מכל מקום יש לבדוק את הסמכויות בצורה מסודרת בתקנות סדר הדין האזרחי. אם תרצי, נשמח לסייע לך בייעוץ טלפוני אישי. בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד.
בן ציון שאל/ה:
25/5/2014 ב 10:07
אבקש לדעת אם מומחה שמונה ע"י בי"מ בחוות דעתו חייב להתיחס לחוזה (בניה)פאושלי ולסעיפיו וכמו חן לחוו"ד של מומחה מטעם המזמין . שנית האם בי"מ יכול לקבל את חוות דעתו של אותו מומחה אם לא התיחס לחוסה ולחוות דעת של מומחה המזמין ואם אפשר לבטל את חוות דעתו במקרה כזה ולבקש מינוי מומחה אחר אני מודה לכם בן ציון
kerenfogel
9/6/2014 ב 11:24
כעקרון בית המשפט מכריע בעצמו על פי מה שהוא מסיק מתוך חוות הדעת. חוות דעת של מומחה אינה חייבת להתייחס לחוות דעת של מומחה נגדי. ליתר השאלות, אני ממליצה על שיחה טלפונית, העניין אינו מתאים לפורום. בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד
רותם שאל/ה:
3/3/2014 ב 17:29
שלום, במידה וחברה בע"מ נקלעה לקשיים כלכליים, ישנו איזה גורם שיכול לעזור בסיוע משפטי? תודה
דנה שאל/ה:
12/2/2014 ב 17:39
שלום רב, בעלי ליווה הקמה של עסק במשך חודשיים. לפני שהוא ובעל העסק החלו, הם הסכימו ביניהם על סכום X לכל חודש ולא חתמו על הסכם כתוב מאחר והיו חברים. היום, חודש לאחר סיום תקופת ההקמה (חודשיים), בעל העסק לא מוכן לשלם וטוען שהוא לא מרוצה מהתוצאה. אגב, העסק על הרגליים ומתפקד ומכניס מחזור חודשי נאה מאד לעסק חדש. בעלי עשה יותר מללוות אותו ולמעשה הקים עמו את העסק והיה לצד בעל העסק כל יום ויום. במהלך החודשיים בעל העסק לא התלונן וכיום הוא טוען שכל הזמן היה לא מרוצה. גם אם בעל העסק אכן לא היה מרוצה, הוא עדיין נתן לבעלי להמשיך לעבוד ולא סיים את ההתקשרות ביניהם. מדובר על סכום משמעותי שהוא אינו מוכן לשלם כיום... הוא רוצה לשלם מעט מאד. אלו צעדים מומלץ וניתן לעשות לפני תביעה בבית משפט והאם יש על מה לתבוע (שכן אין חוזה כתוב)? תודה מראש,
עו"ד קרן בק פוגל
13/2/2014 ב 11:00
שלום רב, גם חוזה שבעל פה הוא חוזה לכל דבר והפרתו מזכה את הצד השני (אתכם) בפיצוי. הבעייתיות הגדולה שבו היא בעייתיות הוכחתו שעשויה להיעשות באמצעים חיצוניים.כמובן שאין באפשרותי לסייע ללא מידע מפורט. אתם מוזמנים לפנות לייעוץ אישי. בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד
ויקי שאל/ה:
12/12/2013 ב 11:25
לפני כשנה, בחורף שעבר היתה לנו תקלה ולא יכולנו לראות טלויזיה, היה מזג אויר קשה והגיעו פעמיים טכנאים. בפעם השנייה הם אמרו שזה בגלל שהצלחת רופפת והיא זזה ממקום למקום. הם עשו משהו זמני ואמרו שצריך בהמשך לעשות משהו קבוע אולי אפילו להחליף צלחת. דיברתי עם מנהלת שירות הלקוחות(נדמה שזה התפקיד שלה) והיא הבטיחה שהיא תטפל בזה. ראיתי שלא קורה כלום ואחרי שבוע שבועיים יצרתי איתה קשר והיא אמרה שוב שהיא תטפל בזה. לא קרה כלום והחלטתי שאני לא צריכה לרדוף אחריהם. עכשיו חזר המזג אויר הסוער וחזרה התקלה כי הרי לא טיפלו בזה. דיברתי עם האחראית שטענה כי התקלה לא במשך שנה כי הרי ראינו טלויזיה ופיקפקה במה שהטכנאי שנה קודם אמר. היא התעקשה שהתלה רק מהיום ואמרה שמחר יגיע טכנאי אבל לא בטוח שהוא יפתור את הבעייה. ביקשתי לדבר עם מנהל בכיר יותר ולא נותנים לי. אני רוצה לדעת אם יש לי עילה משפטית לתבוע אותם כדי לקבל את התשלום על השנה שהם לא טיפלו בתקלה פלוס תשלום על עוגמת נפש על מה שקרה אז ושוב היום. תודה
מנחם שטרן שאל/ה:
26/11/2013 ב 13:16
שלום לך קרן פוגל ברצוני לשאול מספר שאלות בנוגע לזכויות האם מותר לי להעלות תמונות שמצאתי באינטרנט שצולמי ע"י צלם מקצועי? במידה ואני מעלה תמונה שלא צולמה על ידי ונמצאה ברשת לאתר שלי מקדיש מתחת לתמונה את שם הצלם ללא אישורו יש פה עילה לתביעה? או שמספיק שאני רושם את שם הצלם?
kerenfogel
8/12/2013 ב 11:13
עקרונית, כדי להעלות תמונות אלו יש לקבל את אישור הצלם. אישורו של הצלם דרוש גם אם נותנים לו קרדיט. בהעדר אישור מהצלם הדבר עלול להוות עילת תביעה ולכן ממליצה להשתמש רק בתמונות שנרכשו/ניתנו בגינן הזכויות. בהצלחה. קרן בק פוגל, עו"ד.
[email protected] שאל/ה:
17/11/2013 ב 16:27
שלום רב, שמי מתן ולא מזמן יצאתי משותפות בעסק (זכיינות להפעלת קפיטרייה). העניין הוא כזה, אני פחות הייתי מעורב בתחום של ההתעסקות מול הספקים שלנו ואני לא יודע אם יש מצב שנשארו זנבות של חובות\התחייבויות שייתכן שבעתיד פתאום יחפשו אותי ספקים וידרשו ממני כסף. ביטלנו את העוסק מורשה של השותפות ולמיטב ידיעתי הוא פתח כרטיסי לקוח חדשים על שמו בלבד ועל שם העוסק מורשה הפרטי החדש שלו, אך אני לא לגמרי סומך עליו כי הוא קצת מפוזר, שאלתי היא האם יש איזשהו נוסח של טופס שאני יכול להחתים אותו עליו שמגן עליי עתידית מכל סיטואצייה של נושים שדורשים כספים שנוגעים לעסק הנ"ל? מאוד ירגיע אותי אם תהיה בידי איזו אסמכתא כזו כי כבר קרו מקרים כאלה מעולם ואני לא רוצה להכנס לסטטיסטיקה.
kerenfogel
24/11/2013 ב 14:46
מוטקה שאל/ה:
18/10/2013 ב 09:19
שלום רכשתי לפני שנתיים מכשיר פלאפון מחברת אורנג. היתה לי החזר כספי על המכשיר כתלות בכך שאני נשאר בחברה. כיום אני נמצא בחברת בת שלהם 012מוביל. האם אני עדיין זכאי להחזר על המכשיר? (שכן מדובר על אותה חברה) בברכה
kerenfogel
27/10/2013 ב 11:33
התנאים בנוגע לזכאות למכשיר, קבועים בדרך כלל בהסכם. עלי לבחון את ההסכם על מנת להגיע להחלטה. בדרך כלל העובדה שחברה אחת היא חברת בת של אחרת, אינה משנה לענין הזכאות להחזר על המכשיר אם כי יכול ויש הסדר בין שתי החברות. במידה ואתה מעוניין בייעוץ פרטני אתה מוזמן ליצור עמנו קשר. בהצלחה, קרן בק פוגל, עו"ד
ליאת שאל/ה:
2/10/2013 ב 11:20
שלום אני גרושה +4 ילדים ניסתי להכנס לתהליך של פרק ב בחיים ונכנסתי להריון הבאתי ילדה האבא לא רשם את הילדה באוכלוסין ( בת"ז) אני רוצה לתבוע אותו למזונות מה עליי לעשות האב רשום בבית החולים בזמן שילדתי את הילדה אשמח לקבל יעוץ מהיר תודה
kerenfogel
27/10/2013 ב 10:23
יוליה שאל/ה:
1/10/2013 ב 12:53
שלום,
אני ועוד חברה מקימים חברה בע"מ.
האם התקנון עליו חותמים בשלב ההקמה (כולל יחסים בין בעלי המניות) הוא ניתן לשינוי בהמשך או זה משהו מחייב לאורך כל חיי החברה?
תודה רבה!
kerenfogel
27/10/2013 ב 10:21
התקנון חל בין בעלי המניות בכל הזמנים של החברה. השינוי שלו אפשרי אך הוא דורש החלטה מסודרת של בעלי המניות של החברה ודווח לרשם החברות. בין בעלי המניות הראשונים ניתן גם להגיע להסכם שלא יחול על בעלי המניות האחרים (הסכם מייסדים) והשינוי שלו קצת פחות מסובך. בהצלחה, קרן בק פוגל, משרד עו"ד
יולו ניריא שאל/ה:
23/8/2013 ב 07:06
הנפיקו 1000 מניות, פרעו מתוכן 100, והעניקו לאדם 20 מניות נפרעות (כשהוא חושב שיש לו 20% בחברה). האם יש לו בעצם רק 2%!!! כי יכולים מייד אחר כך לפרוע את שאר ה900 מניות????
kerenfogel
25/8/2013 ב 09:59
המונחים שלך לא מדויקים. נראה שרשמו הון של 1000 מניות ומתוכן הקצו 100 ו- 20 לך. בפועל יש לך 20 אחוזים בחברה אך אלו יכולים להדלל גם ל2 % וגם לפחות. הכל כמובן תלוי בתקנון החברה ובהסכמים עליהם אתה חתום. יש לבחון אותם על מנת להבין את מצבך המשפטי. בברכה קרן בק פוגל, עו"ד.
ריטה שאל/ה:
22/8/2013 ב 23:09
שלום
אני אזרחית ישראלית שכרגע חיה בקנדה. אני בעלת עסק צילום פה בקנדה. בחורה שהייתה ברשימת חברים שלי בפייסבוק החליטה לקחת תמונות שאני צילמתי מהפורטפוליו שלי ולהשתמש בהם בעסק שהיא פתחה בישראל.
באתר שלי כתוב במפורש שכל הזכויות שמורות לי ושאסור לשהשתמש בתמונות בלי אישור כתוב ממני, שאסור לחתוך או לשנות את התמונות בכל צורה שהיא.
הבחורה , לקחה את התמונות בלי רשות , שינתה אותם , חתכה אותם בחלקם ובחלקם אפילו ניתן לראות עדיין את הלוגו שלי...הלקוחות שלי פה בקנדה אישרו לי להתשמש בתמונות לצורך פורטפוליו בלבד ולא לצורך מסחרי ולא לשימוש של אף אחד אחר. פניתי לבחורה כמה פעמים בבקשה שתוריד את התמונות והיא מסרבת לעשות זאת.
מה אני יכולה לעשות? הלקוחות שלי דורשים ממני לפתור את הבעיה הזו ואני לא יודעת איך. האם אני יכולה להגיש תביעה? איך? איפה?
בבקשה תייעצו לי.
kerenfogel
25/8/2013 ב 09:52
תודה על פנייתך. ככל הנראה מהעובדות שתיארת ניתן לפעול משפטית. אך לשם מתן תשובה מדויקת נידרש לעוד פרטים. את מוזמנת לפנות אל משרדנו במייל [email protected] לייעוץ פרטני. בברכה קרן בק פוגל, עו"ד.
גיא שאל/ה:
18/8/2013 ב 18:47
שלום רב, אשמח להבהרה של שאלה בתחום הקניין הרוחני, שם חברה. האם אני יכול להירשם בשם של חברה קיימת ברשם החברות ולהוסיף או לשנות תוספת כלשהי למשל: א.ב. (שם קיים) א.ב פתרונות דפוס (עם התוספת שלי) האם ניתן להירשם ברשם החברות תחת שם שכבר רשום כחברה אך להוסיף מילה נוספת רק לפרוטוקול. שאלתי בפן המשפטי בלבד, ידוע לי שבמעמ אין שום בעיה לפתוח תיק עם אותו שם.
kerenfogel
27/8/2013 ב 13:58
לפי סעיף 27 לחוק החברות לא ניתן לרשום תאגיד בשם הדומה לתאגיד קיים אם השימוש בשם זה עלול להטעות ולא ניתן לרשום תאגיד בשם של סימן מסחר רשום העוסק באותן מטרות. הדבר כמובן תלוי בייחודיות של השם שנבחר והזיהוי שלו עם עסק או מוצר מסוים או עם סימן מסחר אחר. לכן יש לבחון את המקרה לגופו ולראות אם קיימת הפרה או חשש לכזו. אתה מוזמן לפנות אלינו ישירות למשרד בברכה קרן בק פוגל, עו"ד
מאיר שמיר שאל/ה:
17/8/2013 ב 02:13
שלום רב, רציתי לשאול אם קניתי מוצר אלקטרוני מסויים וגיליתי בוודאות שהינו מוצר מזוייף , לאותה חברה של המוצר יש יבואן רשמי ומאיפה שקניתי נטען שהוא עושה יבוא מקביל. האם יש דבר כזה תביעה על זיוף ?? תודה.
kerenfogel
27/8/2013 ב 14:04
על פי פקודת סימני המסחר, התביעה בגין הפרת סימן מסחר היא הזכות של בעל הסימן. אך על פי חוק הגנת הצרכן, גם לצרכן יש את הזכות לתבוע בגין שימוש בסימן מסחר על מוצר שאינו מקורי. עם זאת ייבוא מקביל יכול להעיד שהמוצר כן מקורי. אתה מוזמן לפנות אל משרדנו להמשך ייעוץ. בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד
עידו שאל/ה:
10/8/2013 ב 22:29
שלום רב,
אנו 4 אנשים שמעוניינים לפתוח חברה במטרה לייבא לישראל מוצר מסוים. בנוסף לפעילות עסקית צפויה, כולנו גם עובדים כשכירים, וחלקינו לא מעוניינים שהמעסיק יידע על כך שפתחנו חברה.
האם יש אפשרות מבחינה משפטית לפתוח חברה על שם אדם אחד, ובמקביל שכולנו נחתום על חוזה שעל-פיו בעלות החברה ורווחיה שייכים ל-4 אנשים ולא וכל פעולה גורלית עבור החברה (כגון מכירה וכו') דורשת אישור של כל ה-4?
האם חוזה מסוג זה יכול לגרום לבעיות כלשהם בעתיד?
תודה רבה מראש
kerenfogel
11/8/2013 ב 09:24
מיכאל שאל/ה:
4/8/2013 ב 09:38
שלום רב,
אני לא יודע אם השאלה רלוונטית לפורום זה, אך אודה אם תפנו אותי למקום רלוונטי.
ברצוני לברר מה החוק בישראל אומר לגבי חתימות דיגיטליות למסמכים.
אם ברצוני לפתוח חברה אשר תנפיק מערכת לחתימות דיגיטליות מה ההגנה המשפטית עליי ועל הלקוח? אילו תהליכים עליי לעבור ולאילו גורמים לפנות בעניין?
תודה רבה מראש,
בברכה,
מיכאל
kerenfogel
4/8/2013 ב 12:40
בישראל חל על העניין חוק חתימה אלקטרונית התשס"א-2001. בתמצית, על מנת להפעיל חברה העוסקת בחתימה אלקטרונית יש לעמוד במס' דרישות; יש להירשם במאגר גורמים מאשרים במשרד המשפטים, להוכיח את מהימנות וזמינות המערכת, להפקיד ערבות בנקאית ו/או לרכוש פוליסת ביטוח [ע"פ דרישת הרשם], לרשום מאגר מידע על פי חוק הגנת הפרטיות ולהראות שמדובר באדם או תאגיד ללא דופי. נוסף על כל אלה יכול רשם הגורמים המאשרים לדרוש תנאים נוספים. ההגנה המשפטית לה אתה והלקוח זכאים היא כקבוע בחוק ובכפוף לתנאיו. האמור לעיל הינו תמצית קצרה של הוראות החוק ומדובר בנושא מורכב וסבוך. נשמח לעזור אם תדרש לרישום בפועל בהצלחה.
מיכאל
4/8/2013 ב 13:35
יפית שאל/ה:
27/7/2013 ב 21:09
שלום רב, ב23.5 התחתנו וחצי שנה לפני כן סגרנו חוזה עם חברת צלמים. סכום העסקה 8000 ש"ח שהתפרסו למס' תשלומים. בחוזה הם חתמו לנו שנקבל את כל החומר חודש לאחר האירוע. אחד התשלומים היה לחודש אחרי האירוע. הצ'ק נפדה אך עד היום לא קיבלנו את החומרים. (27.7). דיברנו איתם מס' פעמים וכל פעם הם אומרים "שבוע הבא" וזה לא קורה. ואז שוב אנחנו יוצרים איתם קשר ו"מערבבים" אותנו בתירוצים של: "התכוונו לשבוע אחרי", "יש לנו עומס". אנחנו רוצים שלא יערכו לנו את החומר ולבקש שימסרו לנו את החומר גלם ואנחנו כבר נערוך אותו בעצמנו. בנוסף אנחנו רוצים חלק מכספנו בחזרה ופיצוי על עוגמת הנפש. האם זה אפשרי ואיך מתחילים תהליך?
אבי שאל/ה:
12/7/2013 ב 11:57
שלום,
לפני זמן עזבתי חברה שניהלתי. מכרתי לחברה את כל המניות שהיו ברשותי. כלל השותפים בחברה רשומים בחשבון הבנק כבעלי ערבות אישית.
ביקשתי מהשותפים, במעמד העזיבה, להסיר אותי מחשבון הבנק. הובטח לי שהדבר ייעשה בהקדם אולם טרם.
נאמר לי שלפי חוק הערבות, מאחר ואני כבר לא בעל מניות בחברה, אני יכול לדרוש מהבנק להסיר אותי, באופן חד-צדדי. תוך הצגת העתק מרשם החברות לפיו אינני שותף עוד בחברה.
האם זה נכון? אם כן, היכן ניתן למצוא זאת כתוב בחוק הערבות?
תודה מראש.
ויקה שאל/ה:
16/5/2013 ב 17:24
בטרם הקמת החברה נפגשו איתן ואהוד במשרדו של עורך דינם, ושם סוכמו התנאים העיקריים שיהוו את הבסיס להתקשרות בין הצדדים. נערך חוזה מחייב אשר נחתם על ידי שני הצדדים בנוכחות עורך הדין כדלקמן: (א) כל מניית הנהלה מעניקה זכות למנות דירקטור אחד למועצת המנהלים של החברה; (ב) עסקיה של החברה ינוהלו על ידי שני השותפים יחדיו, אך ההחלטות בדירקטוריון ובאסיפה הכללית יתקבלו ברוב רגיל; (ג) מניות ההנהלה לא יהיו ניתנות להעברה ליורשים או לכל אדם אחר. בתקנון החברה נרשמו התנאים המפורטים לעיל, ובנוסף להם התנאי כי אם יפחת מספר הדירקטורים מתחת למספר שנקבע בתקנון, רשאים הדירקטורים המכהנים להשלים את מכסת הדירקטורים לפי בחירתם, עד למינויים כדין של הדירקטורים החסרים בישיבת האסיפה הכללית השנתית הבאה. בינתיים נפטר אהוד ובנו לוי ירש אותו.לוי טען שהוא זכאי לרשת את מניות ההנהלה של אביו המנוח כי התנאי המגביל המופיע בתקנון הוא מחוסר כל תוקף בהיותו נוגד את סעיף 1 לחוק הירושה הקובע כי "במות אדם עובר עזבונו ליורשיו". לוי מינה את עצמו ואדם נוסף כדירקטורים בחברה מכוח שתי מניות ההנהלה של אביו, אך בסמוך לאחר מכן החלו סכסוכים עם איתן. בעקבות זאת התפטר לוי מהדירקטוריון ואיתו התפטר גם מי שמונה על ידו. לוי דרש אסיפה כללית כדי למנות דירקטוריון חדש, אולם איתן מינה בינתיים שני דירקטורים המקורבים לו והחל לנהל את החברה ללא לוי. באסיפה הכללית שזומנה בעקבות הדרישה נכשל לוי במשימתו לגרום לבחירת דירקטוריון חדש. לא עבר זמן ואיתן גרם לכך שהחברה תנפיק 1,000 מניות רגילות נוספות בנות 1 ₪ כ"א. מיד לאחר ההנפקה ופרסומה, הזדרז איתן ורכש בעצמו את המניות החדשות, ובכך שינה את מאזן הכוחות בחברה לטובתו. לוי פנה לבית המשפט כדי למנוע מאיתן לנהל את החברה בלעדיו. טענתו היתה שעפ"י ההסכם שנכרת בין איתן לבין אביו המנוח, הסכם שלא הוכחש, החברה חייבת להתנהל עם שני השותפים כשהם פועלים יחדיו, ואין תוקף להתנהלות החברה ע"י שותף אחד בלבד, והיות ויש לראות בתקנון חוזה בין בעלי המניות בינם לבין עצמם ובין בעלי המניות והחברה, יש לפרש אותו לפי אומד דעת הצדדים בעת הקמת החברה. בית המשפט סרב להיענות לבקשתו. האם נכון פסק בית המשפט בסרבו להיענות לבקשתו של לוי?
kerenfogel
19/5/2013 ב 09:23
שלום רב, אנו מודים לך על השאלה. במידה ומדובר במקרה אמיתי, וודאי שלא ניתן בפורום זה לענות על השאלה ויש לכל הפחות לקיים פגישת ייעוץ מסודרת כדי לבחון את המסמכים ואת המטריה המשפטית. במידה ומדובר בשאלה ממבחן או עבודה בדיני חברות בפקולטה למשפטים, צר לנו אך משרדנו אינו עונה על שאלות אלו, אינו אחראי לתוצאת המבחן, ולא להפרת תקנון האוניברסיטה או המכללה. בהצלחה קרן בק פוגל, עו"ד
דני שאל/ה:
18/3/2013 ב 23:30
שלום
רציתי לדעת אם מבחינת החוק פקח כלבים מטעם רשות מקומית מחויב ללבוש תלבושת תקנית של פקח עם ציון שם הרשות ששלחה אותו?
נתקלתי במצב בו פקח כלבים ישב ברכב לא מסומן של הרשות בלי שום סימן מזהה של פקח, וכשזיהה כלב משוטט יצא מהרכב ראיתי שהוא לבש חולצת טי שירט צבעונית שרשומה עליו המילה "פקח" בלבד ללא שום אזכור של הרשות ששלחה אותו.
האם הדבר חוקי/תקין ? היכן ניתן למצוא מה אומר החוק לגבי זה?
בנוסף האם הוא חייב להציג תעודה מזהה כפקח?
תודה רבה