קניין רוחניIntellectual Property (IP) הוא שם כללי לזכויות הקשורות במושאים שאינם מוחשיים כמו למשל יצירה ספרותית, אמנות, סימן מסחר, סוד מסחרי, פטנט וכיו"ב. הקניין הרוחני מקבל הגנה על פי החוק והדין הן בתחומי מדינת ישראל בדמות חקיקה (חוק זכות יוצרים, חוק עוולות מסחריות, פקודת הפטנטים והמדגמים, פקודת סימני המסחר וכיו"ב), והן בעולם באמנות בינלאומיות אשר ישראל חברה בהן או מחויבת על פיהן.

קניין רוחני יש קודם כל לאבחן, מאיזה סוג הוא האם הוא פטנט או מדגם למשל, על מנת לנתח את ההגנות החלות עליו בדין, ולאחר מכן להכין את ההגנות החוזיות אשר יש לצייד בו את בעליו, כמו למשל הסכם סודיות או הסכם רשיון. לבסוף, במידה ונפגעות זכויות בקניין רוחני, כמו במקרה של העתקה, יש לבחון כיצד ניתן לתקוף את הפגיעה בין על דרך של תביעה משפטית ובקשת סעדים זמניים ובין באמצעים אחרים.

בעניינן של חברות היי-טק באים לידי ביטוי שני התחומים במלואם שכן חברות כאלו בדרך כלל מבססות את עסקיהן על קניין רוחני כלשהו כמו פטנט או תכנה והתנהלותן במרחב המשפטי הוא לרוב כחברה או תאגיד אחר.

למידע נוסף על שירותיו של עו"ד חברות, לחץ כאן

* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

עו"ד קרן בק פוגל

משרד עורכי דין קרן בק פוגל מתמחה בתחומים הבאים - משפט מסחרי, דיני חברות הייטק, קניין רוחני וליטגציה.

יוני שאל/ה:
13/5/2010 ב 14:28

אורנג'- חיוב לא מוצדק והתחמקות מאחריות

שלום. לפני כחודש, ב 25/03, ביצעתי עיסקה טלפונית באשראי, מול אורנג' בה הצטרפתי למסלול שהם הציעו לי. לאחר מס' שעות ביטלתי את העיסקה לאחר שנאמר לי שאם מבטלים עיסקה טלפונית תוך 48 שעות אני לא מחוייב בכלום. עקב החשש הכבד שבסופו של דבר אני כן אשלם שאלתי שוב ושוב אם בטוח שאני לא אשלם והובטח לי שלא אשלם כלום. פחדתי מזה ופחדתי בצדק. לאחר מספר ימים הגיעה אליי חשבונית על סך 45 ש"ח על משלוח (שלא היה מעולם..). התקשרתי אליהם ולאחר טרטורים והעברות בין מחלקות של טלמרקטינג ושרות לקוחות (כל אחד זורק אחריות לאחר) נאמר לי שאני אזוכה ולא אחוייב באשראי. הגיע חשבון האשראי וכמובן שחוייבתי בו. התקשרתי שוב ושוב אותם טרטורים שהעבירו אותי בין המחלקות השונות. ב- 11/05 יזמתי קשר שוב, ונאמר לי שיחזרו אליי תוך 48 שעות כי לא "הם" מטפלים בזה אלא רק איתמר יכול לטפל בפנייה הזו. ביקשתי שייטפלו בזה עכשיו מכיוון שאני לא מאמין שיחזרו אליי והובטח לי שיידגישו שהפנייה דחופה ויישתדלו לחזור אליי עוד לפני אך מקסימום תוך 48 שעות. היום ה 13/05, עברו ה 48 שעות ולא חזרו אליי. שוב מסכת טרטורים וזה לאחר שהובטח לי מס פעמים שאני לא אחוייב על כלום. רציתי לדעת אם יש לי עילה לתביעה לא רק כדי לקבל את הזיכוי שמגיע לי אלא גם על זה שגבו ממני בכלל לאחר שהובטח לי שלא ועל שמקשים עליי מאד בקבלת הזיכוי, השעות הרבות שאני משקיע כדי להשיג אותם והרטורים! שיטה זו של הערמת קשיים בקבלת הזיכויים וחיובים שלא צודקים קורים עוד להרבה מאד לקוחות עם חיובים קטנים וגדולים. אני יודע שלהרבה מהלקוחות כבר אין כח להתעסק במספר קטן של שקלים כל חודש בו מופיע חיוב לא הוגן או שלא ביקשו, וזה במיוחד שחברת התקשורת אורנג מערימה עליך כאלה קשיים בקבלת הזיכוי. אני מאמין שכל חיוב לא צודק לא אמור להיות מתוקן בזיכוי, אלא בפיצוי. רק כך לא יהיה משתלם לחברת אורנג להשתית מערכת כזו שבאופן שיטתי לוקחת כספים מדי חודש מלקוחות. אודה אם תחזרו אליי במהרה... ותודה רבה על האתר המדהים הזה! בבקשה חיזרו אליי גם למייל.

עו"ד קרן בק פוגל
29/5/2010 ב 19:21

אורנג'

שלום רב,

הסיטואציה אשר תארת לצערנו מוכרת לרבים מאיתנו, והיא ללא ספק בעייתית מבחינה צרכנית ומשפטית כאחד. למרות האמור, ואפילו אם תהיה לך עילת תביעה כנגדם, קיימת הגנת "זוטי דברים" אשר בגינה נדחות תביעות על עניינים פעוטים כמו הנזק של פחות ממאה שקלים אותו תארת אשר יכול וייחשב פעוט אפילו בבית המשפט לתביעות קטנות. לסיטואציות מעין אלה נועד חוק תובענות ייצוגיות אשר בא להלחם בתופעות של עוול כלפי מספר רב של ניזוקים על ידי חברות גדולות. במקרים כאלה יהיה עליך לבדוק האם קיימים ניזוקים נוספים אשר סובלים מאותה הבעיה והאם אתם עומדים בדרישות נוספות על מנת להצדיק תובענה ייצוגית.

בברכה,

קרן בק פוגל, עו"ד

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אמיר שאל/ה:
2/5/2010 ב 17:15

חברת בזק

שלום רב,

אני לקוח של חברת בזק ולקוח לשירות אינטרנט מהיר, את התשלום החודשי אני משלם כל חודש בבנק הדואר (ללא הוראת קבע וללא אשראי), הבעיה היא מדי חודש כאשר אני משלם את ניירת החוב הם מנתקים אותי ולא מחזירים עד שאני שולח את הניירת המשולמת בפקס. אבל החודש הזה בתאריך 29-4-2010 ניתקו לי את האינטרנט עבור, ובפניתי אליהם הם אמרו שיש חוק חדש בחברה שמחייב אותי לעשות הוראת קבע או הסדר אשראי ואין כל דרך אחרת להחזרת השירות, אפילו אם שילמתי את החוב בבנק הדואר כמו כל פעם. לא הסכמתי לזה וביקשתי להתנתק ואז אמרו לי שאי אפשר לפני הסדר החוב ויש עוד כנס ניתוק!! כאשר שאלתי אותה "האם החוזה שחתמתי אתכם מחייב אותי לעשות הוראת קבע או אשראי?" היא ענתה לי "בזק יכולה לשנות את החוקים שלה מתי שהיא רוצה וללא הודעה מוקדמת"

האם זה חוקי מה שהם עושים? חשוב לציין שאף פעם היה עיקוב בתשלום לתקופה שעולה על חודש, כמו כן אני לא יכול לעשות הוראת קבע או חיוב אשראי בכלל.

ועוד האם אי סיפוק השירות בגלל החוקים שלהם מחייב אותי לשלם את הכנסות (ניתוק) למרות שהם לא רוצים לקבל את כספם דרך בנק הדואר ולא רוצים לספק לי שירות??

אשמח לקבל תשובתכם.

בכבוד רב,

עו"ד קרן בק פוגל
2/5/2010 ב 20:26

שינוי תנאי הסכם - בזק

שלום אמיר,

לכאורה טענותיך במקום. הסכם בינך ובין בזק אינו יכול להשתנות באופן חד צדדי, על פי דיני החוזים, וגם אם כן, לא יכול להשית עליך הוצאות וקנסות נוספים.

מנגד המקרה שלך הוא מקרה יותר סבוך ופחות חד משמעי שכן על מנת להבינו משפטית יש לבחון הן את תנאי ההסכם והאם הסכמת לשינויים כאלו, הן את דיני התקשורת החלים על בזק והן את חוקי הגנת הצרכן.

אשמח לשמוע פרטים נוספים.

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אמיר
2/5/2010 ב 20:40

חברת בזק וחוקים שלה

קודם כל תודה על המענה המהיר,

אני מבין מדבריך שאם לא חתמתי על הסכם חדש אז הם לא יכולים לשנות את החוזה חד צדדי (ללא הסכמתי)?

ועוד שאלה, מה שהם מחייבים (תשלום באמצעות  הוראת קבע או כרטיס אשראי), זה חוקי לפי חוקי הגנת הצרכן?

תודה

אמיר
2/5/2010 ב 20:42

חברת בזק וחוקים שלה

אני מבין מדבריך שאם לא חתמתי על הסכם חדש אז הם לא יכולים לשנות את החוזה חד צדדי (ללא הסכמתי)?

ועוד שאלה, מה שהם מחייבים (תשלום באמצעות  הוראת קבע או כרטיס אשראי), זה חוקי לפי חוקי הגנת הצרכן?

תודה

אמיר
2/5/2010 ב 20:42

חברת בזק וחוקים שלה

תודה

אמיר
2/5/2010 ב 20:43

חברת בזק וחוקים שלה

תודה

אמיר
2/5/2010 ב 20:44

חברת בזק וחוקים שלה

תודה

קרן בק פוגל עו"ד
25/5/2010 ב 18:22

בזק

אמיר שלום,

יש לבחון לעמקו את ההסכם שלך ולראות מה התנאים בו. יכול להיות שלא ניתן לשנותם באופן חד צדדי.

לגבי חוקי הגנת הצרכן, גם כאן הבדיקה צריכה להיות מהותית וקשה לתת לך תשובה חד משמעית. אם תרצה אנא צור קשר שלא דרך הפורום.

בברכה,

קרן

גרי
29/11/2010 ב 19:40

תודה על המידע

מה לגבי תביעות ביטוח. אתם מטפלים?

ניצן שאל/ה:
15/4/2010 ב 13:18

העתקת תכנים באינטרנט

שלום רב

במקצועי אני עורך תכנים. מה החוק קובע לגבי העתקת תכנים, האם יש מידה מסויימת שבה  ניתן להעתיק תכנים ? האם תוכן ערוך וזהה בבסיסו למאמר אחר נחשב כהפרת זכויות יוצרים?

אשמח לשמוע על כך מאוד.
תודה.

קרן בק פוגל, עו"ד
26/4/2010 ב 06:54

הפרת זכויות יוצרים ברשת

שלום רב,

טקסט אשר נכתב על ידי אדם, תמונות אשר צולמו על ידו ואפילו עיצוב גרפי של אתר, הן יצירות המוגנות על ידי זכויות יוצרים. לפיכך, גזירה של תוכן כזה ושימוש בו מהווים הפרה של זכויות יוצרים.

לעיתים ניתן להשתמש בתוכן הכתוב באתר מסוים אך לשנות את הניסוח, אך אם השינויים יהיו קלים בלבד, או אם התוכן הוא כזה שהכותב המקורי השקיע בו מאמץ או יצירתיות, עדיין תהיה חשיפה לתביעה.

אשמח לשמוע יותר על העניין.

בברכה,

קרן בק פוגל, עו"ד

עודד שאל/ה:
15/4/2010 ב 13:12

הפרת זכויות יוצרים ביוטיוב

שלום רב

כמי שעושה שימוש רב ביוטיוב, האם אני יכול להשתמש בסרטונים קיימים לערוך אותם ולהשמש בהם לצרכי שכן בסרטונים יש אפשרות לקחת את הקוד שלהם.

האם בכל אתר שמציג סרטונים ויש אפשרות לקחת את הקוד ישנה אפשרות להשתמש בסרטונים לצרכים מסחריים ולשתול אותם באתר שלי?

תודה,
עודד

קרן בק פוגל, עו"ד
26/4/2010 ב 06:50

שימוש בתכנים וסרטונים

עודד שלום רב,

כל שימוש בתוכן המופיע באתר אינטרנט כלשהו כפוף למערכת היחסים החוזית בין המשתמש באתר ובעלי האתר. מערכת יחסים חוזית זו מוסדרת בתקנון. לגבי יוטיוב קיים תקנון מפורט אשר יש לקראו ולראות את התנאים להורדת התכנים. הפרה של התקנון היא הפרה גם של זכויות היוצרים של יוטיוב או של מפרסמי הסרטונים ועלולה לחשוף אותך לתביעות.

הדבר נכון גם לגבי כל אתר אחר. אתרים בהם אין תקנון המתיר הורדת תוכן כלל, יהיו כפופים לדין הכללי ועל פיו העתקה של תוכן שבאתר עלולה להחשב להפרת זכויות יוצרים ולחשוף את המעתיק לתביעה.

בברכה,

עו"ד קרן בק פוגל

אבי שאל/ה:
20/1/2010 ב 20:23

מיזם שותפים

שלום רב,

אני ושני שותפים שלי רוצים להקים ביחד מיזם. האם אנחנו חייבים להקים חברה לפני המיזם?

כעקרון הבנתי שאפשר לחתום על הסכם בלי להקים חברה.

מה עדיף?

אבי

עו"ד קרן בק פוגל
24/1/2010 ב 16:58

מיזם שותפים

אבי שלום רב,

כאשר נקשרים עם שותפים חשוב מאוד לעגן את מערכת היחסים בין השותפים לבין עצמם. אפשר לעשות זאת בחוזה ואפשר לעשות זאת בתקנון של חברה אשר מקימים. שתי האפשרויות טובות ובכל מקרה לא מומלץ להשאיר את הנושא פתוח עד שמוצאים משקיע או עד שהעסק מתרומם, כי אז מתחילות הבעיות.

ניתן לחתום על הסכם מייסדים בו מסכימים על הקמת חברה ועל חלוקת המניות בה בעתיד. הדבר נוח יותר בגלל שהקמת חברה לעיתים אינה אפשרית, עולה כסף להקמה ולאגרה שנתית וכד', וניתן להמתין עם העניין עד להתקדמות העסק.

מנגד, קיימות שאלות מיסוייות אשר בשלן עדיף לעיתים להקים חברה אותן מומלץ לשאול את רואה החשבון.

בהצלחה,

קרן בק פוגל

M.H. שאל/ה:
9/10/2009 ב 13:33

בעלות על מכתב שנשלח והגיע לנמען

מבקש לברר את שתי השאלות הכלליות הבאות:
1) של מי הבעלות על מכתב שנשלח והגיע לנמען?
2) האם כאשר התקבל המכתב, יהפוך לקניינו הבלעדי של הנמען?
נראה כי התשובה הכללית לשתי השאלות הנ"ל מופיעה בחוק להגנת הפרטיות הקובע כי תהיה פגיעה בפרטיות כאשר יועתק (ע"י צד שלישי) תוכן של מכתב שלא נועד לפרסום בלי רשות מאת הנמען או הכותב.
האם יש פרשנויות נוספות?

בדיון במקרה הפרטי, מדובר על מכתב ששלחה חברה ללקוח.
בהסכם ההתקשרות בין החברה ללקוח לא מופיע סעיף סודיות האוסר על הלקוח לפרסם את הקשר בין החברה ללקוח.
במכתב ששלחה החברה, מופיע בשולי המכתב המשפט הבא: "מסמך זה הינו רכוש (החברה), המידע הכלול במסמך זה הינו מידע פנימי. העתקה, הפצה ו/או כל שימוש אחר במסמך, או חלקים ממנו, הינם אסורים בתכלית האיסור". לפי משפט זה, לכאורה, הלקוח אינו רשאי לעשות שימוש בתוכן המכתב.

במכתב עצמו מפרטת החברה את פעולותיה בתקופת זמן מסוימת, כאשר קיים באותו זמן קשר עסקי בין החברה ללקוח. עקב הפעולות הללו של החברה נגרם נזק כספי ללקוח ולכן מבקש הלקוח לעשות שימוש בתוכן המכתב כנגד החברה.
האם, למרות המשפט המופיע בשולי המכתב, יהיה תוכן המכתב תקף לצורך תביעת הלקוח את החברה?

עו"ד קרן בק פוגל
18/10/2009 ב 15:44

RE: בעלות על מכתב שנשלח והגיע לנמען

NH  שלום רב,
כעקרון אין משמעות לשאלת הקניין והבעלות במכתב. זו שאלה המתאימה יותר לדיני זכויות יוצרים.
מכתב הממוען אליך הוא מכתב אשר אתה רשאי לעשות בו שימוש אלא אם הותנה אחרת בינך ובין כותב המכתב. כך ראית גם בחוק הגנת הפרטיות – אתה אינך צד שלישי אלא ממוען המכתב. אגב, גם בתוספת המופיעה כעניין שבשגרה על מכתבים עסקיים, ההגבלה על שימוש במידע חלה על צד שלישי ואינה גורפת.
כעקרון, כל עוד אין הגבלה ספציפית על השימוש במידע כמו למשל במקרה של שימוש בתוכן מכתב אשר נועד לצורכי משא ומתן לפשרה, או הגבלה על פי חוק או הסכם, אין לך מניעה על פי המידע שמסרת לעשות שימוש במידע בכל הליך המשפטי אשר מתנהל בינך ובין כותב המכתב. אם השימוש הוא לצורך פרסום לצדדים שלישיים, עם זאת, עלי להזכירך כי מלבד הגנת הפרטיות אשר לה יש כללים משלה בדין, קיים גם חוק איסור לשון הרע חוק עוולות מסחריות ודיני הנזיקין – אשר באים להגן על החברה מפני כל נזק אשר עלול פרסום המידע לציבור הרחב לגרום לה – הוא נזק שיכול וייטען נגדך. לכן, פרסום של מערכת היחסים בינך ובין החברה צריך להבחן לאור חוקים אלו ולאור המעשים שברצונך לעשות בו.
כמובן שהכל תלוי בפרטי המקרה הספציפיים.
בברכה,
קרן

שושי בלז שאל/ה:
ב

שיתוף שאלות מבחנים

שלום רב,

יש לנו פלטפורמה לשיתוף שאלות מבחנים . חלק מהשאלות הללו לקחו המורים מספרים. האם יש בעיה של זכויות יוצרים כאשר המורים (או אנחנו שלוקחים מהם את החומר ומקלידים אותו) מעלים שאלות אלו למערכת?

תודה מראש,
שושי

קרן בק פוגל, עו"ד
20/6/2010 ב 18:33

שאלות מבחנים

שושי שלום,

במספר פסקי דין שהתקבלו נקבע ששאלות ממבחנים הן יצירה על פי חוק זכויות יוצרים, אסייג זאת מאחר ולא ראיתי את השאלות והכל תלוי בטיבן ובטיבען, אך  לרוב מדובר ביצירה.

משכך, מורה המשתמש בשאלה כזו במבחניו יכול להחשב כאילו העתיק אותה והוא חשוף לטענה בגין הפרה. למורים לעיתים תעמוד הטענה של שימוש הוגן לצרכי לימוד או מחקר אך יש לבחון את מכלול העובדות והנסיבות כדי להחליט בעניין.

כך גם הפלטפורמה שלכם, יש לבחון האם היא מסחרית, מה היקף הפרסום שלה וכיו"ב.

אם המורה חיבר חלק מן השאלות לבד, גם הוא יוכל לטעון טענות של הפרת זכויות היוצרים שלו בשאלות.

הדרך הבטוחה היא להשיג הסכמה של כל שרשרת הבעלים בזכויות לפני השימוש בשאלות, או לבדוק בוודאות שמדובר בעניין לימודי ושכל השלבים עומדים בהגנות השימוש ההוגן.

מכל מקום, אם הפלטפורמה היא אינטרנטית ואני מניחה שכן, אני ממליצה בחום על עיגון הנושא בתקנון האתר על מנת למנוע המשך ההפרות ככל שאלה קיימות.

אשמח לסייע בהמשך

בברכה,

קרן

עומרי שאל/ה:
ב

תהיות בנוגע לטיסות

איזה חברות של טיסות קיימות שמספקות חשבוניות מס?

קרן בק פוגל, עורכת דין
15/2/2011 ב 14:41

חברות תעופה

צר לי אך זה לא תחום מומחיותי. אני ממליצה לפנות לנציגים של חברות התעופה בארץ.

בהצלחה

קרן בק פוגל, עו"ד

עומרי שאל/ה:
ב

תביעה לאחר ביטול חוזה

אם הגדלת חזה לא מתבצעת כראוי , האם אפשר לתבוע את החברה?

קרן בק פוגל, עורכת דין
15/2/2011 ב 14:43

תביעה על ניתוח הגדלת חזה

שלום רב,

לצערי נושא של רשלנות רפואית אינו בתחום מומחיותי

אני ממליצה לפנות לעורך דכין המטפל בנושא תביעות רשלנות רפואית ובטוחה שתהינה לו תובנות בעניין.

בברכת רפואה שלמה,

קרן בק פוגל, עו"ד

דני שאל/ה:
ב

לגבי שותפות

היי, אני רוצה לדעת עם מי אפשר להתייעץ לגבי הסכם שותפות, איך למצוא את עורך הדין המתאים שלא יקח יותר מדי כסף.

ליאור שאל/ה:
ב

ליטיגציה

האם משרד עורכי דין לליטיגציה מייצג גם בתחום הקניין הרוחני ?

אני צריך עזרה בקשר לייצוג משפטי שקשור לקניין רוחני ושקלתי לפנות אל משרד עורכי דין לליטיגציה

דן שאל/ה:
ב

האם אתר כזה הוא הפרת זכויות יוצרים?

זהו אתר תמיכה במשה קצב שלוקח מידע מאתרים אחרים ונותן להם לינקים. האם הוא מפר זכויות יוצרים?

שרון שאל/ה:
ב

להתייעץ

היי יוסי,

רק רציתי להגיד שבעניינים האלה אני ממש ממליצה להתייעץ עם בעל מקצוע.

בכל מקרה, בקרוב יש התוכנית הזאת על הזוגות הנשואים,
נראה לי שזה הולך להיות מאוד מרגש...

שיהיה הרבה בהצלחה.

שרון
---------------------

דולב שאל/ה:
ב

עיזרו לי בבקשה

שלום, בבעלותי ועל שמי חברה לבניית אתרים המציעה שרות לבניית אתרים בחינם, ברצוני לשאול על מי נופלת אשמת פגיעה בזכויות יוצרים באתר חינמי? שהוא כביכול חלק מהאתר שלי אבל בפועל שייך למשתמש שהקים אותו. תודה!

24/5/2012 ב 09:09

שלום רב,

העובדה שהאתר נבנה בחינם אינה משנה את דיני זכויות היוצרים. בעל הזכות בתוכן הוא הכותב או הצלם של התמונות ועליך לדאוג לשימוש בתוכן מקורי, או לבקש מהלקוח שמקבל אתר לדאוג לכך. בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד

אביתר שאל/ה:
ב

מה הוא המסלול המהיר

ביותר להפיכת עו"ד לענייני דיני חברות הייטק וקניין רוחני. אני עתיד ללמוד משפטים באוני' העברית איזה מסלול התמחות עלי לקחת? או שזה משהו שנקבע בסטאז'? תודה!

נעמה שאל/ה:
ב

קניין רוחני על רעיון

יש לי איזשהו רעיון שאני רוצה לפתח לסרט ודיברתי עליו עם איזה מישהי בנוגע לשיתוף פעולה בהתחלה היא הייתה מעוניינת ועכשיו היא פתאום אמרה לי שהיא עסוקה. היא יכולה לגנוב לי פשוט את הרעיון? איך אני יכולה להגן על הרעיון שלי?

keren
30/5/2012 ב 16:19

נעמה שלום

רעיון אינו מוגן בדיני הקניין הרוחני ועל כן יש להצטייד מראש בהסכם סודיות בהצגת הרעיון. בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד

אריק שאל/ה:
ב

קניית קניין רוחני?

אפשר לרכישה? ---------------- בואי נתרחק מן האספלט

ahron123 שאל/ה:
ב

תמונות - זכויות יוצרים

שלום רב טסתי לחבילת ספורט באירופה וצילמתי המון תמונות . ברצוני להעלותן לרשת אך אני חושש שמישהו ישתמש בהם וירוויח עליהן כסף מבלי שאני אראה מזה משהו. איך אני מבטיח את הזכות לקניין רוחני שלי?

kerenfogel
22/10/2012 ב 13:45

שלום רב,

כעקרון הרשת היא מדיה פתוחה ואנשים יכולים לעשות עם התוכן שמוצג בה ככל העולה על רוחם. אתה יכול להוסיף את הכיתוב "כל הזכויות שמורות" או "אין להעתיק ללא רשות מהבעלים בזכויות היוצרים ביצירות" אך אין הכיתוב הזה מהווה הגנה באמת. אפשר לבדוק אם יש אמצעים טכנולוגיים למניעת ההעתקה או להוסיף סימן מים על גבי התמונה. בהצלחה קרן בק פוגל, עו"ד

מחפש עורך דין? קבל הכוונה אישית

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית