קניין רוחניIntellectual Property (IP) , הוא שם כללי לזכויות הקשורות במושאים שאינם מוחשיים כמו למשל יצירה ספרותית, אמנות, סימן מסחר, סוד מסחרי, פטנט וכיו"ב. הקניין הרוחני מקבל הגנה על פי החוק והדין הן בתחומי מדינת ישראל בדמות חקיקה (חוק זכות יוצרים, חוק עוולות מסחריות, פקודת הפטנטים והמדגמים, פקודת סימני המסחר וכיו"ב), והן בעולם באמנות בינלאומיות אשר ישראל חברה בהן או מחויבת על פיהן.
קניין רוחני יש קודם כל לאבחן, מאיזה סוג הוא האם הוא פטנט או מדגם למשל, על מנת לנתח את ההגנות החלות עליו בדין, ולאחר מכן להכין את ההגנות החוזיות אשר יש לצייד בו את בעליו, כמו למשל הסכם סודיות או הסכם רשיון. לבסוף, במידה ונפגעות זכויות בקניין רוחני, כמו במקרה של העתקה, יש לבחון כיצד ניתן לתקוף את הפגיעה בין על דרך של תביעה משפטית ובקשת סעדים זמניים ובין באמצעים אחרים.
בעניינן של חברות היי-טק באים לידי ביטוי שני התחומים במלואם שכן חברות כאלו בדרך כלל מבססות את עסקיהן על קניין רוחני כלשהו כמו פטנט או תכנה והתנהלותן במרחב המשפטי הוא לרוב כחברה או תאגיד אחר.
- למידע נוסף על שירותיו של עו"ד חברות, לחץ כאן.
* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.
משרד עורכי דין קרן בק פוגל מתמחה בתחומים הבאים - משפט מסחרי, דיני חברות הייטק, קניין רוחני וליטגציה.
שלום שאל/ה:
11/2/2013 ב 23:54
שלום השכרתי דירה וחוזה השכירות הסתיים לאחר בדיקה בתאגיד המים נתברר כי התאגיד לא ביצע החלפת משלם למרות ששלחתי בפקס טופס החלפת משלמים לטענתם המכתב לא התקבל השוכרים לא שילמו את חוב המים מתחלת תקופת השכירות וחברת המים אילצה אותי לשלם את החשבון כעת ביקשתי מחברת המים לנתק את השעון מכיון שאני לא מעוניין להמשיך לשלם את המים של השוכרים שמסרבים להתפנות מהדירה למרות סיום החוזה וחברת המים מסרבת לנתק את השעון מכיון ויש אנשים בדירה ברצוני לדעת האם זה חוקי להמשיך לחייב אותי בחשבון המים למרות בקשתי לניתוק
uday שאל/ה:
10/2/2013 ב 08:47
משנת 1999 אני משלם סכום מסוים כל חודש על פי הסדר בין צדדים באמצאות הוראת קבע בבנק ועד לפני שנתיים ביטלתי הוראת קבע ביוזמתי, כי החוב לעירייה לא פחת אפילו עלה בהרבה, נ.ב. החוב שהייתי חייב בוטל באותו השנה ע"י וועדה ואני המשכתי לשלם, כשראיתי שהחוב תופח בשל תשלומי מים וארנונה והסכומים שאני משלם כל חודש לא מתקזזים. אני מקבל הבטחת הכנסה ולכן גם מגיע לי 70% הנחה וגם כן אין זכר להנחה והחוב תפח. אני מבקש שנים מהעירייה להמציא לי תדפיסים כי זאת זכותי והם לא מוכנים לתת לי אין כל הסבר הגיוני לכסף שאני משלם. פעם אחד לא קיבלתי קבלה או כיתוב בחשבונות השוטפים על קיזוז או תשלום שהתקבל אבקש בזאת לעזור לי ביעוץ. תודה רבה!
נב. העירייה הכניסה הוראת קבע נוסף של מעיינות הדרום וזאת בלי ידיעתי או אישורי לבנק.
חגית שאל/ה:
13/10/2012 ב 01:53
משנת2000 ההיתי פטורה מתשלום האגרה מיכוון שהיתגרשתי וקיבלתי הבטחת הכנסה ומזונות ב-6/2009 התחלתי לקבל קיצבת נכות בביטוח לאומי ואז ב-2010 קיבלתי מכתב לשלם חוב לאגרת טלויזיה על 2009 (חוב ששלום) ב-5/2011 הפסיקו לשדר ערוצים דרך אנטנה פנימית ומאותו יום ועד לזמן כתיבת שורות אלה אני לא רואה /קולטת שום ערוץ (13/10/2012) כמה שאלות ברשותך: 1) למה אני אמורה לשלם אגרה אם אני מקבלת נכות? 2) למה עדין גובים ממני אגרה אם אני כבר מעל שנה לא צופה בטלויזיה ? 3)האם יש לי אפשרות לתבוע חזרה את התשלום שלקחו ממני מ5/2010 ועד היום ? 4)האם מגיע לי פטור ואיך אני מקבלת אותו
רועי שאל/ה:
27/8/2012 ב 15:11
שלום, אני בעל חברה (49%) ויש לי שותף (51%). האם מותר לו לקיים ישיבת דירקטוריון לקבל החלטות ללא השתתפות כל חברי הדירקטוריון? כלומר אני והוא? ובהתחשב שישנו זימון אחר לישיבה לכמה ימים לאחר מכן? האם החלטות כמו ביטול זכות חתימה מול בנק חוקיות? או פעילות מול רו"ח? תודה לתשובתכם המהירה, אודה גם להמלצה לעו"ד המתמחה בדיני חברות
kerenfogel
29/8/2012 ב 09:06
הזכויות של חברי דירקטוריון לקבלת זימון ולהצבעה בישיבת הדירקטוריון מוסדרות גם בתקנון וגם בחוק. לכן יש לבחון את השניים, קודם את התקנון ואחר כך את החוק, ולבחון את המקרה באופן פרטני. אני ממליצה לפנות להתייעצות ספציפית בברכה קרן בק פוגל, עו"ד
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אנג'לה שאל/ה:
13/8/2012 ב 13:04
יש לי התחייבות לשנה עם חברת דפי זהב עבור פרסום באתר שלהם. לפרסום אין שום תועלת. האם לפי החוק החדש אני יכולה לבטל את העסקה לפני סיומה?
חנן שאל/ה:
14/7/2012 ב 10:51
שלום רב,
במקרה שחברה מספקת שרות לאדם כלשהו, האם היא יכולה להחתימו מראש שהוא ימנע מתביעות כלפיה ???
כמו כן האם זה חוקי להחתים את אותו אדם שגם אם צד שלישי יתבע את החברה, הוא יהיה אחראי לכך וישא בהוצאות ???
15/7/2012 ב 11:25
גרונוב שאל/ה:
2/7/2012 ב 22:44
מהו המבנה המשפטי של הסכם המכירה באקזיט? האם הקונה מתקשר במקביל עם כל אחד מבעלי המניות או שמדובר גם בהתקשרות במקביל בין הקונה לחברה עצמה ?
15/7/2012 ב 11:30
אקזיט (מכר מניות) משמעותו מכירת כל מניות החברה לצד שלישי, הצדדים הרלוונטיים לעסקה כזו הם בעלי מניות החברה והצד השלישי. החברה בעצמה, למעט במקרים מיוחדים, אינה מחזיקה במניות של עצמה ועל כן אינה מוכרת בעסקה. עם זאת היא בדר"כ תהיה צד לעסקה, בצורה כזו או אחרת, שכן תניות מסוימות של העסקה יחייבו גם אותה. האמור כמובן הוא מידע כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי ספציפי כזה או אחר. בהצלחה, קרן בק פוגל, עו"ד
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סיגל שאל/ה:
1/7/2012 ב 21:40
האם אני יכולה לייצג בבית משפט השלום את הוריי ללא ייפוי כוח.
בגלל היותם חולים ?
kerenfogel
7/3/2012 ב 13:50
השאלה לא מספיק ברורה. לא ברור למה לא ניתן להשיג את ייפוי הכח מההורים ובאיזה הליך מדובר. כמו כן נשאלת השאלה אם הם בעלי כשרות משפטית, שאם לא יש לפעול להשגת מינוי אפוטרופוס. את מוזמנת לפנות למשרד למידע נוסף. בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד
רועי שאל/ה:
19/6/2012 ב 17:59
שלום,
אני בעל מניות בחברה פרטית ויש לי 25% מהמניות ולבן דודי עוד 25%. שאר ה-50% נמצאים בידי שני אנשים אחרים איתם אני מסוכסך כעת. לחברה לא קיים דירקטוריון. ברצוני לכנס אסיפה מיוחדת ולקבל מס' החלטות. שאלתי היא האם ניתן לקיים אסיפה שכזו בהנחה כי הזמנות ישלחו כדין לכל בעלי המניות ולקבל החלטות אופרטיביות גם אם בעלי המניות (50%) לא יתייצבו לאסיפה?
רונה שאל/ה:
23/5/2012 ב 23:29
שלום, בשנת 2009 נירשמתי ללימודים במכללה ללימודי תעודה והבהרתי למוסד הלימודים שאין ביכולתי ללמוד בסמסטר הקרוב אלא רק לאחריו ושילמתי את מלוא הסכום, בסמסטר השני הייתי צריכה להתחיל ללמוד אך היו לי בעיות משפחתיות וביקשתי לדחות את הלימודים למועד הבא, והמכללה הסכימה ואכן זומנתי לקורס בחודש ינואר 2010 הלכתי לקורס ולאחר שתי מפגשים המכללה החליטה לסגור את הקורס על דעת עצמה ביקשתי לקבל את הכסף חזרה כי בעצם לא למדתי שום קורס אך המכללה סירבה להחזיר לי את הכסף בטענה שזאת אשמתי יכולתי ללמוד בסמסטר קודם ואני ביקשתי לדחות לכן אין אפשרות להחזיר את הכסף, חברתי לקורס הגישה תביעה קטנה וזכתה בבית המשפט ואני עשיתי אותו דבר והגשתי תביעה קטנה , האם אני יכולה לזכות במשפט ? יש מפלט בחוק לסוג חוזה זה?
ישראל שאל/ה:
17/4/2012 ב 21:13
1.אם עורך דין שמנסה להגיע לפשרה לפני שהוא הולך לבית משפט זה מראה על איזה פחד של הבן אדם שהוא מייצג ? 2. האם בדרך כלל עורכי דין מנסים להגיע לפשרה לפני שהם הולכים לבית משפט ?
קרן בק פוגל עו"ד
23/4/2012 ב 08:42
עו"ד המנסה להגיע לפשרה עבור לקוחו הוא תופעה נפוצה. לקוחות רבים מעוניינים להמנע מהליך משפטי יקר, ארוך, סבוך ולעיתים סוחט רגשית, ומעדיפים לסגור את התיק בפשרה. עו"ד שעושה זאת בדרך כלל עושה זאת כנגד אינטרס אישי שכן פשרה בדרך כלל משמעה שכר נמוך יותר לעורך הדין. לקוחות רבים מעוניינים לבדוק את האפשרות הזו. עם זאת ההחלטה תמיד בידי הלקוח. בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד
עמנואל שאל/ה:
10/3/2012 ב 23:45
אני מעוניין לקנות קרקע שנמצאת בבעלות חבר , אלא שהוא הקדיש את הקרקע לפני כמה שנים והיא כעת בבעלות ההקדש -בהערת אזהרה , כעת הוא מתחרט על ההקדש ורוצה להחזיר את זה לבעלותו ,
האם יש פתח מוצא לדבר זה ,
אודה על תשובה
דוד שאל/ה:
22/2/2012 ב 15:28
שלום, קיבלתי מכתב אזהרה על תמונה שלקוח שלי שתל באתר שלו, מיד עם האזהרה התמונה הוסרה למרות כך במכתב מעורך הדין נכתב כי אני צריך לשלם 10 אלף ש"ח כפיצוי "עוגמת הנפש" של מי שנלקח ממנו התמונה. האם זה חוקי ?!
קרן בק פוגל עו"ד
22/2/2012 ב 16:58
שלום רב, לא ברור מה הקשר שלך לאתר של הלקוח שלך ולמה אתה אחראי למה שהלקוח שלך שם באתר שלו... במידה ויש קשר כזה, אז אכן במידה ולא התירו לכם את השימוש יש כאן הפרה של זכויות יוצרים ושל הזכות המוסרית של היוצר. על אף שהחוק מתיר פיצוי של עד 100,000 ₪ הפיצוי שנפסק בבתי משפט מוכרע על פי הרבה גורמים לרבות היקף הפרסום, אורך הזמן, תום הלב וכיו"ב. מאחר ואין לי מספיק פרטים אני ממליצה לפנות לבירור יותר ענייני לגבי התוקף המשפטי של דרישה כזו. בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד
טל שאל/ה:
20/2/2012 ב 16:03
שלום רב,
במסגרת בקשת פירוק ע"י בימ"ש מטעם נושים (לא מרצון), ולצורך קבלת תעודת השלמה, פרסמתי בעתון יומי הודעה בדבר בקשת הפירוק. אני גם נדרש לפרסם ברשומות (בפש"ר הכונ"ר עושה זאת תמורת אגרה שמשולמת מראש) איך מבצעים פרסום ברשומות ומי מבצע ? בימ"ש ? כנ"ר ? או אני ? ואם כן איך זה מתבצע טכנית (למי פונים וכו').
קרן בק פוגל עו"ד
22/2/2012 ב 12:15
טל שלום, את כל הפרטים לגביי אופן הפרסום ברשומות תוכל לקבל ממערכת הרשומות במשרד המשפטים בפרטי הקשר הבאים: טלפון: 02-6466705 בין השעות 9:00-10:00 בבוקר דואר אלקטרוני: [email protected] בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד
מוטי שאל/ה:
20/1/2012 ב 15:14
שלום רב.
בתקנות רופאי השיניים(פרסומת אסורה) התשס"ט 2009,מופיע הציטוט הבא:
סעיף איסור "צורה"- "שימוש בשם,כינוי,תמונה,תצלום,קול או דמות של מטופלים או אנשים הנחזים להיות מטופלים או מורשים לריפוי שיניים,אלא אם כן צוין במפורש ובמקום בולט לעין כי אין מדובר במטופל או במורשה לריפוי שיניים".
שאלתי היא-האם המילה "נחזים" מתייחסת גם למורשים לריפוי שיניים או רק ל-"אנשים הנחזים להיות מטופלים"
אבי שאל/ה:
14/1/2012 ב 22:54
שלום....
אישתי הקימה עסק בסוף חודש אפריל בעיר לוד.
הרשות המקומית דרשה אגרת שילוט עבור כל השנה
למרות שהשלטים והעסק לא היו קיימיםלאורך כל השנה.
אני יודע ומבין שאני אמור לשלם עבור כל דבר מיום
השימוש או מיום ההקמה וההצבה במקרה הזה.
בחוק העזר העירוני של העיר לוד אומנם רשום כי התשלום
הוא על כל השנה אפילו אם הוצב השלט או הוקם העסק
באמצע השנה.
השאלה המשפטית היא אם עירייה יכולה לחוקק חוק כזה?שדורש תשלום עבור תקופה שלא היה עסק או שילוט?
האם יש כאן עילה לתביעה או שחוק העזר סותם את הגולל על תביעה כזו?
תודה.
עו"ד קרן בק פוגל
18/1/2012 ב 09:43
שלום רב, כעקרון אם העירייה קבעה אגרת שילוט שנתית, היא עשתה כן בסמכות וגם הגבייה היא כדין. עם זאת, אפשר לבחון האם התקנה העירונית שמחייבת תשלום לשנה שלמה היא חוקתית בעיקר לאור התיקונים האחרונים בחוקי הגנת הצרכן וכיו"ב. טענה לאי חוקיות יש להגיש לבית המשפט לעניינים מנהליים על מנת שיכריע בכך. בברכה, קרן בק פוגל, עו"ד
עדי שאל/ה:
10/11/2011 ב 22:28
מה חובתיו של נושא משרה בתאגיד? אם התקשרתי עם חברה אני יכולה גם לתבוע את המנכל מכוח איזה חוק?
קרן בק פוגל, עו"ד
5/1/2012 ב 17:59
שלום עדי,
מנכ"ל בחברה הוא נושא משרה בה. ככזה הוא חב בחובת זהירות וחובת אמונים לחברה על פי חוק החברות. אך חובה זו חלה בינו ובין החברה. נשאלת השאלה מה מערכת היחסים בינך ובין החברה או בינך ובין המנכ"ל.
בברכה,
קרן בק פוגל, עו"ד
יוליה שאל/ה:
6/11/2011 ב 14:58
שלום רב,
בעלי היה שותף במשרד תיווך (לא נתחם הסכם בין השותפים- נסגר בע"פ), וכחלקו מימן שיווק של המשרד לתקופה של שנה באתר יד 2. כעבור שלושה חודשים הודיע לו "שותף" כי אין ברצונו להמשיך בשותפות. כאשר התקשר בעלי לאתר הפרסום על מנת לבטל עסקה מתמשכת (הזמנה נחתמה על ידי שותף אחר בשמו של בעלי, ד"א ללא שבעלי כלל ראה אותה), אך 12 שיקים חודשיים נמסרו על ידי בעלי, נאמר באתר בתגובה כי לא ניתן לבטל את העסקה לפי תנאים שפורטו בהזמנה (ביטול תוך 30 יום בלבד). כלל לא התקבל עוד פרסום של 9 חודשים הבאים (עברו רק חודשיים וחצי, ובגינם שולמה התמורה).. האם ניתן לבטל את השיקים כי מדובר בעסקה מתמשכת ושירות כלל לא ניתן? מי בכלל חייב בעסקה זו- שותף אשר חתם על ההזמנה בשמו של בעלי (בידיעתו, אך בלי שבעלי היה מודע לתנאי ביטול כי לא ראה את ההזמנה), או בעלי?
תודה רבה
kerenfogel
11/7/2011 ב 11:23
דורון שאל/ה:
16/10/2011 ב 10:25
שלום,
מונתי למפרק חברה בפירוק מרצון
עכשיו הגעתי לשלב האחרון ונתבקשתי להגיש דוח סופי ( לחברה אין נכסים ואין עליה חובות )
האם יש לכם דוגמה לדוח הסופי.
אודה על עזרתכם.
kerenfogel
31/10/2011 ב 09:28
שני שלו שאל/ה:
6/9/2011 ב 16:14
שלום רב!
ברצוני לשאול האם לבית עסק של סופרמרקט כגון רמי לוי יש הזכות להגביל אותי המספר המוצרים שאני קונה מאותו סוג?
בהיותי בסופר רציתי לקנות 18 חבילות אורז ו18 בקבוקי שמן לשימוש פרטי (קניה מרוכזת לחודש). במקום סרבו למכור לי מתוך הטענה כי זו קניה סיטונאית. אני אדם פרטי. ורק לאחר שעה וחצי של ויכוחים הם הסכימו למכור לי , כי איימתי לתבוע.
השאלה היא האם היה חוקי מצדם לא למכור לי , והאם ניתן לתבוע אותם למרות שלאחר ויכוחים (מאוד ארוכים ומשפילים) הם מכרו לי את המוצרים?
קרן בק פוגל
12/9/2011 ב 12:06
שני שלום,
שאלתך נדונה כבר בבית המשפט בעניינו של קרני נ' רמי לוי - אני ממליצה לך לקרוא את פסק הדין.
כעקרון, לבית עסק יש זכות להגביל את כמות המוצרים שהוא מוכר אם יש לו תמחור מיוחד עבורם, ויש לו את האפשרות לקבוע באיזה מחיר ותנאים אחרים הוא מוכר מוצרים.
אני מניחה שהם לבסוף מכרו לך מאחר ולא היה נראה על פניו שמטרת הרכישה היא סיטונאית, אך לפי פסק הדין הם לא היו חייבים, כל עוד הם עומדים בדרישות של לציין את ההגבלה בשלטים או בדרך אחרת.
כמובן שתשובה זו היא כללית ויכול שהבדלים בין מקרה למקרה היו משנים את תשובתי.
בברכה,
קרן בק פוגל, עו"ד
חדווה בר עם שאל/ה:
10/8/2011 ב 14:57
שלום רב, שמי חדווה ובתאריך ה29.6 אירע פיצוץ בצינור המים שבביתי הפרטי. החודש קיבלתי חשבון מים על סך 2910 ש״ח(כמאתיים ושלקוב). אין לי יכולת למדוד את הכמות האדירה הזו ולאמת אותה, ואינני חושבת שעליי לשלם את מלוא הנזק. חברת המים היא חברה פרטיתולכן אין לעירייה אפשרות לעזור לי. אודה מאוד לייעוץ, בברכה חדווה בר עם
קרן בק פוגל, עו"ד
16/8/2011 ב 12:04
חדווה שלום רב,
כעקרון, בעל נכס הוא האחראי לכל התשלומים בגין הנכס ובכלל זה מים. אם קיימות נסיבות בהן לא היתה לך שליטה על העניין, אולי תוכלי לטעון זאת כלפי חברת המים. אני ממליצה לפנות לפורום מקרקעין או לפגישת ייעוץ לבדיקה פרטנית.
בהצלחה,
קרן בק פוגל, עו"ד
Efrat שאל/ה:
7/6/2011 ב 10:42
הקמנו לאחרונה חברת אינטרנט ואנו מנסים לקמץ בהוצאות. האם אנו חייבים למנות רואה חשבון מבקר? האם ניתן לדחות מינוי שכזה? הצאת מחיר שקיבלנו מרואה חשבון עומדת על : 1. פתחת תיק במע"מ ואין הכנסות - 400 ש"ח לחודש 2. אם החברה מעסיקה עובדים נדרש לפתוח תיק ניכויים– תוספת של 100 ש"ח לחודש. שירותי ראיית חשבון דוח כספי לחברה. אם בחברה אין הכנסות – עלות 1000 ש"ח בלבד. אם יהיו הכנסות 4000 ש"ח לשנה פתיחת תיק במוסדות לחברה חדש פעמי 1000 ש"ח. ( מס הכנסה מע"מ ונכויים) דוחות בעלי השליטה בחברה- אם נדרש להגיש דוח אישי 1500 ש"ח לשנה. כל הסכומים לעיל הינם בהנחה של היקף פעילות מצומצם אלו סכומים מאוד גבוהים לחברת סטרט-אפ בראשית דרכה. תודה
קרן בק פוגל, עורכת דין
13/6/2011 ב 19:41
שלום רב,
אכן חברת סטארט אפ נתקלת לא אחת בקשיים כלכליים בראשית דרכה והן לעורכי הדין ולרואי החשבון יש דרכים לסכם את שכר טרחתם תוך התחשבות בכך. בכל הנוגע למחירים הייתי ממליצה לעשות "שופינג" אצל מספר רואי חשבון ולחפש את אלה שמבינים חברות בתחילת דרכן, ולאו דווקא את הפירמות הגדולות. בכל הנוגע למינוי רוא"ח, חוק החברות מאפשר לחברה אשר ההכנסות שלה אינן עולות על סכום מסוים בשנה, וחברות סטארט אפ בתחילת דרכן בדרך כלל אינן רווחיות כלל, לקבל החלטה מסודרת על כך ולדווח לרשם החברות ולפיכך להיות פטורות מחלק מהחובות החלות על חברות בדרך כלל.
אני ממליצה לקבל ייעוץ משפטי ולדווח לרשם שכן העניין יכול לחסוך לכם כסף וכאב ראש לפחות בתחילת הדרך.
בבברכה,
קרן בק פוגל, עו"ד
רפאל שאל/ה:
1/6/2011 ב 23:09
קניתי לפני שנה וחצי מכונית בשלמה סיקסט עם אחריות לשנה ,קצת לפני שנגמרה השנה נהרס הגיר והודיעו לי שאם אני רוצה שהם יחליפו לי אני חייב להסכים שיש אחריות רק ל3 חודשים על הגיר החדש אם לא-הם לא מחליפים ,בלית ברירה הסכמתי ,לאחר 4.5 חודשים נהרס הגיר שוב, האם יש לי עילה לתביעה? (נ.ב. חודשיים לאחר שקניתי את המכונית הייתי צריך לתקן דברים בעוד שהם הבטיחו לי שכל החלקים חדשים ועל זה הם אפילו לא שילמו לי) תודה מראש.
קרן בק פוגל, עורכת דין
13/6/2011 ב 19:36
שלום רב,
כעקרון הכל נעוץ במערכת היחסים החוזית שלך עם החברה. מאחר ולא ראיתי את החוזה אני מניחה שמה שאתה אומר הוא מדויק ולפיכך קשה יהיה לטעון נגדם אם חתמת על הסכם שאתה מסיר אחריות. כמובן שאפשר לנסות ולטעון שהם "סובבו את ידך" אך לא ברור מה משקלה של טענה כאמור. בכל הנוגע לאחריות, יכול להיות שתוכל לתבוע בגין הנזקים שנשאת בהם למרות שהם היו מחוייבים לשאת בהם במסגרת האחריות.
הייתי ממליצה לקרוא שוב את החוזים ולראות על מה הוסכם.
בברכה,
קרן בק פוגל, עו"ד
נויה שאל/ה:
9/5/2011 ב 02:41
שלום עו"ד ,
בעלי נירשם ללימודים ב2010, ובפברואר 2010 היה בעיות עם המרצה והמכללה החליטה לסגור את הקורס, אציין שבעלי שילם 6000 ש"ח לפני כניסתו לקורס ולאז המכללה סוחבת אותנו ואינה רוצה להחזיר את כספנו, האם אנו יכולים לדרוש החזר לימודים?
קרן בק פוגל, עורכת דין
19/5/2011 ב 12:57
שלום רב,
על פי מה שמסרתם לי ובהנחה שאין עובדות נוספות, התשובה היא כן. אם הם הבטיחו לתת שירות לימודים והקורס לא הסתיים אתם זכאים לפחות לחלק מהכסף חזרה אם לא הכל. יש לבדוק את חוק הגנת הצרכן והתקנות מכוחו שמפרטים באילו מקרים תהיו זכאים לכסף. תוכלו לדרוש את הכסף במכתב או לפנות למועצה להגנת הצרכן או להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
בהצלחה,
בברכה,
קרן בק פוגל, עו"ד
שלמה קוסקס שאל/ה:
8/5/2011 ב 14:45
שלום רב,
אני מעוניין להזמין מוצרים מסין .
עכשיו יכול להיות שאותם מוצרים לא מקוריים , האם אני עדיין יכול להזמין אותם .
מדובר ש חמישה פריטים כמו נעליים , חולצה וכו' ...
זה לשימוש אישי .
השאלה האם אני יכול להזמין או שתהיה לי בעיה .
תודה מראש .