בעת קבלת טיפול רפואי אנו נדרשים לסמוך על הרופאים המטפלים בנו במסגרת בית החולים או קופת החולים באופן מוחלט, ומאמינים כי הם יביאו להשבת בריאותנו. על כן, קבלת טיפול רפואי איכותי, מהווה דרישה בסיסית ולגיטימית של המטופל ממטפלו. עם זאת, מידי יום אנו נתקלים במקרים רבים בהם הטיפול הרפואי שניתן למטופל אינו עומד בסטנדרטים הנדרשים וכתוצאה מכך נגרם למטופל נזק. מקרים שכאלה מהווים רשלנות רפואית ומקימים למטופל הניזוק עילת תביעה בגין עוולת הרשלנות המעוגנת בסעיף 35 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) תשכ"ח – 1968. רבים מאיתנו אינם מודעים לזכויותיהם טרם מתן הטיפול הרפואי, במהלכו ואף לאחריו ועל כן מדור זה יחשוף את ציבור הקוראים למידע רב באשר לזכויות החולה, חובות המוטלות על הרופא/ המטפל, תחומי רפואה שונים ומגוונים וטענות שונות בכל הנוגע לתביעות בגין רשלנות רפואית.
* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.
משרד עורכי דין אפרים גלסברג נחשב לאחד ממשרדי עו"ד המנוסים והמובילים באזור חיפה וכולל מספר מחלקות העוסקות במגוון נישות משפטיות במשפט האזרחי באמצעות צוות מקצועי ומיומן על ניסיון רב שנים בכל תחום.
חיים שאל/ה:
24/3/2019 ב 19:27
שלום. האם כשהורה מספר לפסיכיאטר שיש לו התפרצויות זעם, מותר לרופא לדווח על כך לרווחה, ולהפר שמירת סודיות?
אמא לילד אוטיסט שאל/ה:
12/3/2019 ב 10:43
הבן שלי בן 14 וחצי - אוטיסט בתפקוד נמוך (לא וורבלי) ומתגורר בהוסטל במרכז הארץ. לפני כשנה אושפז בבי"ח אברבאנל לצורך איזון תרופתי עקב רגרסיה בתפקוד ובהתנהגות כתוצאה משינוי בהרגלי היום-יום שנעשה ע"י ההוסטל. מאז הוא מקבל טיפול יומי תרופתי פסיכיאטרי מאסיבי להרגעה, ועקב כך מדרדר מצבו הבריאותי והתפקודי, לדוגמא: הוא לא מסוגל ללכת יותר ממספר מטרים, וישן רוב שעות היום, רעידות בגפיים וחוסר יציבה וזו תופעה חדשה שלא הייתה לפני הטיפול הנ"ל. אציין כי תופעות אלו רק מחמירות עם הזמן. כאמור, הטיפול פוגע באיכות חייו של הילד, מכיוון שהוא למעשה מסומם 24 שעות ביממה. במקום טיפול שיקומי ומפתח ניתן לו טיפול אחר טיפול רגרסיבי ומשתק/מכבה. אודה לסיוע מצידכם באשר לדרכים המשפטיות העומדות בפני, לתבוע מההוסטל להעניק לו טיפול הולם ומפתח במקום הטיפול הנוכחי. אני ממש נואשת מהפניות לצוות הרפואי, שמותיר אותי ללא מענה ויכולת לשנות את המצב לטובת הילד.
יוחאי שאל/ה:
27/4/2017 ב 04:55
נלקחתי לפסיכולוג של בגרים ואני קטין האם זה בסדר?
רמי לוי שאל/ה:
20/4/2016 ב 18:14
שלום רב, במסגרת בדיקת סקר שבצעתי החודש במכון רפואי ידוע רופא ערך לי מה שאמור היה להיות בדיקה גופנית מקיפה. כשקיבלתי את ממצאי הסקר הופתעתי לגלות שתוצאות הבדיקה הגופנית הועתקו (!!!) מסקר דומה שערכתי במכון בשנת 2011 כאשר את מרבית הבדיקות שהרופא אמור היה לבדוק הוא כלל לא ביצע. הוא פשוט העתיק התוצאות מהבדיקה שב וצעה בשנת 2011 (לא מדובר בבדיקות מעבדה או בדיקות ראיה ,שמיעה וכד' אלא בדיקה גופנית שהרופא אמור היה לבצע). הואיל ועל פי תוצאות הבדיקות של שנת 2011 לא נמצאה כל בעיה רפואית והתוצאות הועתקו כאמור לדו"ח הבדיקה שבוצעה החודש , אם יש לי איזו בעיה רפואית שהיה על הרופא לגלות במהלך הבדיקה היא לא באה לידי ביטוי בדו"ח שלו. האם יש מקום לתביעה משפטית בגין הנ"ל. תודה.
זה משנה? שאל/ה:
5/3/2016 ב 14:47
שלום חברי הפורום, יש לי שאלה קצת שונה מי מה שראיתי פה עד עכשיו, אני מטופל כבר קרוב לשלושים שנה בבריאות הנפש. עברתי מגוון טיפולים גם אלטרנטיביים וגם נורמטיביים ואבל למרות ניסיונותיי ולמרות העקשנות שלי לחיים טובים, דברים לא השתנו ורק התדרדרו לרעה. שאלה שלי היא כדלקמן ,אני כבר מטופל שנתיים וחצי אצל פסיכיאטר א' ושוב למרות שניסתי כל מה שהציע לי ללא פקפוק בהבנה שלו כלפי הנפש האנושית, מצבי רק הולך ומידרדר והסבל היום יומי שלי מחריף ללא יכולת לראות תקווה או שנוי בעתיד הקרוב או הרחוק. לכן הצעתי לרופא שלי טיפול בחו"ל אולם ניסיוני אבל יכול לעזור למצבי היחידה שעושה את הטיפול ביקשה שהרופא שלי יכין מ"ס מסמכים כדי להבין אם יש לי בכלל סיכויי ליהנות מהטיפול שהם מצאים. למרות הרופא שלי לא מציע לי יותר עזרה או תקווה לחיים טובים הוא מסרב בתוקף לתת לי את המסמכים אללו שיכולים לתת לי תקווה חדשה לחיים, ואולי לשנות משהוא בעתיד. אז העם אני יכול להביא את הבעיה שלי לדיון בבית משפט, אני רוצה ששופט יחליט אם החלטה של רופא שכבר מיצע את כל הדרכים שהוא מכיר. ואין לו דרך יותר לעזור לי ,אלה להגיד לי שב בבית עד יום מותך האם זה החלטה מושכלת מצד הרופא? או שהוא מחויב לתת לי לנסות עוד דרך חוץ מימה שהוא מכיר? הטיעון של הרופא זה שהוא לא יכול לעזור לי לפגוע בעצמי, זה פשוט אבסורד כי הבחירות שלו במשך השנים עשו לי יותר נזק מכל טיפול שאולי יפגע בי, מי נתן לו את היכולות לנבות את העתיד? תודה מראש על כל תושבה שתופיע,
יעקב שאל/ה:
4/12/2015 ב 12:11
שלום רב, לדעתי המערכת הרפואית יוצרת תורים בכווה רעה ומסכנת אתת החולים, מצד אחד מדברים על גילוי מוקדם ומצד שני אתה מקבל תור לעוד שנה. למה לא עושים כלום ? זה חמור. לדעתי זה גם בשביל שתלך לרופא באופן פרטי ומזיק לחולה אם הוא לא מקבל טיפול מידי. בשביל מה שילמנו בריאות ? לדעתי זה שווה תביעה ייצוגית לפחות.עוד דבר,רופאים ראיתי בטלביזיה עובדים 24 שעות רצוף, זה מסכן אותם ואת החולים.
מירה שאל/ה:
9/9/2015 ב 08:57
שלום רב שמי מירה , אני בת 53, לפני כחודש וחצי פניתי לקוסמטיקאית שאצלה עובדת רופאה שעושה פעולות כמו בוטוקס "חוטים" וכו.. הגעתי לייעוץ והרופאה הבטיחה לי שאחרי שאעשה "חוטים" בפנים קמטי ההבעה שיש לי בשתי צידי הפה ימתחו ואראה נהדר. פעולה זו עורכת כחצי שעה עם הרדמה מקומית קלה. עשיתי את הפעולה , די כאב לי יש לציין הייתי נפוחה עם שטפי דם, זה לקח כשבוע ימים עד שהנפיחות ירדה והכאב חדל לחלוטין אחר כשבועיים ימים. לא ראיתי שום שינוי וכשדיברתי עם הרופאה במהלך שבועיים אלו היא הבטיחה לי שרק אחרי חודש אראה שיוני עד ש"החוטים" נספגים. הגעתי לקוסמטיקאית לאחר חודש לביקורת שם חיכתה הרופאה, הרופאה די התאכזבה מהתוצאה ואפילו אמרה "אני מאוכזבת", אף פעם לא קרה לי ככה שאין שינוי , באמת אין שינוי,חשבתי לעצמי שהיא אומרת לי שתעשה לי שוב אך הגברת באמת רצתה לעשות לי שוב אך כמובן בתשלום , לאחר וויכוחים היא הסכימה שאשלם רק עבור החומר. אני לא הסכמתי והלכתי אתמול היא התקשרה ואמרה שוב שהיא התייעצה ונאמר לה שהיא צריכה לעשות לי מחדש אך לקחת על החומר שאלתי היא האם היא צריכה להחזיר לי את הכסף? כי אני לא רוצה לעשות שוב אצלה כי שכחתי לציין שהיא התחילה להגיד שיש לי עו עבה אז אולי בגלל זה זה לא הצליח, אז אם יש לי עור עבה למה שיצליח פעם שנייה? כמו כן הייתה צריכה להגיד לי לפני שאולי יש סיכוי וזה לא יצליח בגלל"העור העבה שלי"} ואני הייתי שוקלת אם לעשות או לא שאלתי האם היא צריכה להחזיר לי את הכסף או את חלקו? תודה מראש מירה
bar שאל/ה:
24/7/2015 ב 15:53
sharonkaz0
22/10/2015 ב 21:05
זה נכון, על מנת לתבוע לזכויותייך, יש לדעת דברים רבים למשל אילו מסמכים יש להגיש וכדומה. לכן, אני ממליצה להיעזר בעו״ד שמתמחה ברשלנות רפואית. אני נעזרתי בעורך דין זה והוא סייע לי רבות מול הבירוקרטיה שאף אחד מאיתנו לא יודע כיצד להתמודד איתה.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דוד שאל/ה:
16/6/2015 ב 00:42
שלום,אימי נפטרה וביקשתי לקבל את המסמכים הרפואיים שלה מבית החולים ,אך נאמר לי שאני צריך לקבל את הסכמתם של שאר היורשים,לצערי הרב אנו לא נמצאים במערכת יחסים תקינה והם לא מוכנים לחתום על תצהיר איך אני יכול לקבל את המסמכים למרות התנגדותם? כל ההסברים לא הועילו.
tal שאל/ה:
20/4/2015 ב 16:28
לוריא ולדימיר שאל/ה:
5/10/2014 ב 14:54
שלום, ברצוני לדעת (לדעתך) האם עורכי דין משתמשים בשליחויות משפטיות, או שמערכת נט משפט "חיסלה" סוג זה של שליחויות תודה מראש ישמח לתשובה
kt12345 שאל/ה:
16/9/2014 ב 14:08
תביעה עבור שבר ברגל - שלום שברתי את הרגל ועכשיו אני רוצה לתבוע את חברת הביטוח. הבנתי שצריך נוטריון תל אביב כדי שייאמת את מהמסמכים. המליצו לי על מיגל עבאדי . מה אתם אומרים?
hilili
18/2/2015 ב 14:53
אני ממליצה לך בחום רב להשתמש בעו"ד ונוטריון מיכל אופיר, היא ותיקה ומקצועית ומומחית במגוון רחב של תחומים משפטיים.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בת-אל שאל/ה:
11/8/2014 ב 16:31
שלום רב ,
לפני כאחת עשרה שנה עברתי שבר ביד בדרך לביה"ס.
מאז כל שנה אני בטיפולים ,צילומים ומעקבים אחר זה מכיוון שהכאבים חוזרים ומתפשטים באזור עד להגעת הכתף.
אני רוצה לתבוע את בית ספרי ,אך הבנתי שיש שנת התיישנות של 7 שנים ,אך הייתי קטינה ולא היה לי אפשרות לתבוע והוריי לא חשבו על זה.
כמו כן היד הגיע למצב של כתיבה עד שורה וחצי ,כאבים מתמשכים וחוזרים ,וריד בכף היד שיצא ,חוסר יכולת להרמת דברים וכדומה.
הייתי אצל כל רופא אפשרי ,הייתי לפני שלוש שנים בערך בדרך לניתוח אך הבי"ח לא אישר זאת .
כמו כן לפני שנה שוב האורטופד המליץ לי לניתוח ורופא המשפחה גם אך שוב הבי"ח לא אישר.
לאחר מכן הלכתי לאורטופד ותושבתו הייתה אחרי כמה דק' של שקט "אין מה לעשות" .
האם כך אצטרך לסבול כל החיים?
האם זה הגיוני שאני בת 22 ואני מרגישה בת 50 מהמצב הזה?
מה אוכל לעשות?את מי אצטרך לתבוע?
את בית ספרי?את הבי"ח ?את האורטופד ?
מקווה שלפחות פה אצא מרוצה מהעניין הזה.
תודה מראש על המענה.
IZHAK
3/11/2015 ב 06:51
את צריכה עורכי דין מומחים ותראי attorney.org.il ספר עורכי הדין
טיומה שאל/ה:
24/6/2014 ב 15:21
חברה שלי הגיע מחו״ל לארץ כדי לקבל טיפול כימותרפיה מסרטן. היא לא אזרחית ישראל היא באה כתיירת , היא קיבלה את הטיפולים בהצלחה! , בתחילת הדרך שהיא הגיע היה לה צינור שמחובר מהכליות לשקית והיתה מחוץ לגופה, אז היא ביקשה פה בארץ להכניס לבפנים את הצינור והתחילה לקבל את הכימותרפיה ואחרי תקופה התחיל לה לעלות החום הייתה אם חום כשבוע ימים קיבלה אנטיביוטיקה ועבר לה החום לאחר שבוע , אחרי כול טיפולי הכימותרפיה עשו RT ו MRI והטיפול עבר בהצלחה, היא ביקשה שיורידו לה את הצינור, עשו לה ניתוח הוציאו את הצינור, ואז היא התחילה להרגיש רע הגוף רעד החום עלה, אישפזו אותה וגילו אינפקציה שהגיע מהצינור, הבעיה זה הכסף אישפזו אותה לחודש וכול יום עלות אישפוז לתייר כ 5000 ש״ח , מה אפשר לעשות?? אך אפשר להוכיח ??
איציק
10/10/2015 ב 21:51
רעות שאל/ה:
8/5/2014 ב 13:07
שלום וברכה. רציתי לשאול, האם מבחינה חוקית, אני יכולה לבחור לקחת את התינוק וללכת הביתה אחרי לידה בבית חולים? מנסיון הלידה הקודמת, הצוות לא הסכים בשום אופן שאלך עם התינוק ונאלצתי להשאר בבית החולים בניגוד לרצוני ליומיים אשפוז. לקראת הלידה הבאה, אשמח לדעת אם מותר לי לקחת את התינוק ולצאת, או שהצוות יכול להכריח אותי להשאר שם בכוח (לקרוא למאבטח, לפקוד על השומר שימנע ממני פיזית לצאת וכד׳). תודה מראש. רעות.
יאיר שאל/ה:
7/11/2013 ב 03:53
שלום.
אינני יודע האם הגעתי לפורום הנכון אולי כן .
רופא המשפחה שלי וגם רופא המקצועי שלי שלחו אותי לטיפול רפואי כלשהו שלדעתם יכול להקל על הכאבים שלי .כמובן שהטיפול עולה כסף ולכן הנהלת קופת חולים העמידה יועץ רפואי שטען כמובן שהטיפול לא יעזור ולא נחוץ לי ומכאם קופת חולים לא מאשרת לי את הטיפול הרפואי הזה בניגוד לשני הרופאים של קופת חולים .ואינם מוכנים להפנות אותי לטיפול זה.
מה עלי לעשות , רופאי קופת חולים הפנו והמליצו על הטיפול ועכשיו הגיע רופא שלישי מטעם הנהלת קופת חולים שעובד באותה קופת חולים וטוען אחרת בניגוד למה שרופאים באותו מוסד טוענים , האם אין כאן ניגוד אינטרסים .
מה עלי לעשות במקרה שלי ., האם אני יכול להביא חוות דעת מטעמי , אולי חוות דעת כזו יכולה לעזור או שאין מה לעשות ?
תודה
ריקי שאל/ה:
1/3/2013 ב 18:40
שלום רב,
בשנת 2008 נגרם לי נזק בשן ע"י רופא שיניים. לאחר פניות רבות אל הרופא לשם הקלבת פיצוי על הנזק שלא נענו פניתי אל משרד הבריאות בתלונה על הרופא.
הנושא עדיין בטיפול. ברצוני לדעת אם אני חייבת לתבוע את הרופא בבית המשפט עכשיו מכוון שכבר מסתיימות 7 שנים מאז הנזק או שפניותי בכתב וכן התלונה במשרד הבריאות מספיקים מבחינת התוקף ואחר מכן אם לא יעזור, אוכל לתבוע בבית משפט למרות שחלפו 7 שנים. או שאני חייבת לתבוע עכשיו כדי לא להפסיד את המועד.
בתודה מראש,
עו"ד מיכל ישראלי שאל/ה:
30/10/2012 ב 16:28
עו"ד מיכל ישראלי שאל/ה:
28/10/2012 ב 13:12
שלום וברכה,
ראשית, אני שמחה שההריון הסתיים בטוב.
שנית, אם נגרם לך נזק כלשהו, יש טעם בהגשת תביעה.
מירי שאל/ה:
28/10/2012 ב 12:31
שלום,
במהלך הריוני עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות, סקירות אולטרסאונד ביצעתי במכון פרטי שעובד עם קופות חולים ונחשב למכון מאוד טוב ופופולארי.
בשתי הסקירות רופאים לא ראו שיליית פתח,ואני באצם חשבתי שהריוני תקין, אך באצם סיכנתי את ההריון כל תקופת ההריון,על שיליית פתח נודע לי רק בפנייתי למיון בשבוע 35 להריון עקב דימוםתאושפזתי ךכמה ימיםתשיחררו אותי וכעבור שבוע ביצעו ניתוח קיסרי חירום.השאלה אם יש מצב לתביע? הכל הסתיים טוב גם עבורי וגם עבור התינוק וכולם יצאו מכך בשלום. אך קשה לחשוב מה היה קורה אם הייתי מגיעה עד תקופת צירים ומגיעה ללידה רגילה מבלי לדעת על הבעיה.כמו כן לא ביקשתי שמירת הריון עקב תקופות שבהם לא הרגשתי טוב,לא שמרתי על עצמי בצורה מיוחדת, מסיבה שלא ידעתי שקיימת בעיה וכמובן שראפא לא עקב אחרי דבר זהתמשום שלא ידע שקיימת,הרי קיבל סיכומי סקירות תקינים.
תודה מראש.
מישה שאל/ה:
6/1/2012 ב 22:35
מתוך אתר לשכת עורכי הדין:
מגדל המבטחת הנבחרת ע"י לשכת עורכי הדין בביטוח אחריות מקצועית - שנה שביעית ברציפות.
ביטוח אחריות מקצועית של מגדל מותאמת לצורכיהם של עו"ד עצמאיים ושכירים
עורכי הדין המבוטחים במגדל נהנים מכיסוי ביטוחי רחב ומתנאי ביטוח מצוינים
מעל עשרת אלפים עורכי דין חוזרים ורוכשים ביטוח זה במגדל מידי שנה
מידי שנה, מצטרפים אלפי עורכי דין ובוחרים בביטוח אחריות מקצועית של מגדל
ונהנים ממקצועיות ושירות ברמה הגבוהה ביותר
עורכי דין חדשים שהוסמכו בדצמבר2011 המצטרפים לתכנית זו בשנת 2012
נהנים מכיסוי בשנת 2013 חינם
הטבה נוספת – אפשרות לרכישת ביטוח תאונות אישיות לעורך דין ולבן/בת זוגו
במחיר מוזל לכל הרוכש שכבה בסיסית
טיפול וליווי זו השנה ה- 22 ברציפות ע"י סוכנות הביטוח חידוש מרוז,
שהינה סוכנות עצמאית שהתמחותה והתמקצעותה הינו טיפול בתכניות
ביטוח לעורכי דין
שירה שאל/ה:
22/8/2011 ב 08:50
נכנסתי להריון לאחר טיפולי IVF בעקבות בעיה בזרע , לפני שנה וחצי ילדתי בניתוח קיסרי, לאחר חודש וחצי מהלידה נלקחתי בטיפול נמרץ נוכח שטפי דם עזים , הסתבר כי הותירו לי שליה ברחם וביצעתי גרידה ... מאחר ולאחר הפעולה נוצרו לי הדבקויות ביצעתי גרידה נוספת (חשוב לציין שמעולם לא היו לי הדבקויות או הפלות או הייתי זקוקה לאיזו פעולה כירורגית ברחם) לאחר 10 חודשים שנטלתי הורמונים וביצעתי את 2 הפעולות הכירורגיות קיבלתי ווסת והתחלתי שוב טיפולי IVF הפעם גיליתי כי אין רק את בעיית הזרע כי אם עובי הרירית שלי הפכה למחצית מעוביה הרגיל נוכח הגרידות ... כיום אני לאחר הטיפול השני ללא הצלחה , האם במצב זה כבר התגבש הנזק הכולל או שיש צורך להמתין עד לכניסה להריון להבין אם יש נזקים נוספים ?
עו"ד מיכל ישראלי
28/8/2011 ב 14:51