פורסם ב 11/1/2010 ע"י עורכת דין כרמית תירם

רק לפני חודשים ספורים, קבע בית המשפט לתעבורה בירושלים, בהרכב מורחב של שלושה שופטים, כי יש להגיש כתבי אישום בגין עבירת נהיגה בשכרות רק במקרים בהם תוצאות בדיקת הינשוף הינן מעל 400 מקרוגרם. 

כצפוי, הגישה הפרקליטות ערעור על החלטה זו, לבית המשפט המחוזי בירושלים, אשר ממש בימים אלה נתן את החלטתו. 
אחרי שהחוק קבע רף של 240 מקרוגרם, המשטרה אכפה רק מעל 255 מקרוגרם ובית המשפט קבע רף חדש של 400 מקרוגרם, קבע בית המשפט המחוזי בירושלים, רף חדש ושונה מכל אלה שהוזכרו – רף של 290 מקרוגרם.

מה משמעות פסק הדין?
אם כן, מי שנתפס נוהג ותוצאות מכשיר הינשוף הראו מעל 290 מקרוגרם, יוגש נגדו כתב אישום בגין עבירה של נהיגה בשכרות והוא עלול לאבד את רישיון הנהיגה לפחות לשנתיים!!

מה בכל זאת ניתן לעשות?
בית המשפט המחוזי אומנם קבע כי מכשיר הינשוף אמין, אך יחד עם זאת, קבע גם שייתכנו מקרים של "כשל מקומי", כגון: טעות בתפעול או בתחזוקת המכשיר ו/או מקרים בהם הנהג הינו אדם חולה או בעל מאפיינים חריגים וייחודיים לו ולכן, על אף הקביעה כי המכשיר אמין יש מקום לבחון כל תיק לגופו.
אם כן, חשוב מאוד עוד בטרם ההתייצבות לדיון בבית המשפט, להתייעץ עם עורך דין לתעבורה המתמחה בתחום, אשר ידע לבחון את החומר בתיק. בדיקה זו יכולה להשפיע בצורה משמעותית על תקופת הפסילה שתקבע.

 
 
האמור לעיל מהווה מאמר כללי ואין לראות בו ייעוץ משפטי מכל סוג.

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

זיכוי מעבירה של נהיגה בזמן שכרות

 מי שניתפס בעבירה של נהיגה בזמן שכרות ברמה של 300 מקרוגרם יכול לעיתים לצאת זכאי.

נהיגה בשכרות: השלכות פסק הדין שיצא תחת ידי ההרכב מירושלים

נהיגה בשכרות: כיצד השפיע פסק הדין שניתן ע"י הרכב שלושת השופטים בירושלים אשר קבע רף אכיפה חדש? או במילים אחרות כיצד הוא מיושם הלכה למעשה?

עבירת מהירות מופרזת

מנתוני עמותת "אור ירוק", המבוססים על נתוני משטרת ישראל, בשנת 2013 רשמה משטרת ישראל 120,110 דוחות בגין נהיגה במהירות מופרזת

חריגה מעונש המינימום בעבירה של נהיגה בקלות ראש

בית המשפט המחוזי קבל ערעור על גזר דינו של בית המשפט לתעבורה וחרג מעונש המינימום במקרה של תאונת דרכים.

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי