פורסם ב 9/9/2012 ע"י מאמרי מערכת ליגל אינפו
כל מה שכדאי לדעת בעניין צוואה הדדית, על השלבים המרכזיים והחשובים בעת עריכת הצוואה, על אופן הכנתה וחשיבות הסיוע של עו"ד מנוסה בתחום - קראו כאן.
לאחרונה הצגת בעלי דירות כעושקים ונצלים הפכה למעיין ספורט לאומי. בעיקר אחרי מחאת האוהלים בקיץ האחרון שאחד ממניעיה היה תשלומי שכר הדירות הגבוהים שבעלי הדירות גובים מדיירהם. וכמו שאומרים שלמטבע יש שני צדדים, כך גם בתחום השכרת הדירות. כמו שיש בעלי דירות נצלנים, יש גם שוכרי דירות בעייתיים. המכונים בשם האינטרנטי, שוכר שלא מתפנה.
לעיתים קרובות עורכי דין וחוקרים פרטיים נצרכים לעבוד יחדיו. בעיקר במקרים של חקירות ביטוח, וחקירות נזקי גוף, כאשר יש לנסות ולהוכיח שבתובע בתיק את חברת הביטוח לא פצוע כמו שהוא טוען שהוא, לפיכך לא מגיעים לו פיצוים מוגדלים כפי שהוא דורש
במאמר זה נבקש להתייחס למספר נושאים אשר הופכים לרלוונטיים כאשר מבקשים לקיים את הצוואה. לאחר פטירתו של המצווה, יש לפעול לשם קבלת צו לקיום הצוואה. מתן הצו הינו שלב הכרחי לשם קיום ההוראות הכלולות בה. את הצו ניתן לקבל בשתי דרכים חלופיות. או בפניה לרשם לענייני ירושה אשר יתבקש לתת לה תוקף, או בפניה לבית הדין הרבני. ההבדל המהותי בין שתי דרכים אלה הוא שלרשם לענייני ירושה יש סמכות טבועה בחוק למתן צו קיום, בעוד שכדי שבית הדין הרבני יקנה סמכות לדון ולתת צו קיום לצוואה, חייבים כל היורשים להתייצב בפני בית הדין ולתת את הסכמתם המקנה לבית הדין את הסמכות לדון בעניין.