פורסם ב 9/2/2010 ע"י עורכת דין כרמית תירם
עבירה של נהיגה בשכרות כפי שכבר הוזכר לא פעם, הינה עבירת תעבורה חמורה שהעונש בצידה הינו שנתיים פסילת רישיון הנהיגה.
סירוב לבצע בדיקת שכרות היא עבירה מקבילה לנהיגה בשכרות. אלה שבמקרה זה המשטרה לא נדרשת להציג כל ראיה מדעית שהייתם שיכורים. עצם העובדה שסרבתם להבדק הופכת אתכם למי שהודו שנהגו שיכורים. לכן מי שיורשע בעבירה של סירוב אף הוא עלול לאבד את רישיון הנהיגה לשנתיים.
לכן על אף כל הספקות, השמועות, הדיווחים והבלבול הכללי סביב הרשעת נהגים שיכורים, סירוב לבדיקה הוא לא בהכרח פתח מילוט. למעשה, הוא מעמיד אתכם, מבחינת העונש הצפוי,בדיוק באותו מצב בו הייתם לו נבדקתם.
עם זאת, חשוב לומר כי השוטרים מחוייבים לפעולות מסוימות במקרה של נהג מסרב. במקרים רבים פעולות אלה אינן מבוצעות כראוי או אינן מבוצעות כלל. לכן במקרה והוגש נגדכם כתב אישום בגין עבירה של סירוב להבדק, פנו לקבלת ייעווץ משפטי. אנו המתמחים בתחום נדע לבחון את המסמכים והראיות ונפעל כדי לשמור על רישיון הנהיגה שלכם. בנוסף אנו ממליצים שתקראו את הכתבה שלי בנושא הרף החדש שקבע בית המשפט לגבי אכיפת נהיגה בשכרות.
האמור לעיל מהווה מאמר כללי ואין לראות בו ייעוץ משפטי מכל סוג. לייעוץ פרטני בנושאי דיני תעבורה, תאונות דרכים, פלילים יש לפנות ל: משרד עורכי דין - כרמית תירם
במאמר זה יובהר ההבדל שבין נהיגה ללא רישיון כלל לבין נהיגה כשרישיון הנהיגה אינו תקף וההשלכות המשפטיות הנובעות מעבירה זו.
שוטר עוצר אותך ונותן לך מספר דוחות בגלל אותו אירוע אך כל דוח בגלל עבירה אחרת, מה ניתן לעשות?
קנסות תעבורה מצטברות ונערמות, מובילות לחובות כבדים, לכפלי קנס ועלולות להוביל גם לעיקול חשבון הבנק. אז כיצד מתמודדים עם קנסות אלו? הנה כמה דרכים לפעולה.
מאמר זה עוסק בעבירה של נהיגה בזמן פסילה, הסכנה שבעבירה זו וההשלכות המשפטיות של מי שנתפס נוהג כאשר רישיונו פסול.