פורסם ב 9/9/2012 ע"י מאמרי מערכת ליגל אינפו
אותם אנשים, ציבור רחב יש לומר, החליט שזה פשוט לא הגיוני לעבוד, לעיתים, בשתי עבודות, בלי לנסוע לחול ולחופשות כל שני וחמישי, לחיות חיים פשוטים וצנועים ועדיין לא לסיים את החודש.
האצבע המאשימה העיקרית שלהם היא נושא המיסוי. כפי שאתם ודאי יודעים, שיעור המס בארץ הוא בין הגבוהים בעולם. אני לא יודע אם ידעתם אבל על כל שקל שאתם משלמים לחברה זו או אחרת, יש מרכיב גדול מאוד של מיסים. מרכיב המיסים כל כך גדול שלעיתים יכול להגיע עד ל 70% מסך הקניה אותה אתה מבצע. בדלק יש מרכיב של קרוב ל 50%! מיסוי גורף ענק.
העניין הוא שיש הגיון בדבר. איך אמר שר הביטחון בערב אחד, "אנחנו לא חיים בשוויץ" וכוונתו היתה שהוצאות הביטחון שלנו גדולות מאוד מעצם העובדה שאנו חיים במדינת ישראל ובמדינתינו הקטנה, אויבים רבים אשר מנסים להשמיד אותו מכל צד וכתוצאה מכך, עלינו לשלם ולהוציא כספים רבים על ביטחון. אנני אומר שאין זה נכון אך לטעמי, צמצום פערים בחברה הינו בגדר חובה. השאלה מהיכן לוקחים את הכסף?
כמו שאמרתי, אנני שר ואנני חבר כנסת אך עם כל הבזבוז שקיים במערכת הביטחון, אני מאמין מאוד שניתן ליעל את המערכת עד לכדי כך שימצאו מהיכן לגרד כמות נכבדה של כסף שנזרק בכל מקרה.
רעיון נוסף, אם יכשירו את הציבור פיננסית, הכשרות הכוללות לימודי השקעות למינהם, אולי זה יעזור לנו להכניס למדינתנו הקטנטונת יותר, או לכל הפחות, יסיע לאזרח הקטן להתמודד מול יוקר המחיה ההולך וגובר בארצנו.
לעיתים קרובות עורכי דין וחוקרים פרטיים נצרכים לעבוד יחדיו. בעיקר במקרים של חקירות ביטוח, וחקירות נזקי גוף, כאשר יש לנסות ולהוכיח שבתובע בתיק את חברת הביטוח לא פצוע כמו שהוא טוען שהוא, לפיכך לא מגיעים לו פיצוים מוגדלים כפי שהוא דורש
במאמר זה נבקש להתייחס למספר נושאים אשר הופכים לרלוונטיים כאשר מבקשים לקיים את הצוואה. לאחר פטירתו של המצווה, יש לפעול לשם קבלת צו לקיום הצוואה. מתן הצו הינו שלב הכרחי לשם קיום ההוראות הכלולות בה. את הצו ניתן לקבל בשתי דרכים חלופיות. או בפניה לרשם לענייני ירושה אשר יתבקש לתת לה תוקף, או בפניה לבית הדין הרבני. ההבדל המהותי בין שתי דרכים אלה הוא שלרשם לענייני ירושה יש סמכות טבועה בחוק למתן צו קיום, בעוד שכדי שבית הדין הרבני יקנה סמכות לדון ולתת צו קיום לצוואה, חייבים כל היורשים להתייצב בפני בית הדין ולתת את הסכמתם המקנה לבית הדין את הסמכות לדון בעניין.
יוזמות חדשות ועסקים חדשים מהווים את נשמת אפה של הכלכלה בכלל ושל הכלכלה הישראלית בפרט. יזמים, משקיעים, אנשי עסקים, הם אלה שלוקחים את המשק קדימה לרווחתם שלהם אך גם לרווחת הכלל.