פורסם ב 2/2/2013 ע"י

רוב ההליכים המשפטיים בתחום הירושה, המתנהלים בבתי המשפט לענייני משפחה עוסקים בהגשת התנגדויות לצוואה על ידי יורשים שונים. 
 
לאחר מותו של אדם, במידה והותיר אחריו צוואה, היורשים צריכים לגשת לרשם לענייני ירושה ולהגיש בקשה לצו קיום צוואה. אחד מהתנאים לקבלת אישור לצו קיום צוואה הוא פרסום הבקשה בעיתונות הכתובה.

חוק הירושה קובע כי לפני כל ביצוע חלוקה של עיזבון, יש לאפשר לציבור בעלי העניין להגיש התנגדות לצו קיום צוואה זה. הפרסום בעיתון הוא הדרך ליידע את הציבור הרחב אודות הצוואה ולרשות המתנגדים עומדים ארבעה עשר יום ממועד הפרסום להגיש התנגדות רשמית.
 
התנגדות לצוואה מגשת בדרך כלל על ידי מי שראו עצמם כיורשים פוטנציאליים של המנוח ולא קיבלו את מבוקשם במסגרת הצוואה.אז הם מנסים לגרום לביטול הוראת הצוואה ולערוך שינויים לטובתם. התנגדות לצוואה צריכה להיות מוגשת באופן רשמי לרשם לענייני ירושה ויש לצרף אליה מסמכים רלוונטיים לגיבוי הטענות שבה. רשם הירושה מעביר את הטיפול בהתנגדות לבתי המשפט.

 
מה צריך להופיע בהתנגדות לצוואה?

בהגשת התנגדות לצוואה יש לפרט מהן העילות בגינן הוחלט להגיש את הבקשה, זאת תוך צירוף הוכחות ממשיות שיגבו את הטענה.

מי שרוצה להגיש התנגדות לצוואה צריך להוכיח את אחד מהדברים הבאים: שהמצווה לא היה כשיר לערוך את הצוואה, שהמצווה היה נתון תחת השפעה בלתי הוגנת של גורם חיצוני בעת עריכתה, שהצוואה עצמה אינה כשרה מבחינת הניסוח או הצורה. כמובן, שעל מגיש ההתנגדות מוטלת חובת ההוכחה בכל אחד מהמקרים.

 
הליך התנגדות לצוואה בבית המשפט

הדיון המשפטי בנושא ההתנגדות לצוואה מתנהל בבית משפט לענייני משפחה. הליך זה נחשב לייחודי ובעייתי, כיוון שהאדם שיכול להעיד בצורה הטובה ביותר, המצווה, כבר אינו בין החיים. לכן בית המשפט צריך להסתמך בעיקר על פרשנות משפטית. קשה מאוד להכריע בדיון משפטי כאשר הגורם המרכזי לא יכול להביע את דעתו ולספר כיצד הדברים באמת התרחשו.
על מנת להצליח להגן על תוכנה של צוואה ועל עצם קיומה, מומלץ לפנות לעו"ד לענייני משפחה שיכול לספק שיורת אמין ומקצועי בתחום נקודתי זה.
 
למידע נוסף אודות ירושה וצוואה- http://www.yerusha.org.il/

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

משמורת משותפת על ילדים - כיצד?

קיימות מחלוקות בין מלומדים, עורכי דין וגורמים טיפוליים בכל הנוגע למושג משמורת משותפת, כמו גם לשאלה האם משמורת משותפת עדיפה ו/או טובה לילדים או שמא אף עלולה להזיק להם.  משמורת משותפת אינה מושג טכני ואין היא נוגעת לכמות ו/או הזמן בו מצויים הילדים אצל מי מההורים. המהות של משמורת משותפת, היא דווקא בשיתוף הפעולה בין ההורים ומידת המעורבות של כל אחד מהם בתכנים השונים של חיי הילדים.

ידועים בציבור יורשים את בני זוגם אף אם ערכו הסכם ממון ביניהם

האם הסכם ממון שנערך בין בני הזוג ובו קבעו הפרדה רכושית, כך שכל צד נותר עם הרכוש הרשום על שמו ולצד השני אין בו חלק - האם אין זה מספק? הרי ההסכם נערך על מנת שכל צד "יישן בשקט" וידע היכן עומדים הדברים. האם העובדה שנערך ונחתם הסכם ממון, מגן על בני הזוג גם לאחר פטירת אחד מהם? לא ולא! הסכם הממון נועד להבהיר את חלוקת הרכוש בין הצדדים. מה שייך למי, כך שבמקרה של פרידה, כל צד לוקח עמו את הרכוש השייך לו, ואין ויכוח. הדברים ברורים. ואולם, אם תוך כדי החיים המשותפים, אחד מבני הזוג הולך לעולמו, אזי בן זוגו יורש אותו,

בן הזוג שלך הינו שותף אוטומטי בזכויותיך

מדוע נקודת המוצא של הדין לגבי בני זוג, הוא שיתוף בנכסים? מדוע לא לקבוע כי כל אדם אחראי באופן בלעדי לזכויותיו וחסכונותיו ונכסיו? מדוע העובדה כי אדם הוא נשוי, יוצרת זיקה ושיתוף של בן הזוג בפועלו ועמלו של משנהו? בתי המשפט רואים בנכסים שנצברו על ידי אחד הצדדים, במהלך חיי הנישואין, כנכסים אשר גם לבן הזוג, זכויות בהם. ישאל המתעניין, מדוע אדם אשר עבד כל חייו והשקיע וצבר נכסים, ובת זוגתו לא עבדה, צריך לחלוק עמה את כל אשר עמל למענו?

צוואה - הכרחי לקבל יעוץ משפטי

התחום של צוואות, עזבונות וירושות הוא אחד התחומים המורכבים במשפט. על אחת כמה וכמה, כיום, עם מורכבות החברה המודרנית והמשפחות החדשות.  אדם אשר מעונין לערוך צוואה, מן הראוי כי יגש לעו"ד ויקבל יעוץ מקיף, בין ביחס לשאלות שיש לו, אם יש לו, ובין על מנת לקבל מידע ביחס לשאלות שאפילו אינו יודע לשאול.

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי