פורסם ב 3/11/2015 ע"י מאמרי מערכת ליגל אינפו

מצב הכלכלה בארץ כמו במרבית מדינות אחרות ברחבי העולם הוא לא פשוט עבור אזרחים רבים. אנשים מאבדים את מקום עבודתם ואחרים כורעים תחת יוקר המחיה. אנשים מסוימים בוחרים להתמודד עם המצוקה הכלכלית בדרכים לא חוקיות כמו הלבנת הון או מה שנקרא בשפת העם "כסף שחור". הון שחור הוא כסף שלא מדווחים עליו למס הכנסה כהכנסה ואז גם לא נדרשים לשלם עליו מיסים.

למעשה דין הון שחור כדין גנבה והחוק במדינת ישראל רואה במי שמעלים מס עבריין לכל דבר והעונשים על עברה זו גבוהים בהתאם. אם הסתבכנו ביודעין או שלא ביודעין בהון שחור או בעבירת מס עורך דין לענייני מס וגם רואה חשבון מוסמך יוכלו לעזור לנו. על החסרונות של הון שחור והעלמות מס לנו כאנשים פרטיים וכבעלי עסק במאמר הבא.

הון שחור והעלמות מס – רווח או סכנה לעסק?

הון שחור הוא אולי רווח גדול בטווח המידי והעכשווי אבל בטווח הארוך של העתיד שלנו הון שחור מהווה סכנה. בעל עסק שעוסק בהון שחור עלול להתעורר יום אחד ולגלות שהעסק שלנו נסגר, שהוא חייב חובות רבים למדינה ושהוא עצמו צפוי בפני זמן מאסר בבית הכלא.

ההון השחור מהווה פיתוי גדול מאוד לאנשים מכל המקצועות מזמרים ועד רופאים, מורים פרטיים, שיפוצניקים, שרברבים ובעצם מי לא? עלינו לקחת בחשבון שהון שחור הוא אפקטיבי כל עוד לא תפסו אותנו. מעבר לכך הון שחור מהווה עבירה מוסרית ולא רק עבירה פלילית. כאשר אנחנו מתחמקים משילום מיסים אנחנו בוגדים באמנה האזרחית של המדינה שלנו. אנחנו לא נותנים את חלקנו לציבור ואת העזרה הכספית אליה אנחנו מחויבים לכלל החברה.

 

החסרונות והסכנות השונות

קיימים מספר חסרונות בולטים במהלך ביצוע הלבנת הון וצבירת הון שחור כאשר הבולט בהם הוא הסכנה הפלילית. מעבר לכך שימוש בהון שחור עלול לסבך אותנו עם גורמים עבריינים. ההון השחור הוא גם כסף שקשה מאוד להוציא אותו- בשביל להשתמש בו אנחנו צריכים למצוא סיבות שבגינם קיבלנו או השגנו אותו. הרי לא קמנו יום אחד וקיבלנו במתנה מאות אלפי שקלים.

לסיכום, ניתן לומר שהון שחור הוא מקור לצרות רבות ושימוש בו יכול להרוס לנו את החיים, את העסק ואת המוניטין האישיים והפומביים. אם והיה שעשינו את הטעות ולהבנו הון שחור עלינו לפנות לעורך דין מוסמך שיסייע לנו להתמודד עם הטעויות שלנו ולתקן אותם בדרך הטובה ביותר לנו, לעסק שלנו ולמשפחה שלנו.

 

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

כל מה שלא ידעתם על רגולציה בשוק ההון

מדוע דרושה רגולוציה בשוק ההון ובכלל מה היא אומרת? כל המידע שנועד לגשר על הפער בין בעלי הידע לבין אלה שלא בכתבה הבאה.

זרקור על ביקורת ספרים של מס הכנסה

במאמר זה נבקש לסייע לעוסקים - בדרך של כללי אצבע ובקצרה - אשר מפקחי מס הכנסה ביקרו בעסקם. יודגש כי הדברים ככללם נכונים אף למפקחי מס אחרים, ואולם הסמכויות אינן זהות. נמצא כי לא הכל מותר למפקחי מס הכנסה ולפיכך עירנות מצד בעלי העסקים חשובה.

התא המשפחתי לעניין מס הכנסה

במאמר קודם דנו בחיוב התא המשפחתי לענין מיסוי מקרקעין. במאמר זה נסקור בקצרה ועל קצה המזלג מספר הוראות הנוגעות למיסוי התא המשפחתי בפקודת מס הכנסה.

מס רווח הון והשפעתו על שכירים

מס רווח ההון הוחל בשנת 2003 על רווח מפיקדונות, מניות, אג"ח, דיבידנד וריבית. מס הרווח נוגע גם לשכירים באופן ישיר ובמקרים רבים נגבה מהם מס עודף.

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי