פורסם ב 7/8/2010 ע"י עורכת דין סיגל מוסקוביץ-בכר
אגב – פגיעה כלכלית כן עשויה להתקיים, כאשר מדברים על מזונות האישה. אישה אשר הוכח כי בגדה בבעלה, ומבקשת כי בינתיים ,עד לגירושין, יפסקו לה מזונות למחייתה עלולה למצוא עצמה ללא כל מזונות, עקב הבגידה. יש להדגיש כי אין המדובר במזונותיהם של הילדים, אשר אין להם כל קשר עם מערכת היחסים בין הוריהם. הילדים זכאים למזונותיהם בכל מקרה, ללא כל תנאי. הילדים הינם ישות משפטית עצמאית וזכותם למזונות אינה נגזרת ו/או תלויה בהתנהגות הוריהם או מי מהם.
ככלל, כל הנכסים שנצברו על ידי הצדדים במהלך החיים המשותפים, נחשבים לנכסים משותפים, השייכים לשני בני הזוג בחלקים שווים, וכוללים נכסים מוחשיים, כגון: מקרקעין, רכבים, חשבונות בנק וחסכונות, זכויות סוציאליות ופנסיוניות, זכויות בעסקים ובחברות, ובנוסף כוללים נכסים בלתי מוחשיים, כגון: נכסי קריירה ומוניטין.
רוב ההליכים המשפטיים בתחום הירושה, המתנהלים בבתי המשפט לענייני משפחה עוסקים בהגשת התנגדויות לצוואה על ידי יורשים שונים
לכאורה זה נשמע פשוט ואפילו ברור. כולם יודעים כי כדי "לעשות סדר" ברכושך לאחר אחרית ימיך, במידה וצריך לעשות סדר, יש לערוך צוואה. אם כך, היכן הקושיה? ובכן, פעמים רבות, והדבר הולך והופך לנפוץ, בני זוג, בין אם הם נשואים ובין אם הם אינם נשואים אך חולקים יחד פרק זמן של חיים משותפים, עורכים הסכמים הנוגעים לרכושם ולממונם, וקובעים הסדרים שונים המתאימים להם, כפי שסוכם ביניהם.