פורסם ב 22/8/2009 ע"י עורכת דין סיגל מוסקוביץ-בכר

 פיצוי כספי לאשה בגין הסתרת מחלה של הבעל לפני הנישואין
 
בשנים האחרונות יותר ויותר נכנסים בתי המשפט לתוך נבכי מערכת היחסים בין בני זוג, ומנסה לבחון אותה ולשפוט אותה ולהכניס בה שיקולים של האדם הסביר, של צדק, של תום-לב ומידת המוסר. כך, למשל, כיום נוהגים בתי המשפט למשפחה לחייב בעלים סרבני גט בתשלום מאות אלפי שקלים לאשה, בגין אי שחרורה מעול הנישואין עמם. כך, נוהגים בתי המשפט לחייב גברים אלימים בפיצוי כספי לאשה, לאחר שהיא מוכיחה את הנזק אשר נגרם לה בגין כך. לאחרונה, בימים אלה ממש, פסק בית המשפט פיצוי בסך של 130,000 ₪ לאשה בגין נזקים כספיים ונפשיים אשר נגרמו לה על ידי בעלה והוריו. אלה, הסתירו ממנה, לפני הנישואין, את מצבו הנפשי של בעלה. הצדדים הכירו באמצעות שידוך ונישאו. מייד לאחר הנישואין, חוותה האשה איומים מצד הבעל ותקיפה פיסית, אשר נבעו, בין היתר, ממחלה נפשית ממנה סבל. האשה טענה כי לו ידעה על מצבו הנפשי, לא היתה בוחרת ומסכימה להינשא לו. בית המשפט שמע את הצדדים וקבע כי כאשר בני זוג מחליטים להתחתן, חלה עליהם החובה לנהוג בתום לב זה כלפי זו, וכי גם בנסיבות אינטימיות וביחסים בין אישיים ניתן להכיר בחובה זו, אשר באה דווקא מחוק החוזים. זהו חוזה לכל דבר וענין. בית המשפט קבע כי במקרה זה, גם הבעל וגם הוריו, הפרו את חובת תום הלב, בכך שהסתירו מהאשה פרטים בדבר מצבו הנפשי של הבעל לפני הנישואין. הבעל והוריו, העזו לטעון כי על האשה דווקא היתה מוטלת החובה לערוך בירור לגבי מצבו הרפואי של בעלה (כאילו הוא חפץ/נכס ואינו יכול לדבר). בית המשפט דחה אף טענה זו וקבע כי לא זו בלבד שמדובר במידע רפואי שהינו חסוי, אלא שאין לצפות מהאשה או מבני משפחתה שיעלו על דעתם במעמד האירוסין, כי הבעל סובל ממחלה נפשית ויחקרו אודות עברו הרפואי.

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

בן הזוג שלך הינו שותף אוטומטי בזכויותיך

מדוע נקודת המוצא של הדין לגבי בני זוג, הוא שיתוף בנכסים? מדוע לא לקבוע כי כל אדם אחראי באופן בלעדי לזכויותיו וחסכונותיו ונכסיו? מדוע העובדה כי אדם הוא נשוי, יוצרת זיקה ושיתוף של בן הזוג בפועלו ועמלו של משנהו? בתי המשפט רואים בנכסים שנצברו על ידי אחד הצדדים, במהלך חיי הנישואין, כנכסים אשר גם לבן הזוג, זכויות בהם. ישאל המתעניין, מדוע אדם אשר עבד כל חייו והשקיע וצבר נכסים, ובת זוגתו לא עבדה, צריך לחלוק עמה את כל אשר עמל למענו?

משמורת בדיני משפחה

כאשר מתגרשים, אחת ההחלטות החשובות ביותר שיש לשופט להחליט היא להן פונות דרכם של הילדים: לאבא או לאמא, כאשר כיום, יש לא מעט אופציות ויש לקחת בחשבון מספר דברים. לעוד מידע במאמר הבא.

איך לבחור עו"ד בתחום הגירושין?

ההחלטה להתגרש לא מגיעה ביום בהיר אחד אלא לאחר לבטים ומחשבות, והשפעה על המשך החיים וסיבות נוספות מביאות את בני הזוג להחליט בסופו של דבר להיפרד. מדובר על הליך לא פשוט גם במובן הנפשי

משמורת משותפת על ילדים - כיצד?

קיימות מחלוקות בין מלומדים, עורכי דין וגורמים טיפוליים בכל הנוגע למושג משמורת משותפת, כמו גם לשאלה האם משמורת משותפת עדיפה ו/או טובה לילדים או שמא אף עלולה להזיק להם.  משמורת משותפת אינה מושג טכני ואין היא נוגעת לכמות ו/או הזמן בו מצויים הילדים אצל מי מההורים. המהות של משמורת משותפת, היא דווקא בשיתוף הפעולה בין ההורים ומידת המעורבות של כל אחד מהם בתכנים השונים של חיי הילדים.

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי