פורסם ב 22/8/2009 ע"י עורכת דין סיגל מוסקוביץ-בכר

 פיצוי כספי לאשה בגין הסתרת מחלה של הבעל לפני הנישואין
 
בשנים האחרונות יותר ויותר נכנסים בתי המשפט לתוך נבכי מערכת היחסים בין בני זוג, ומנסה לבחון אותה ולשפוט אותה ולהכניס בה שיקולים של האדם הסביר, של צדק, של תום-לב ומידת המוסר. כך, למשל, כיום נוהגים בתי המשפט למשפחה לחייב בעלים סרבני גט בתשלום מאות אלפי שקלים לאשה, בגין אי שחרורה מעול הנישואין עמם. כך, נוהגים בתי המשפט לחייב גברים אלימים בפיצוי כספי לאשה, לאחר שהיא מוכיחה את הנזק אשר נגרם לה בגין כך. לאחרונה, בימים אלה ממש, פסק בית המשפט פיצוי בסך של 130,000 ₪ לאשה בגין נזקים כספיים ונפשיים אשר נגרמו לה על ידי בעלה והוריו. אלה, הסתירו ממנה, לפני הנישואין, את מצבו הנפשי של בעלה. הצדדים הכירו באמצעות שידוך ונישאו. מייד לאחר הנישואין, חוותה האשה איומים מצד הבעל ותקיפה פיסית, אשר נבעו, בין היתר, ממחלה נפשית ממנה סבל. האשה טענה כי לו ידעה על מצבו הנפשי, לא היתה בוחרת ומסכימה להינשא לו. בית המשפט שמע את הצדדים וקבע כי כאשר בני זוג מחליטים להתחתן, חלה עליהם החובה לנהוג בתום לב זה כלפי זו, וכי גם בנסיבות אינטימיות וביחסים בין אישיים ניתן להכיר בחובה זו, אשר באה דווקא מחוק החוזים. זהו חוזה לכל דבר וענין. בית המשפט קבע כי במקרה זה, גם הבעל וגם הוריו, הפרו את חובת תום הלב, בכך שהסתירו מהאשה פרטים בדבר מצבו הנפשי של הבעל לפני הנישואין. הבעל והוריו, העזו לטעון כי על האשה דווקא היתה מוטלת החובה לערוך בירור לגבי מצבו הרפואי של בעלה (כאילו הוא חפץ/נכס ואינו יכול לדבר). בית המשפט דחה אף טענה זו וקבע כי לא זו בלבד שמדובר במידע רפואי שהינו חסוי, אלא שאין לצפות מהאשה או מבני משפחתה שיעלו על דעתם במעמד האירוסין, כי הבעל סובל ממחלה נפשית ויחקרו אודות עברו הרפואי.

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

הוראות בנוגע לגורל רכושך לאחר מותך – רק בדרך של צוואה

לכאורה זה נשמע פשוט ואפילו ברור. כולם יודעים כי כדי "לעשות סדר" ברכושך לאחר אחרית ימיך, במידה וצריך לעשות סדר, יש לערוך צוואה. אם כך, היכן הקושיה? ובכן, פעמים רבות, והדבר הולך והופך לנפוץ, בני זוג, בין אם הם נשואים ובין אם הם אינם נשואים אך חולקים יחד פרק זמן של חיים משותפים, עורכים הסכמים הנוגעים לרכושם ולממונם, וקובעים הסדרים שונים המתאימים להם, כפי שסוכם ביניהם.

ייפוי כוח מתמשך - גלגל הצלה ברגעים קריטיים

ייפוי כוח מתמשך מהווה גלגל הצלה ברגעים קריטיים. יכולתו להעצים משפחות, לזרז קבלת החלטות ולכבד משאלות שנקבעו מראש הופכת אותו לאבן יסוד בשמירה יזומה על האינטרסים המשפחתיים.
ייפוי כוח מתמשך הוא כלי מרכזי, המציע למשפחות שליטה ויעילות בקבלת החלטות קריטית, במצבי אי כושר קבועים או זמניים

האם ניתן להשתמש בצילומים "מפלילים" כדי להוכיח טענה של בגידה?

הלכה ידועה היא, ואף הציבור הרחב ער לה, כי אישה ש"זנתה", היינו הייתה מעורבת ביחסים אינטימיים עם גבר שאינו בעלה, מחויבת בגירושין. בעלים רבים, במהלך סכסוך גירושין, אשר נשותיהם נכנסות לקטגוריה זו, עושים את כל המאמצים, בשיתוף פעולה, עם עורכי דינם, כדי להביא הוכחות שהאישה אכן בגדה ובוגדת בבעלה וזאת במטרה להשיג יתרונות משמעותיים במשא ומתן, לרבות קבלת הגט המיוחל.

גישור גירושין

מהו גישור גירושין? למי מתאים גישור גירושין? היכן ניתן למצוא מגשר גירושין? על כל שאלות ואלו ועוד ננסה לענות בסיקור המיוחד הבא שלפניכם.

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי