פורסם ב 22/8/2009 ע"י עורכת דין סיגל מוסקוביץ-בכר

 פיצוי כספי לאשה בגין הסתרת מחלה של הבעל לפני הנישואין
 
בשנים האחרונות יותר ויותר נכנסים בתי המשפט לתוך נבכי מערכת היחסים בין בני זוג, ומנסה לבחון אותה ולשפוט אותה ולהכניס בה שיקולים של האדם הסביר, של צדק, של תום-לב ומידת המוסר. כך, למשל, כיום נוהגים בתי המשפט למשפחה לחייב בעלים סרבני גט בתשלום מאות אלפי שקלים לאשה, בגין אי שחרורה מעול הנישואין עמם. כך, נוהגים בתי המשפט לחייב גברים אלימים בפיצוי כספי לאשה, לאחר שהיא מוכיחה את הנזק אשר נגרם לה בגין כך. לאחרונה, בימים אלה ממש, פסק בית המשפט פיצוי בסך של 130,000 ₪ לאשה בגין נזקים כספיים ונפשיים אשר נגרמו לה על ידי בעלה והוריו. אלה, הסתירו ממנה, לפני הנישואין, את מצבו הנפשי של בעלה. הצדדים הכירו באמצעות שידוך ונישאו. מייד לאחר הנישואין, חוותה האשה איומים מצד הבעל ותקיפה פיסית, אשר נבעו, בין היתר, ממחלה נפשית ממנה סבל. האשה טענה כי לו ידעה על מצבו הנפשי, לא היתה בוחרת ומסכימה להינשא לו. בית המשפט שמע את הצדדים וקבע כי כאשר בני זוג מחליטים להתחתן, חלה עליהם החובה לנהוג בתום לב זה כלפי זו, וכי גם בנסיבות אינטימיות וביחסים בין אישיים ניתן להכיר בחובה זו, אשר באה דווקא מחוק החוזים. זהו חוזה לכל דבר וענין. בית המשפט קבע כי במקרה זה, גם הבעל וגם הוריו, הפרו את חובת תום הלב, בכך שהסתירו מהאשה פרטים בדבר מצבו הנפשי של הבעל לפני הנישואין. הבעל והוריו, העזו לטעון כי על האשה דווקא היתה מוטלת החובה לערוך בירור לגבי מצבו הרפואי של בעלה (כאילו הוא חפץ/נכס ואינו יכול לדבר). בית המשפט דחה אף טענה זו וקבע כי לא זו בלבד שמדובר במידע רפואי שהינו חסוי, אלא שאין לצפות מהאשה או מבני משפחתה שיעלו על דעתם במעמד האירוסין, כי הבעל סובל ממחלה נפשית ויחקרו אודות עברו הרפואי.

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

האם מתחשבים ברצונו של נער מתבגר בקביעת משמורתו?!

התשובה אינה פשוטה כלל. אמנם, קיימת נטייה לחשוב כי ילדים מתבגרים יודעים היטב מה הם רוצים ובגילם, הם אף עומדים על דעתם ומתעקשים עליה. ואולם, כאשר המדובר בקטינים בכלל ובפרט בילדים להורים המצויים בסכסוך גירושין, פעמים רבות ההורים משתמשים בילדים כדי לפגוע בבן הזוג והילדים עוברים הסתה, אשר משבשת עליהם את דעתם.

האם בגידה בבן זוג מביאה לפגיעה בזכויותיו ברכוש?

רבים סבורים כי התשובה הינה חיובית ואף מחויבת המציאות. האומנם? החוק קובע כי רכוש אשר הצטבר במהלך הנישואין, שייך לשני בני הזוג בחלקים שווים ביניהם, ללא קשר על שם מי הרכוש רשום. הדבר חל גם על רכוש וגם על כספים וזכויות. עוד קובע החוק כי הוראותיו חלות על בית הדין הרבני.

מה בין הסדרי הראיה לתשלום המזונות בהסכם גירושין?

תשלום המזונות הינו חיוב כספי, כלכלי ומתחדש מדי חודש בחודשו ולא ניתן להימלט ממנו. המדובר בחיוב המקבל תוקף של פס"ד. ועוד – החיוב הינו בין האב לבין האם. האב חייב לשלם את המזונות לידיה של האם – עבור הילדים. מאידך, הסדרי הראיה, הם במישור אחר לגמרי. המדובר, אמנם גם בהתחייבות כלשהי, שנוטל על עצמו האב, בין במסגרת הסכם הגירושין ובין באמצעות פסק דין עצמאי, ואולם זו התחייבות אשר נתפסת יותר במישור המוסרי, הערכי. ועוד – היא חלה במערכת היחסים בין האב לבין ילדיו. זו לכאורה התחייבות של האב כלפי ילדיו. אם כך, מדוע שיהיה קשר בין השניים?

ידועים בציבור יורשים את בני זוגם אף אם ערכו הסכם ממון ביניהם

האם הסכם ממון שנערך בין בני הזוג ובו קבעו הפרדה רכושית, כך שכל צד נותר עם הרכוש הרשום על שמו ולצד השני אין בו חלק - האם אין זה מספק? הרי ההסכם נערך על מנת שכל צד "יישן בשקט" וידע היכן עומדים הדברים. האם העובדה שנערך ונחתם הסכם ממון, מגן על בני הזוג גם לאחר פטירת אחד מהם? לא ולא! הסכם הממון נועד להבהיר את חלוקת הרכוש בין הצדדים. מה שייך למי, כך שבמקרה של פרידה, כל צד לוקח עמו את הרכוש השייך לו, ואין ויכוח. הדברים ברורים. ואולם, אם תוך כדי החיים המשותפים, אחד מבני הזוג הולך לעולמו, אזי בן זוגו יורש אותו,

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי