פורסם ב 19/8/2009 ע"י עורכת דין סיגל מוסקוביץ-בכר

 
האומנם יורש אדם את מלוא זכויות בן זוגו?
 
נדמה כי הדעה הרווחת בציבור הינה כי אדם שהלך לעולמו, והותיר אחריו אישה וילדים קטנים, הרי שרכושו וזכויותיו עוברים לאישה בלבד. לא כך הם פני הדברים.
 
ראשית, מי שאינו טורח לערוך צוואה, יחולקו זכויותיו על פי הוראות חוק הירושה, היינו על פי ההיגיון והמוסר של אותם אנשים אשר ניסחו את החוק ויצרו אותו. הגיון זה - אינו בהכרח מתאים לרצונו ועמדותיו של המצווה.
 
כך למשל, בני זוג אשר בבעלותם דירת מגורים משותפת, ואחד מהם הולך לעולמו – אזי בן הזוג הנותר בחיים, לא יקבל בהכרח את הבעלות המלאה בדירה אליו. יהיה עליו להתמודד עם מציאות חדשה בה יש לו שותפים נוספים בדירה, אשר עשויים, בד"כ, להכביד על המשך הנאתו המלאה מהדירה.
 
ובמה דברים אמורים? אם לבני הזוג ילדים, בין אם הם קטינים ובין אם הם בגירים, הרי שהם זוכים לקבל מחצית מזכויותיו של ההורה שנפטר, ובן הזוג מקבל מחצית. כך – אם הדירה הייתה רשומה בחלקים שווים על שם שני בני הזוג, הרי שלאחר הפטירה, לבן הזוג הנותר 3/4 דירה ולילדים 1/4 דירה. יוצא, כי בן הזוג תלוי בהסכמתם של ילדיו לבצע פעולות שונות בדירה ואף עשוי למצוא עצמו במאבק עמם על המשך מגוריו באותה דירה והתנאים לכך.
 
המצב קשה עוד יותר, כאשר לבני הזוג אין ילדים. הדעת נותנת כי בן הזוג הנותר בחיים, לאחר מות בן זוגו, יירש את מלוא הזכויות בדירה. אבל לא בהכרח! החוק קובע כי במקרה זה, אם הוריו של בן הזוג שנפטר, או מי מהם, עדיין בין החיים, אזי – אותו הורה זוכה במחצית זכויותיו של בנו שנפטר – וכך הופך להיות שותף, עם בן הזוג הנותר – בדירה. הרי לך מצב לא נעים.
 
וקיימים, כמובן, מצבים רבים ונוספים, אשר יש לתת עליהם את הדעת, כגון זכויותיהם של ילדים שאינם משותפים לבני הזוג, זכויותיהם של אחים וכן הלאה וכן הלאה...
 
 
 

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

גם ידועים בציבור יורשים את בני זוגם

האומנם בני זוג שהינם ידועים בציבור, יורשים האחד את השני? האומנם זכות זו הינה אוטומטית? האומנם זכות זו ברורה מאליה? האם צד ידוע בציבור המעוניין להותיר את רכושו לבני משפחה אחרים ולא לבן-הזוג, האם עליו לערוך צוואה, על מנת למנוע מצב בו יירש בן הזוג את רכושו?

מזונות ילדים – למה זה כואב?!

סוגיית המזונות הינה סוגיה כואבת לשני ההורים ומהווה סלע מחלוקת קשה בין צדדים מתגרשים. כאשר ההורים מתגוררים ביחד, הכנסותיהם נכנסות בד"כ לחשבון אחד ואלה מכסות את כל הוצאות המשפחה, היינו בני הזוג וכל אחד מהילדים. הם לא ממש מרגישים כמה כל אחד מהם מוציא על הילדים ומה חלקם של

האם מחלקים פנסיה וקה"ל היום או בזמן פרעון הקופות?

כידוע, גם זכויות פנסיה וזכויות סוציאליות אחרות הינן בגדר רכוש משותף הניתן לחלוקה. פעמים רבות, מבקש הצד הזכאי לכספים, לחלק כבר כאן ועכשיו, על אף שהקופה עצמה אינה נזילה. הקושי עולה במיוחד כאשר המדובר בחסכון לגיל הפנסיה. האם שוברים את הקופה? האם מוותרים על הכספים כבר עתה? האם ממתינים לגיל הפרישה, עוד עשרות שנים? כיצד מבצעים את החלוקה? על כך, ביריעה שלהלן.

יעוץ מקצועי – כבר מהרגע הראשון

חשוב ביותר, אפילו מהותי, לקבל יעוץ מקצועי כבר בתחילת הדרך. אדם אשר נמצא ברגע של משבר, הוא מבולבל, נבוך, כועס ורוגז. על כל אלה, יש להוסיף את חוסר הידע המשפטי ביחס לזכויותיו וחובותיו מה מגיע לו, מה המחויבויות שלו. כיצד לפעול, האם לפעול. מה לעשות. אילו צעדים לבצע, היכן להניח לדברים להתנהל, ומהם ההשלכות המשפטיות של כל הפעולות שהוא מבצע או לא מבצע. חוסר הידע מוסיף לרמת החרדה והחששות והמתח גדול.

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי