פורסם ב 19/8/2009 ע"י עורכת דין סיגל מוסקוביץ-בכר

אסטרטגיה נכונה היא שם המשחק
 
 
כאשר אינך מצליח להשיג את המטרה שלך ב"דרך המלך", היינו באמצעים הפשוטים והסטנדרטיים, הפתרון יגיע בדרך כלל ממקום אחר ובלתי צפוי. במצב דברים בו אדם מתעקש להמשיך בדרכו ולוחץ באותו כיוון, הוא ייתקל בקיר ויינזק. אז, גם, ככל שהזמן חולף, הנזק הולך ומתגבר וכך גם משאבי הנפש הולכים ואוזלים.
אז מה עושים? ראשית, נשענים לאחור, ונרגעים. אחר – כך, לוקחים נשימה ארוכה, ומנסים לבחון את התמונה מבחוץ. הדברים נראים אחרת. כך גם מצליחים למצוא כיווני חשיבה אלטרנטיביים. שהרי, ככל שאדם ירדוף אחר המטרה, כך זו תתרחק ממנו. לעתים, דווקא פעולה הפוכה, או פעולה בכיוון שונה, תביא את המטרה אל סף דלתך.
כך ארע, למשל, לאשה אשר מזה כשנתיים ימים שאינה מצליחה לסיים את הסכסוך מול בעלה. זה, יצא מהבית, הותיר אחריו חובות, ואף אינו משלם את מזונות הילדים, אשר נפסקו על ידי בית המשפט. גם בדיון אשר נקבע בבית הדין הרבני בתביעת האשה לקבל ממנו גט, הוא לא היה מוכן לשתף פעולה. כך, ככל שהאשה המשיכה לרדוף אחר הבעל, הוא חמק מבין ידיה. לבסוף, היא החליטה להניח לענין של הגירושין ולהמתין למועד המתאים, לכשיגיע. וזה הגיע! כיצד? באורח מקרי לחלוטין ובלתי צפוי. במסגרת הליכי ההוצאה לפועל, אשר נקטה האשה לגביית מזונות הילדים, היא עיקלה את רכבו ותפסה אותו. היה זה רכב אשר מאד יקר ללבו של הבעל וגם לכיסו. מייד עם תפיסת הרכב, הבעל הוא אשר החל לחפש אחר האשה ולרדוף אותה, על מנת שתשחרר לו את הרכב. חוב המזונות, אמנם לא הגיע לידי פתרון מוחלט, ואולם הגט המיוחל הגיע אף הגיע.
הנה כי כן, אותה אשה נקטה בהליכי הוצל"פ על מנת לגבות את חוב המזונות. במקום זאת, היא קיבלה את הגט דרך הליכים אלה. החוב עדיין קיים, ואולם גם תורו של זה יגיע.
עינינו הרואות, שוב, כי לא בהכרח הצדק הוא אשר יוביל אותך למטרה, אלא דווקא ראייה מפוקחת של הדברים, רוגע וחשיבה יצירתית.

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

גם ידועים בציבור יורשים את בני זוגם

האומנם בני זוג שהינם ידועים בציבור, יורשים האחד את השני? האומנם זכות זו הינה אוטומטית? האומנם זכות זו ברורה מאליה? האם צד ידוע בציבור המעוניין להותיר את רכושו לבני משפחה אחרים ולא לבן-הזוג, האם עליו לערוך צוואה, על מנת למנוע מצב בו יירש בן הזוג את רכושו?

מזונות ילדים – מי יקבע? בית המשפט או בית הדין הרבני?

הפער משמעותי וגבוה ביותר. אין כמעט להשוות בין המזונות הנמוכים ביותר אשר קובע בית הדין הרבני עבור ילדים קטינים לבין אלה אשר קובע בית המשפט האזרחי. ויותר מזה, בית הדין הרבני נוהג להצמיד את הסכום למדד השכירים, אשר אינו משתנה כמעט לאורך השנים, ובכך נשחק הסכום, הנמוך מלכתחילה. לעומתו, בית המשפט מצמיד את סכום המזונות למדד המחירים לצרכן ובכך מותיר את הסכום עדכני. אין איפוא, פלא, כי כל אחד מהצדדים, הבעל והאשה ירצה למשוך את הדיון לכיוון שלו.

בחירה חכמה של עורך דין לטובת הליך גירושין

על מה מומלץ לשים דגש בעת בחירת עורך דין לטובת הליך גירושין - החל מהצלחות וניסיון בתחום, דרך כימיה ותחושה טובה ועד זמינות העו"ד, כל השיקולים החשובים כאן לפניכם.

בגדת בבן/בת הזוג - האם תשלם/מי על כך?

מסתבר שלבגידה לא בהכרח יש השלכות משפטיות, והדבר תלוי רבות היכן מנהלים את הסכסוך, בבית הדין הרבני או בבית המשפט האזרחי לענייני משפחה. עם זאת, בשנים האחרונות, גם בית הדין הרבני מוגבל בהחלטות שלו, בעקבות ביקורת של בג"צ. ראו להלן פסק דין תקדימי אשר קבע כי אף אם במקרים מסויימים ניתן לראות באחד מבני הזוג כנושא באחריות גדולה יותר לפירוק התא המשפחתי, עדיין אין בכך כדי להצדיק פגיעה בזכויותיו הכלכליות והרכושיות.

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי