פורסם ב 29/9/2009 ע"י עורכת דין כרמית תירם

החוק קובע כי מי שנהג ברכב ונמצא בבדיקת נשיפה כי בגופו מעל ל - 240 מקרוגרם אלכוהול דינו שרשיונו יפסל לפחות לשנתיים. 

בפסק דין שניתן לאחרונה בבית המשפט לתעבורה בירושלים ת   16231/08 דן  ביהמ"ש בשאלה האם ניתן לחרוג מעונש זה? ואם כן מתי? כמו כן פונה בית המשפט למחוקק שיקבע מדרג לעונש בעבירות של נהיגה בשכרות. מדרג זה יושפע מכמות האלכוהול שנמצא בגופו של הנהג. כלומר, מי שרמת האלכוהול שנמדדה בגופו תהיה נמוכה יפסל לתקופה קצרה יותר ממי שנמצא בגופו כמות גבוהה של אלכוהול.

ביהמ"ש יוצר הקבלה בין עבירה של נהיגה במהירות מופרזת (בה יש יחס ישיר בין גובהה המהירות בה נסע הנאשם ובין העונש) לבין עבירה של נהיגה בשכרות, (לשיטתו צריך שיתקיים יחס ישיר בין מידת האלכוהול שנימדדה ובין מידת העונש) .

ביהמ"ש קובע כי במקרים מסויימים בהם נמדדה כמות אלכוהול שאינה עולה בהרבה על זו האסורה בחוק יש להקל בעונש ולחרוג מעונש המינימום. 


האמור לעיל מהווה מאמר כללי ואין לראות בו ייעוץ משפטי מכל סוג. לייעוץ פרטני בנושאי דיני תעבורה, תאונות דרכים, פלילים יש לפנות ל: משרד עורכי דין - כרמית תירם

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

דוחות תעבורה

שוטר עוצר אותך ונותן לך מספר דוחות בגלל אותו אירוע אך כל דוח בגלל עבירה אחרת, מה ניתן לעשות? 

העמדה לדין בגין נהיגה בשכרות, על מה כל הרעש?!

העמדה לדין בגין נהיגה בשכרות הפכה זה מכבר לדבר שכיח. נהגים רבים מוצאים עצמם נעצרים ל"בדיקה שגרתית" ונדרשים להיבדק בדיקת שכרות במכשיר ה"ינשוף", כפי שהוא מכונה בארץ או בשמו המקצועי "אלכוטסט". רבים מהנהגים סבורים שמרגע שנבדקו במכשיר ונמצאו שכורים אין להם מה לעשות מלבד להגיע לבית המשפט ולקבל עליהם את הדין - והדין כיום קובע עונש חמור של פסילת רישיון הנהיגה לשנתיים. אלא, שלא כך הם פני הדברים!

נהג חדש

דברים שעל כל נהג חדש לדעת, על מנת שלא לאבד את רישיון הנהיגה לאחר שהשקיע כסף וזמן כדי לקבלו.

עבירת מהירות מופרזת

מנתוני עמותת "אור ירוק", המבוססים על נתוני משטרת ישראל, בשנת 2013 רשמה משטרת ישראל 120,110 דוחות בגין נהיגה במהירות מופרזת

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי