פורסם ב 29/9/2009 ע"י עורכת דין כרמית תירם

משרדנו ייצג נאשם בתיק תאונת דרכים ובמסגרת ערעור על גזר הדין שניתן על ידי בית המשפט לתעבורה, הופחתה תקופת הפסילה בפועל לחודשיים בלבד.

הנאשם הואשם בעבירה של נסיעה לאחור תוך סיכון עוברי דרך, נהיגה בקלות ראש ועבירה של גרימת נזק לרכוש. עבירות אלה מחייבות פסילת רשיון הנהיגה לשלושה חודשים מינימום.

עובדות המקרה:

הנאשם בקש לצאת מחניה בין שני רכבים חונים, לצורך כך נאלץ לנסוע פחות ממטר לאחור. לאחר שבדק את הסביבה על ידי מראות הצד ומראת הפנים ולא הבחין בכל סכנה, החל בנסיעה איטית לאחור. אותה עת,  ירדה המתלוננת מהמדרכה כאשר היא מסיעה עגלת תינוק וכאשר היא בין שני רכבים חונים התכופפה אל העגלה כך שהנאשם התקשה לראותה.

משצעקה המתלוננת עצר הנאשם את רכבו ויצא לבחון את שארע. המתלוננת סרבה להתפנות על ידי הנאשם ועזבה את המקום בכוחות עצמה. לא נגרמו לה כל חבלות. 

הנאשם הודה בעבירות המיוחסות לו במסגרת ההליך בבית המשפט לתעבורה והצדדים טענו לעונש. 
התביעה בקשה לפסול את הנאשם מעבר לפסילת המינימום הקבוע בחוק.
ההגנה טענה שלאור נסיבות התאונה, העדר פגיעות במתלוננת, האשם התורם שבמעשיה ועברו התעבורתי של הנאשם יש לחרוג מעונש המינימום.

ביהמ"ש לתעבורה קבל את טענות ההגנה אך פסל את הנאשם לשלושה חודשי פסילה בפועל, 3 חודשי פסילה על תנאי וקנס.

משרדנו הגיש ערעור על חומרת העונש לעניין הפסילה בפועל בלבד.
בית המשפט המחוזי בעפ"ת  21183-08-09 קבל את הטענות וקבע כי לאור נסיבות התאונה ותוצאותיה יש לחרוג מעונש המינימום וגזר על הנאשם חודשיים פסילה בפועל בלבד.


האמור לעיל מהווה מאמר כללי ואין לראות בו ייעוץ משפטי מכל סוג. לייעוץ פרטני בנושאי דיני תעבורה, תאונות דרכים, פלילים יש לפנות ל: משרד עורכי דין - כרמית תירם

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

מתי וכיצד עו"ד תעבורה יכול לסייע לנו?

על השירותים המשפטיים השונים אשר מציעים עורכי הדין לענייני תעבורה בימנו וכיצד הם יכולים לסייע לנו משפטית במקרים של עבירות תנועה כאלו ואחרות.

בית המשפט המחוזי קובע רף חדש לנהיגה בשכרות - 290 מקרוגרם

בית המשפט המחוזי בירושלים קבל את ערעור המדינה על פסק הדין שניתן "במשפט המומחים" וקובע רף חדש של 290 מקרוגרם.

פסקי דין - תאונות דרכים

 תקצירי פסקי דין בולטים בנושא תאונות דרכים - ת"ד 1589/07 ו-ת"ד 55158/09.

העמדה לדין בגין נהיגה בשכרות, על מה כל הרעש?!

העמדה לדין בגין נהיגה בשכרות הפכה זה מכבר לדבר שכיח. נהגים רבים מוצאים עצמם נעצרים ל"בדיקה שגרתית" ונדרשים להיבדק בדיקת שכרות במכשיר ה"ינשוף", כפי שהוא מכונה בארץ או בשמו המקצועי "אלכוטסט". רבים מהנהגים סבורים שמרגע שנבדקו במכשיר ונמצאו שכורים אין להם מה לעשות מלבד להגיע לבית המשפט ולקבל עליהם את הדין - והדין כיום קובע עונש חמור של פסילת רישיון הנהיגה לשנתיים. אלא, שלא כך הם פני הדברים!

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי