פורסם ב 29/9/2009 ע"י עורכת דין כרמית תירם

משרדנו ייצג נאשם בתיק תאונת דרכים ובמסגרת ערעור על גזר הדין שניתן על ידי בית המשפט לתעבורה, הופחתה תקופת הפסילה בפועל לחודשיים בלבד.

הנאשם הואשם בעבירה של נסיעה לאחור תוך סיכון עוברי דרך, נהיגה בקלות ראש ועבירה של גרימת נזק לרכוש. עבירות אלה מחייבות פסילת רשיון הנהיגה לשלושה חודשים מינימום.

עובדות המקרה:

הנאשם בקש לצאת מחניה בין שני רכבים חונים, לצורך כך נאלץ לנסוע פחות ממטר לאחור. לאחר שבדק את הסביבה על ידי מראות הצד ומראת הפנים ולא הבחין בכל סכנה, החל בנסיעה איטית לאחור. אותה עת,  ירדה המתלוננת מהמדרכה כאשר היא מסיעה עגלת תינוק וכאשר היא בין שני רכבים חונים התכופפה אל העגלה כך שהנאשם התקשה לראותה.

משצעקה המתלוננת עצר הנאשם את רכבו ויצא לבחון את שארע. המתלוננת סרבה להתפנות על ידי הנאשם ועזבה את המקום בכוחות עצמה. לא נגרמו לה כל חבלות. 

הנאשם הודה בעבירות המיוחסות לו במסגרת ההליך בבית המשפט לתעבורה והצדדים טענו לעונש. 
התביעה בקשה לפסול את הנאשם מעבר לפסילת המינימום הקבוע בחוק.
ההגנה טענה שלאור נסיבות התאונה, העדר פגיעות במתלוננת, האשם התורם שבמעשיה ועברו התעבורתי של הנאשם יש לחרוג מעונש המינימום.

ביהמ"ש לתעבורה קבל את טענות ההגנה אך פסל את הנאשם לשלושה חודשי פסילה בפועל, 3 חודשי פסילה על תנאי וקנס.

משרדנו הגיש ערעור על חומרת העונש לעניין הפסילה בפועל בלבד.
בית המשפט המחוזי בעפ"ת  21183-08-09 קבל את הטענות וקבע כי לאור נסיבות התאונה ותוצאותיה יש לחרוג מעונש המינימום וגזר על הנאשם חודשיים פסילה בפועל בלבד.


האמור לעיל מהווה מאמר כללי ואין לראות בו ייעוץ משפטי מכל סוג. לייעוץ פרטני בנושאי דיני תעבורה, תאונות דרכים, פלילים יש לפנות ל: משרד עורכי דין - כרמית תירם

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

דוח תנועה - האם אפשר לצאת זכאי?

קיבלת דוח תנועה – האם תוכל לצאת זכאי ולהימנע מתשלום הדוח? כיצד תוכל לעשות כן? ומה תפקידו של עורך דין תעבורה במקרים מסוג אלו? כל הפרטים לפניכם.

עו"ד תעבורה – מתי כדאי לשכור את שירותיו?

האם בכל מקרה של תאונת דרכים כזאת או אחרת בה היינו מעורבים עלינו לפנות לעורך דין תחבורה? באילו מקרים אנחנו חייבים ולמה? כל מה שצריך לדעת בנושא לפניכם.

כל מה שנהג חדש צריך לדעת ועוד כמה עובדות לא פחות חשובות

כל מה שנהג חדש צריך לדעת ועוד כמה עובדות חשובות

עבירות מהירות: "הדבורה" נכנסה לשימוש מבצעי

הדבורה, מהי? מדובר במד מהירות שיותקן על מרבית הניידות של משטרת התנועה הארצית ומאפשר למדוד את מהירות הנסיעה של כלי רכב, מכל הצדדים וגם תוך כדי נסיעה של הניידת. מספר מכשירים נרכשו כבר לפני כשנה ועברו סדרת מבחנים במכון התקנים, בטכניון ובפעילות בשטח.

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי