פורסם ב 8/12/2010 ע"י עורכת דין כרמית תירם

מי שנתפס נוהג ברכב כאשר רישיונו נפסל אם בשל פסילה על ידי בית המשפט או על ידי משרד הרישוי דינו מאסר בפועל.

תמצית העובדות:
הנאשם הועמד לדין ובין השאר נגזר דינו לפסילה של 3 חודשים. עם מתן פסק הדין הפקיד הנאשם את רישיונו בבית המשפט.  במהלך תקופת הפסילה נהג הנאשם ברכב, ביצע עבירת תנועה ונתפס על ידי שוטר.

תמצית כתב האישום:
הנאשם הואשם בעבירה של
נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון תקף ושימוש ברכב ללא פוליסת ביטוח תקפה.  בגין אישומים אלה ביקשה התביעה תחילה להטיל על הנאשם מאסר בפועל.  לאחר עיון בתיק והכרת נסיבותיו האישיות של הנאשם הגיע הח"מ עם התביעות להסדר במסגרתו סוכם בין השאר כי הנאשם לא ישלח לריצוי מאסר בפועל.  בית המשפט קבל את ההסדר וגזר את דינו של הנאשם למאסר על תנאי, פסילה בפועל לתקופה של 11 חודשים, פסילה על תנאי וקנס בסך 500 ש"ח. 

האמור לעיל מהווה מאמר כללי ואין לראות בו ייעוץ משפטי מכל סוג. לייעוץ פרטני בנושאי דיני תעבורה, תאונות דרכים, פלילים יש לפנות ל: משרד עורכי דין - כרמית תירם

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

דיני התעבורה בנושא עבירות מהירות מופרזת

במקרים רבים כדאי לנסות לערער על דו"ח נהיגה שהתקבל בשל נהיגה במהירות מופרזת - אז איך עושים זאת בעצם?

זיכוי מעבירה של נהיגה בזמן שכרות

 מי שניתפס בעבירה של נהיגה בזמן שכרות ברמה של 300 מקרוגרם יכול לעיתים לצאת זכאי.

פסק דין - נהיגה בזמן פסילה

פסקי דין בנושא נהיגה בזמן פסילה שאומר שמי שנתפס נוהג ברכב כאשר רישיונו נפסל אם בשל פסילה על ידי בית המשפט או על ידי משרד הרישוי דינו מאסר בפועל.  נושא אשר תמיד חם בדיני תעבורה.

גרימת מוות ברשלנות

מתי יועמד לדין נהג בגין עבירה של גרימת מוות ברשלנות ומה העונש הצפוי לו?  כאשר מדובר בתאונת דרכים קטלנית בה נהרג אדם, בדרך כלל יואשם הנהג בעבירה של גרימת מוות ברשלנות. רק במקרים קיצוניים בהם התאונה נגרמה בחסות נסיבות חמורות במיוחד יואשם הנהג בעבירה של הריגה.

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי