פורסם ב 5/4/2011 ע"י עורכת דין סיגל מוסקוביץ-בכר


ובכן, יותר ויותר מתחילים בתי המשפט להכיר בנזקים שונים אשר נגרמו למי מהצדדים הנשואים כתוצאה מהתנהגותו הפוגענית של הצד השני, ואף פוסקים פיצויים כספיים לטובת הצד הנפגע. וודאי שלא בכל מצב, ולא באופן שגרתי, שכן חיי הנישואין סבוכים, רצופים בעליות ומורדות ובני הזוג עצמם הינם אנשים בוגרים ועצמאיים ועליהם לקבל אחריות על התוצאות הנובעות מהמעשים שלהם.
ואולם, במצבים חריגים, בהם בתי המשפט נוכחים לראות התנהגות נפשעת, חסרת תום לב ופגיעה קשה ומשמעותית של הצד השני, הם יתערבו ויפסקו פיצויים.
מקרה קיצוני שכזה ארע לאחרונה, כאשר אשה הגישה תביעה כספית לביהמ"ש למשפחה, במסגרתה טענה כי במהלך 10 חודשי נישואיה לבעלה, הוא נמנע מלקיים עמה יחסי מין בכלל, הדבר פוגע ברצונה להביא ילדים לעולם, וכעת בעקבות הגירושין, נפגע מעמדה והופך מרווקה לגרושה ונפגעים סיכוייה בעתיד להינשא.
רק במהלך המשפט התברר, כי הבעל חסר כח גברא, וכי הוא הסתיר עובדה משמעותית זו מאשתו, עוד בהיותה ארוסתו.
ביהמ"ש ראה את הדברים בחומרה רבה וציין כי בכך שהסתיר את קשיי תפקודו המיני, ביצע הבעל הטעיה, תרמית והפרת חוזה הנישואין שנכרת בין השניים. ביהמ"ש ציין כי הבעל הפר את התחייבויותיו כבן-זוג ופעל בחוסר תום לב.
ביהמ"ש קבע כי יכולתו של הבעל לקיים יחסי אישות ולהביא ילדים בדרך הטבע היתה ללא ספק בסיס ויסוד לנישואין, וקבלת מידע לגבי אי יכולתו זו וידיעת האמת, היתה חשובה ומהותית ביותר במסגרת קבלת ההחלטה אם להיכנס בברית הנישואין, אם לאו. הבעל לא עמד בחובה זו שלו והעדיף להימנע מלחלוק עם אשתו את המידע החיוני שהיה בידיו. בכך, ביצע הטעיה, תרמית והפרה של חוזה הנישואין.
ביהמ"ש פסק, כי נוכח הנזק הרגשי הכבד, הפגיעה בחירותה של האשה, אשר רומתה להיכנס לחיי נישואין שלא רצתה בהם והפגיעה בשל היותה בסטטוס של "גרושה", יפצה אותה בסכום 120,000 ₪ ועוד הוסיף ביהמ"ש סכום של 30,000 ₪ בגין ההוצאות אשר הוציאה האשה עבור חתונת בני הזוג.
יודגש, כי מדובר בפסק דין תקדימי וחשוב אשר מדגיש את החשיבות של האמון ההדדי בין בני זוג, את חובת תום הלב, השקיפות והאחריות שמוטלת על כל אחד מבני הזוג במערכת הנישואין.


האמור לעיל מהווה מאמר כללי ואין לראות בו ייעוץ משפטי מכל סוג. לייעוץ פרטני בנושאי דיני משפחה, גירושין, צוואות, חלוקות רכוש והסכמי ממון, יש לפנות ל: משרד עורכי דיןעו"ד סיגל מוסקוביץ 

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

בגדת בבן/בת הזוג - האם תשלם/מי על כך?

מסתבר שלבגידה לא בהכרח יש השלכות משפטיות, והדבר תלוי רבות היכן מנהלים את הסכסוך, בבית הדין הרבני או בבית המשפט האזרחי לענייני משפחה. עם זאת, בשנים האחרונות, גם בית הדין הרבני מוגבל בהחלטות שלו, בעקבות ביקורת של בג"צ. ראו להלן פסק דין תקדימי אשר קבע כי אף אם במקרים מסויימים ניתן לראות באחד מבני הזוג כנושא באחריות גדולה יותר לפירוק התא המשפחתי, עדיין אין בכך כדי להצדיק פגיעה בזכויותיו הכלכליות והרכושיות.

מזונות ילדים - החובה של כל אב ואם בישראל

סיקור מקצועי מיוחד בנושא מזונות ילדים, החשיבות הגדולה והמשמעותית שבהם, הצרכים ההכרחיים השונים, טווח הגילאים הנדרש לתשלום, החוק בנושא ועוד.

הגדלת מזונות

הגדלת מזונות תתבצע כאשר סכום המזונות הראשוני הוא "סכום מינימום" - מה זה אומר בדיוק ובאילו מקרים הדבר רלוונטי? כל התשובות לפניכם.

דיני משפחה וירושה: לא די באימוץ בפועל, כדי לזכות בירושת ההורים המאמצים

בימים אלה, דחה ביהמ"ש למשפחה בראשל"צ את עתירתו של אדם, אשר ננטש על ידי הוריו וגדל אצל סבו וסבתו, כבנם לכל דבר וענין, לזכות בירושתם, ככל יתר ילדיהם. למעשה, בקביעתו, חזר ביהמ"ש על הוראות החוק הברורות בענין זה.  החוק בארץ קובע כי רק מי שאומץ כדין, והדגש הוא אימוץ כדין, כחוק, אזי הוא זכאי לרשת את מאמצו כאילו היה ילדו הביולוגי. הפסיקה והספרות המקצועית מדגישים, כי בהעדר צו אימוץ רשמי, פורמלי, לא נוצר קשר של אימוץ לפי הדין הישראלי.

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי