פורסם ב 3/1/2013 ע"י מאמרי מערכת ליגל אינפו
שנת 2012 החלה ואיתה נכנסו מספר שינויים בתחום המיסוי, חלקם בעקבות וועדת טרכטנברג, והנוגעים לרוב האזרחים ולהלן תקציר הדברים :
* שיעור המס המרבי עלה מ- 44% ל- 48%
* מוניטין- שיעור המס עלה מ- 20% ל- 25%.
* העלאת מיסוי על ריבית, דיבידנדים, רווחי הון ומס שבח מ-20% ל-25% למי שאינו בעל מניות מהותי בחברה (מחזיק פחות מ-10% מהון מניות בחברה) ובהתאמה שיעור המס של בעל מניות מהותי (מעל 10%) מ-25% ל-30%.
מנגד ניתנו כמה הטבות ובניהם:
* הענקת שתי נקודות זיכוי לאבות עבור כל ילד עד גיל 3 (הטבה בשווי של כ- 418 ש"ח).
* אישה תקבל נקודות זיכוי נוספת על כל ילד עד גיל 5.
* תושב אילת יקבל זיכוי ממס בשיעור של 10% מהכנסתו החייבת על הכנסתו שהופקה באילת עד לתקרה של 233,400 ש"ח
* זיכוי בשל תרומות למוסדות ציבור מאושרים 35% מהתרומה עם התרומה עולה על 420 ש"ח
* פטור על הכנסות משכר דירה למגורים - 4910 ש"ח לחודש.
* אושרה תוספת של 50% למענק מס הכנסה שלילי לנשים עובדות שאינן מגיעות לסף המס ויעלה ל- 760 ש"ח בחודש.
* הטבה לבעלי הכנסה גבוה בביטוח לאומי , יוזלו דמי הביטוח המרביים מ- 8 פעמיים השכר הממוצע ל- 5 פעמיים השכר הממוצע בלבד, מדובר בהטבה של כמה אלפי שקלים לחודש.
בכל מקרה מומלץ בסוף כל שנת מס לבדוק האם מגיע לכם החזר מס על ידי יועץ מס מוסמך, וזאת מאחר ולא תמיד מקבלים את כל נקודות הזיכוי המגיעות עפ"י החוק וכן במידה והיו שינויים בשכר במהלך השנה יכול להיווצר מצב בו נוכה לכם מס גובה ממה שהיה צריך.
- אין לראות באמור לעיל ייעוץ ו/או תחליף לכך, כל האמור לעיל היינו לשם מסירת מידע כללי ואנו מחליף את האמור בחוק.
- למידע עדכני נוסף בתחום דיני המסים, לחץ כאן.
מידי יום רשות המיסים פותחת בחקירות כנגד עוסקים / חברות שלגביהן עולה חשד שביצעו עביות מס, חקירת מס זה עניין רציני ביותר שיש ליתן לו תשומת לב מירבית, תוצאות החקירה עשויות להיות הרות גורל לעסק / חברה ובסיומה עשויים להיות מוגשים כתבי אישום חמורים
מס, מעצם היותו תשלום חובה, חל על כל אדם עובד באשר הוא, בין אם שכיר ובין אם עצמאי. הבעיה היא ששיעורי המס בישראל גבוהים, מה שמביא לקושי מהותי, עבור רבים, לעמוד בהם
מיסוי שכירות דירות מגורים זוכה לדין מיוחד, באשר המחוקק בחר לעודד שכירת דירות מגורים. לפיכך בנסיבות מסוימות ובגבולות מסוימים קבע פטור מלא, ובנסיבות אחרות קבע שיעור מס של עשרה אחוזים. לצד אלו קיים המסלול הרגיל. במאמר זה נסקור את המסלולים השונים וננסה לסייע בבחירת החלופה המתאימה.
לעיתים, במועד עריכת החשבונות מול רשויות המס, אין בידי הנישום, משלם המס, את כל המידע הרלוונטי עבורו לצורך הפחתת סכום המס. במקרים מעין אלו, וכן במקרים רבים נוספים, נבקש מרשויות המס בחינה מחודשת של השומה כאשר יהיו בידינו מלוא הנתונים. המצב יחסית פשוט, כאשר אנו מבקשים מאת רשויות המס לערוך את הבחינה המחודשת בתוך המועדים שנקבעו בחוק. השאלה האמיתית היא, מה קורה כאשר אנו מבקשים בחינה מחודשת של השומות כשחלפו המועדים הקבועים בחוק?