פורסם ב 8/11/2009 ע"י עו"ד מיכל ישראלי
כמו בכל תביעת רשלנות, יש לבחון קיומה של רשלנות רפואית מצד רופא השיניים ולבחון את חובת הזהירות המוטלת על רופא השיניים כלפי המטופל . בעניין זה יצויין כי בכל הנוגע ליחסירופא-חולה, קיימת חובת זהירות קונקרטית בין רופא למטופל, באופן שעל הרופא לצפות את הנזק הצפוי בטיפול הרפואי, אף אם מדובר בנזק נדיר ובלבד שהיה ידוע למדע הרפואה.
על מנת לבחון קיומה של רשלנות רפואית מצד רופא השיניים , יש לבחון האם רופא השיניים נהג כרופא שיניים סביר. דהיינו, יש לבחון האם החלטות ופעולות הרופא היו מבוססות על שיקולים סבירים, ברמה מקובלת בנסיבות המקרה.
רשלנות רפואית עשויה להתעורר כבר בשלב הסקר הגנטי, כאשר בני הזוג פונים לייעוץ גנטי עוד בטרם היווצרות ההריון. רשלנות רפואית סביב בדיקות גנטיות בהריון מתגבשת כתוצאה מאי הפניה ליעוץ גנטי כללי או ספציפי ו/או כתוצאה ממתן יעוץ גנטי שגוי המוביל להחמצת גילוי מחלה תורשתית אצל העובר לאורך ההריון.
תביעות רבות הנדונות בבית המשפט עוסקות במקרי רשלנות רפואית בזמן טיפול שיניים אשר גרמו לנכויות קשותהן בתחום הנוירולוגי והן בתחום הנפשי ובמקרים מסויימים אף למוות. פעולות רפואיות פשוטות ושגרתיות כגון: עקירת שן, סתימה, החדרת שתלים או זריקת הרדמה עלולות להסתיים בנזק הר אסון ועל כן , יש ליתן את הדעת אודות רשלנויות אפשריות שבדרך...
ניתן לתבוע ולעיתים גם לזכות בפיצויים עקב רשלנות רפואית של רופא כזה או אחר. אז מתי ניתן לתבוע, ואת מי בכלל תובעים? הכל במאמר הבא!