פורסם ב 19/8/2009 ע"י עורכת דין סיגל מוסקוביץ-בכר

                 יעוץ מקצועי – כבר מהרגע הראשון
 
חשוב ביותר, אפילו מהותי, לקבל יעוץ מקצועי כבר בתחילת הדרך. אדם אשר נמצא ברגע של משבר, הוא מבולבל, נבוך, כועס ורוגז. על כל אלה, יש להוסיף את חוסר הידע המשפטי ביחס לזכויותיו וחובותיו מה מגיע לו, מה המחויבויות שלו. כיצד לפעול, האם לפעול. מה לעשות. אילו צעדים לבצע, היכן להניח לדברים להתנהל, ומהם ההשלכות המשפטיות של כל הפעולות שהוא מבצע או לא מבצע.
חוסר הידע מוסיף לרמת החרדה והחששות והמתח גדול.
כאן, נכנסים פעמים רבות כל היועצים למיניהם שמסתובבים סביבנו. חברים, מכרים, שכנים, בני משפחה, כאלה שכבר עברו משבר כזה או אחר, כאלה שנמצאים בעיצומו של משבר, וכל אחד מהם מנדב עצות בשפע, מניסיונו שלו, הכול מתוך מטרה לסייע לזה שנמצא בצרה.
גם בליל העצות "על הדרך" מוסיף לחוסר הוודאות והבלבול ואותו אדם עלול לבצע פעולות אשר עשויות לפגוע בו במשך התהליך.
כך למשל, גברים רבים, פותחים על דעת עצמם תיק בביה"ד הרבני, מתוך כוונה להקדים את תביעותיה של האישה בביהמ"ש, כאשר הם סבורים כי עצם ההקדמה תביא להם תועלת. ואולם, פעמים רבות, פתיחת התיק הינה פעולה שגויה אשר לא זו בלבד שאין בה כל יתרון, אלא היא אף עלולה להוות חיסרון גדול. הכול, אבל הכול, תלוי בנסיבותיו של המקרה הספציפי.
אדם מן היישוב אינו יכול לדעת כיצד לפעול. אין לו את הידע המשפטי והניסיון כדי לקבל החלטה כזו או אחרת. את אלו יכול לקבל עו"ד מקצועי בתחום.
לעורך הדין, יש את הידע ואת הניסיון כדי לספק לאותו אדם בצרה, כלים לקבל החלטה צלולה וברורה, לעשות לו סדר במחשבות.
לפיכך, הואיל ולכל פעולה השלכות משפטיות, אל לו לאדם לבצע פעולות בטרם הוא מקבל ייעוץ מקצועי וענייני, כבר בראשית הדרך.
 

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית

עוד כתבות בנושא

בחירה חכמה של עורך דין לטובת הליך גירושין

על מה מומלץ לשים דגש בעת בחירת עורך דין לטובת הליך גירושין - החל מהצלחות וניסיון בתחום, דרך כימיה ותחושה טובה ועד זמינות העו"ד, כל השיקולים החשובים כאן לפניכם.

פיצוי כספי לאשה בגין הסתרת מחלה של הבעל לפני הנישואין

בשנים האחרונות יותר ויותר נכנסים בתי המשפט לתוך נבכי מערכת היחסים בין בני זוג, ומנסה לבחון אותה ולשפוט אותה ולהכניס בה שיקולים של האדם הסביר, של צדק, של תום-לב ומידת המוסר. כך, למשל, כיום נוהגים בתי המשפט למשפחה לחייב בעלים סרבני גט בתשלום מאות אלפי שקלים לאשה, בגין אי שחרורה מעול הנישואין עמם. כך, נוהגים בתי המשפט לחייב גברים אלימים בפיצוי

בן הזוג שלך הינו שותף אוטומטי בזכויותיך

מדוע נקודת המוצא של הדין לגבי בני זוג, הוא שיתוף בנכסים? מדוע לא לקבוע כי כל אדם אחראי באופן בלעדי לזכויותיו וחסכונותיו ונכסיו? מדוע העובדה כי אדם הוא נשוי, יוצרת זיקה ושיתוף של בן הזוג בפועלו ועמלו של משנהו? בתי המשפט רואים בנכסים שנצברו על ידי אחד הצדדים, במהלך חיי הנישואין, כנכסים אשר גם לבן הזוג, זכויות בהם. ישאל המתעניין, מדוע אדם אשר עבד כל חייו והשקיע וצבר נכסים, ובת זוגתו לא עבדה, צריך לחלוק עמה את כל אשר עמל למענו?

ידועים בציבור יורשים את בני זוגם אף אם ערכו הסכם ממון ביניהם

האם הסכם ממון שנערך בין בני הזוג ובו קבעו הפרדה רכושית, כך שכל צד נותר עם הרכוש הרשום על שמו ולצד השני אין בו חלק - האם אין זה מספק? הרי ההסכם נערך על מנת שכל צד "יישן בשקט" וידע היכן עומדים הדברים. האם העובדה שנערך ונחתם הסכם ממון, מגן על בני הזוג גם לאחר פטירת אחד מהם? לא ולא! הסכם הממון נועד להבהיר את חלוקת הרכוש בין הצדדים. מה שייך למי, כך שבמקרה של פרידה, כל צד לוקח עמו את הרכוש השייך לו, ואין ויכוח. הדברים ברורים. ואולם, אם תוך כדי החיים המשותפים, אחד מבני הזוג הולך לעולמו, אזי בן זוגו יורש אותו,

מחפש עורך דין?
קבל ייעוץ אישי