דיני מקרקעין מסדירים את הזכויות השונות המוקנות לאנשים בנדל"ן, כלומר בחלקות קרקע, על כל הבנוי והנטוע עליהן, ובכלל זה מגרשים, בתים צמודי קרקע, דירות מגורים בבתים משותפים, משרדים, חנויות, מבנים תעשייתיים, שטחים חקלאיים, השכרת דירות וכיוב'. קיימות מספר זכויות במקרקעין, שהעיקריות בהן הנן בעלות, חכירה, שכירות ורשות. זכויות אלה ניתנות להעברה בתנאים מסוימים. עסקאות במקרקעין, כלומר הקניה של זכויות במקרקעין, הן עסקאות מורכבות המצריכות ליווי צמוד של אנשי מקצוע, כגון עורך דין נדל"ן או מקרקעין מנוסה על מנת להבטיח את השמירה על זכויות המוכר והקונה, הן מבחינה משפטית, הן מבחינת מיסוי והן מבחינה פיננסית כאשר מדובר בעסקאות הכרוכות בקבלת הלוואה בנקאית המובטחת במשכנתא. קיימת חשיבות עליונה להתייעצות מוקדמת עם עורך דין הבקיא בדיני מקרקעין, עוד לפני ביצוע העסקה, לפני החתימה על זכרון דברים או מסמך אחר כלשהו, כלומר כבר בתחילתו של המשא ומתן לקראת ביצוע העסקה.

הפורום עוסק בהיבטים שונים של תביעות משפטיות הנוגעות למקרקעין ובכלל זה תביעות פינוי, ליקויי בניה, פירוק שיתוף במקרקעין, תביעות בגין הפקעה, השגות מס שבח ועוד.

* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

משרד עו"ד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן ועמית גרוס

משרד עו"ד DTKG&G - דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות', הינו אחד המשרדים הגדולים והמובילים בישראל בתחום המסים, הנדל"ן, חדלות פירעון ושיקום כלכלי, ליטיגציה אזרחית, שוק ההון, היי-טק, דיני עבודה דיני הגירה ועוד. המשרד מדורג בדרך קבע על ידי מדריכי הדירוג השונים כמשרד בולט ומוביל בתחומי התמחותו.

חיים שאל/ה:
25/2/2016 ב 19:40

מכירת דירה עקב העברת דירה בגירושין פטור ממס שבח

אני אמור להעביר דירה לבעלותי לאחר תשלום מחצית משוויה לרעייתי ידוע לי שעברת הדירה פטורה ממס מהו הנוסח שחייב להיות רשום בהסכם הגירושים על מנת לקבל את הפטור האם במידה וארצה למוכרה בזמן מסויים בעתיד אהייה פטור ממס שבח לציין שמכרתי דירה לפני 15 שנה תודה

לריסה
21/2/2017 ב 09:27

מומלץ להתייעץ

הי, הייתי ממליצה להתייעץ עם עו"ד כדי לעשות את זה הכי נכון. מאיפה את בארץ.

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

יוסי שאל/ה:
15/2/2016 ב 15:51

צו הריסה

ניתן פס"ד נגד השכן שלי בבימ"ש לעניינים מקומיים להריסת בנייה לא חוקית עד תאריך מסויים ונקבע כמה מ"ר עליו להרוס . ברצוני לדעת האם אני יכול לבצע את ההריסה במקומו והאם העיריה חייבת לתת לי תשובה כימד קבעה את השטח למרות שהשטח שנבנה באופן לא חוקי הוא כפול מהשטח שנקבע. תודה.

מיכל שאל/ה:
14/2/2016 ב 18:24

דרישת תשלום בגין חניה משותפת

אני גרה בבית משותף לפני מספר חודשים הודיע הועד בית שהם רוצים לשפץ את החניה המשותפת ולשים שער חשמלי אני התנגדתי ואמרתי שלאור העובדה שאני לא משתמשת בחניה אני לא מוכנה להשתמש באותה ישיבה גם ביקשתי שיתנו לי תרשים של החניות המשותפות. נציגת הועד אמרה לי מי שאין לו חניה לא צריך לשלם ולכן נתתי את הסכמתי. לפני כחודש שיפצו את החניה ושמו שער חשמלי. אני כמובן לא רכשתי שלט ואני לא נכנסתי לחניה. לפני כשבועיים פגשה אותי שוב נציגת הועד במעלית וזרקה לי את צריכה לשלם X ש"ח אמרתי לה על מה ? אמרה על החניה הגבתי אבל אמרתם שמי שאין לו לא צריך לשלם, התגובה היתה לא תשלמי אני פונה לעורך דין של תרבות הדיור, שוב כל השיחה היתה במעלית כשאני עם ילדים ולא קשובה ולא יכולה לענות. במאמר מוסגר אציין כי נציגת הועד ובעלה מתנהגים בבניין כאילו שלהם, השתלטו על מחסן ששיך לכל הבניין ובן זוגה של הנציגה עובד משם, אין לאף דייר מפתח למקלט ויש שם דברים רק של מי שהועד מחליט שמתאים לו שיהיה ועוד פעולות. לפני כיומיים קיבלתי מכתב מהאגודה לתרבות הדיור שאני נדרשת לשלם בגין החניה אודה באם אוכל לקבל נקודות להתנגדות לתשלום או דרכי פעולה אפשריים, תודה

מרדכי שאל/ה:
7/2/2016 ב 21:23

דחוף - פרטים בשטר חוב

שלום לכם, זקוק לתשובה דחופה במילוי שטר חוב המצורף לחוזה השכירות לדירה ( צריך לחתום על חוזה השכירות מחר) 1. בפרטי עושי השטר (השוכר), מה ממלאים בכתובת ? את כתובת הדירה שאני רוצה להשכיר , או כתובת המגורים שהוא עכשיו עוזב ? 2. במשבצת פרטי הבנק --- האם רצוי למלא את פרטי הבנק , או להשאירו ריק ? ( ובעצם אם ממלאים את פרטי הבנק , צריך שבשורת מקום התשלום למלאות את שם הבנק , או להשאיר ריק ? ) בתודה מראש

מאיר שאל/ה:
31/1/2016 ב 10:17

רכישת בית

רכשנו בית , עורך הדין אמר להמתין עד שנקבל שובר ע"מ לשלם מס רכישה .אחרי חודשיים וחצי התקשרתי למס הכנסה והם אמרו לשלם על חשבון השומה סך כ- 85,000 ש"ח.שילמנו.כעת חויבנו בסך של כ 1500 קנסות והפרשי הצמדה שברור שזה בגלל טעות של עורך הדין שהמתין עד לקבלת השובר בעו שבאוצר בירושלים אמרו בפירוש שהיה צורך לשלם תוך 60 יום.עורך הדין לא רוצה לשאת בזה -טוען שלא יכול היה לשלם כי לא היה לו שובר.מה לעשות ? האם מועיל לפנות ללשכת עורכי הדין , או לתביעות קטנות או לרדת מזה ?(הוא קרוב משפחה רחוק שכבר לא נעשה איתו עסקים)

שוש
21/2/2017 ב 09:25

איזה עו"ד זה!!!

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ליאת שאל/ה:
21/1/2016 ב 20:08

מכירת דירה שהתקבלה במתנה (שבח)

שלום וברכה, הדירה נקנתה על ידי פלוני ב 2006 ב 350,000 ש"ח, וב 2010 העביר את הבעלות לאשתו ללא תמורה. היום (חלפו הרבה שנים) האשה מעוניינת למכור את הדירה ב 1250,000 (זו לא דירה יחידה יש לה עוד דירות בבעלותה). 1. כיצד יחושב מס השבח? 2. אם עושים חישוב ליניארי- האם על הרווח עד 2014 יש פטור? או שבגלל שקיבלה במתנה גם על התקופה הזו יש מס שבח? 3. האם צריך קבלות והוכחות לטובת קיזוזים (למשל טענות על שיפוץ או ריביות?) 4. האם את הקיזוז עושים מהסכום של מס השבח הסופי שהתקבל או לפני החלוקה לכל ה10 שנים? תודה,

אליזבת שאל/ה:
19/1/2016 ב 16:36

פינוי המושכר בניגוד לאופציה

שלום, 1. חוזה השכירות שלנו עמד להסתיים ב14.2. בהסכם יש סעיף של אופציה שמימושה מתבצע אוטומוטית אלא אם כן הודענו אחרת (ולא עשינו זאת). 2. בעלת הדירה הוציאה מכתב מעורך דין המודיע לנו על פינוי הנכס. 3. שוחחנו איתה והיא אמרה שזה משהו אוטומטי שנעשה ועל כן הסכמנו שנישאר בדירה. 4. היא המציאה נספח לחוזה שעלינו לחתום עליו שכמובן הוא מוסיף סעיפים שאיננו מסכימים להם. 5. היא הגיעה לדירה במסווה של "בדיקת ליקויים" עם גבר והוא אמר שאם לא נחתום יפנה אותנו בכוח. 6. שלחנו לה מכתב שאנו מממשים את האופציה בעודה ממשיכה לנסות ולהפר את ההסכם ושהיא גורמת לי ללחצים נפשיים (אני בחודש תשיעי, צריכה ללדת). 7. היא הוציאה לנו מכתב היום מעורך דין לפנות את הדירה על פי סעיף אחר שמתיר לה לפנות אותנו חודשיים מראש (אנו לתומנו חשבנו שמדובר בזכות שתינתן רק אם נפר את אחד הסעיפים, אחרת מה כוחה של האופציה?!). בנוסף, המציאה כי עלינו לפצות אותה בסך של 2000 ש"ח עבור אריחים שהיו במרפסת וזרקנו אותם. תודה

מרדכי שאל/ה:
14/1/2016 ב 23:06

אי הכללת מחסן+חניה בהסכם שכירות דירה

ברשותי דירה שקיבלתי מהקבלן שברצוני להשכיר בחוזה השכירות שיש לי ברישא מופיע תיאור הנכס : הואיל והמשכיר הינו בעלים של דירה אשר כתובתה ברחוב XXX בעיר בית שמש. המושכר הינו דירה בת 3 חדרים, בקומה שניה (דירה מספר 4) הכוללת מזגן חדש בסלון + חניה צמודה במגרש הבניין (להלן: "המושכר"); לדירה מוצמד בטאבו מחסן בקומת המרתף + חניה במגרש חניה של הבנין שאותם איני רוצה להשכיר האם פשוט צריך להשמיטם מנוסח זה ? או שנוסח הגדרת "המושכר" צריך להיות מפורט ככל האפשר (ע"מ להגדיר על מה הבעלות) ובגוף החוזה להוסיף סעיף שחלקים אלו אינן חלק מהסכם השכירות ? בתודה מראש מרדכי

שי אלפסה שאל/ה:
6/1/2016 ב 19:37

בנייה סמוכה - חוסמת נוף ואור

התוודעתי לנושא רק אחרי קריאת הכתבה המצורפת: לגבי פיצוי בגין בנייה שכזו. בסמוך לדירתי מתבצעת בימים אילו בנייה . האם יש מצב לבצע פעולה מישפטית בדומה לפעולה המישפטית המתוארת בכתבה המצורפת.

אלינור שאל/ה:
31/12/2015 ב 10:14

מפתחות למקלט בבניין משותף

שלום, כיום קיימת מתיחות ביטחונית בגבול הצפון, אני מתגוררת בנהריה בבניין משותף. האם לראש ועד הבית יש סמכות להחזיק מפתח יחיד למקלט? האם יש לה זכות להתנות לי את קבלת המפתח כדייר בבניין? פניתי לעירייה ולמשטרה לקבל סיוע בנושא של קבלת מפתח למקלט והם לאחר בירור עם ראש הועד וסירובה ציינו שעלי לפנות לבית המשפט, מה עלי לעשות?

מרדכי שאל/ה:
31/12/2015 ב 09:48

האם איבדתי את הפטור של דירה יחידה מזכה

יש לי דירה כעשר שנים העומדת בכל התנאים של דירה יחידה מזכה, ורכשתי דירה נוספת על הנייר תוך התחייבות למכור את הראשונה תוך שנתיים. כעת אני רוצה למכור את הראשונה. האם קיים לגביה הפטור של דירה יחידה מזכה ואזכה לפטור מלא או רק ליניארי. במידה והפטור הוא ליניארי - האם זה בגלל שכבר חתמתי חוזה על דירה חדשה? ומה היה קורה אם הייתי מוכר את הישנה לפני חתימת החוזה החדש?

מרדכי שאל/ה:
31/12/2015 ב 09:42

ערעור על היטל השבחה

קיבלתי אישורי הרחבה על הדירה אולם ישנו שכן 'שעושה את המוות' עד כדי אלימות שלא מאפשר ולא יאפשר לנו לבנות. האם ניתן לערער על היטל ההשבחה? אם כן איך? תודה רבה

בוריס שאל/ה:
18/12/2015 ב 13:56

עזרה במילוי שטר מכר

שלום יש לנו צורך למלא שטר לאחר גירושין. ההעברה הינה ללא תמורה. כמוכן ישנה משכנתה על הדירה. 1. בשטר המכר יש לציין 'ללא תמורה' או 'בתמורה'? השאלה נובעת מסיבה שישנה משכנתה על הדירה. 2. מי ממלא את מס' השטר? סה"כ 5 עותקים - האם כל העותקים באותו מספר? 3. חלקו של המוכר הינו 1/2. יש לציין את החלק בצורת שבר או מילולית? כנ"ל לגבי העודף לאחר המכר - מספיק לשים 0 או קו? תודה רבה

tomgalza שאל/ה:
12/12/2015 ב 20:39

דיור מוגן

בכל הקשור לחוק דיור מוגן יש לנהוג ברגישות יתרה מכיוון ומדובר באוכלוסייה מבוגרת. יש לדאוג לצרכים שלהם ולדאוג להם לדיור מוגן הולם. לצערי יש כיום המון רמאויות וכך נעשה למכרה שלי. נגרם לה נזק רב ופננינו לקבלת עזרה מעורך דין מקצועי. המשרד נהג ברגישות הנדרשת ופעל כראוי. אני אשמח להמליץ עליו מכיוון ואני מאמינה כי יש עוד רבים כמונו.

מרדכי שאל/ה:
6/12/2015 ב 20:11

שניהם יחד וכל אחד מהם לחוד - בחוזה שכירות

ברשותי דירה שאני מתכוון להשכיר שרשומה על שמי ושם אשתי האם חייב שגם היא תחתום על החוזה ? ( ובפרטי המשכיר יופיעו גם פרטיה ? ) ראיתי במספר חוזים , שבפרטי השוכר מובא נוסח :"הוא ואשתו - שניהם יחד וכל אחד מהם לחוד בערבות הדדית ובלתי הדירה - ודי בחתימת אחד מהם". 1. אני יכול גם להשתמש בנוסח הזה ולפטור את אשתי מלהגיע לחתימה ? (ואחתים אותה על ייפוי כח ? ) ומה המשמעות של נוסח זה ? 2. כחלק מחוזה השכירות , השוכר אמור למסור לי מראש 12 שיקים דחויים ,חתומים, עבור כל תקוופת השכירות ( שיופקדו חודש בחודשו בבנק) + 5 שיקים חתומים ללא תאריך פירעון ע"ש חברת חשמל \ עיריה \ גז \ מים \ וועד בית (למקרה שישאיר שם חוב) + שטרי חוב חתומים ללא תאריך פירעון ( עם חתימת 2 עדים ) הבעיה היא שהוא רוצה לשלם דרך חשבון הבנק של אשתו . האם גם כאן בהגדרת ה"שוכר" שברישא החוזה מספיק להוסיף " הוא ואשתו - שניהם יחד וכל אחד מהם לחוד בערבות הדדית ובלתי הדירה - ודי בחתימת אחד מהם". ? ואז אפשר לוותר על הגעתה ? ( כי קצת קשה לתאם זמן\מקום שאני + השוכר + ערבים יהיו ביחד , והוספת אשתי + אשתו מקשה עוד יותר .. ) במקרה וכן יספיק הנוסח הזה לפחות בשביל אשת השוכר , זה יכול להוות לי בעיה כלשהי ( בסיטוציה כלשהי) שהשיקים שאקבל יהיו על שמה , ועל החוזה + שטרי חוב רק הוא יהיה חתום ? בתודה מראש מרדכי

גלית שאל/ה:
1/12/2015 ב 08:33

מס רכישה על שליש דירה נוספת

ברשותי דירה בת חמישה חדרים,ברשות שלושת אחיי יש דירה נוספת שמחירה אינו עולה על 1500000 שאלתי אם אחי רוצה לתת לי מתנה את חלקו כלומר שליש דירה או פחות מזה האם עליי לשלם מס רכישה? אם כן מס סכום מס הרכישה שיהיה עלי לשלם. אודה לתשובתכם המהירה

מרדכי שאל/ה:
27/11/2015 ב 01:44

מכירת דירה בתוך תקופת השכירות

שלום לכם , בחוזה השכירות שחתמתי מוגדר שבמעמד חתימת החוזה השוכר יפקיד מראש בידי המשכיר : 1. שיקים דחויים כתשלום דמי השכירות (אחד לכל חודש) עבור כל תקופת השכירות. (במקרה שלי 18 חודשים ) 2. חתימת השוכר על שטרי חוב ללא תאריך פרעון ( + בחתימת 2 הערבים ) 3. חתימת 2 הערבים שטר ערבון בלתי חוזר 4. 5 שיקים חתומים , ללא תאריך פרעון , לפקודת חברת חשמל,מים,ארנונה,ועד,חברת הגז בחוזה הוגדר ש : התשלום האמור לעיל ( לשכר הדירה ), יחשב כמשולם רק לאחר פירעון מלא וסופי של כל אחת מההמחאות מובהר, כי הן שטרי החוב, הן כתב הערבות והן ההמחאות יהיו לשם הבטחת קיום כל התחייבויות השוכר בלבד. בטוחות אלו יהיו ברות תוקף כל עוד ההסכם בין הצדדים יהיה בר תוקף אף אם הוארך תוקפו של ההסכם, ללא צורך לפנות שוב אל הערבים ו/או להחליף את ההמחאות ..... כל הבטוחות הנ"ל (להלן: "הבטוחות"), יופקדו בידי המשכיר, ולמען הסר ספק מובהר בזאת כי, אי הפקדת מי מהבטוחות הנ"ל בתוך 10 ימים ממועד החתימה על הסכם זה, תשחרר את המשכיר מכל חובה ו/או התחייבות הנובעת מהסכם זה, לרבות העברת החזקה לידי המשכיר. עכשיו , 7 חודשים לפני תום השכירות , המשכיר מכר את הדירה . בחוזה מופיע במפורש שהוא רשאי לכך , ושאין במכירה כדי לפגוע בזכות כלשהי של השוכר. ואף אם יימכר המושכר, בתוך תקופת השכירות, זכותו של הקונה תהיה כפופה לזכות השוכר בנכס . מכיוון שהסיכום בין הקונה והמוכר הם היה שהקונה יקבל את דמי השכירות , עכשיו המשכיר(המקורי) דורש ממני בדחיפות שאחליף לו את השיקים שנותרו בידיו בשיקים לפקודתע"ש בעל הדירה החדש. שאלותי : א. על מי האחריות החוקית לטפל בכל ליקוי \ בעיה שמתעוררת , על המוכר או הקונה ? ( שניהם אמרו לי שהם סיכמו ביניהם שעל הקונה ) לדרוש חתימה על מסמך שחובת הטיפול בדירה עברה לקונה ? ואם כן , איזה מהצדדים צריך לחתום עליו ? ב. בחוזה מפורש שהמשכיר מתחייב לבטח את הדירה בביטוח מבנה+צד ג , למשך כל תקופת החזקתו של השוכר במושכר בפועל והמשכיר יהא המוטב בפוליסה, מבלי שלחברת הביטוח תהא זכות חזרה אל המשכיר או השוכר. לאחר שהועברה הבעלות על הדירה , אני רוצה לוודא שאכן הביטוח קיים , הוא עכשיו אמור להיות ע"ש הקונה או המוכר ? ג. האם נדרשת חתימה מחודשת של הערבים על שטר ערבות ? ( לא ממש נעים שוב להטריד אותם בנושאים כאלו ... ) ד. . כיצד אני אמור עכשיו להתנהל מבחינת השיקים של שכר דירה שקים לבטחון לבטחון לפקודת חברת חשמל\גז... + שטרי החוב + שטרי ערבות ? בתודה מראש.

מירי שאל/ה:
31/10/2015 ב 08:56

העברת זכויות בדירה שטרם הושלמה ורכישת דירה שנייה

אחיותיי ואני מכרנו את דירת הירושה של הדודה (חלקי היה מעל שליש וזה היה הנכס היחיד שברשותי), הסכם המכר נערך בפועל בחודש אפריל השנה. אימי ז"ל, הייתה גם אחת היורשות בדירה וצו קיום הצוואה שלה התקבל רק חודשיים לאחר מכן, בחודש יוני. עד עצם הרגע הזה רישום הדירה ע"ש רוכשת הדירה בטאבו לא התבצע וכמו-כן, העו"ד מחזיק אצלו את התשלום האחרון אותו העבירה רוכשת הדירה טרם כניסתה לדירה, עוד בחודש יולי!!! (העו"ד טוען שמס שבח אוסר עליו להעביר לנו הכספים, עד אשר יתברר כי אין לנו כל חבות ומאידך כשבדקנו מול מס שבח, עולה כי אין כל רישום על בקשה כלשהי על שמנו...) האם ההליך שלו תקין? במקביל, החלטתי לרכוש מאחיותיי את חלקן (50% סה"כ) בדירה אשר הורישו הוריי ואני חוששת כי אצטרך לשלם מס רכישה, למרות שכרגע אין כל נכס אחר בבעלותי. האם העובדה כי העברת הזכויות של הדירה הראשונה בטאבו טרם בוצעה טרם בוצעה/ הושלמה תגרום לחיוב במס רכישה בעסקה השנייה (כדירה שניה)? או שתאריך החתימה על החוזה (אפריל 2015) הוא הקובע? תודה, מירי

שי שאל/ה:
29/10/2015 ב 23:53

החלפת דייר בחוזה שכירות

יש לנו חוזה שכירות עד הקיץ. ע"פ החוזה אנחנו יכולים להביא דייר שיחליף אותנו בדירה, באישור בעל הבית. ע"פ החוזה בעל הבית אינו חייב לנמק במידה ואינו מסכים לדייר המחליף. הצענו דייר נורמטיבי שמסכים לכל סעיפי החוזה, אך בעל הבית פסל אותו ןלא היה מוכן לדבר איתו כלל. ככל הנראה הסיבה היא שאמרנו לו שהדייר הסכים להתחייב עד תום תקופת החוזה שלנו ולא לשנה נוספת. בשיחה עם ידיד משותף הוא אמר לנו שבעל הבית יסכים רק לדייר שיתחייב לשנה נוספת. תנאי זה לא היה בחוזה שלנו, ואנחנו מחוייבים למצוא דייר רק עד תום החוזה. מה ניתן לעשות?

חיים שאל/ה:
29/10/2015 ב 12:57

רכישת דירה מקבלן

שלום רב!

ברצוני לרכוש דירה מקבלן ורציתי לדעת אם כדאי לקחת עו"ד מטעמי הבנתי שהחוזים של הקבלנים ברובם אחידים וקשה לשנותם לכן אודה לך אם תעירי את עיניי בנושא זה לשם מה יכול לתרום לי עו"ד מטעמי?

משה שאל/ה:
12/10/2015 ב 23:55

עבירות בנייה ברכוש משותף

שלום , האם פנייה לרשם המקרקעין נגד בעל עסק בבניין משותף העושה מעשים בלתי חוקיים ומטריד את דיירי הבניין ומשתלט צעד אחר צעד על חלקים ברכוש המשותף, מונע במקביל פנייה אל בית המשפט המחוזי/השלום , לאחר שפניות לעיריה לא הועילו והעבריין ממשיך בשלו. ואם כן , האם רצוי לשלוח לעבריין מכתב ע"י עו"ד להחזרת המצב לקדמותו בטרם פנייה לנ"ל.

נועם שאל/ה:
7/10/2015 ב 18:22

משכיר הפר חוזה

שלום לכולם. הגשם הגיע ואיתו הפרת חוזה השכירות מצד המשכיר שלי. בחוזה בפברואר האחרון התחייב המשכיר לתקן את הגג, התכתבויות איתו מראות שהוא לא עשה דבר בעניין. כרגע נוצר מצב שהקירות מראים סימני רטיבות. בהנחה שאין מה לעשות לצמצם את נזקי הרטיבות ולמיטב הבנתי לא מזפתים גג רטוב, מה אפשר לעשות? אציין שהילד אתמטי ואני לא מעוניינים (מן הסתם) לגור בבית טחוב

יוסי שאל/ה:
29/9/2015 ב 19:58

בית דין עירוני+ משפט בגין אי תיקון מבנה מסוכן

1.האם בית דין עירוני זה כמו כל בית משפט האם עלי להגיש לפני המשפט כתב הגנה תצהירים בקשה לעדים ומסמכי הגנה ותוך כמה זמן מקבלת הזימון למשפט עלי להגיש כל המסמכים של ההגנה 2. אם אני שלחתי זימון בדיקה למהנדס והועד לא פעל איזה סעיף בחוק ישמש לי כהגנה כי זו רשלנות הועד ושאר הדירים אני זה שהתראתי על הסכנה מה עלי לטעון כהגנה תודה

מריאן שאל/ה:
25/9/2015 ב 20:11

אי ביצוע צווי "עשה" ע"י וועד הבית

שלום בידי פסק דין נ. וועד הבית בו מספר צווי "עשה" הוועד לא מקיים הצווים כבר מעל 6 חודשים למרות בקשתי בכתב לבצע את הצווים. הם יש בסמכות המפקח על מקרקעין לדון בביזיון בית המשפט? האם יש בפורום דוגמה להגשת תביעה כזאת? אשמח לקבל עזרה

ענת פ שאל/ה:
15/9/2015 ב 03:15

דירה שכורה ופינוי בינוי

שלום לכם! אני מתגוררת כבר שנים רבות מאוד (עם בעלי ובתי) בדירתו של בעלה שיחיה של אמי ז"ל. ההסכם ביננו הוא על שכר דירה אפס. מסיבותיו הוא, בפועל ההתייחסות היא כבר כאילו זו הדירה שלנו, רק חשוב לו שהיא תמשיך להיות רשומה על שמו. נישואי המשכיר עם אמי היו נישואיו היחידים, אין לו ילדים משלו והוא ערירי מבחינה משפטית (כלומר אין יורשים אלא אם ישאיר צוואה). באזורנו אמור להתקיים פרויקט בינוי פינוי (קודם יבנו את החדש, אז יעבירו לשם את הדיירים מהבתים הקיימים, ואז יהרסו את הקיים), וזה כולל את הבניין בו אנו גרים. הרוב הגדול של בעלי הדירות כבר חתמו, ונראה שיש כבר את האחוז הנדרש להוצאת הפרויקט לפועל. בעל הדירה שלנו גם מבוגר מאוד (79) ולא בריא. מסיבותיו הוא, למרות שהוא בעד הפרויקט, הוא מסרב לחתום. ברור לשני הצדדים שאין זה משנה איזו דירה תהייה שלו, כל זמן שהוא בחיים, אנחנו נתגורר בה (אלא אם נעזוב מיוזמתנו). כך שאם הפרויקט יתבצע ומעבר הדירות יתרחש בחייו, והוא יקבל דירה חליפית, אין לנו בעיה. השאלה מה יקרה אם הוא לא יחתום על הפרויקט ומעבר הדירה יתבצע (האם הוא יהי זכאי לדירה בבניין החדש), ואם המעבר יתרחש לאחר מותו והוא לא יותיר צוואה שמעבירה את הדירה לרשותנו, ואנחנו עדיין נגור בדירה הנוכחית - האם נקבל אנחנו דירה בבניין החדש או שנזרק לרחוב (מצבנו הכלכלי, אם לא ישתנה, לא מאפשר לנו לקנות או לשכור דירה אחרת)? בקיצור, אני מבקשת לדעת עד כמה הכרחי שהוא יחתום לבינוי פינוי, ועד כמה חשוב שיעשה צוואה (ואם אכן חשוב, איך גורמים לו לעשות זאת בצורה חוקית) תודה מראש ושנה טובה

מחפש עורך דין? קבל הכוונה אישית

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית