משרד עו"ד DTKG&G - דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות', הינו אחד המשרדים הגדולים והמובילים בישראל בתחום המסים, הנדל"ן, חדלות פירעון ושיקום כלכלי, ליטיגציה אזרחית, שוק ההון, היי-טק, דיני עבודה דיני הגירה ועוד. המשרד מדורג בדרך קבע על ידי מדריכי הדירוג השונים כמשרד בולט ומוביל בתחומי התמחותו.
כרמלה רייך שאל/ה:
6/4/2014 ב 17:56
מדובר בפסק דין, שניתן בשלום ובמחוזי לפני כשבועיים, רציתי להבין מדוע הפרסום מחוק מכל האמצעים - בגוגל בתקדים בפסק דין וכו', אין על פסה"ד איסור פרסום. ניראה לי שמדובר בעו"ד שניסה לעקוץ אותנו, רן הירש שלא רוצה להינזק בפרנסתו, לא מובן אם הוא רצה ללכת עד הסוף וערער פעמיים אז מדוע הוא יכול בצד אחד מבלי לשאול אותנו למחוק את פסקי הדין. זה מעלה שאלות ובנוסף עורכי הדין והציבור צריכים להיזהר ממנו וגם ללמוד את פסק הדין כדי שיהווה תקדים לאנשים רבים. אודה לכם באם תענו לי על השאלה. אפילו בטל' 054-7631213
שירלי שאל/ה:
31/3/2014 ב 16:58
שלום, לפני חודשיים שכרתי דירה, במשך חודשיים אלו נאלצתי לרדוף אחרי משכירת הדירה לגבי תיקוני ליקויים בדירה ( כגון נזילה) ופינוי או תיקון חפצים שלאחר שימוש מסתבר כי אינם שמישים, עד עתה לא תיקנה והיא מושכת את הזמן כל פעם בתירוץ אחר, בחוזה רשום כי עליה לסדר ולתקן תוך זמן סביר אך לא מצויין מהו פרק זמן סביר. בנוסף לכך יש חשבונות שלא שולמו מתקופה הקודמת לשכירותי למרות שאמרה כי הכל שולם. גם בכדי לקבל את מספרי המונים של חשמל ומים נאלצתי לחכות במשך שבועיים, כך שאפילו איני יודעת אם הקריאה הינה אמיתית או כוזבת. לפי החוזה אני מחוייבת לידע על עזיבה חודש מראש ולמצוא דייר חלופי.שאלתי היא האם עליי לעמוד בהסכם למרות כל זאת או כי זכותי להפר חוזה עקב הפרתה. האם זכותי לבטל צ'קים ולצאת מהדירה ברגע שאמצא חלופית, האם ביכולתי לתבוע אותה? מודה לתשובתכם
ולריה שאל/ה:
30/3/2014 ב 10:29
שלום, ברשותי דירה, ואני מעוניינת לרכוש קרקע ולבנות עליה בית. כאשר הבית יהיה מוכן, אני ארצה למכור את דירתי. מהו המיסוי שיחול עלי? האם זה משנה באיזה מחיר אמכור את דירתי או באיזה מחיר יבנה הבית? האם במצב כזה אני אחשב לבעלת דירה אחת? (בעקבות חקיקת המס החדשה?) תודה
אילנה שאל/ה:
18/3/2014 ב 13:45
שלום רב
ברצוני להעביר את הזכויות בדירה שבבעלותי לאחי.
בטאבו קיימת הערת אזהרה על הדירה לטובת בעלי שטוען כי חלק מהדירה שייכת לו למרות שרכשתי אותה לפני הנישואין שלנו. מאחר ואנחנו נמצאים בסכסוך ולא חיים ביחד, הוא מתגורר בנפרד בדירה שהוא גם רכש לפני הנישואין.
שאלתי היא האם ניתן להעביר במצב כזה את הבעלות על דירתי על שם אחי.??
אודה מאד על תשובתך.
י.
sk שאל/ה:
6/3/2014 ב 12:48
מה עושים שליד החניה שלי יש פחי אשפה המקום לא סגור יש רייח..דיברתי עם ועד הבית שישימו אותו מאחורי הבית הוא אמר שלא רוצה..גם הרבה פעמים הזבל ניזרק לחניה שלי.אני לא מעוניין שהזבל יהיה ליד החניה שלי
אמי שאל/ה:
23/2/2014 ב 11:32
שלום
דיירים משפחה מרובת ילדים ,שלדבריהם אין להם לאן להתפנות ולא משלמים שכר דירה כמה חודשים ,לצערי לא לקחתי מהם שום בטחונות ,שיקים ,ערבים וכו
מה עושים ?
במידה ואלך דרך המשפט הקצר לא אוכל להחזיר את החודשים שלא שילם.או לקבל פיצויים על כל עוגמת הנפש.
הם דורשים פיצויים על כך שהשביחו את הנכס -מטבח ,מזגן וכו הם חשבו שיגורו תקופה ארוכה לכן שיפצו .אני אמרתי להם תעשו מה שרוצים זה בהחלט לתקופה ארוכה .אך בפועל לא רשמנו בחוזה .הם הרבה לא מבינים.
כעת מסיבות שאינם תלויות בי אני זקוק לנכס
האם הם צריכים לקבל פיצויים או החזרים אם בפועל לא כתוב בחוזה?,מצידי שיחזירו את הנכס לקדמותו (חחחחחחחחחחחחח)
לצד מי החוק?ואיך אפנה אותם ואיך אדאג שישלמו לי על החודשים שלא שילמו.
תודה על התשובה
נא לא לפרסם תשובה באתר, רק במייל!!!!!
שלום אמי
4/3/2014 ב 15:44
כדי לבדוק את הטענות שלך לגופן, יש צורך לבדוק את הוראות הסכם השכירות עליו חתמתם ולאור זאת נוכל לייעץ לך כיצד להתקדם באופן המיטבי ביותר.
מומלץ כי תפנה לעו"ד שעיסוקו בתחום המקרקעין לבדיקת אפשרות תביעה.
בהצלחה.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אלי שאל/ה:
4/2/2014 ב 11:19
שלום,
אני מבקש לברר סוגייה,
אני גר בביניין משותף ומלבד חנייה אחת ששייכת לדירה כל החניות בביניין ציבוריות.
לאחרונה העלו הדיירים רעיון להפוך את שטח הגינה לחנייה.
אני מבקש לשאול האם הדיירים רשאים לעשות זאת בהסתמך על חוק מקרקעין סעיף 59 ג' התאמות הטעונות הסכמת רוב הדיירים.
או שלא הבינו את הסעיף כהלכה ויש לשמור על הקיים כפי שמסר הקבלן את הביניין לדיירים בסיום הבנייה.
ויקטוריה שאל/ה:
22/1/2014 ב 11:36
שלום רב!
אני מבקשת לדעת מאיזו שנה קיים חוק הרשויות המקומיות האומר שחייל משוחרר פטור ב-100% מתשלום הארנונה למשך 4 חודשים רצופים מיום שחרורו?
בתודה מראש!
מבקש עצה שאל/ה:
20/1/2014 ב 02:28
שלום, לפני כ17 מכרתי דירת מגורים. היום פנו אליי ממס שבח וביקשו ממני להגיש הצהרה לגבי המכירה כיוון שאין דיווח במס שבח. הבנתי שאחרי שאגיש את ההצהרה ייתכן ואקבל קנס רציני ביותר ורציתי לשאול מה לעשות? אני לא יכול להוכיח שדיווחתי-אין לי מסמכים מלפני 17 שנה. יש לציין כי היה לי פטור ממס שבח בזמנו ולכן גם לא הייתי צריך לשלם מס אבל כן לדווח. האם כדאי לי לצרף מכתב שמסביר את העניין עם ההצהרה או שמא לחכות ולראות אם יטילו עליי קנס ואז לפעול? באופן כללי כיצד הייתם מציעים לי לפעול במקרה זה? תודה רבה על העזרה!!!
עדי שאל/ה:
19/1/2014 ב 15:38
יש דירה שרשומה על שמי בטאבו. בפועל, היא נמצאת כרגע בשליטת דודתי, שמתנהלת מול הדיירים וגובה את שכר הדירה. אין לה ייפוי כוח ממני או משהו כזה, אלא פשוט כך התגלגלו הדברים.
הבעיה: דודתי ניתקה קשר מהמשפחה לפני יותר משנה. היא לוקחת את שכר הדירה לעצמה, לא עונה לפניות ולמעשה אנחנו לא יודעים איפה היא.
אני רוצה להחזיר את הדירה לשליטתי. איך מתחילים? מה עושים?
תודה!
י.ב שאל/ה:
16/1/2014 ב 21:52
שלום, רכשתי דירה בשנת 2007 ב-520 אלש"ח. שיפצתי בכ-100 אלש"ח אך אין קבלות. כיום מעוניין למכור את הדירה בכ-1.2 מלש"ח. חשוב לציין שמכרתי דירה נוספת שלי בפטור ממס שבח בשנת 2012 (פטור של פעם ב-4 שנים) בסך של 600 אלש"ח ולאחר מכן, קניתי דירה אחרת ב-800 אלש"ח בשנת 2013. מעוניין לדעת האם אצטרך לשלם מס שבח ומה גובהו. תודה מראש.
רוני שאל/ה:
15/1/2014 ב 02:48
שלום רב הורי חתמו על חוזה לדיור מוגן ושילמו דמי קדימה של 50000 ש"ח. לאחר כשבוע התחרטו והחברה דורשת מהם קנס של 7500 ש"ח ואינה מחזירה להם את 50 האלף עד שיחתמו על הסכמה לקנס הנ"ל. מה לשון החוק במקרה זה והאם יש דרך חוקית לאלץ את החברה להסכים על קנס מופחת בהרבה אם בכלל? תודה רוני
רמי1 שאל/ה:
12/1/2014 ב 15:19
אני בעל אזרחות אמריקאית+ ישראלית יש ברשותי דירה בארהב עליה משולם מס לפי החוק בארהב אם אקנה דירה ראשונה ויחידה בישראל עד 900000 האם יהיה לי פטור ממס רכוש או שיחשב דרה שניה אפילו שדירתי הראשונה לא בישראל אודה לתשובתכם
טל שאל/ה:
7/1/2014 ב 22:01
שלום לפני שנתיים מכרתי דירה (ניצלתי פטור ממס שבח לפי הוראת שעה ולא של כל 4 שנים) ורכשתי דירה (נכון לאז - דירה יחידה). החודש התברר לי שהייתי הבעלים של דירת הורי משנת 94 מכוח הסכם גירושין (ועל כך חויבתי בהפרשי מס רכישה על הדירות שרכשתי). ברצוני למכור דירה זו (כאמור הדירה השנייה, שנפלה בחלקי). האם אני פטור ממס שבח על המכירה?
חיים ברנשטיין שאל/ה:
28/12/2013 ב 23:49
על הדירה בו אני גר אין טאבו ורק הקרקע רשומה על שמי האם כשאני רוכש דירה יש לי את הפטור של דירה ראשונה
זהר שאל/ה:
24/12/2013 ב 15:25
שלום,
בכוונתי לקנות דירת חדר בתל אביב בשווי של כ 600000 שח.
בנסח רשום כי יש משכנתא "בתנאי שטר מקורי" בסך של כ מליון שח.
המתווך טוען כי סעיף זה אינו משמעותי ויתבטל באופן אוטומטי.
האם הדבר נכון או שעלי לדרוש קבלת נסח מתוקן.
אודה לקבלת תשובה.
משה שאל/ה:
15/12/2013 ב 21:23
ב''ה שלום. אני גר במרובע של ארבעה דירות (שניים בכל צד) כשאני גר בקומה העליונה. כשקניתי את הבית חתמתי על הסכם עם השכן מלמטה שכל הגינה המשותפת שייכת לו וכל הגג המשותף שייך לי. כעת נדרש לבצע איטום בגג (ששייך לי כאמור על פי ההסכם) והשאלה היא האם אני יכול לחייב את השכן מלמטה להשתתף בהוצאה למרות ההסכם שחתמנו? ואם כן, היכן זה כתוב בחוק שאוכל להראות לו? תודה רבה!
אוראל שאל/ה:
10/12/2013 ב 10:31
שלום וברכה
שאלה עקרונית בלבד ללא קשר לפרטי המיקרה שלהלן!
א-אני ואחי נימצאים כשותפים(מושא) בקרקע מוחכרת מהמינהל שהופשרה! וכבר חלקה שווק על ידי המינהל יש טבלאות איזון.
ב- המינהל דחה את כל בקשתינו לקבלת זכויות,למעט אולי ועדת פיצויים עם החלטות ישנות
ג-אני מעוניין לתבוע את המינהל לקבלת זכויות מוגדלות,אחי השותף בחלקות מעוניין לא לעשות דבר או לחילופין ללכת לועדת פיצויים.
שאלתי:
1- האם אני יכול לתבוע את המינהל בלעדיו? כגון על 50 אחוז מהשטח או זכויות עתידיות?או סוג של הסכם בין השותפים?
2- כיצד פותרים את הבעיה? האם יתכן ששנינו תקועים רק בגלל השותפות ללא יכולת למימוש בחירות אישיות של כל אחד? אשמח לדעתכם
רמי שאל/ה:
8/12/2013 ב 17:17
היי דיאנה אשמח לדעת האם חישוב תשלום ועד בהתאם לגודל דירה מוגדר רק להוצאות שוטפות,ואם כן מה מוגדר כהוצאה שוטפת,ומה כקבועה? כמו כן,למי כדאי לפנות במקרה בו השכנים מבצעים שימוש פרטי קבוע בחלק מהשטחים המשותפים (מחסנים,וחדרים פרטי בגג משותף) חרף התנגדות חלק מהדיירים,והתעלמות של שאר הדיירים?
אלון שאל/ה:
8/12/2013 ב 12:50
שלום רב
מזה כשנתיים וחצי שאנו שוכרים בית במושב . כבר בחורף הראשון התגלו נזילות מים בתקרה. המשכיר איננו מתנער אך טיפולו לוקה בחסר ויותר מזה (במקום להביא איש מקצוע שיטפל בשורש הבעיה הוא מעדיף להניח ברזנטים שכמובן אינם פותרים את הנזילות..). כשאנו דורשים פיצוי הוא אומר "מצידי תודיעו על עזיבה ". רציתי לדעת מהם זכויותינו הבסיסיות בחוק והאם הנושא מתאים להגשה לתביעות קטנות. הנזק הממשי הוא לקום בכל (בכל!) לילה חורפי שכזה ולנגב את הבית פן אחת הבנות תתעורר ותחליק בדרכה לשירותים וכביסות חוזרות ונשנות של כל מה שנרטב. נציין גם שסביבת המגורים מצויינת ואין לנו רצון לעזוב. המון תודה, אלון
נגה שאל/ה:
5/12/2013 ב 22:20
שלום רב
אני חושבת לבנות את בייתי בקיבוץ (בו אני חברת קיבוץ)
הבנייה נעשית במגרש שהוקצה לי לבנייה בתוך הקיבוץ ולא בהרחבה
ולשם כך עלי לחתום על חוזה בניה מול הקיבוץ אשר מנשל אותי מכל זכות על הבית שלי, בזמן הבניה ולאחר הבניה, בכל מקרה של עזיבה מכל סיבה שהיא לא אוכל לדרוש (על פי החוזה) כל פיצוי כספי בגין הוצאות הבנייה שלי או ערך הנכס.
האם קיים חוק כל שהוא המגן עלי מפני חוזה דורסני שכזה ומקנה לי ביטחון כל שהוא מפני העתיד הלא ברור שלי ושל ה"קיבוץ" המתחדש בו אני חברה היום
האם עלי לבוא במשא ומתן עם הקיבוץ על סעיפים בחוזה לפני החתימה?
האם קיימות הגנות בחוק בארץ שמגנות עלי גם לאחר חתימה על החוזה?
האם כל העניין אבוד לדיון ובגדר הימור וסיכון אישי ואין מה לשנות או לעשות בגינו?
תודה
ביאנה שאל/ה:
28/11/2013 ב 15:46
שלום, אמא שלי מוגדרת כעולה ותיקה ומקבלת השלמת הכנסה, קניתי דירה והיא משכירה ממני חדר. האם היא זכאית לקבל שכר דירה ממשרד השיכון.
אלדד שאל/ה:
25/11/2013 ב 08:35
שלום,
אנו בניין המונה 6 דיירים. 2 דירות קרקע, 2 דירות בקומה שנייה ו-2 דירות פנטהאוז בקומה שלישית
החלטנו על התקנת מעלית, כאשר היות ולדירות הקרקע יש כניסה נפרדת ואין להם צורך במעלית. מי שיישא בעלויות ההתקנה הם 4 הדירות. קיים חוק בחוק מהקרקעין "התשלום עבור כל דירה נקבע בהתאם ליחס שבין שטח הדירה לבין שטח כל הדירות שבעליהן משלמים עבור הוצאות השימוש במעלית" גודל כל דירה בקומת שנייה היא כ-100 מ"ר כל אחת. גודל דירת פנטהאוז בקומה 3 היא כ-150 מ"ר כל אחת. כיצד מתבצעת החלוקה לפי סעיף זה? מה אחוזי השתתפות בהוצאות של כל דייר?
תודה
אמיר שאל/ה:
17/11/2013 ב 11:51
שלום רב,
האם חותמת עו"ד נוטריון, על ייפוי כח שחתמתי עליו, חייבת להיות פרוסה גם על הדפים של ייפוי הכח עצמו או שמספיק שתופיע רק על הדף של אימות החתימה ע"י הנוטריון (כאשר בדף זה מצוין שמצורף מסמך שמסומן באות "א") ?
תודה רבה.
דיאנה רוזנבוים, עו"ד ונוטריון
17/11/2013 ב 12:17