משרד עו"ד DTKG&G - דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות', הינו אחד המשרדים הגדולים והמובילים בישראל בתחום המסים, הנדל"ן, חדלות פירעון ושיקום כלכלי, ליטיגציה אזרחית, שוק ההון, היי-טק, דיני עבודה דיני הגירה ועוד. המשרד מדורג בדרך קבע על ידי מדריכי הדירוג השונים כמשרד בולט ומוביל בתחומי התמחותו.
גלי הראל שאל/ה:
15/7/2012 ב 12:00
דיאנה רוזנבוים, עו"ד ונוטריון
20/9/2012 ב 13:32
להחתים את הדייר על לקיחת אחריות מלאה על הבריכה, לחייב אותו לרוקן אותה כשאינה בשימוש ולהכניס סעיף המתייחס אליה לביטוח שנעשה על הנכס, כדי שאם חו"ח יקרה משהו, לא תעמדו לבד אלא תהיו מבוטחים.
וכמובן שמותר לך לסרב לבקשת הדייר.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יוסף שאל/ה:
8/7/2012 ב 13:18
שלום רב, לאחרונה שמעתי מחברת ניהול מסוימת שהם מחייבים את הטאבו של הדייר שחייב כספים לקופת הוועד. במקרה שדייר מעוניין למכור את הנכס הוא אינו יכול כיוון שחברת הניהול עשתה את הפעולה הנ"ל. אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית אודות פעולה כזו, מה זה אומר בדיוק ומהי הדרך.
יובל שאל/ה:
3/7/2012 ב 21:36
שלום
האם הקבלן ממנו רכשתי את דירתי ( 18 דירות בבניין) יכול לדרוש ממני כספים נוספים לאחר שקבלתי את הדירה לחזקתי והוחזרו כל הערבויות?
האם יש פסיקה או חוק בנושא?
תודה מראש
יובל
דניאל שאל/ה:
1/7/2012 ב 14:48
שלום רב, בישיבת דיירים הראשונה שעשינו לפני כשנתיים נשאלה שאלת התשלום האחיד לכולם, היו מתנגדים אך במהלך השנתיים כולם שילמו באופן אחיד, לפני כחודשיים מספר דיירים פתאום דורשים לשלם לפי מ"ר כחוק, חשוב לציין כי לא נרשם פרוטוקול בישיבה הראשונה. מה עלינו לעשות במקרה כזה ? כשרוב הדיירים כבר שילמו שיקים, קיזוזים וכו' ?? אודה לעזרתכם המקצועית.
ליז שאל/ה:
18/6/2012 ב 16:32
שלום, יש לי חוזה לשנה בדירה שאני גרה בה שנגמר בנובמבר, ובעל הדירה שלי מכר את הדירה, האם אני חייבת לחדש את החוזה מול בעל הדירה החדש או שזכותי לצאת ממנה עכשיו?
רועי שאל/ה:
11/6/2012 ב 16:59
שלום,
בבעלותי דירה הרשומה בטאבו על שמי בלבד.
ע"פ הסכם שהגעתי עם אחותי (לאחר מות הורינו), לאחותי יש 50% מהדירה. איננו רוצים להעביר במתנה כי יש מיסים על כך, לכן שאלתנו היא האם ניתן לרשום הערת אזהרה ע"פ הסכם ביננו לפיו על אף הרישום יש לאחותי 50% בדירה ואני לא יכול למכור אותה ללא הסכמתה?
כמו"כ, במידה וניתן לעשות זאת האם הערה זו מחייבת גם את יורשיי?
תודה רבה.
צחי שאל/ה:
20/5/2012 ב 09:04
שלום: ברצוני לרכוש מאדם קרקע לבנייה בהרחבה קיבוצית, האדם רכש את הקרקע לפני כשנתיים ולפי הבנתי ממנו הוא אינו יכול למכור את הקרקע במשך 5 שנים, סיבת המכירה היא שהוא התגרש ולכן אינו מעוניין לבנות את הבית על הקרקע שרכש. האם קיימת דרך כלשהיא לקנות ממנו את השטח למרות ההגבלה של המנהל? שנינו רוצים בעסקה, אני לקנות והוא למכור. תודה והמשך יום טוב.
נועם שאל/ה:
30/4/2012 ב 18:01
שלום ,
אני מתעניין ברכישת דירה הרשומה בטאבו כדירה וגם בתיק הבניין , אולם בעיריית ת"א היא מופיעה כמשרד (עסק) ומשולמת בגינה ארנונה של עסק.
האם ידוע לך מהי הפרוצדורה לשינוי הייעוד בעירייה? האם הדבר מסובך?
דוד שאל/ה:
29/4/2012 ב 19:30
שלום,
אני מעוניין לרכוש חלק מבניין כאשר בין שאר השותפים קיים הסכם שיתוף שנחתם בשנת 2000.
הסכם השיתוף לא נרשם בטאבו. האם אני מחויב להוראות הסכם השיתוף למרות שהוא לא נרשם בטאבו? כמו"כ, מה הדין כאשר באותו הסכם שיתוף כתוב כי כל צד שיבוא בנעלי השותפים יהיה מחויב לו? מה גובר על מה?
תודה.
ליאור שאל/ה:
24/4/2012 ב 09:40
לקחתי חנות 39 מטר מרובע שיפצתי ואני גר שם הארנונה יקרה בטירוף
ואת לא לקחתי בחשבון איך אני מסב את הארנונה למגורים עם אפשרי ביכלל
תודה לעונים
אור שאל/ה:
24/4/2012 ב 09:25
אם המנוח כתב בצוואתו "את כל זכויותיי מכל מין וסוג שהם, בבית ברח'......הידוע כגוש...הנני מוריש לבתי....בכפוף להעברת הזכויות בבית לבתי.. תשלם בתי לבני.. סכום בסך השווה לשליש משוויו של הבית נכון למועד פטירתי כפי שיקבע על ידי שמאי מוסמך"
כיצד צריך להעריך את הבית הערכה של מוכר מרצון לקונה מרצון בניכוי מיסויי מקרקעין ואז לשלם שליש , או שאני צריכה לשלם שליש רק מהערכה של מוכר מרצון לקונה מרצון . יש חשיבות רבה למיסויי מקרקעין למרות שמדובר בירושה לבית זכויות בניה רבות שלא מומשו במכירתו לצד שלישי יש מיסויי מקרקעין רבים אם לא מורידים אןתם בחישוב כדי לשלם שליש ,יצא שמהרווח הנקי שיצא לי ממכירת הבית לאחר ניכויי המיסים שאחי יקבל סכום כסף השווה לחצי ולא לשליש .
24/4/2012 ב 14:45
ומאחר ואין הוראה חד משמעית לגבי המסים, כל צד עלול לטעון לפרשנות הנוחה לו.
המטרה החשובה ביותר היא לקיים את רצון המנוח. אם רצונו היה שהתשלום שלך יעמוד על שליש, לדעתי, מן הראוי לקיים זאת.
נסו לפנות להליך של גישור על מנת להגיע לתוצאה שמוסכמת על שניכם.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נירה א שאל/ה:
21/3/2012 ב 11:16
שלום,
אני משכירה דירה בקומה עליונה בבניין מגורים בן 5 קומות ביקנעם. בשנה האחרונה התפתחה רטיבות איומה בתקרת הסלון הנובעת מאיטום לא מלא בגג. פניתי מס' פעמים לוועד הבית לתיקון הגג, היא ניסתה להתחמק בתואנות שונות כגון, שאין מספיק כסף בקופה, בעלי הדירות לא יסכימו לשלם, שלא מצאה איש מקצוע מתאים וכו'. מה עלי לעשות? האם אני יכולה לתבוע אותה בבית דין לתביעות קטנות? אני חוששת שפנייה לעו"ד תעלה יותר מעלות תיקון הנזילה בגג. האם אני יכולה לחייב את הועד גם בתיקון פנימי של התקרה העבשה ובהוצאות שכ"ט ובית משפט?
תודה נירה
21/3/2012 ב 14:26
הגג הוא רכוש משותף ולכן על ועד הבית לשאת בעלויות התיקון.
לשאלתך, את יכולה לפנות לבית משפט לתביעות קטנות או לבית משפט השלום כאשר בתביעות קטנות לא תהיי מיוצגת. מאידך, גם אם תהיי מיוצגת ע"י עורך דין בבית משפט, בדרך כלל אם בבית המשפט מוצאים את תביעתך מוצדקת, משיתים את ההוצאות על זה שחויב בדין (במקרה הזה, הנתבע- ועד הבית).
הייתי מציעה לך שני פתרונות נוספים - ראשית, נסי לפנות לאגודה לתרבות הדיור. ייתכן והם יוכלו לעזור ליישב את העניין בדרכי שלום ללא פניה לערכאות.
היה ואת כבר פונה לערכאות, שקלי לפנות למפקחת על בתים משותפים. זוהי ערכאה שיפוטית שבקיאה יותר בעניינים כמו זה שהצגת בפנייתך והבירור שם לרוב מהיר יותר מאשר בבית משפט "רגיל".
בברכה,
שאול שאל/ה:
19/3/2012 ב 14:15
שלום
בבניין בו אני גר ישנו מפגע בטיחותי ( מעבר מסוכן).
האם לקבלן יש אחריות משפטית אם חס וחלילה יקרה אסון עקב המפגע הבטיחותי ?
הערות:
1 – אין אישור מטעם מחלקת ההנדסה של העירייה למעבר במדובר.
2 – הבניין בן שנתיים
תודה מראש
21/3/2012 ב 14:30
במקום לחכות להתרחשות נזק ולחפש אשמים - מוטב לנסות לפתור את הבעיה מבעוד מועד: לפנות כבר עכשיו לקבלן, לועד הבית, לעיריה וכד' (אין באפשרותי לצמצם את האפשרויות כי אין מספיק מידע לגבי הבניין עליו אתה מדבר) ולגרום לתיקון המפגע הבטיחותי.
אבן כן, זה שבסופו של דבר יימצאי אחראי למפגע, יצטרף לשאת גם בנזק. וייתכן שיש יותר מאחראי אחד, רק שחסרים פרטים בכדי לקבוע.
בברכה,
יצחק שאל/ה:
10/3/2012 ב 14:44
שלום, אני תושב מושב. הגשתי בקשה לתוכנית בנייה לפי כל כללי התיכנון והבנייה אך ראש הוועד של המושב מסרב לשים חותמת של המושב בגלל סיכסוך משפחתי ומעקב את הבקשה. באילו דרכים אפשר לפעול על מנת לאלץ אותו לחתום או לעקוף אותו? האם יש סמכות לרשום האגודות לחתום במקומו? תודה רבה לעונים.
13/3/2012 ב 04:50
אבל בהחלט רצוי לפנות לרשם האגודות השיתופיות מאחר וחלק מסמכויותיו הוא בקרה ופיקוח על אגודות שיתופיות והוצאת צוי חקירה לבדיקת פעולתן וכן יישוב סכסוכים בין חברה אגודה לאגודה.
בברכה,
משה לוי שאל/ה:
8/3/2012 ב 14:35
שלום,
במשך כ20 שנה אני ובת זוגתי לשעבר נאבקנו בבית משפט על בעלות מגרש גדול באזור המרכז.
לאחר החלטת בית המשפט הוכרז שנתחלק כמעט שווה ושווה על המגרש.
כל אחד מהצדדים מינה כונס נכסים ושמאי לצורך מכירת המגרש.
לאחרונה נוצר חוסר אמון ביני לבין עורך דיני והוא "לחץ" עלי לקחת אותו כאחראי על מכירת המגרש.
לפני יומיים הוא הודיע לי שהוא רוצה בדיוק בשבוע הבא למכור את המגרש במכירה פומבית ולא הסכים לשלוח לי את פירוט המכרז ולכן אינני יודע את תנאי המכרז. (סכום בסיס, התחייבות על תוצאות המכרז ועוד).
רציתי לשאול כמה שאלות כדי להרגיש בטוח.
1. האם יש עליו חובה לפרסם את פרטי המכרז כדי שכמה שיותר אנשים יוכלו להציע הצעה על המגרש?
2. האם המכרז אמור להתרחש בזמן קצר כל כך של שבוע או שיש כאן משהו חשוד?
3. האם יש לי אופציה לא להסכים לקיום המכרז במידה והסכום שהוצע איננו עונה על דרשותי המינמליים?
4. האם אופן ההכרזה ללא הסכמתי הוא חוקי?
(רציתי מכרז אך לא שאלו אותי על המועד והודיעו לי רק לאחר הפרסום- כ 3 ימים לאחר הפרסום של המכרז).
אשמח לשמוע מידע נוסף או קישור למאגר מידע במידה והדבר נראה לכם ענייני.
תודה מראש,
משה.
אלעד שאל/ה:
7/3/2012 ב 10:05
שלום, הנני תושב הוד השרון ולפני שבועיים הוחלט על סגירת כביש דיי מרכזי בעיר. הכביש עובר על שטח פרטי ומתוחזק ע"י העירייה. הכביש כבר קיים 30 שנה ולפני כשנה החל בעל השטח לבנות בניין לצד הכביש. כאמור לפני כשבועיים וללא הודעה מוקדמת לציבור השתלט הקבלן על הכביש וסגר אותו. כשהתקשרתי לעייריה הם הכירו כמובן את הסיפור ואמרו שאכן השטח הוא פרטי ולכן ניתנו ההכשרים לסגירת הכביש. במחלקת התחבורה של העירייה אמרו שאכן הם אישרו את המצב אבל הממונה על המחלקה תוכל לתת לי פרטים מלאים יותר רק ביום ראשון. לבינתיים קראתי על חוק זיקת ההנאה במקרקעין שאומר שאם ניתנה לציבור הזכות לעבור בשטח פרטי למשך 30 שנה בעל השטח לא יכול לסגור אותו. האם החוק עומד לצד התושבים ? תודה מראש, אלעד.
מימי כהן שאל/ה:
25/2/2012 ב 22:13
הי קניתי דירה לפני חודשיים (דירה ישנה בבניין ישן) ומסתבר שלשכנה שגרה מלמטה יש תלונות על נזילות שהתרחשו מהדירה שכיום שלי לדירה שלה בשנת 2010 כיום אין נזילות הכל יבש (יש לציין כי בשנה זו בעלת הדירה שמכרה לי את הדירה החליפה את כל הצנרת כך ששום צנרת לא עוברת דרכה כיום) מכיוון שהנזקים שנגרמו לשכנה למטה לא טופלו בידי בעלת הדירה הקודמת שמכרה לי את הדירה היא כיום באה ומאשימה אותי בנזקים שהלכו והחמירו לטענתה ומצפה שאני אתקן אותם על חשבוני כי אני היום בעלת הדירה יש לציין כי בעלת הדירה הקודמת לא סיפרה לנו בעת המכירה על בעיה כזאת או אחרת בינה לשכנה שאלתי היא זאת: האם אני אחראית על הנזקים של השכנה למטה? האם אני הכתובת שלה לתלונות שלה על נזקי הדירה שלה? במידה ולא מי אשם למי היא צריכה לפנות?? בקיצור מה אחריותי ומה אני צריכה לעשות בבקשה תשובתכם ..... מיכל כהן
13/3/2012 ב 05:24
לדעתי מדובר בנזקים ישנים ולא בנזילה קיימת (שאם היתה, היה עלייך לתקנה) ולכן האחריות היא של הבעלים הקודמת בנכס.
מכל מקום, אם תוגש תביעה נגדך, מומלץ לצרף את המוכרת שלך להליך (כצד שלישי) כדי שתפצה אותך על סכום כלשהו, אותו את עלולה להתחייב לשלם.
מישהי שאל/ה:
21/2/2012 ב 03:52
שכרנו דירה, בעל הדירה הודיע לנו שבועיים אחרי שנכנסנו שהוא הולך למכור את הדירה ואינו יודע מה יהיה דיננו בדירה הזאת, הכוונה אם נשאר או נעוף בהסכמת הבעלים החדש.
חודש לא ידענו מה לעשות, אנשים שבאו לראות את הדירה נכנסו ויצאו, המתווך התקשר כמעט כל יום והתחנן שנאפשר לו להראות את הדירה...הדירה נמכרה.
הודענו לבעל הדירה שאנחנו יוצאים תוך 3 חודשים, כמובן שאנחנו לא יכולים להישאר בדירה שאין לנו שום ודאות בקשר ליום המחרת מכיוון שאנחנו זוג צעיר ואם היו מודיעים לנו שהדירה תימכר לא היינו בכלל מתקרבים למקום.
העניין הוא שמצאנו דירה חלופית, ואנחנו רוצים לצאת חודש מוקדם יותר מ-3 החודשים שהוחלטו בטלפון. מיותר לציין שבעל הדירה לא מסכים לאלתר.
אם הוא לא יסכים שנמצא דייר חלופי החוזה ישאר תקף? זאת אומרת שנהיה חייבים לשלם על חודש נוסף?
אני חייבת לציין שבחוזה מופיע החוק של מכירת הדירה והחוק של מציאת הדייר החלופי וגם שאם יופרו כמה סעיפים שאחד מהם בקשר לדייר החלופי החוזה הופך ללא תקף.
בבקשה תעזרו לנו, אנחנו לא יכולים לשלם על שתי דירות
22/2/2012 ב 02:55
אם לא קבעתם אחרת בהסכם, החוזה שלכם מחייב גם את הבעלים החדש.
מותר לכם להשאר בדירה למשך כל תקופת החוזה בשכר הדירה המסוכם בחוזה ולשלם את דמי השכירות לבעלים החדש.
אם אתם בוחרים לצאת מהדירה, הקפידו לעשות זאת בהתאם להוראות החוזה מבחינת מועד מתן ההודעה ו/או הבאת דייר חלופי.
ליעוץ פרטני יותר ניתן לפנות למשרדנו.
בברכה,
יהודית שאל/ה:
8/2/2012 ב 20:34
יש לנו בית דו משפחתי עם חצר. הבית בן 20 מטר. השכן ביקש שנחתום לו על תוכניות בניה וחתמנו. בתוכניות יש גדר בטון משותפת. עכשיו קיבל היתר בנייה ודורש מאיתנו לשלם את מחצית מעלות גדר הביטון. מדובר בסכום גדול. מה החוק? אנחנו לא מעוניינים בגדר, מספקת אותנו הגדר מברזל, אף אחד לא דיבר איתנו על תשלום כשחתמנו. האם אנחנו חייבים לשלם?
22/2/2012 ב 03:14
עם זאת, כמובן שיש סוגים שונים של גדרות בהפרשי עלות ניכרים.
עקרונית, מאחר ומדובר ברכוש משותף (בלשון חוק המקרקעין, אלו "מחוברים שבמיצר") - העלות אמורה להתחלק ביניכם, אבל נסו להגיע להסכמה לגבי סוג הגדר וגובה העלות, כי מצד אחד, לא ייתכן שלא תשתתפו כלל בעלות ההקמה אך מאידך, אין סיבה שיכפו עליכם מחיר גבוה מזה שתוכלו לעמוד בו או גדר "יוקרתית" יותר מכפי שאתם צריכים.
אם לא תגיעו להסכמה בכוחות עצמכם, מומלץ להסתייע במגשר.
בברכה,
עידו שאל/ה:
3/2/2012 ב 01:38
שלום
הנני תושב חוץ וברצוני להגיש תביעה לפינוי מושכר כנגד דיירים בדירה שלי.
האם ישנו הליך מיוחד שעליי לבצע או שהתביעה מוגשת כרגיל?
כמו כן בתביעה בסדר דין מהיר האם אני מחוייב בתצהיר?
אודה על תשובתכם
איל שאל/ה:
13/1/2012 ב 23:06
אם המשכיר לא ציין בחוזה שעל השוכר לשלם דמי ועד בית, והשוכר מסרב לשלם ועד בית, ניתן לתבוע אותו על כך שלא משלם ועד בית? אם כן מי יכול לתבוע אותו , ועד הבית או המשכיר ?
22/2/2012 ב 03:04
וזו רק אחת הבעיות הקטנות של החוזים "הסטנדרטיים" אותם רוכשים בחנויות ספרים
אם הדברים היו אמורים מראש בהסכם, כמקובל, לא היה צורך בתביעות, פרשנויות ואי ודאויות, שלא לומר הוצאות משפט.
לשאלתך, הועד יכול לתבוע את הבעלים וגם את השוכר
והבעלים יכול לתבוע את השוכר.
נסו לפני הגעה לערכאות משפטיות לפנות לאגודה לתרבות הדיור. הרבה פעמים הם מצליחים לסייע.
בהצלחה,
אביהו מולר שאל/ה:
11/1/2012 ב 08:25
איזה אישורים והסכמות נדרשים לצורך הרכבת מרפסת שמש תלויה (לא בנויה) לדירה (בבנין 6 קומות ו - 24 דיירים)?
13/1/2012 ב 09:25
פול שאל/ה:
19/12/2011 ב 23:39
שלום,
אני עושה עסקת פיצול במגרש במנהל מקרקעי ישראל. נאמר לי שיהא עלי לדווח על העסקה לרשויות המס. מה המשמעות : מי הקונה ? מי המוכר? מה שווי העסקה?
אודה אם תשפכי אור על הנושא.
בתודה, פול
יוסף שאל/ה:
17/12/2011 ב 23:46
שלום רב, לפני שנתיים הוריי נפטרו ז"ל, קיבלנו מהם ירושה בית קרקע. בחלוף הזמן התחילו שמועות על מכירת הבית והגיעו אנשים לראות את הבית ולהתרשם. אחד הזוגות שלא הניח לנו וממש הציק לנו עד שהסכמנו לדבר על המחיר. בתחילה המחיר היה 700,000 אך בעקבות אי הסכמה עם שאר האחים כי ערך הבית גבוה יותר הוחלט על 740,000ש"ח. עלי לציין כי אנחנו ארבעה אחים שאמורים להסכים ולחתום כולנו על הסכם שנעשה אצל עורך דינם של הזוג המעוניין בבית. בעקבות התנגדותה של אחותי רק שלושה אחים חתומים על ההסכם. היא עדיין מתנגדת וכתוצאה מכך הזוג הרוכש הוציא עבור כל אחד מאיתנו מכתב התרעה מפני משפט במידה והבית לא יימסר בתאריך שמצוין בהסכם שהוא:31.12.11 נשלם קנס של 70,000ש"ח לרוכשים. מה עלינו לעשות בנידון? איך עלינו להתייחס את מכתב ההרתעה? מה יכולים לעשות לנו במידה ולא נמכור להם את הבית? האם יש להם עילה לתביעה(לרוכשים)? ואיך אנחנו יכולים להגן על עצמינו?
עמוס שאל/ה:
17/12/2011 ב 07:35
קיים בבניין שטח סגור ששימש את הקבלן כמחסן.
החדר הזה נחשב כרכוש משותף. הועד מעוניין להשכיר החדר לדיירים ולקבל תמורה על כך.
מספר דיירים הביעו נכונות לשלם עבור הקצאת מקום עבורם בשטח הזה לצורך אחסון דברים.
אודה לתשובה לשאלות הבאות:
1. האם הועד רשאי לסרב להשכיר את החדר לדייר שהצעתו הכספית אינה עונה על ציפיות הועד?
2. במקרה כנ"ל, האם הדייר הזה יכול לכפות על הועד לאפשר לו להשתמש בשטח הזה למרות שהצעתו הכספית נמוכה?
יובהר כי התשלום שנקבע הינו סמלי - כמה עשרות ש"ח לחודש, אך הדייר מבקש שהסכום החודשי יהיה שנתי (היינו, עשרות ש"ח לשנה).
המצב כרגע הינו שבשל הדייר הזה, מתעכבת השכרת המקום לכל השאר כי לא הגיוני לגבות מכל דייר סכום שונה. או שזה כן אפשרי?
אודה לתשובה דחופה ובאם ניתן, בהסתמך על תקנות.