[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]noob factory[/url][/b]
[b]replica watch[/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]ar factory[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]Swiss replica watches[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da] AAA Rolex replica watches[/url][/b]
noob factory
replica watch
ar factory
noob factory
replica watch
ar factory
Swiss replica watches
AAA Rolex replica watches
מאיר שאל/ה:
12/1/2012 ב 11:09
שלום סיגל.
בהסכם גירושין שחתמתי, צויין שאני אמור לשלם ל-2 ילדיי עד גיל 19 תשלום מזונות מלא כפי שאני משלם להם היום כשהם עוד קטנים 3,500 .אך מבדיקות שערכתי לאחר החוזה,לצערי אני רואה שהמזונות חובה עד גיל 18 ואחרי זה שליש.כמו כן מגיל 15-18 גם האמא משתתפת במזונות בהתאם למשכרותה.
שאלתי מה אפשר לעשות כעת?האם ניתן לפתוח להגיש תביעה מחדש?הדבר נעשה מחוסר ידיעה,ומתמימות לצערי.האם ניתן לשנות זאת.
אני נשוי בשנית ואישתי בפני לידה.האם זאת עילה להקטנת מזונות?אשמח לתשובתך תודה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
12/1/2012 ב 11:19
מאיר, שלום
מזונות ילדים ניתנים לשינוי, במקרה שלך הפחתה, במקרה של שינוי נסיבות מהותי. גם יש לקחת בחשבון את גובה המזונות כיום ביחס להוצאות הילדים וכן את הכנסותיה של האם.
יש לבחון פרמטרים רבים. עליך לפנות לייעוץ פרונטלי עם הסכם הגירושין.
יש גם לדעת, כי מזונות מלאים משולמים מעבר לגיל 18 וכל עוד הילד טרם סיים כתה יב'.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
raymond שאל/ה:
11/1/2012 ב 19:09
בהמשך לשאלה הקודמת: כמה כל אחד מקבל מהאחים, ביני עם אח שלי לבין חמשת האחים מהאמא האחרת?
אם הירושה מתחלקת: 50% לאישה השניה וכל אחד מהילדים יקבל 7%, שני ילדים מאמא שלי ועוד חמישה מהאישה השניה.
אז מה עם הירושה של אמא שלי? אך חולקה?? האם לי ולאח שלי לא מגיע חלק מהירושה של אמא שלי??
בתודה
עווה"ד סיגל מוסקוביץ
11/1/2012 ב 22:52
ריימונד שלום, משאלתך הקודמת הבנתי שחמשת הילדים מהאשה השניה אינם מאביך. אם הם אחיך למחצה, אזי המחצית מתחלקת בין כל האחים בחלקים שווים. ביחס לירושה מאמך, אם לא ערכה צוואה, אזי אם עדיין אביך היה נשוי לה, לכאורה הוא קיבל מחצית, ואתם שני האחים, מחצית. אם לא היתה נשואה לו, רק שניכם, בניה, יורשים אותה. עוה"ד סיגל מוסקוביץ
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
raymond שאל/ה:
10/1/2012 ב 19:54
אשמח לקבל את עזרתכם בנושא ירושה: אני נוצרי, אבא שלי נפרד מאמא שלי ולאחר 7 שנים התחתן עם אישה אחרת (לא ידוע לי אם התגרש מאמא שלי). אמא שלי נפטרה לפני 12 שנים ואבא שלי נפטר לפני 10 שנים. אשתו של אבא שלי השניה עדיין בחיים ולה יש חמישה ילדים, ומאמא שלי יש אני ואח שלי בלבד.
אך מחלקים את הירושה שנשארה מאבא שלי? האם לאמא שלי ז"ל יהיה חלק למרות שנפרד ממנה והתחתן באחרת?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
11/1/2012 ב 00:24
ריימונד, שלום ראשית, לא ברורה דתם של כל הנפשות המעורבות. בהנחה שכולם נוצרים, אזי ניתן לחלק על פי הדין הדתי החל. מכל מקום, מאחר שאמך נפטרה לפני אביך, הרי שהיא אינה יורשת כלל, בין אם היתה נשואה לו ובין אם לאו. לפיכך, את אביך יורשת אשתו, מחצית העזבון ואתה ואחיך המחצית האחרת. עוה"ד סיגל מוסקוביץ
אבי שאל/ה:
9/1/2012 ב 11:18
שלום.ברשותי 2 שאלות:
1. אני וגרושתי ערכנו הסכם גירושין אצל מגשר ובסעיף האחרון כתוב, שמוסכם על ידי 2 הצדדים שנוכל לפתוח את ההסכם אם יהיה צורך.כעת אני מעוניין אך גרושתי מתחמקת.האם זה נחשב לאי עמידה בחוזה?מה ניתן לעשות במידה ואחד הצדדים רוצה לפתוח את החוזה,עקב שינוי בדברים,בנסיבות, ועריכתו מחדש?
2. עד היום הפקדתי לגרושתי את המזונות ב-1 לחודש,אך מבעיות שהיא עושה לי ,אני התחלתי להפקיד לה את המזונות בתשלומים לאורך כל החודש.האם ניתן לתבוע אותי?זה לא שאיני משלם מזונות....
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
11/1/2012 ב 00:13
אבי, שלום אשר לשאלה הראשונה, היא כללית מדי. בעקרון ענייני הרכוש והכספים אינם ניתנים לשינוי ואילו מזונות הילדים ומשמורת והסדרי ראיה כן ניתנים, והכל תלוי בנסיבות. כמובן גם יש לבחון את הוראות ההסכם וההוראה הספציפית שאתה ציינת אותה. אשר לשאלה השניה, אמנם אתה משלם מזונות. ואולם, נוכח הפיזור בתשלומים, הייתי מייעצת לגרושתך לפתוח תיק הוצאה לפועל לצורך גבייה מסודרת והטלת עיקולים. עוה"ד סיגל מוסקוביץ
לימור שאל/ה:
8/1/2012 ב 21:41
שלום
אשמח סיוע לקחתי עו"ד לדיני משפחה מאוד מאושרת מעו"ד
אבל לצערי העו"ד אינו מטפל בהוצאה לפעול מה עושים
כבירור רצו 2500 ש"ח רק לרשום מכתב , זה יקר !!!
המזונות כרגע זה רק 5000 ש"ח למי ניתן לפנות אני עובדת עצות .
לימור
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
8/1/2012 ב 23:40
אור שאל/ה:
5/1/2012 ב 15:33
אדם חולה סרטן מבוגר סבל ממש קשה שאפילו התרופות לא עזרו ולכן לא נתנו לו תרופות עשה צוואה וחודשיים אחרי נפטר האם ניתן לערר על הצוואה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
5/1/2012 ב 16:08
אור, שלום צוואה ניתן לתקוף במספר עילות, המנויות בחוק ובפסיקה. בעיקרון נקודת המוצא היא כי המצווה היה צלול בדעתו כאשר ערך את הצוואה וחתם עליה, וידע מה הוא עושה. עליך להיוועץ בעו"ד על מנת לקבל מידע מקיף יותר. עו"ד סיגל מוסקוביץ
ר.ג. שאל/ה:
3/1/2012 ב 08:23
שלום רב,
הנני נמצאת בתהליך גירושין.
במהלך שנים לקחתי שיעורי עזר פרטיים לבת שלי (היום בת 14) ללאחשבונית כדי להוריד עלויות.
מנסה לגבות מבן זוגי לשעבר השתתפות, אך הוא מסרב.
צירפתי מכתב מביתי שבו היא מציינת שקיבלה שיעורים.
איך אפשר לגרום לבית משפט לחיבו בהשתתפות?
תודה מראש.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
5/1/2012 ב 16:02
ר.ג., שלום רב שאלתך אינה ברורה דיה. לא ברור באיזה שלב את נמצאת . ביהמ"ש פוסק מזונות מכאן ואילך. במידה והגשת תביעה למזונות לפני תקופה ארוכה והנך מבקשת חיוב רטרואקטיבי בגין שיעורי עזר מיום הגשת התביעה, אזי ראשית יש לשכנע את ביהמ"ש כי על האב להשתתף בעצם החיוב ואח"כ יש להוכיח את עלות ההוצאה. עו"ד סיגל מוסקוביץ
רוני שאל/ה:
22/12/2011 ב 16:12
שלום,
אני אלמנה ואבא של בעלי ז"ל הגיש נגדי תביעה לפירוק שיתוף בדירה שרשומה כרגע על שמי וע"ש אבא של בעלי. בטרם אגש לעו"ד בדקתי קצת באינטרט והבנתי כי תביעה כזו יש להגיש לבימ"ש לענייני משפחה, כאשר אבא של בעלי הגיש אותה לבימ"ש השלום.
האם מאחר ובעלי נפטר, אז אין מדובר בסמכות של בימ"ש לענייני משפחה?
תודה על העזרה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
24/12/2011 ב 21:22
רוני, שלום
קיימת אי סימטריה בחוק, כך שלו את היית מגישה את התביעה כנגד חמך, אזי הסמכות היא לביהמ"ש למשפחה. התביעה הנוכחית שלו נגדך לכאורה אם נלך באופן דווקני אינה בסמכות ביהמ"ש למשפחה. אך ניתן לבקש את ביהמ"ש השלום להעביר את הסכסוך לביהמ"ש למשפחה, לו אכן קיימים טעמים לכך.
עלייך להיוועץ בעו"ד לשם כך.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
אביהו מולר שאל/ה:
14/12/2011 ב 13:30
שלום
דודי נפטר, אין לו משפחה, אחיו נפטרו נותרו רק בני אחיו, לא כתב ירושה. האם יש דרך בעזרתה אוכל לדעת אם יש על שמו של דודי דירה?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
24/12/2011 ב 21:24
מיכה שאל/ה:
30/11/2011 ב 11:36
שלום,
ברצוני לערוך הסכם ממון עם אשתי.
לכל אחד מאיתנו יש נכסים בבעלותו.
האם ניתן לכתוב בהסכם כי לאחר מותי תקבל אשתי את דמי השכירות שאני מקבל מאחד הנכסים וזאת עד ליום מותה? או שמא יש לעשות צוואה בקשר לכך?
תודה רבה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ בכר
30/11/2011 ב 11:43
אורי גנור
22/4/2012 ב 14:50
מומלץ להגיע ליעוץ אישי של עו''ד המתמחה ב הסכם ממון על מנת לקבל יעוץ מקצועי
איציק שאל/ה:
17/11/2011 ב 15:51
אבא שלי נפטר והוריש לבני רבע מדירה,אני לא ירשתי כלום,הוא מינה את אחיו(דוד שלי )כמנהל עיזבון) עד שיגיע בני לגיל 18 האם אני יכול לערר על כך שאני ואשתי שניהיה אופטופוטרוס של ילדנו ?
גלית שאל/ה:
13/11/2011 ב 16:05
אם קיבלנו צו אימוץ ממדינת חוץ שבו נאמר כי היה אימוץ כדין לפי אותה מדינה בשנות ה-50 איך מחילים אותו בישראל על מנת שיהווה אימוץ כדין בישראל לעניין חוק הירושה
טלי שאל/ה:
3/11/2011 ב 23:24
שלום
האם צוואה שהודפסה לפני 35 שנה, מול 2 עדים עורכי דין, כאשר המוריש חתם בחותמת אצבע, תקינה?
ענת שאל/ה:
23/10/2011 ב 00:58
א.ג.נ.,
אשמח באם יש באפשרותכם לייעץ בענייני.
אבי טרם אזרח המדינה ויקבלה בעוד כשנה. בעוד שאינו היה מתגורר עמנו, היה אבי ביחסים עם אישה אחרת אשר היתה אז נשואה. אין אבי היה נשוי לה ואין היו ידועים בציבור כזוג. לאחר חזרתו של אבי למשפחתנו, התברר כי אותה אישה ילדה בת וטוענת כי מאבי. עתה כשהילדה התבגרה, איתרה אותנו אימה ודורשת דמי מזונות מאבי. אציין כי מזה כמה שנים עברו מאז ועד עתה לא דרשה דבר לבתה.
יתכן שידעה שאין אבי אזרח המדינה וחשבה כי הינה אמור לקבל אזרחותו ולכן דורשת רק עתה.
אשמח אם תייעצו בדבר.
א. במידה ויתגלה כי בת האם רשומה במרשם האוכלוסין\ תעודת לידתה, כבתו של אבי, האם האישה רשאית לדרוש מאבי דמי מזונות כשעד עתה לא דרשה דבר?
ב. האם ואכן רשומה ואכן רשאית האישה לדרוש מזונות למרות שלא דרשה שנים, האם דרישתה תחשב ואכן יצטרך אבי לשלם המזונות, כשאבי אינו אזרח המדינה?
ג. במידה ובעלה הרשמי פירנס את האישה ובתה כבתו עד עתה, האם עדיין דרישתה מוצדקת?
ד. במידה ואין אבי רשום כאביה של הילדה ואינו מעוניין להכיר בה כבתו, שכן יתכן גם כי אינה ממנו, האם רשאית האישה לדרוש בדיקת אבהות ולממש דרישתה למזונות?
ה. כיצד יש להתחיל את ההליך ע"פ חוק, המו"מ עם האישה ובפני מי יש לקיים הדיון? אדגיש כי האישה המדוברת טרם הגישה רשמית את דרישתה למזונות, אלא הודיעה כוונתה בלבד.
ו. האם יש צורך בעו"ד ולמי יש לפנות בעניין עו"ד ללא עלות לשם סיוע?
אודה מאוד באם תוכלו לענות על שאלותיי אלו ולייעץ בעניין.
תודה מראש,
ענת.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
26/10/2011 ב 22:47
ענת, שלום במידה ואותה אשה נכנסה להריון מאביך, כאשר היתה נשואה, אזי הילדה נרשמה כבתו של הבעל לו היתה נשואה אותה אשה. על כן, לא עולה שאלה של מזונות ולא ניתן כיום לתבוע מזונות רטרואקטיבית. אם כבר, לו היא בתו של אביך, אז החזר הוצאות. וגם זאת בספק. מכל מקום, נוכח העובדה כי צצות שאלות רבות, יש צורך בפנייה לעו"ד על מנת לברר את מלוא הסוגיות. תוכלי לפנות ללשכה לסיוע משפטי ברח' הנרייטה סולד 4 בת"א, על מנת שיבדקו זכאות כלכלית לקבלת סיוע משפטי. עו"ד סיגל מוסקוביץ
יסמין שאל/ה:
20/10/2011 ב 16:21
לפני כשנתיים חתמתי על חוזה נישואין כנגד ריצוני והכריחו אותי לחיות עם גבר שאני לא רוצה והפעילו עליי לחץ , אני לא רציתי אותו .. בו זמנית הייתי בקשר עם בחור אחר שנכנסתי ממנו להריון והראשון חושב שהילד הוא שלו למרות שהוא יודע שאני לא רוצה אותו... הילד עדיין לא רשום במרשם האוכליסין ואני כבר 4 חודשים פרודה ממנו .. הוא הגיש כתב תביעה בבית המשפט לענייני משפחה להסדר ראיה וביקורים למרות שהיה צריך להגיש תביעת אבהות ! מה הסיכוי שתעלה השאלה של בדיקת רקמות ??האם אני יכולה להתגונן בכתב הגנה ולספר שהילד הוא לא שלו כי אני לא רוצה שהילד יירשם בתעודת זהות שלו בשל החוזה שחתמתי עליו ? ויש לציין שאני רוצה גם לתבוע את האבא של הילד האם יש ממה לפחד שהילד לא יירשם בתעודת זהות של אביה ???? למרות שהוא לא רוצה אותו?!
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
26/10/2011 ב 22:42
יסמין, שלום לפי הבנתי, היית בהריון עם הילד, תוך שאת נשואה לגבר אחר. על פי החוק, הילד יירשם על שם בעלך כאביו ולא תינתן לך האפשרות לבצע בדיקת רקמות, שאחרת ייחשב הילד כממזר. הסוגיה אינה פשוטה ועלייך לקבל ייעוץ פרטני. עוה"ד סיגל מוסקוביץ
לינא
27/10/2011 ב 10:52
אני ידועה בציבור לגבר שלא רציתי יש לי בת ,בת 7 חודשים שהיא לא הבת שלו ..אבל הוא חושב שהיא שלו .. גם לא רשומה בתעודת זהות שלו אני פרודה ממנו מאז שילדתי ולא נותנת לו לראות את התינוקת .. עכשיו הוא פנה לבית המשפט ותבע אותי להסדרי ראייה וביקורים לתינוקת שהיא בעצם לא רשומה בתעודת זהות שלו !!!!! יש לציין שעברו 30 יום מאז שקיבלתי את כתה התביעה !
והאבא של התינוקות רוצה את התינוקת אבל לא יכול לרשום אותה עכשיו בתעודת זהות שלו הוא צריך עוד זמן בגלל ההורים שלו ..
ומצד שני אני מפחדת לגלות בכתב הגנה שהיא לא הבת שלו ?!!
מה אוכל לעשות במצב כזה ...?? פניתי לעורך דין והוא אומר שאני חייבת לגלולת שהיא לא הבת שלו .. אבל אני עוד חושבת שזה לא הזמן !!! כי ברגע שאני מגלה את האמת עליי לעזוב את הבית משום שתהיה עליי סכנה ... ואין לי לאן .... מה אוכל לעשות מבחינה משפטית כדי שהכל יסתדר ?!!!!!!!!!!!!!!!
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
31/10/2011 ב 10:59
לינא, שלום
את בהחלט יודעת מה הדבר הנכון לעשות, אך את חוששת.
ואולם, כל המתנה, וכל דחייה, אך תחמיר את המצב, לכל הכיוונים.
עלייך לקבל תמיכה ועידוד וחיזוק, כדי לבצע את הדברים ולא לחשוש להתנהל בתוך המציאות כפי שהיא.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
ירון שאל/ה:
17/10/2011 ב 17:33
שלום,
מה קורה כאשר בהסכם ממון נקבע כי דירתו של בן הזוג שייכת אך ורק לו ולבת הזוג אין כל זכויות בה. ולאחר מס' שנים עורך בן הזוג צוואה ובה הואר מוריש את הדירה לבת הזוג.
האם הוראות הצוואה גוברות על הסכם הממון או שמא ההפך?
תודה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
18/10/2011 ב 10:49
ירון, שלום
אין כל סתירה בין ההוראות. הן משלימות זו את זו.
הסכם הממון קובע איזה רכוש שייך למי, כאשר הצדדים בין החיים, ושם נקבע כי הדירה שייכת לבן הזוג בלבד.
מכח העובדה כי הדירה שלו, הוא רשאי בצוואתו לקבוע מה ייעשה ברכושו לאחר מותו. והוא רשאי להעביר את הדירה לבת הזוג.
הסכם הממון נועד למקרה של פירוד בין הצדדים לפני המוות.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
לילך שאל/ה:
3/10/2011 ב 05:02
שלום , אשמח לעזרה , סבתי נפטרה לפני 4 שנים והותירה צוואה שמחלקת את רכושה בין 4 נכדות . בעלה ( שהוא לא סבי הביולוגי ) ביטל את הצוואה לאחר שנפטרה לטובתו ללא אזכור לנכדות ויצר צוואה חדשה . לאחרונה הוא התחרד ומתגורר במאה שערים מתכחש למשפחה ומה שנקרא.. עזב עם כל הכסף ! האם ניתן לתבוע את חלקה של סבתי או רבע ממנו עבורי ? תודה רבה !!!
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
6/10/2011 ב 12:23
דנה שאל/ה:
19/9/2011 ב 15:16
1. מה הזכויות של קשיש סיעודי לאחר אשפוז וניתוח של שבר בצוואר הירך-
מביטוח לאומי, מקופת- חולים וממשרד הבריאות-
כאשר הוא זקוק לאשפוז במוסד סיעודי ?
2. האם יכול אחד מילדיו לפעול על דעת עצמו בלבד:
א. היכן לאשפזו
ב. להשכיר את דירת הקשיש כדי לממן בדמי השכירות חלק מהוצאות האשפוז?
אודה לתשובתכם בהקדם.
3 שאל/ה:
27/8/2011 ב 05:20
יש מצב שאם פותחים חשבון במקום של חשבון עם אפוטרופוסות לא יהיה בעיה לנהל אותו רגיל ?
אברהם י. שאל/ה:
20/8/2011 ב 12:11
קיימת צוואה המציינת כי עם פטירת המצווה,דירתו תימכר ותמורתה תחולק בין היורשים. האם לפני מכירתה יהיה צורך לרשום את זכויות הבעלות על הדירה בטאבו לטובת היורשים, על מנת לאפשר את מכירתה? או שניתן יהיה למכור אותה ישירות "מתוך העיזבון" ללא העברת הבעלות על הדירה? תודה!
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
23/8/2011 ב 00:24
אברהם, שלום
יש לעיין בצוואה במלואה על מנת לספק תשובה ראויה לשאלתך.
בעיקרון, במידה ואין כל גורם שמונה על ידי המצווה לצורך מעקב אחר ביצוע הוראותיו, הרי שממילא, על פי חוק, יש קודם כל לרשום את זכויות היורשים על הדירה ולאחר מכן לפעול למכירתה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
יעל שאל/ה:
12/8/2011 ב 09:08
שלום,
שלום אני התגרשתי בבית משפט לעינייני משפחה,יש לי הסכם חתום ומאושר שהגרוש שלי מוותר על זכויותיו בדירה המשותפת.
אני נמצאת בסיומו של תהליך העברת הזכויות על שמי.
לגרוש יש חוב ,הטילו עיקול על הדירה(החוב על שמו בלבד)
העיקול הוטל אחרי ההסכם המאושר שקיבל תוקף של פס"ד.
זה מונע ממני לסיים את העברה על שמי.
העיקול הוא צו של בית משפט השלום כאשר מוציא הצו הוא ההוצל"פ
אני רוצה להגיש בקשה להסרת העיקול,
לאן רצוי להגיש?
להוצל"פ או לבבית משפט השלום?
כיצד אני מגישה את הבקשה?יש טופס מסויים?האם צריך להגיע לדיון?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
23/8/2011 ב 00:21
יעל, שלום
המצב שהנך מתארת אינו פשוט. לצורך מענה, חסרים נתונים ופרטים ואני ממליצה כי תפני ליעוץ משפטי פרטני כשהנך מצויידת בהסכם הגירושין. לצורך ביטול העיקול דרושה עילה והעובדה כי הגרוש שלך התחייב להעביר את זכויותיו בדירה על שמך, אינה מספיקה על מנת לבטל את העיקול מול הנושה לטובתו קיים החוב. לכאורה, על הגרוש לסלק את החוב על מנת שיוסר העיקול, או להביא לכך שהעיקול יוטל על זכויות אחרות שלו, ככל שיש לו כאלה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
דלי שאל/ה:
7/8/2011 ב 06:38
שלום רב,
ברצוני לשאול שאלה,
בן זוגי מזה ארבע שנים פרוד בהסכם מזה חמש שנים,
אשתו לשעבר לא מוכנה לתת לו גט עד עצם היום הזה, למרות שהיא מקבלת את כל שסוכם בהסכם,
בקרוב תכנס לניתוח, אם במהלך הניתוח תאבד את יכולתה התיפקודית או תלך לעולמה, מה יהיה מעמדו של אישי?
אין גט רבני, יש הסכם גירושין חתום על ידי עורך דין מלפני חמש שנים.
תודה
אשמח לתשובתך למייל
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
9/8/2011 ב 08:34
דלי, שלום
מאחר שאין בפני את הסכם הפירוד, הרי שלא אוכל ליתן תשובה מדויקת.
על פניו, כל עוד בני הזוג לא התגרשו, הרי שהם נחשבים כנשואים ובן זוגך ייחשב כאלמן לו פרודתו תלך לעולמה. עם זאת, נוכח הפירוד הממושך ספק אם יזכה לזכויות השונות המתקבלות על פי חוק - כאלמן, שהרי הם לא מתגוררים תחת קורת גג אחת.
מצב של פרוד הינו מצב ביניים, המייצר העדר וודאות, גם משפטית.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
משה שאל/ה:
4/8/2011 ב 13:17
שלום, לאשתי יש בן (קטין) מנישואיה הקודמים ואנו מעוניינים לצאת לחו"ל. הגרוש שלה לא מוכן להגיש בקשה משותפת להנפקת דרכון לקטין. הבנתי כי על אשתי להגיש תביעה לבית משפט לענייני משפחה ובו בקשה להנפקת דרכון לקטין. מאחר ואין לנו כסף לשכור עו"ד אבקש לקבל תשובה לשאלות הבאות: 1. לאיזה בית משפט לענייני משפחה צריך להגיש את התביעה. 2. מי רושמים כתובע? האם את האימא או את הילד? או את שניהם? 3. מי הנתבע בתביעה? האם רק הגרוש או שגם משרד הפנים? 4. האם אפשר לקבל דוגמא של תביעה כזו? ואם לא ניתן מה הדברים החשובים אותם צריך לרשום בתביעה?
תודה רבה!! האם צריך לצרף תצהיר? |
עו"ד סיגל מוסקוביץ
4/8/2011 ב 13:35
משה, שלום
שאלותיך נוגעות לאופן הטיפול בתביעה שמבקשת אשתך להגיש לביהמ"ש וכאן לא המקום לקבל טיפול משפטי.
נסו לפנות ללשכה לסיוע משפטי, אשר יבדקו אם הנכם עומדים בקריטריונים לקבלת סיוע משפטי.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
משה
9/8/2011 ב 10:23
לאחר מאמץ לא קטן הצלחתי לקבל תשובות לרוב שאלותיי.
יש לי רק שאלה אחת שטרם הצלחתי לקבל עליה תשובה ואודה לך אם תוכלי לעזור לי:
מי אני רושם כנתבע/משיב בבקשה? לא הצלחתי לקבלת תשובה ברורה האם רק את הגרוש או שמא עלי לכתוב את משרד הפנים? או אולי גורם אחר.
תודה מראש.
משה
9/8/2011 ב 10:23
לאחר מאמץ לא קטן הצלחתי לקבל תשובות לרוב שאלותיי.
יש לי רק שאלה אחת שטרם הצלחתי לקבל עליה תשובה ואודה לך אם תוכלי לעזור לי:
מי אני רושם כנתבע/משיב בבקשה? לא הצלחתי לקבלת תשובה ברורה האם רק את הגרוש או שמא עלי לכתוב את משרד הפנים? או אולי גורם אחר.
תודה מראש.
נינה שאל/ה:
30/7/2011 ב 19:21
שלום רב אבי מעוניין להשאיר תרומה דרך צוואתו לארגון סביבתי גדול. אין מידע רב בנושא ורצינו לדעת האם הוא יכול בכלל לעשות דבר כזה בארץ? אבי חי במשך שנים בארה"ב, שם נושא הירושות לארגונים מפותח מאד ואותו ארגון סביבתי בינלאומי מוכר מאד כעמותה פופולרית לירושות. השאלה היא מה עליו לעשות בארץ בכדי להכליל את הארגון בצוואתו, אם הדבר אפשרי בכלל? תודה על ההתייחסות והסיוע נינה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
31/7/2011 ב 11:23
נינה, שלום
משאלתך לא ברור האם אביך עדיין מתגורר וחי בארה"ב.
לא ברור האם מדובר בארגון סביבתי הקשור למדינת ישראל, או דווקא מדינת מגוריו, או כל מדינה אחרת.
בכל מקרה, ניתן לצוות תרומות לארגונים שונים.
בעקרון, על כספים, זכויות ונכסים אשר מצויים במדינת מגוריו, יחול בד"כ חוק מדינת מגוריו ורצוי כי יערוך את הצוואה שם.
בכבוד רב,
עו"ד סיגל מוסקוביץ
נינה
1/8/2011 ב 00:07
יואל שאל/ה:
26/7/2011 ב 23:32
שלום לך,
במסגרת ההסכם עם אשתי רשום שהמזנות יהיו 1500 ש"ח לילד ובכפוף לקבלתפ האם תשא בכל הוצאות הכלכלה והמדור של הילדים בביתה.
מאחורי הניסוח והסכום שכאמור הושג בהסכם מחוץ לבית הדין/משפט,עמד שלום של 1000 ש"ח עבור מדור(לפי 40% משכר דירה של 2700 +
1000 ש"ח לילד לאחר הנחה של 25% על 1300 בעקבות הסכם משמורת משותפת.
גרושתי גרה עד עכשיו בדירה שכורה וכעת היא עוברת להתגורר בבית השייך לבן זוגה.ככל הידועה לי הנ"ל לא גובהה ממנה כל סכום על השהות בביתו.
נשאלת השאלה האם קיימת לי הזכות לדרוש הפחתה בדמי המזונות.
תודה
יואל
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
31/7/2011 ב 11:19
יואל, שלום
השאלה שלך במקומה.
אם כי, נתונים רבים חסרים.
ביהמ"ש בד"כ בודק את מכלול הנתונים ביחס למצב העכשווי, לרבות הכנסות כל אחד מההורים, הוצאות עדכניות של הילדים וכד'.
התשובות אינן חד משמעיות ועליך לפנות ליעוץ פרונטלי, כשבידיך כל המסמכים הרלוונטים.
בכבוד רב,
עו"ד סיגל מוסקוביץ