[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]noob factory[/url][/b]
[b]replica watch[/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]ar factory[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]Swiss replica watches[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da] AAA Rolex replica watches[/url][/b]
noob factory
replica watch
ar factory
noob factory
replica watch
ar factory
Swiss replica watches
AAA Rolex replica watches
חנוך שאל/ה:
25/7/2011 ב 14:54
שלום רב,
סבתי נפטרה לפני חודשיים וככל הידוע לי היא לא השאירה צוואה אחריה.
מקריאה בפורומים הבנתי שבמצב כזה מחלקים את הרכוש לפי החוק כך שסבא שלי מקבל מחצית ואת שאר המחצית צריך לחלק בין הילדים שלה. נכון?
מכיוון שגם אבא שלי נפטר ומכיוון שאני הייתי מהיורשים שלו אני מאמין שהחלק שהוא היה אמור לקבל לפי חוק, יתחלק בין היורשים שלו. האם אני צודק?
במידה ואני צודק עד כה, איך ניתן לוודא שאכן תהיה חלוקת רכוש שווה. אני יודע שלאחד הדודים שלי יש יפויי כוח בחשבונות הבנק של סבי וסבתי, אז מה יכול למנוע ממנו לרוקן את החשבונות ולהגיד שאין כסף?
תודה על העזרה,
חנוך
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
31/7/2011 ב 11:02
חנוך, שלום
ראשית, אכן את אותו חלק בעזבון שהיה זכאי לו אביך, מקבלים אתם, ילדיו, בחלקים שווים ביניכם.
לשאלותיך הנוספות, יפוי כח פג תוקף עם מותו של נותן יפוי הכח. יש ליידע את הבנק כי הבעלים של החשבון נפטר, ואז הם מפסיקים שם כל פעילות.
קיים נוהל להגשת בקשות לצו ירושה - לרשם לענייני ירושה, והוא בודקאת הרכב המשפחה, ואת היורשים שנפטרו. לא ניתן להעלים זאת.
עם קבלת צו הירושה, ניגשים לבנק וניתן לבדוק כמה כספים קיימים שם. במידה ויש שאלות ו/או מחלוקות ביחס לכספים שהוצאו מהחשבון, אולי שלא כדין, ניתן לפנות לביהמ"ש בהליך המתאים, באמצעות עו"ד.
בכבוד רב,
עו"ד סיגל מוסקוביץ
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שיפרה שאל/ה:
22/7/2011 ב 10:57
בצואה של אבי, שמבטלת צוואה קודמת, ציווה לי אבי את כל רכושו ושום דבר לאחותי. היא הודיעה שהיא תגיש התנגדות. יש לי שתי שאלות קשורות:
1. האם בכל מקרה של הגשת התנגדות מועבר מיד הדיון לבית משפט, או שלרשם לענייני ירושה יש מנדט לדון ולפסול על הסף את הבקשה?
2. האם בקשת ההתנגדות צריכה להיות מגובה בראיות לטענות ההתנגדות, או שהראיות יוגשו רק בדיון? שהרי כל אדם שנפגע מצוואה שמנשלת אותו עשוי לטעון טענות שקריות ובכך לדחות את קיום הצו בשנים ארוכות. האם יש תנאים מקדמיים שעל המתנגד לעמוד בהם כדי שבכלל העניין יעבור לדיון משפטי?
בתודה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
23/7/2011 ב 12:56
שיפרה, שלום
השאלות שלך במקום. על פי החוק, בכל מקרה שמוגשת התנגדות, ללא כל קשר לתוכנה, אלא עצם הגשתה, מביאה להעברת התיק לדיון בביהמ"ש.
אין כל תנאים מקדמיים מהותיים, למעט צירוף תצהיר של המתנגד ובו הוא מפרט את טעמיו להתנגדות.
אכן, הדבר מביא להארכת ההליכים והמשכותם.
עם זאת, ככל שביהמ"ש מגלה בסופו של יום, בד"כ, כי לא היה מקום להתנגדות, הוא אמור לפסוק הוצאות משמעותיות כנגד המתנגד. לא בהכרח גם זה קורה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רחל נגר שאל/ה:
9/7/2011 ב 19:26
הורי בעלי טופלו על ידינו לאורך כך חייהם האחרונים ( חמי נפטר בגיל 94 וחמותי בגיל 100) הטיפול כלל דיור כלכלה תרופות ואחזקת עובדת זרה
השאלה : האם כיום אחרי שנה ניתן לדרוש השתתפות מהאחים על כל הוצאות הטיפול וסידורי הקבורה וכו ?
עו"ד סיגל מוסקוביץ
12/7/2011 ב 12:50
רחל, שלום
למעשה, ככל שלא הסדרתם מראש, בהסכמה, את נושא הטיפול וההוצאות, הרי שניתן לטעון כי ביצעתם את הפעולות הללו בהתנדבות, גם אם עשיתם זאת כי האחרים לא טרחו לעשות זאת.
כדי לבדוק אפשרויות אחרות, יש לקבל פרטים רבים ונוספים.
בכבוד רב,
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
נרקיס5 (שם בדוי) שאל/ה:
5/7/2011 ב 13:07
הי,
אני בת 52 ויש לי ארבעה ילדים בוגרים אחרי 27 שנים אנחנו לא מסתדרים וכנראה נתגרש האם מכון ללכת לרבנות בלי הסכם.
תשובה בבקשה לאיימל.
בתודה,
נרקעיס 5(בדוי)
עוה"ד סיגל מוסקוביץ בכר
6/7/2011 ב 12:48
נרקיס, שלום
בעיקרון, הסכם הוא כמעט הכרחי על מנת שביה"ד יסכים ליתן פס"ד לגירושין ולגרש אתכם.
אך, הכל תלוי בנסיבות הספציפיות של הסכסוך ביניכם.
קיימות דרכים שונות להגיע לתוצאה המקווה.
בכבוד רב,
עו"ד סיגל מוסקוביץ
ליאור שאל/ה:
27/6/2011 ב 00:11
שלום רב, ברצוני לשאול אם אפשר להפעיל הוצל"פ על דירה שהבעלים לא בעל החוב, עדין בחיים ויש יורשים שאחד מהם בעל החוב? לאחי יש חוב לבנק שהפעיל נגדו הוצל"פ כנגד דירה שאחי לא רשום בטאבו כאחד הבעלים, אלא כיורש יחד איתי ועם אחותי. האם הבנק יכול לקחת את הדירה כל עוד אבי בחיים? האם אפשר להסיר את העיקול באם זה לא חוקי? כאשר אבי לא יהיה בחיים, האם בתור יורש של שליש דירה הם יכולים להפעיל את הצו כנגדו? תודה, ליאור
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
29/6/2011 ב 22:27
ליאור, שלום
כל עוד אביך בין החיים, הרי שרכושו שייך לו. לא ניתן להסתמך על העובדה כי הילדים, אם בכלל, יזכו ברכוש זה כיורשים. לפיכך, העובדה כי ציינת שהבנק הטיל עיקול עקב חוב של אחיך, תמוהה ויש לברר ענין זה לעומק.
במידה ולאחר פטירת אביך, יזכה אחיך בחלק מהירושה, אזי הוא יהפוך להיות הבעלים של הזכייה, וודאי שניתן יהיה לנקוט נגדו בהליכי הוצל"פ לגביית כל חוב.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
בטמן שאל/ה:
26/6/2011 ב 10:48
יש לי ילד שמתקרב לגיל 5, אני והאמא לא חיים ביחד.
האמא מעוניינת בכוון של "חינוך ביתי" , כלומר לא לשלוח לגן חובה, וגם לא לבית הספר. אני לא מסכים לקו הזה. ידוע לי שכדי לקבל רשות לא לשלוח למערכת החינוך , כולל לגן חובה, דרוש להגיש טפסים למשרד החינוך ולקבל אישור. אני מניח שהאמא החלה בתהליך הזה (ואם כן , לא שיתפה אותי). האם יש לי אפשרות להתנגד למהלך זה ? או האם להורה המשמורן (האמא) יש יכולת בלעדית להחליט על חינוך הילד?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
29/6/2011 ב 22:24
בטמן, שלום
העניינים הנוגעים לחינוך הילד, בריאותו וכל ענין מהותי הקשור בו, זקוק להסכמה של שני ההורים. גם אם האם היא המשמורן, עדיין אתה, כמוה, אפוטרופוס על הילד במידה שווה לחלוטין.
לפיכך, יש לך את הכח להטיל וטו על מהלכים חינוכיים שאינך מסכים להם.
כאשר יש מחלוקת בין ההורים, ביהמ"ש הוא אשר בסופו של דבר, יקבל החלטה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
מיכל שאל/ה:
15/6/2011 ב 15:41
שלום רב,
ההורים שלי גרושים מזה 20 שנים. לאבי ישנה בת שנוצרה כעשר שנים לאחר הגירושין מאישה אפריקאית הגרה באפריקה עם בתה. אבי משלם לה מזונות ודואג לרווחת הילדה.
האם במצב של תביעת ירושה- יש אפשרות כי הבת יכולה לעלות לישראל ולדרוש חלק מירושת אבי?
כמו כן- אבי נשוי בנישואים אזרחיים לבחורה לא יהודיה נוספת הגרה איתו בבית כחמש שנים. האם מצב זה יכול להוות בעייה בנוגע לירושה? האם דינה הוא כאישה נשואה על פי חוק?
תודה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
29/6/2011 ב 22:32
מיכל, שלום
לשאלתך הראשונה, כל הילדים מאביך זכאים לרשת אותו במידה שווה, ללא כל קשר לאופן היווצרותם. אדם אשר לו מספר ילדים, מנשים שונות, וללא כל קשר למערכת היחסים בין אותו אדם לבין אמו של מי מהילדים, הרי שכל הילדים יורשים אותו במידה שווה, על פי חוק. כולם שווים.
לשאלתך השניה, אין קשר לדתה של בת הזוג של אביך. מאחר שלדברייך הוא נשוי, ורשום כך במשרד הפנים, הרי שאשתו יורשת מחצית מזכויותיו.
כל האמור לעיל, כפוף לעובדה כי אביך לא ערך צוואה בה קבע הוראות שונות לחלוקת עזבונו, לפי רצונו.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
עמית שאל/ה:
10/6/2011 ב 21:59
להלן פרטי המקרה, אבקש לקבל ייעוץ בנושא, מדובר בתיק מאוד מסועף ומעניין: לפני כ 7 שנים נפטר אחיו של אבי, הוא הותיר אחריו נכסים רבים שהועברו כנגד צוואה לבנו היחיד מלבד מליון וחצי ש"ח שהותיר לאחותו, לפני מותו ביקש ממנה לחלק את הכסף באופן שווה בין שאר האחים. האחות שקיבלה את הכסף מעולם לא חילקה את הסכום והשאירה הכל אצלה. לאחר שנתיים (5 שנים מהיום) נפטרה האמא של האחים. (סבתא שלי), לפני מותה אותה אחות לקחה אותה לעו"ד ולכאורה כנגד רצונה וללא ידיעתה החתימה את האם על צוואה שאומרת שכל הרכוש של האם מועבר ישירות אל האחות, אותה אחות קיבלה ירושה שנייה ללא כל זכאות אמיתית, הסכום של הירושה השנייה עומד על כ 800-900 אלף במזומן ודירת ארבעה חדרים נוספת בשווי של כחצי מיליון שקל. לפני כשבוע נפטרה אחות נוספת במשפחה - הותירה אחריה דירה גדולה וכספים בשלושה חשבונות בנק בארץ. הערכה גסה מדובר על כחצי מיליון שקל. לאחות שנפטרה אין יורשים אחרים מלבד האחים (נותרו ארבעה אחים), האחות הגנבת כיום מנסה להעלים כספים ולקבל את הירושה שוב לעצמה. איך ניתן לעצור את התופעה??? האם אפשר לעשות משהו כנגד אותן גניבות של ירושות קודמות שלא חולקו בין היורשים ?? אשמח לקבל הסבר מה אומר החוק בנידון, ומה ניתן לעשות או למי לפנות. תודה וכל טוב! ושלא תדעו צער!
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
29/6/2011 ב 22:36
שירה שאל/ה:
4/6/2011 ב 21:34
אם התחתנתי ולא עשיתי הסכם ממון, האם במקרה של גירושין בן זוגי יהיה זכאי לחצי מהירושה שאקבל? לצורך העניין, הירושה תושם בחשבון נפרד ולא משותף. תודה!
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
8/6/2011 ב 21:33
שירה, שלום
על פי החוק, ירושה שייכת לבן הזוג שקיבל אותה בלבד וזו נקודת המוצא.
כך, שאם בן הזוג בוחר להותיר את הירושה בבעלותו הבלעדית ולא מערבב אותה עם הכספים המשותפים, הרי שאלה יישארו שלו בלבד.
עם זאת, ראוי לציין שפסיקות ביהמ"ש אינן אחידות והדבר תלוי בסוג הירושה, אם כספים או רכוש, משך הנישואין וכדומה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
ל שאל/ה:
30/5/2011 ב 21:43
שלום רב, במקרה שהורה נפטר ומשאיר אחריו חובות עצומים, האם החובות עוברים לילדיו באופן אוטומטי??
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
31/5/2011 ב 08:09
ל', שלום
החובות שייכים אך ורק לנפטר עצמו.
לאחר מותו, החובות יכולים להיפרע מתוך הרכוש והזכויות שהותיר אחריו, לו הותיר כאלה. אם החובות עולים על הרכוש, אזי לא יישאר רכוש לחלוקה בין היורשים, אך לא נוגסים מרכושם של היורשים עצמם.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
גילנף שאל/ה:
29/5/2011 ב 00:29
שלום רב ,
הנני מתגורר ביחד עם 2 אחיות בדירה שירשנו מההורים . הדגירה רשומה בטבו לפי הצוואה ( 1/3 כל שותף זכויות שוות בבית בין שלושתינו ) . גילנו מעל 40 והננו רווקים.
בחודשים האחרונים קשה לנו להסתדר ביחד . ברצוני לדעת אם אני קונה חלק מהחלק של אחת האחיות , האם זה יקנה לי יותר סמכויות החלטה בבית היות ואחוז המקרקעין בבית יגדל ? .
שאלה שניה - אם החליט חד צדדית לפרק את הצוואה , האם הבית עובר לכונס נכסים ? והמדינה תפצה ב- 1/3 כל שותף ? לי נוח יותר המצב הזה
זה אפשרי ?
בברכה ורב תודות
תודה רבה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
30/5/2011 ב 08:05
גילנף, שלום
לכל אחד מכם, האחים זכויות שוות בבית.
כל אחד מכם, רשאי לדרוש מכירת הדירה, על מנת לממש את חלקו בדירה וכמעט שאין הגנה בפני זה. היינו, אם אחת האחיות מתנגדת, ביהמ"ש יכריע בסופו של דבר, בד"כ על מכירת הדירה, כך שתקבל את חלקך.
אתה רשאי לרכוש את זכויות מי מאחיותיך. וודאי שבתוך מערכת היחסים ביניכם, לא זה מה שיקנה לך זכות יתר לקבלת החלטות. לצורך הענין, גם אם היו לך רק 10% בדירה, למשל, עדיין היית יכול לדרוש את מכירת הדירה על מנת לקבל את חלקך.
ועוד, עובדת המגורים של מי מכם בדירה, אינה מקנה זכויות עודפות. גם אם תבחר שלא להמשיך לגור בדירה, עדיין אתה בעלים של 1/3 מהזכויות בה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
ד שאל/ה:
28/5/2011 ב 22:25
מה דינה של הוראה בצוואת ההורים שנפטרו לשלול מבן ממשיך זכויות באגודה השיתופית לציין שהבן ממשיך אושר על ידי הגורמים הרלוובטים ומתגורר בנחלה עוד לפני עריכת הצוואה . וכבן ממשיך הוא בעל זכות הצבעה לאגודה השיתופית
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
30/5/2011 ב 08:00
ד' שלום
כל הנושא של משקים חקלאיים ונחלות הוא מורכב ביותר והדין החל עליו יונק את כוחו, בין היתר מההסכם בין האגודה השיתופית, המנהל והמתיישב, ולעתים גם הסוכנות.
הדבר תלוי באיזה משק מדובר ואיזה הסכם נחתם בין כל הצדדים.
מציע לך כי תשיג את ההסכם המדובר ותגש לעו"ד על מנת להיוועץ.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
ישראל שאל/ה:
26/5/2011 ב 21:08
שלום קוראים לי ישראל ואני בן 18 ואני רוצה להגיש תביעת מזונות בגיר נגד אבא שלי אבל בסכם הגירושין בין הורי יש סעיף שבו כתוב כך : בנוסף לאמור מוסכם ומוצהר בין הצדדים כי אם תתבע האשה או מי מטעם הילדים יגיש תביעה "למזונות הקטינים" תפורק השותפות בדירה תוך 60 יום מיום הגשת התביעה על ידי האשה או מטעם הקטינים ותחולק בין הצדדים בשווה לאשה 50 אחוז ובעל 50 אחוז
שאלות
1. האם הסעיף הזה אומר שהם אני יתבע מזונות בגיר הדירה תחולק 50 אחוז לאישה ו 50 אחוז לבעל או שמא זה מדבר רק על מזונות קטינים ולא על מזונות בגיר
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
30/5/2011 ב 07:58
ישראל, שלום
השאלה שלך מעניינת ולכאורה הסעיף הספציפי שציטטת נתון לפרשנויות שונות, לפי הענין.
יש לקרוא בכל הוראות ההסכם, על מנת להבין את ההקשר והדבק הדברים.
בעיקרון הילדים אינם קשורים בהסכם בין ההורים והורה אינו יכול להתחייב בשם ילדו, בפרט כאשר הינו בגיר.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
אלא שאל/ה:
18/5/2011 ב 23:33
שלום רב,
אני רווקה ואמורה ללדת עוד חודש. אבי התינוק נשוי. הוא מעוניין להכיר בילד ולחתום על טופס בביה"ח.
השאלה היא האם זה אפשרי אם הוא נשוי כרגע?
האם הוא יקבל איזשהם טפסים הבייתה או שאפשר לקחת עצמאית ממשרד הפנים?
האם עובדה שהוא מכיר בילד וכנראה יתן לו גם שם משפחה שלו יכול איך שהוא להשפיע על זכויותיי כאם חד הורית?
תודה מראש.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
20/5/2011 ב 17:47
אלא, שלום
חשוב שאבי התינוק יכיר בילד. הדבר חשוב לזהותו של הילד ולזכויותיו.
כבר בביה"ח יכול האב להצהיר על אבהותו (והטפסים הנדרשים מצויים אצלם) והדבר כדאי. יש לדעת כי רק עד גיל שנה של הילד, ניתן להכיר באבהות, ללא צורך בצו של ביהמ"ש. לאחר מכן, הדבר כרוך בהגשת תביעה לביהמ"ש.
זכויותייך כאם חד הורית לא תושפענה, שכן היותך חד הורית אינו נובע מהעובדה של קיומו או העדר קיומו של אב ידוע לילד, אלא מהעובדה של היותך מגדלת את הילד לבד.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
משה שאל/ה:
4/5/2011 ב 23:34
לילה טוב,
עשינו מימוש צוואה וכעת המצב הוא כזה:
יש 2 דירות בצוואה שממומשה, אחת היא דירה שקיבל אחד האחים.(לצורך העניין ייקרא "ראובן").
הדירה השניה התחלקה עם 4 האחים הנוספים (אחד מהם יהיה לצורך העניין ייקרא "שמעון").
השאלות הן אלה:
1. האם לדירה שקיבל האח בנפרד(- ראובן), אם הוא לא העביר את הדירה בטאבו על שמו, האם זה כבר מופיע ברשימת הזכאים או הלא זכאים במשרד השיכון בגלל שהם מקבלים את רשימת השמות מרשם הירושות?
2. מכיון שבצוואה קיימות 2 דירות, השאלה היא כזאת:
לאחד האחים שמתחלק בדירה עם יתר האחים((-שמעון), היתה כבר דירה בבעלותו וכיום הוא גר בשכירות, שמעון רוצה לדעת אם ראובן יעביר את הדירה שקיבל על שמו בטאבו, האם גם שמעון וכל יתר האחים יצטרכו להעביר גם את הדירה על שמם?
בעצם השאלה היא: אם אחד מהיורשים ירצה לעביר את הדירה על שמו בטאבו, האם זה ייחיב את כל השאר? גם את בעל הדירה שקיבל דירה משלו?ולהיפך?
תודה מראש ולילה טוב.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
5/5/2011 ב 23:49
משה, שלום
אתחיל משאלתך השניה - לצורך רישום זכויות בטאבו על פי צוואה, יש להגיש לטאבו עותק מהצוואה ומצו הקיום, ולשלם את האגרה הנדרשת.
עבור כל נכס, יש לשלם אגרה בנפרד.
בגין הנכס האחד, הכולל מספר זוכים, הרי שדי שאחד הזוכים יעתור לרישום צו קיום הצוואה, כדי שאותו נכס יירשם בהתאם.
אין קשר בין רישום הנכס האחד לרישום הנכס השני.
לשאלתך הראשונה - לא ידוע לי כיצד פועלים במשרד השיכון לקבלת מידע ואני ממליצה כי תפנה ישירות אליהם בענין זה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
ישראל שאל/ה:
4/5/2011 ב 17:15
בס"ד
שלום קוראים לי ישראל לוי בן 18 בן להורים גרושים ורציתי לשאול כמה שאלות משפטיות
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
5/5/2011 ב 23:40
ישראל, שלום
השאלות שהנך שואל הן במקום, ואולם לא ניתן לספק לך תשובות כך, על גבי אתר זה. התשובות אינן כן או לא, אלא רחבות ותלויות בנתונים רבים ונוספים.
אם באמת הדברים חשובים לך, עליך לפנות ליעוץ משפטי, לשטוח את הסיפור, ולשאול את כל השאלות.
שיהיה בהצלחה
עו"ד סיגל מוסקוביץ
אייל שאל/ה:
4/5/2011 ב 12:00
שלום רב. ברשותך-אני משלם מזונות ל-2 קטינים.כיום ילדי הם בני 7 האם לאחר גיל 7 יש הסדר שונה ע"פ החוק בתשלום המזונות?האם הגרושה גם מחובתה להשתתף?גרושתי עובדת האם ניתן גם לחייב אותה להשתתף בהוצאות?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
5/5/2011 ב 23:35
אייל, שלום
מבחינת היקף החבות במזונות, אכן על פי הדין, עד גיל 6 על האב חבות מזונות מוחלטת ואילו לאחר גיל 6 ועד גיל 15 החבות במזונות של האב היא לגבי הצרכים ההכרחיים בלבד (ביגוד, מזון וקורת גג) ויתר ההוצאות מתחלקות בד"כ בחלקים שווים בין ההורים.
עם זאת, בפועל, בשטח, בתי המשפט אינם עושים הבחנה ברורה, אינם שמים חיץ בהיקף החיוב במזונות, בגיל 6.
למעשה, העובדה לבדה שהילד הגיע לגיל 6 אינה מספיקה על מנת לשנות את היקף החיוב. יש צורך בשינוי מהותי של ממש, והדבר אף תלוי, כמובן, גם באופן בו נקבעו המזונות אותם הנך משלם היום.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
עופר שאל/ה:
4/5/2011 ב 08:33
אני אבא לילדה בת 5 , לא חי עם האמא ולא היינו נשואים. כיום הילדה נושאת את שם משפאני אבא לילדה בת 5 , לא חי עם האמא ולא היינו נשואים. כיום הילדה נושאת את שם משפחתה של האמא בלבד ואנו מעוניינים להוסיף את שם משפחתי לשם משפחת הילדה. מהי הדרך שבה ניתן לצרף את שם משפחתי ? האם האמא , שהיא ההורה המשמורן יכולה לבקש במשרד הפנים להוסיף את שם משפחתי לשם משפחתה של הילדה ?
עלי לציין שהיא עדיין לא רשומה כבתי במשרד הפנים (אך יש צו של שופטת שמורה למשרד הפנים לרשום אותה ). כמו כן, בתיק שבו מורה השופטת לרשום את הבת כבתי הגשתי בקשה שבית המשפט יורה למשרד הפנים להוסיף את שם משפחתי, אולם תגובת השופטת היא שדרוש לפתוח תיק נפרד לבקשה זו. העניין הוא כמובן כסף, תיק נוסף עולה מאות שקלים ואני ממש לא מבין על מה ולמה אני צריך להוציא הוצאה שכזו בשביל שינוי השם ( למעט מסחטת כספים של המדינה).
האם הדרך היחידה היא לפתוח תיק חדש בבית המשפט?
עו"ד סיגל מוסקוביץ
5/5/2011 ב 22:30
עופר, שלום
אכן, אין לך ברירה אלא להגיש תביעה מתאימה לביהמ"ש.
לו היתה הילדה מתחת לגיל שנה, היה משרד הפנים מסתפק בהצהרות שלכם, ההורים. לאחר גיל שנה, יש צורך בצו שיפוטי.
ההליך אינו יקר. עליך לשלם את אגרת פתיחת התיק ובמידה והנך מיעוט אמצעים תוכל לנסות לעתור לפטור מאגרה.
בהצלחה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
ניר שאל/ה:
1/5/2011 ב 11:43
השאלה-
האם יכול בית משפט להוציא צו לקיום צוואה-- לבקשת נושה -- בגין דירה שירשו ילדים -- לפי בקשה של גורם חיצוני שאינו אחד הילדים ולא קיים חוב כלשהוא של המוריש לאותו גורם?
מה האפשרויות שניתן להתגונן לאחר שבית המשפט נענה לבקשה זו( לבקש ביטול החלטה? לערער למחוזי ולבקש ביטול)
תאור המקרה:
אנו2 אחים לאחד האחים. אמנו(נקרא לה הסבתא) הורישה לנו דירה באמצעות צוואה בכתב אצל עו"ד.
לאחד מהאחים קיים חוב של מזונות לבנו (נקרא לו הנכד) בהוצל"פ (60000 ש"ח )
האמא של הנכד-- באמצעות עו"ד ביקשה מבימ"ש משפחה להוציא צו לקיום הצוואה - בטענה שהיא נושה -- למרות שאין חוב של הסבתא כלפיה
בימ"ש דרש שנמציא צוואה-- ולא רצינו מאחר ולטענתנו אין חוב של הסבתא כלפיה. וגם זה עניין פרטי שהמדינה לא מצריכה להתערב.
משלא הגשנו את הצוואה לבימ"ש- נענה בית המשפט ונתן צו פורמלי-- דהיינו הרכוש יתחלק בין הילדים באופן שווה. ואף מינה את עו"ד של הנכד כמנהל עזבון.
וזאת מבלי שהשופט מנמק על מב מבוססת החלטתו -- לא תקדים/ פס"ד/ הוראות החוק/תקנות
מה האפשרויות שעומדות בפנהינו:
1 לבקש ביטול ההחלטה באותו בית משפט?
2 להגיש ערעור למחוזי-- לביטול החלטת בימ"ש משפחה+ לבקש לבטל מלכתחילה את האפשרות של דיון של בימ"ש משפחה כי זה לא היה מסמכותו של בית המשפט למשפחה לדון בזה
3 האם בכלל אנו חייבים להציג את הצוואה לבית המשפט בתנאים שתארתי לעיל
אודה על תשובתכם
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
1/5/2011 ב 19:57
ניר, שלום
על פי החוק, רשאי להגיש בקשה לצו קיום צוואה, לא רק הזוכה על פי הצוואה, אלא גם כל אדם אשר מעונין בצו הקיום, כגון נושה של הזוכה.
ועוד, על פי חוק, חובה על אדם אשר יש בידיו צוואה, למסור אותה לקיום, מיד לאחר שנודע לו על מות המצווה.
בנסיבות אלה, זכאית היתה אם הנכד להגיש בקשה לצו קיום הצוואה, ועליכם היה למסור הצוואה, כפי שנתבקשתם.
מעבר לכך, ללא עיון במסמכים עליהם אתה מדבר, לא אוכל להוסיף עוד.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
ישראל שאל/ה:
14/4/2011 ב 17:39
1. שלום לי קוראים ישראל לוי מאשדוד בן 18 ואני בן להורים גרושים ובהסכם
הגירושין בין הורי היה תנאי שאבא לוקח אותי ואת אחותי לשבתות והוא לא לקח אותנו לשבתות האם אני ואמי יכולים לתבוע כסף על כל שבת שהוא לא לקח אותי ואת אחותי ?
2. .אני בן 18 ואחותי בת 20 ואחי בן 25 וחצי האם שלושתנו יכולים לתבוע את אבא שלנו מזונות ? והאם כן כמה גובה המזונות שהוא חייב לשלם לנו ?והאם קובעים את גובה המזונות על פי כסף של אבי?
3. .אבא שלי גם התחייב בהסכם הגירושין לעשות לי בר מצווה ואני כן רציתי לעשות בר מצווה האם אני יוכל לתבוע ממנו את הבר מצווה שלי ?
4. האם יש לי ולאמא שלי סיכוי להצליח בתביעה של 3 השאלות שלי ?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
15/4/2011 ב 01:35
ישראל, שלום
שאלותיך מעידות על כאב גדול וכעס כלפי אביך וכבר עתה ראוי לציין כי לא התביעות הן שיביאו מזור לרגשות אלה, או לשינוי המצב בפועל.
ביחס למזונות - על פי הדין, אב חייב במזונות ילדיו הקטינים עד גיל 18 ונקבע בפסיקה כי לאחר מכן, בתקופת השירות הצבאי - 1/3. מעבר לכך, כל עוד כל אחד מכם הוא ילד נורמטיבי במובן של העדר מוגבלות ו/או נכות כלשהי, אין כל חיוב במזונות.
ביחס לתביעות בגין התחייבויות שאביך לא עמד בהן, כגון בר המצווה והסדרי ראיה, המדובר בחיובים שהוא נטל כלפי אמך ולא כלפיכם, הילדים, וזכות התביעה, ככל שקיימת, היא לאמך ולא לכם. מאחר שהנתונים חלקיים מאד, ואף יש צורך גם לבחון את הסכם הגירושין כמו גם לשמוע את נסיבות מערכת היחסים בין הוריך, הרי שלא ניתן ליתן מענה לשאלותיך ביחס לתביעות אלה, אם כי בד"כ ביהמ"ש אינו אוהב לדון בתביעות שכאלה, מה גם שהנכם בוגרים כבר, ואין רלוונטיות לתביעות שכאלה כיום. ועוד - לביהמ"ש יש נטייה להעביר אותן למישור טיפולי של מערכת היחסים במשפחה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
דני שאל/ה:
9/4/2011 ב 21:36
בתי בת העשרה החליטה שאינה מעוניינת לבקרני במסגרת הסדרי הראייה. היא אינה מסתדרת עם בת זוגי וגרושתי מסיתה אותה תמידית. בהמלצת פסיכיאטר הודיעה גרושתי שהילדה מסרבת לבקרני ושתפנה לרווחה (לא פירטה למה). שאלותיי הן: האם זכותה של בתי להפסיק ביקורים אצלי? האם הגרושה יכולה לתבוע מימון נוסף בשל הפסקת הביקורים (שלא מצידי)? האם עלי להגיב באופן רשמי כלשהו לטובת הגנה מפני תביעות עתידיות? להתייחס או להתעלם מהמצב החדש?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
13/4/2011 ב 22:18
דני, שלום
ילדים בני עשרה עוברים שינויים לא מעטים, וכאשר מדובר במשפחה להורים גרושים, ההתמודדות מורכבת אף יותר.
לטעמי, מכל מה שציינת הענין המהותי ביותר הוא הקשר בינך לבין בתך. בגיל זה, לא ניתן לעשות פעולות בכח ולא ניתן לחייב את הילדה להגיע לראות אותך או לבלות אתך.
עם זאת, קיימות דרכים רבות לשמר ו/או לשפר את הקשר בינך לבין בתך, לא בהכרח על פי המתכונת שהיתה נהוגה עד היום אלא בדרך אחרת. הייתי מציעה כי תפנה ליעוץ אצל פסיכולוג או מטפל אשר יסייע לך בענין זה.
בעיקרון, יש לשדר לילדה כי דלתך פתוחה תמיד בפניה.
אשר לשינוי במזונות, חסר מידע רב בשאלתך ולא הייתי דואגת בשלב זה.
שיהיה בהצלחה
עו"ד סיגל מוסקוביץ
איתמר שאל/ה:
7/4/2011 ב 11:54
שלום.אני משלם מזונות עבור 2 קטינים כפי שנקבע בהסכם הגישור.מה קורה אם אני מעביר סכום נמוך יותר ממה שנקבע?לדעתי פסקו לי הרבה.האם יכול להיפתח נגדי הוצל"פ?זה לא שאיני מעביר אני מעביר פחות.לתשובתך אודה.
והאם ניתן לחייב גם את האם להשתתף במזונות?היא עובדת.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
9/4/2011 ב 19:58
איתמר, שלום
ככלל, פסקי דין יש לקיים, כך שסכום המזונות הנקוב בפסק הדין ביחס אליך, עליך לקיימו. במידה והנך משלם סכום נמוך יותר, ניתן לגבות את ההפרש על ידי פתיחת תיק הוצאה לפועל כנגדך.
במידה והנך סבור שיש מקום להפחית את המזונות, עליך להיוועץ בעו"ד, על מנת לבדוק את האפשרויות העומדות בפניך.
כל עוד פסק הדין לא משונה, הוא מחייב.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
MIP2005 שאל/ה:
3/4/2011 ב 02:46
שלום
אבי נפטר לפני שנה ואחרי מותו נודע לנו שיש לו בן נוסף שהוא מוגדר בחוק קטין , בצענו בדיקת אבהות פרטית עם אחד האחים ואכן אושר שהמשפחה התרחבה
מכוון שהילד זכוי לקצבות שונות בהיותו קטין רצינו לרשום אותו כבנו של אבינו המנוח
שאלתי מה הפרצודורה להכרה באבהות שהאב נפטר ?
תודה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
12/4/2011 ב 00:06
שלום לך,
על הקטין המבקש הכרה בבנו של אביכם, להגיש לביהמ"ש לענייני משפחה תביעה לאבהות.
המדינה - כצד שכנגד - תתן את עמדתה ותתברר אף הסוגיה של אופן בירור האבהות, נוכח היותו של האב הנטען שלא בין החיים.
ניתן להוכיח אבהות באמצעים שונים, בין היתר באמצעות ראיות חיצוניות, כאשר הראיה האולטימטיבית הינה בדיקת דם. ואולם קיימות גם בדיקות מעבדה אחרות, בין היתר, בחו"ל, המציעות דרכים שונות לבדיקה.
עליכם להיוועץ בעו"ד באופן ישיר, על מנת לברר את מלוא ההשלכות, כמו גם לקבל הדרכה ספציפית ומקיפה ביחס לסוגיה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
ערן שאל/ה:
31/3/2011 ב 23:07
סיגל שלום, חבר ילדות הוריש לי סכום נכבד במטבע חוץ אשר מופקד בארץ שאלתי היא האם אני חייב לדווח למס הכנסה? ואם כן אז איך? והאם יש מיסוי מכיוון שאין קשר דם . בצוואה שלו מופיעים גם אישתי וילדי. תודה ערן
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
3/4/2011 ב 00:24
ערן, שלום
בארץ, אין מיסוי על ירושה, כך שהכספים אשר ירשת הינם "נטו", ואין כל רלוונטיות לקרבה או העדר הקרבה בינך ובין המוריש.
אשר לדיווח למס הכנסה, הרי שאם הנך עצמאי, מטבע הדברים יש לדווח בהצהרת הון - לפי דרישת הרשויות - אודות ההון שברשותך ומקורו.
מכל מקום, מן הראוי כי תיוועץ עם יועץ מס ו/או רו"ח ביחס לאופן הטיפול בכספים, תוך ראייה של יתר הנכסים הפיננסיים שלך, ככל שקיימים.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
גל לוי שאל/ה:
31/3/2011 ב 13:07
שלום רב,
הנני רווקה ועומדת ללדת בקרוב מאוד. אני ואבי התינוקת יצאנו תקופה קצרה מאוד. ולאחר כניסתי להריון נפרדנו. לא היינו בקשר כל ההריון. כיום דורש האב ששם התינוקת הפרטי יבחר ע"י שנינו וששם משפחה יהיה שם משפחתו ואם לא אז שם משפחתו ואח"כ שם משפחתי. הנני מסרבת לקבל את שם משפחתו בשני האופנים וגם מתנגדת לשיתוף פעולה לגבי שם המשפחה הפרטי (בין היתר בגלל שהאב והוריו לא רצו את ההריון או כל חלק בו, לא עזרו ולא תמכו עד לרגעים אלו).
מה החוק אומר בנדון. הבנתי שבימ"ש יכול לקבל תביעתו לקבל את שם משפחתו בנוסף לשלי על אף מה שכתוב בחוק השמות. כמו-כן אני עוזבת מהמרכז לדרום להיות קרובה לאמא שלי שתעזור לי. האם יחייב אותי בימ"ש להביא את התינוקת במסגרת הסדרי הראיה לאמצע הדרך?..מהם ההסדרי הראיה הנהוגים לתינוקת שרק נולדה?. תודה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
3/4/2011 ב 00:19
גל, שלום לך
על פי חוק השמות, מאחר שהנך רווקה ולא הייתם ידועים בציבור, כך אני מבינה, הרי שהנך רשאית באופן בלעדי ליתן שם פרטי לתינוק שייוולד, ושם המשפחה יהא שמך.
עם זאת, רשאי אבי התינוק לפנות לביהמ"ש ולבקש להוסיף את שם משפחתו ואף להוסיף שם פרטי לתינוק. הילד הינו אישיות משפטית נפרדת וביהמ"ש שוקל את טובתו שלו בראש ובראשונה.
ראוי כי תדעי שלעת הלידה, הנך יכולה כבר בביה"ח, לדאוג לרישום האב כאביו של התינוק, וזאת ללא מעורבות של ביהמ"ש, וכך עד גיל שנה.
אשר להסדרי הראיה, בפרט בגיל רך זה, זוהי סוגיה שיש לתת עליה את הדעת ואין "כללים". כל מקרה לגופו.
אני מציעה לך לקבל יעוץ משפטי נוסף ונרחב ולשוחח על כל ההיבטים, גם ביחס לשמו של הרך היילוד וגם ביחס להסדרי הראיה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ