[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]noob factory[/url][/b]
[b]replica watch[/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]ar factory[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]Swiss replica watches[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da] AAA Rolex replica watches[/url][/b]
noob factory
replica watch
ar factory
noob factory
replica watch
ar factory
Swiss replica watches
AAA Rolex replica watches
מייקל שאל/ה:
7/10/2013 ב 10:44
אני בת 37 עם 3 בנות (10-5-4) רוצה להתגרש מבעלי המכור למחשב 24/7 . לא מעוניין להשתנות ובייעוץ זוגי רציתי לדעת איך מתחילים בתהליך .
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
27/10/2013 ב 22:32
mis שאל/ה:
1/10/2013 ב 15:48
לאחר מות אבי ז"ל (השאיר אחריו נכסי רכוש) השתנו לגמרי מערכות היחסים במשפחה. אנחנו מעל חמישה אחים. אחות אחת גרה עם אמא ואח שקיבל ייפוי כח בבנק מאותו זמן שאבא נפטר ז"ל. שני האחים משפיעים לרעה ושולטים על אמא ודורשים נכסים. הם מסכסכים בין כל האחים, הם מרחיקים אותנו ולא רוצים שנתעסק , נטפל ונדאג לאמא. לאמא לא כל כך טוב במערכת המשפחתית שנוצרה.
בעוד מספר ימים יש אירוע חשוב במשפחה ואמרנו לאמא שתצטרף וניקח אותה אך היא ענתה החליטו שלא ללכת (עם הבת שגרה איתה). האירוע של בת משפחה קרובה.
האם את ממליצה שנכריח אותה ונוציא אותה לאירוע . האם צריך לא להתייחס ונניח לה להישאר בבית מה לעשות?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
27/10/2013 ב 22:35
שלום רב, המצב שהנך מתארת אכן סבוך ולא נעים. כך, מבלי לשמוע פרטים נוספים, לא ניתן להשיב על שאלותייך. מומלץ להיוועץ עם איש טיפול ולקבל הדרכה, שכן המדובר בתהליך ולא בפעולה חד פעמית. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ג.א. דהן שאל/ה:
22/9/2013 ב 11:19
בוקר טוב. אבי החורג מת ללא צוואה. הוא השאיר אחריו הון ניכר בצרפת. בנוסף, הוא השאיר אחריו כספות (ללא מפתח, קוד וכו') בבנקים בשווייץ ובצרפת. אמי תובעת שכאלמנתו וכאם לשנים מילדיו (אחי ואחותי) היא תקבל את הירושה והכספים (פריטי אומנות, כסף, תכשיטים נכללים בחפציו בצרפת ושווייץ). ילדיו האחרים וגרושותיו הקודמות אינם תובעים חזקה ואף מעודדים את אמי לקחת את מה שהנפטר הותיר אחריו. אמי בהליכים עם ממשלת צרפת, שככל הנראה לא ששה לוותר על הון ניכר כשל אבי החורג ז"ל. הם מסכימים לשחרר כל חודש מעט מאוד כסף, ואת השאר (כולל הכספות) הם יסכימו לשחרר רק כאשר אמי, אחי ואחותי יקבלו אזרחות צרפתית. ממשלת שווייץ תומכת בממשלת צרפת, שהרי לפי סעיפי האיחוד האירופי, ניתן להעביר ירושה מבנקים ביין מדינתיים (הכספות שבשווייץ). אנחנו בהליכים משפטיים מאז מותו, לפני כ-4 וחצי שנים. הוא לא השאיר צוואה אחריו, בגלל תסביכים מסויימים. האם לממשלת צרפת יש את הזכות להחזיק בכסף, כאשר המנוח נפתר ללא צוואה, עד שיורשיו החוקיים יקבלו את האזרחות (התנאי לאזרחות הינו מגורים בצרפת ל-מינימום- של שנה אחת)?
לילך שאל/ה:
11/9/2013 ב 15:30
שלום. ההורים שלי נמצאים בהליכי גירושים עם תיק פתוח ברבנות שהוקפא עקב חוסר החלטיות לגבי כיוון מערכת היחסים שלהם. אנחנו 4 אחים אני הבכורה בת 20, אחי הקטן בן ה6 חולה במחלה גנטית לא מאובחנת ומטופל בבתי חולים במתכונת של אשפוזים החל מגיל 3 חודשים למשך פרקי זמן שנעים בין ימים בודדים לשבועות ארוכים וקשים. לפני כשבוע וחצי אור חיים, אחי הקטן התאשפז פעם נוספת בבית החולים קפלן במחלקה לטיפול נמרץ עקב מחלת חום ובעיות נוספות והינו עדיין מאושפז. אבי יעקב, שלא מתגורר איתנו בבית כשלושה חודשים אינו לוקח חלק פעיל בטיפול בי ובאחי לא מסייע לאימי בבית חולים בשהייה ליד מיטתו של אור ופשוט לא שותף בנטל הקשה. אני חיילת בשירות סדיר ובעזרת אישורים מתאימים לגורמים בצבא הצלחתי לקבל חופשה מיוחדת על מנת לסייע בבית ובבית חולים ככל יכולתי. בכל זאת אינני יכולה להחליף ולמלא את תפקידה של אימי. בימים האחרונים מצבו של אחי התייצב ברוך השם אך אמי מסרבת לשחרר אותו כיוון שבבית אין לה סיוע כלל. יש לנו היתר להעסיק עובדת זרה אך אין כרגע מישהי בתפקיד ורק מבית החולים הטיפול יעיל בבעיה ואנשים וגורמים שונים עובדים במלוא המרץ על מנת לסייע לאימי למצוא עובדת ראויה בעלת הידע הדרוש לטיפול באחי. אבא שלי לא מרוצה מכך שאמי מסרבת לשחררו והתחיל לאיים איומים שונים כמו להתקשר לרווחה ולדווח על כך שהיא משאירה אותו פה תוך כדי סיכון שבחשיפתו למחלות, הזנחה של אחיי האחרים(אח בן 18, בגיר ואחותי בת 14 שעדיין קטינה ותחת אחריותה של אימי). איים כמו כן לבטל את ההסכם ולחזור לגור בבית בניגוד לרצונה של אימי ובניגוד להסכם שעליו חתום לפי חוק. אמא שלי מפחדת שהוא יגיע לבית החולים ויעשה כאן בלגאן ויבייש אותה יצעק ירים יד או אף ינסה לחטוף את אחי מכאן. אין ביכולתו לטפל באחי. השאלה היא האם יש תוקף ולגיטימיות לאיומים שלו ואיזה צעדים ניתן לנקוט נגדו במטרה למנוע סיטואציות לא נעימות ומצב בו אימי נאלצת לגור איתו שוב בניגוד להסכמות בניהם.
לילית שאל/ה:
7/9/2013 ב 19:37
אני בת 53 .אמי נפטרה לפני שנה 11 שנים .לפני שנפטרה היא ואחי בן 47 שגר אתה עד סוף ימיה רווק קנו הדירה מעמיד.ר אחי נתן צ'ק בשמו .אך לאחר שאמי נפטרה ב2012 התברר שאין צוואה. שני אחיי הגדולים הוציאו צוו ירושה, שחמשת הילדים של אמי שהם אחיי יורשים כל אחד חמישית מהעזבון . שאלתי היא לגבי הדירה .
אחי לצורך העיניין נכנה אותו יוסי כ,ל הזמן טען ,שהוא קנה הדירה מכספו(הציג העתק של חוזה הקניה עם עמידר בשם אמי,הציג העתק הצ'ק))והוא ואחותי הגדןלה שתומכת בו טענו, שאמי אמרה תמיד שהיא רוצה שהדירה תהיה שייכת לדוד אחרי מותה .יש לציין שבאותה תקופה לאחר מות אמי האמנתי לאחי ולאחותי שטענו, שאם אחי נתן צ'ק מכספו ,ואם אמי הבטיחה בעל פה הדירה לאחי ושהוא טיפל בה באבי שנפטר ולא התחתן והביא ילדים(הכל מבחירה שלו כיוון שכל האחים הציעו עזרה והוא סרב בטענה ,שאמי רוצה שרק הוא יטפל בה)אני חמלתי עליו והסכמתי יחד עם אחותי לתמוך בו לוותר על חלקי בירושה ולצדד באותו קו של אחי ושל העורלך דין שלו, שהדירה שייכת לו למרות שאין צוואה ,שבה אמי מורישה הדירה לאחי. בגלל הצ'ק ובגלל שאמי אמרה לאחותי שהיא רוצה שהדירה תהיה של יוסי.שני אחיי הגדולים דרשו לממש את זכותם בצוו הירושה ותבעו אותי ואת יוסי ואת אחותי שמתנגדים לממוש צוו הירושה ופרוק שיתוף.יש לציין ,שיוסי גם תבע את כל האחים(אני ואחותי התומכות רק מבחינה פורמלית נתבענו) חתמתי על תצהיר בהתחלה אצל עורך דין של אחי יוסי שבו אני מוותרת על חלקי לטובת אחי ושאני מאמינה שהדירה שייכת לו.אגב גם חששתי מאוד לבקש חלקי כיוון שהוא התנהג בצורה מאיימת ומשפילה עם קללות אל האחים ,שרצו חלקם בטענה שהם עושקים אותו ושהם רוצים לזרוק אותו מהדירה, ואין לו כלום לא אשה לא ילדים ולא נכסים. בתצהיריי אני תומכת ביוסי ואומרת שאני יודעת שהדירה שייכת לאחי ,ושהוא טיפל היטב באמ.י באותה תקופה לא ידעתי שלפי חוקי עמידר -עמידר נותנת רק לאמי הזכות לקניית הדירה, ובמידה והיא רוצה לתת הזכות ליוסי צריכה היתה להסדיר זאת עם עמידר או לרשום שהדירה מועברת ליוסי בצוואתה, וזה לא נעשה. בהמשך חתמתי על שני כתבי הגנה כתוב בהם, שאין לי כל טענה או תביעה ביחס לדירה ואני מסכימה שהדירה לא שייכת לעזבון אמי אלא לאחי יוסי .לפני חודשיים היה דיון בבית משפט האחים נשלחו לגישור זה בשלבים ,אך כיום בעקבות זה שאחי מתייחס אליי לא יפה בזלזול ובצעקות החלטתי שאני רוצה לשנות תצהיריי ולבקש את חלקי בירושה ,האם זה אפשרי דרך עורך דין לשנות תצהירים שנתתי בגלל יחסו המשפיל של אחי ,שהתייחס למתנתי בצורה מחפירה .יש לציין שבקשתי ממנו לא לשאת בהוצאות ההליך מגשרת שמאי וכדומה כיוון שאין לי כסף לעזור לו בזה ומספיק שאני מוותרת על חלקי בירושה שזה 186.000 שקל הוא סרב ואמר, שאני אשלם הכל ובצעקות כמובן.אשמח לדעתך המון תודה!
יובל שאל/ה:
27/8/2013 ב 02:08
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
7/9/2013 ב 22:40
אלמונית שאל/ה:
26/8/2013 ב 12:01
אני ובעלי נשואים 3.5 שנים וגיליתי שהוא מנהל מערכת יחסים מחוץ לנישואים . אני מרוויחה 5000 שח בחודש. אני מעוניינת להתגרש אך מפחדת שהמזונות שאני אקבל עבור שני ילדיי ( 3ו- 7) יהיו נמוכים בגלל שבעלי שכיר ומרוויח בערך 6000 שח בחודש. האם המשכורת הנמוכה שלו תשפיע על גובה המזונות? לבעלי יש דירה אך היא רשומה על שם אביו בגלל כל מיני הסדרים שהמשפחה עשתה בינה לבין עצמה . בכל אופן הוא מקבל את כל דמי השכירות של הדירה. התייעצתי עם מס נשים גרושות ונאמר לי שאם אפשר יהיה להוכיח בבימש שהדירה שייכת לו דמי השכירות יחשבו לחלק מהכנסה שלו ודמי המזונות יהיו גבוהים יותר. האם זה נכון? ולאיזה עו"ד כדאי לי לפנות.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
7/9/2013 ב 22:43
אלמונית, שלום מזונות פוסקים לא רק על פי הכנסות האב, אלא גם לוקחים בחשבון רכוש שיש לו, ככל שיש לו כזה, ובפרט אם הרכוש מניב פירות. לפיכך, עלייך לגשת לעו"ד המתמחה בתחום דיני המשפחה ולקבל ייעוץ פרטני על מנת לדעת כיצד לפעול. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אברהם שאל/ה:
25/8/2013 ב 21:53
לאחר פטירתה של המנוחה(אלמנה), נודע לשאר האחים שאחת האחיות החתימה את המנוחה בעבר והעבירה את חשבון הבנק לבעלותה. חשבון הבנק נותר אותו מס' חשבון ואותו סניף . כעת חשבון הבנק רשום על שמה ושאר האחים טוענים שאותה האחות החתימה את המנוחה בתקופה שלא היתה בשפיות מלאה. מה האפשרויות העומדות לפניהם?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
7/9/2013 ב 22:45
אברהם, שלום אם הטענה היא שהכספים שייכים למעשה למנוחה ולא לאותה אחות, אזי יש להגיש תביעה כנגד האחות, כיורשים. עליכם להוציא קודם כל צו ירושה. העניין מורכב ומומלץ כי תפנו לעו"ד הבקיא בתחום. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
אלמונית שאל/ה:
22/8/2013 ב 11:36
0504488564
שביט לוי שאל/ה:
20/8/2013 ב 21:23
רציתי להמליץ על עוה"ד גיל שחף שליווה את אחותי בגירושיה. עו"ד מדהים שדאג שאחותי תקבל את כל המגיע לה ולילדיה.
דוד אמגר שאל/ה:
18/8/2013 ב 16:00
האם נפטרה לפני כ 18 ללא צוואה אח אחד קיבל 1/20 מחלק האם והאב 19/20 לאחר כ 16 נפטר האב והותיר את 19/20 ל4 אחים האח החמישי לא נכלל בצוואת האב לא ערער על כך מעולם. האחים רוצים לממש את הירושה שכוללת בית ושני מגרשים מיועדים לבניה. שתי שאלות 1. האם ניתן לרשום את הזכויות על שם היורשים בטאבו ובמנהל מקרקעי ישראל לבית ולשני המגרשים כל אחד את מה שירש? 2. האח החמישי אינו מקבל את החלוקה ודורש חלוקה שווה בכל האם במהלך של פירוק שותפות ש4 האחים יזמו. השאלה אם באמצעות הגשת תביעה משפטית נגדו,עם כל הנימוקים האפשריים כמו אי ערעור על הצוואה או יחסו הפוגע באב ז"ל וכו'.. - ניתן לשכנע את בית המשפט להגיע למצב שכופים עליו, לפי הערכת שמאי ,לקבל את חמשת האחוזים או (2.5%) ומבלי לצאת למכירה פומבית??? שתהיה לו אפשרות לקנות את חלק האחים שלא רוצים למכור לו.
ערן שאל/ה:
9/8/2013 ב 12:28
יצאתי לפנסיה מוקדמת ואני לא עובד(בן 60). החלטנו להתגרש ולעשות הסכם פירוד/גירושין. כאשר הרכוש יחולק כולל הדירה . אשתי רוצה לעשות הסכם פירוד שיאושר בבהמ"ש אך לא להגישו לבהמ"ש הרבני לאישור גט. הסיבה שבמידה ובעתיד שאלך לעולמי תישאר לה קצבת השארים. אני חושב שיש כאן בעיתיות , אם מבחינת שלב ב' של כל אחד מאתנו ואם מבחינות אחרות . אודה לקבלת התייחסות לחסרונות מבחינתי להסכם פירוד ללא הגט.
אלי שאל/ה:
7/8/2013 ב 14:30
שלום, לאור הדיבורים שייתכן ויהיה מס עיזבון בישראל, שמעתי שאפשר להגדיר בצוואה את נכסי העזבון או חלקם בתור מתנה הניתנת ליורשים לפני מות הנפטר או אפילו שייחשבו כמתנה, החל מיום כתיבת הצוואה. זה חוקי מבחינת משפטית? זה פותר את הבעיה? לא נראה לי שהמחוקק לא יהיה ער לסיטואציה הזו. אשמח לקבל התייחסות. אלי
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
7/9/2013 ב 22:50
מתי שאל/ה:
3/8/2013 ב 14:13
שלום אני וחברתי שנינו גרושים + ואנו מעוניינים בחיזוק הקשר והסכם ממון/זוגיות. יש לציין ששנינו לא מעוניינים בילדים משותפים . ידוע לי שהאישה אחראית על גופה ב100 אחוז ,אזי במקרה של הריון לא רצוי יתכן ולא תרצה לבצע הפלה ואז אני אהיה חשוף לתביעות עתידיות. מאחר ושנינו מעוניינים בהמשך הקשר וכן הבטחה לאי תביעות כלשהם אחד כלפי השני אזי מבקש לדעת באם ישנה דרך בהסכם או באופן כלשהו בכדי שגם אני אהיה מבוטח מתביעות. שוב מציין ששנינו מאוד מעוניים בהסדר זה ולצערי חוסר בהסדר זה יוביל לפירוד. בתודה מראש
עוהד סיגל מוסקוביץ
3/8/2013 ב 20:01
מתי, שלום מאחר שאינכם מתכוונים להינשא, אזי אתם יכולים לערוך הסכם ביניהם, לחיים משותפים, ובו לכלול הוראות כרצונכם. אין וודאות שההוראות כולן יעמדו במבחן השיפוטי, אם תגיעו לכדי סכסוך, אך לפחות יש בכך משום הצהרת כוונות. ככלל, במערכות יחסים, אין וודאות מוחלטת, גם לא ביחס למצבים שונים אשר יכולים להיווצר וצד אחד יחשוב שהוא זכאי למשהו מהצד השני. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
בני שאל/ה:
29/7/2013 ב 13:36
אני ובת זוגתי לשעבר היינו ידועים בציבור במשך כ-3 שנים. עזבתי את הדירה לפני מס' חודשים כאשר כל חפצי שם פרטיים שלי מלפני הכרותינו ומטלטלין משותפים. אנו נמצאים בהליכים משפטיים והדיו הראשון יתקיים רק בעוד מס חודשים.
היא החליפה את מנעול הבית ואין באפשרותי לקחת את חפצי הפרטיים (אני אפילו לא מבקש בשלב זה את המשותפים). האם יש דרך לקבל את החפצים עוד טרם הדיון?
תודה רבה,
בני
אלי שאל/ה:
29/7/2013 ב 09:15
ברשותי ביטוח מנהלים, הכולל כספי פיצויים ותגמולים וכן נספח הוני (מוצר של חסכון שהיה נהוג בעבר בפוליסות כאלה ואינו מהווה מרכיב בחישוב קיצבה). האם אני יכול להוריש כספים אלה בצוואה רק לילדיי או שמרכיב הפיצויים הולך אוטומטית לאשתי ורק את מרכיב התגמולים אני יכול להוריש?
עוהד סיגל מוסקוביץ
30/7/2013 ב 23:12
אלי, שלום כספים בקופות ביטוח אינם חלק מהעיזבון כלל. לא ניתן לקבוע מה ייעשה בהם על דרך של צוואה, אלא רק על פי שינוי המוטבים בחברת הביטוח. במידה וקיים שוני בין המוטבים לבין הוראות הצוואה, הרי שהמוטבים גוברים. המרכיב השייך לבת הזוג הינו מרכיב הגימלה החודשית, הפנסיונית,לאחר פטירה ולא מרכיב הפיצויים. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
אלי
31/7/2013 ב 08:44
שלום, תשובתך מתיחסת למצב שבו החלה להיות משולמת גימלא ואז את צודקת. השאלה שלי התייחסה למצב שבו עדיין לא משולמת גימלא. כמו כן, אני מבין מתשובתך שאין משמעות לצוואה בנושא זה והכל צריך להיות מצויין במוטבים כי הם עדיפים? האם אני יכול לרשום במוטבים (במצב שלפני יציאה לגימלאות) כך: כספי הפיצויים לאשתי וכספי התגמולים לילדיי?
אלי
31/7/2013 ב 09:01
שלום, תשובתך מתיחסת למצב שבו החלה להיות משולמת גימלא ואז את צודקת. השאלה שלי התייחסה למצב שבו עדיין לא משולמת גימלא. כמו כן, אני מבין מתשובתך שאין משמעות לצוואה בנושא זה והכל צריך להיות מצויין במוטבים כי הם עדיפים? האם אני יכול לרשום במוטבים (במצב שלפני יציאה לגימלאות) כך: כספי הפיצויים לאשתי וכספי התגמולים לילדיי?
עוהד סיגל מוסקוביץ
3/8/2013 ב 19:55
עוהד סיגל מוסקוביץ
3/8/2013 ב 19:57
הילה שאל/ה:
25/7/2013 ב 15:25
אני מעוניינת לעבור דירה למקום רחוק מהמקום בו גרנו אני והגרוש. רציתי לדעת מה המרחק שמותר לי להתרחק מבלי לשאת במחצית מהוצאות ההגעה של הגרוש? ואם אני כן צריכה לשלם אז לפי מה משלמים, לפי אוטובוס או לפי דלק?
עוהד סיגל מוסקוביץ
30/7/2013 ב 23:15
הילה, שלום לכאורה, אם על פי הסכם הגירושין ביניכם, או פסק הדין, אין מגבלה מפורשת, הרי שהנך זכאית לעבור היכן שאת חפצה. זכאי אבי ילדייך לעתור להגבלת מרחק המגורים ככל שהוא מעורה בחיי הילדים והסדרי הראיה רחבים. או אז, אם אינכם מגיעים להסכמה, ביהמ"ש יפסוק האם וכיצד תוכלי לשנות את מקום המגורים וכיצד הדבר ישפיע על הסדרי הראייה - לעיתים ביהמ"ש נעזר גם בפקידת סעד. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
שושנה שאל/ה:
21/7/2013 ב 12:20
שלום, אני מקבלת קיצבת הבטחת הכנסה לאחרונה ירשתי דירה ביחד עם שלושה אחיות, אחת האחיות רכשה מאיתנו את הדירה והעבירה לכל אחת סכום של 156000 ש"ח האם וכיצד העסקה הנ"ל אמורה להשפיע על הקיצבה שלי? תודה רבה לכם
יוסי שאל/ה:
17/7/2013 ב 01:36
אבי נפטר לפני 13 שנה, היו לו נכסים וגם חובות אנחנו האחים הוצאנו צו ירושה. לאחר זמן התברר שיש חובות גדולים ואחד מהם זה חוב ארנונה. עד היום אנו רשומים בעריה כחייבים למרות שאנו לא באמת חייבם כלום כי לא ירשנו כלום . אימי נפטרה לפני כחודש והותירה דירה . היא הייתה גרושה מאבי ולא קשורה אליו בשום צורה. עדיין לא הוצאנו צו ירושה. החשש שלנו הוא שבזמן מכירות הדירה העיריה תנצל את ההזדמנות ולא תיתן לנו אישור עיריה לטבו. האם החשש מוצדק? אחד האחים הספיק להסתלק מהעיזבון של אבי מלפני שנים. חשבנו לתת לו להוציא את צו הירושה לבד והוא יחלק לנו את המגיע לנו לאחר מכירת הדירה , האם הצעד נכון? האם יכולה להיווצר בעית מס במקרה כזה או בעיה לאח שירצה למכור את דירתו הפרטית שתחשב לו כדירה נוספת שהוא מוכר או כל בעיה אחרת שלא חשבנו עליה? תודה על תשובתך.
אינה שאל/ה:
16/7/2013 ב 09:30
שלום רב השאלה שלי היא לגבי חובות של אדם שהתאבד. הבעל התאבד והשאיר אישה עם ילד והרבה חובות בבנק כיוון והיו להם חשבונות נפרדים וגם בזמן שהוא לקח את ההלוואות היא בכלל לא הייתה בעלת אזרחות האם הבנק יכול להעביר את החוב אליה תודה
עוהד סיגל מוסקוביץ
30/7/2013 ב 23:20
אינה, שלום ככלל, אדם אינו יורש חובות של בן זוגו. אלא החובות משולמים מהנכסים, אם ישנם, של הנפטר. במקרה שלך, אם הנפטר הותיר חובות בלבד ולא זכויות, יכולה להיות אפשרות שהבנק יבקש מביהמ"ש להכיר בבת הזוג כשותפה לחובות, אך עליהם לעבור מכשולים רבים. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
מירי שאל/ה:
16/7/2013 ב 09:12
שלום רב,
הנני התגרשתי בשנת 2002 לאחר זוגיות ובה 2 ילדים.
עלי לציין שהגענו לרבנות עם הסכם שערכנו ביננו ללא פניה לבית המשפט לע.משפחה וקיבלנו את הגט מבית הדין הרבני.
בעת קבלת מתן בגט לא חיינו יחד אלא כל אחד בנפרד.
לאחר תקופה ניסנו לחיות יחד ונולד ילד שלישי, לאחר מס' חודשים נפרדנו .
ושוב לאחר כ-3 שנים ראינו את ילדנו במרכז חיינו כמה קשה היה להם - אי לכך ומתוך ניסיוננו מבעבר ערכנו הסכם הפרדה רכושית מלאה של ידועים בציבור עם תוקף מהימ"ש. בשנת 2007
לאחר כ- 3 שנים נפרדנו סופית.
כיום לאחר כ- 2 שנים מפרדתנו האחרונה פנה ה"בעל" לבית הדין הרבני בטענה כי גירושינו בשנת 2002 היו פיקטיביים ולכן הוא מבקש לבטל את הגט + חלוקה רכ ושית + הסדרי ראייה לילדים.
כמובן שהעלים ה"בעל" את העובדה כי נחתם ביננו הסכם זה בביהמ"ש ובית הדין הרבני זימן אותנו לדיון בנושא חלוקת רכוש והסדרי ראייה.
שאלתי הינה: האם בית המשפט הרבני יכול לבטל גט ?וכמו כן לבטל את הסכם ההפרדה הרכושית בעל תוקף משפטי ?
אשמח מאוד לקבלת מענה לסוגייה זו.
עוהד סיגל מוסקוביץ
31/7/2013 ב 01:08
מירי שלום על פי ההלכה, זוג שהתגרש ואח"כ חזר לחיים משותפים, נחשבים כזוג לכל דבר ועניין, ואם מבקשים להתגרש, עליהם לקבל גט לחומרה. נוכח מצב הדברים הסבוך והשתלשלות העניינים, ביה"ד עשוי לסייע לך, שכן נדמה כי בן הזוג שלך מנצל את המצב לרעה. מכל מקום, אין קשר בין הדברים דלעיל, לבין ההפרדה הרכושית אשר קיבלה תוקף של פס"ד, וזאת בהסתייגות שכן המסמך אינו בפניי. האמור לעיל, אינו בבחינת ייעוץ משפטי וכדי לקבל ייעוץ מקיף עלייך להיוועץ בעו"ד פנים אל פנים. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
יצחק שאל/ה:
11/7/2013 ב 11:05
שלום לעו"ד
בעיקבות הסכם פשרה בירושה הוסכם(אני ואחיות שלי) שיעשה חיפוש לכל חשבונות של אימא בכדי לדעת אם היה משיכות כסף בסכומים גדולים מחשבון של אימא.
שני שאלות לי בעניין
1) במידה וימצאו משיכת כספים בסכום גדול האם יוכלו לדעת לאן כספים נמשכו באמצעות צוו בית משפט בלי ידיעת אחיות
2)האם ניתן לתת צוו בית משפט לגבי אחיות בהסתר בלי ידיעת אחיות לגבי חיפוש בחשבונות שלהן (אולי האימא נתנה להן את כסף) למרות שבהסכם הפשרה לא מוזכר שיבצעו חיפוש אצל האחיות או צריך הסכמה שלהם?
בברכה,
יצחק
עוהד סיגל מוסקוביץ
31/7/2013 ב 01:10
ליאור שאל/ה:
9/7/2013 ב 10:58
שלום
עקב מצבה הברותי וגילה של אימי,ברצונה להעביר אלי את הכספים אשר בחשבונה בבנק בעודה בחיים וזאת במקום לעשות צוואה בה היא תוריש רק לי את כספיה ולא ליתר האחים.
אופציית הצוואה תגרור אחריה לדעתי עירעורים ומשפטים כו"
ולכן האפשרות הראשונה נראית נכונה יותר לדעתינו.
ברצוני לדעת איך וכיצד לפעול במצב זה
בתודה מראש
עוהד סיגל מוסקוביץ
10/7/2013 ב 21:15
נועם שאל/ה:
8/7/2013 ב 21:12
שלום רב,
אני גרוש ואב לילד בן 4
בשנים האחרונות התחתנתי שנית ונולדו לי שני ילדים
בזמנו שהתגרשתי סיכמתי עם גרושתי על מזונות די גבוהים כיום 2200 ₪ + חצי מצהרון + חצי מקייטנות (2800 ₪ בחודש)
שכרי עומד כיום על 9000 ש"ח
האם אני יכול לבקש הפחתה במזונות? כיצד עלי לעשות זאת? אין ביכולתי לשלם לעורך דין....
עוהד סיגל מוסקוביץ
10/7/2013 ב 21:18
נועם, שלום על מנת להפחית מזונות יש להוכיח שינוי מהותי של הנסיבות בין מועד הגירושין למועד הגשת התביעה. על פי הפסיקה, ילדים נוספים אינה מהווים שינוי מהותי, הואיל והדבר היה סביר מראש. עם זאת, ביהמ"ש נוטה לשקול את כל השיקולים והמרכיבים הכלכליים. הפרטים אשר מסרת בשאלתך חסרים ואני מציעה כי תיוועץ פנים אל פנים עם עו"ד על מנת לקבל החלטה מושכלת. בברכה, עו"ד סיגל מוסקוביץ
אורן שאל/ה:
5/7/2013 ב 12:17
שלום,
אבי נפטר לפני כחודש ולא השאיר צוואה. הותיר אישה וארבעה ילדים.
אחד הנכסים העיקריים, הוא חנות בגדים פעילה, בה הוא עבד יחד עם אחי.
אחי מעוניין להשתלט על החנות, אבל אני רוצה שאמא שלי תקבל כמה שיותר, כדי שתהיה לה הכנסה קבועה גם כשהיא תפסיק לעבוד.
שאלתי - איך מקובל להעריך שווי של עסק שכזה? האם יש לאח שלי זכויות מיוחדות בחנות בגלל שהוא עבד שם יחד עם אבא שלי (העסק היה על שם אבא שלי בלבד).
תודה מראש,
אורן
עוהד סיגל מוסקוביץ
10/7/2013 ב 21:21
אורן שלום, הערת שווי עסק ומוניטין נעשית על ידי כלכלן או רואה חשבון. אשר לזכויותיו של אחיך, יש לבחון את טיב ה'שותפות' בינו לבין אביך, את מה שהוסכם ביניהם ביחס למעמדו של אחיך וכו'. מוצע, כי תשקלו לפנות לגורם אשר יגשר בין הפערים. בברכה, עו"ד סיגל מוסקוביץ