עורכ&

[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]noob factory[/url][/b] [b]replica watch[/b] [b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]ar factory[/url][/b] [b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]Swiss replica watches[/url][/b] [b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da] AAA Rolex replica watches[/url][/b] noob factory
replica watch
ar factory

noob factory
replica watch
ar factory

Swiss replica watches
AAA Rolex replica watches

יערה שאל/ה:
20/6/2013 ב 14:06

שינוי צוואה לטובת אישה חדשה

לפני כ7 שנים הורי התגרשו בגיל מאוחר (לאחר כ30 שנות נישואים). לפני כ6 שנים אבי הכיר עובדת זרה הצעירה ממנו בכ20 שנה. הם התאהבו ונישאו ע"מ שתוכל להמשיך לשהות בישראל. לפני זמן מה אבי פנה אלי ויידע אותי כי ברצונו לשנות את צוואתו כך שאשתו החדשה תקבל לאחר מותו סכום כסף חודשי (קצבה חודשית) עד יום מותה (בניגוד לצוואה קודמת בה הוריש לה סכום קבוע ונאה). הקצבה החודשית המיועדת היא כמשכורת ממוצעת במשק לערך. כיום אשתו של אבי עובדת אך שולחת את כספה לבני משפחתה בחו"ל. אבי מממן את מחייתה והיא מתגוררת בדירתו המרווחת. כמו כן אבי מעוניין להוסיף בצוואתו סעיף כי אשתו החדשה תוכל להמשיך להתגורר בדירתו עד יום מותה או שלאחר מותו נרכוש עבורה דירה קטנה יותר בה תמשיך להתגורר עד יום מותה.
מיותר לציין שאחי ואני לא מאושרים מהתפנית בעלילה (עד היום לא הבענו התנגדות לקשר וקיבלנו אותה אל המשפחה). אנו חוששים כי נאלץ למכור את כל נכסיו של אבי ע"מ לממן את אותה קצבה חודשית (מאחר והיא צעירה מאוד), בנוסף גם לא בטוח כי צפוייה לנו הכנסה כלשהו מדירתו (בהמשך למה שכתבתי קודם). כמו כן אני חוששת כי מערך השיקולים של אבי יתערער והוא עלול להמשיך לשנות את צוואתו לטובתה ללא ידיעתינו, במידה ונתנגד. כיום אני ואבי ביחסים פתוחים,כנים ומצויינים.
אשמח ואודה לעצתך.

עוהד סיגל מוסקוביץ
10/7/2013 ב 21:35

שינוי צוואה לטובת אישה חדשה

יערה שלום התחבטויותייך וחששותייך במקומן. על פי דין, אביך רשאי לעשות ברכושו, כאוות נפשו, שכן זהו רכושו. אין כל חובה עליו להעביר את הרכוש לילדיו. עם זאת, אני מבינה כי אביך משתף אותך בתכניותיו ובצוואתו הוא מבקש להטיל עלייך ועל אחיך פעולות להבטחת אשתו הנוכחית. העלית נקודה חשובה. היא צעירה ומדובר בשנים רבות. מי יודע, אולי תמצא לאחר פטירתו, בן זוג חדש. אני מציעה כי תנסי להעלות בפני אביך את אותם היבטים שאולי הוא לא חשב עליהם. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אורלי שאל/ה:
19/6/2013 ב 14:33

ערעור בדיני מזונות ועירבון

ברצוני לברר הגשתי ערעור לבית משפט בנוגע לניהול תיק המזונות של ילדיי, ואת גישתו של השופט. אני איני עובדת בעקבות שיש לי בעיה רפואית קשה עם ביתי. הגשתי בקשה לפטור מערבון לבית המשפט. אך התשובה של הרשמת הייתה שלא הגשתי ניסיון לגיוס הכסף הסברתי את הרקע, אני בת יחידה אבי אלמן, ואין לי כלל ביטחונות של כספים בבנק לכן לא מובן לי בדיוק איך יוכל אני לגייס את הכסף לערבון. בנוסף נאמר בגלל שיש לי כסף לייצוג אז אני יכולה לשלם. האם יש איזו שהיא דרך נוספת לקבל פטור. לתשובה דחופה אודה.

עוהד סיגל מוסקוביץ
10/7/2013 ב 21:31

ערעור בדיני מזונות ועירבון

אורלי שלום בעיקרון עלייך לשכנע את הרשמת שעשית כל מאמץ לגייס כספים לשם הפקדת העירבון ולהסביר כיצד יש ביכולתך לממן עו"ד מהשוק הפרטי, מחד, ואינך יכולה להפקיד כספים לצורך העירבון. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נתנאל שאל/ה:
14/6/2013 ב 13:21

פנסיה

שלום.

התגרשתי לפני 15 שנה ובהסכם הגירושין נחתם שלא יהיו ולא תהינה תביעות נוספות זל"ז בעתיד  וגרושתי מותרת על הכתובה ולא יהיו לה כל תביעות מכל מין וסוג שהוא .

כמו כן חתמה שלא יהיו לה כל תביעות לקרנות ההשתלמות וקרנות הגמל שלי .

האם היום לאחר למעלה מ-20 שנה גרושתי יכולה להתעורר ולדרוש את חלק מהפנסיה שלי ?

במהלך הנשואין לא נוכה מהשכר שלי עבור הפנסיה הזו כי היא תקציבית ולעומת זאת מהשכר שלה (מההכנסה הזוגית) נוכה עבור הפנסיה שלה .

תודה

נתי

עוהד סיגל מוסקוביץ
10/7/2013 ב 21:29

פנסיה

נתי שלום, בעיקרון, הסכם גירושין סוגר את מכלול הסכסוך. זאת בתנאי שכל אחד מהצדדים היה מודע לוויתורים שהוא מוכן לקחת על עצמו. ככל שעניין הפנסיה לא אוזכר כלל, עשויה גרושתך להעלות טענה כי לא הייתה מודעת לסוגיה זו. למעשה, כבר ניתן פס"ד בענין דומה ואיפשרו לאשה לפתוח את ההסכם ולדרוש את חלקה בפנסיה. ייתר העובדות המועלות בשאלתך ביחס לפערים בין זכויות הפנסיה שלך לשל גרושתך, מקומן רק לאחר היזקקות ביהמ"ש, אם בכלל, לפתוח את הסכם הגירושין. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

טלי שאל/ה:
10/6/2013 ב 23:19

ביטול צו יצאה מהארץ

רציתי לשאול אותך ,מה אני צריכה לעשות על מנת לבטל צו יציאה מהארץ לבת שלי . כאשר, בזמן שהתגרשתי נאלצתי לבקש מעורך הדין שלי בקשה לצו יציאה מהארץ לבתי שלא ההיו בעיות בעתיד. היכן מבטלים את הצו עצמו ? תודה על עזרתך .. טלי

עוהד סיגל מוסקוביץ
10/7/2013 ב 21:26

ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ

טלי שלום ביטול הצו נעשה באותו ביהמ"ש בו הוא הוצא. יש להגיש בקשה מתאימה בתיק. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

נילי שאל/ה:
26/5/2013 ב 17:05

העברת דירה בצוואה/בחיים

שלום רב,

לאבי בן ה-85 יש דירה שרכשי בכספי ורשמתי על שמו בתנאי שתועבר אלי לאחר מותו.

עשינו צואה מסודרת וחתומה עי עו"ד. שאלתי היא - האם הדירה יכולה לעבור אלי בעודו בחיים באותם תנאים כמו בצוואה?

כלומר - האם קבלת הדירה באמצעות צוואה כירושה עדיפה מבחינת מיסים מאשר קבלת הנכס במתנה ללא תמורה?

תודה

עוהד סיגל מוסקוביץ
10/7/2013 ב 21:24

העברת דירה בצוואה/בחיים

נילי שלום על פי הדין הקיים בישראל, קבלת נכסים מכח צוואה או ירושה, אינה כרוכה במיסים. מאידך, העברת נכס במתנה בעוד הצדדים בין החיים, כרוכה במס, ואולם בהעברות בין הורים לילדים חל מס מופחת על המקבל - 1/3 מס רכישה. יש לבחון את שווי הדירה, ייתכן שלא חל כל מס רכישה נוכח שווייה. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

אם משמורנית שאל/ה:
23/5/2013 ב 14:58

מרחק מגורים

אנחנו זוג לפני חתימה על הסכם פירוד (לא נשואים ויש לנו ילדה בת שנה ו-4 חודשים) האם ניתן להגביל בהסכם את האם המשמורנית מלעבור דירה ממקום המגורים של הילדה כעת ומה המרחק המקובל?

עוהד סיגל מוסקוביץ
25/5/2013 ב 11:00

מרחק מגורים

שלום לאם המשמורנית, התשובה אינה חד משמעית, ובסופו של יום, הדברים נבחנים על פי מידת מעורבותו של האב בחיי הילדה, כאשר שוקלים את אפשרויות המעבר מעיר לעיר והמרחק מהאב. נקודת המוצא היא בחינת טובת הילדה. בהסכמים, מקובל מרחק אווירי של 30-40 ק"מ. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

לאה שאל/ה:
27/4/2013 ב 13:31

צוו ירושה וחשבון בנק מעוקל

אבי נפטר ולא עשה צוואה.נשארו יורשים אימי אני ואחי. הלכנו לרבנות לעשות צו ירושה כי הרכב של אחי היה רשום על שם אבא שלי .לאחי חשבון בנק מעוקל ע"י הוצאה לפועל. לגבי הרכב הוא ירשום את הרכב על שם אימי על מנת שהרכב לא יעוקל גם . אבל מה קורה לבית שאימי גרה בו היום, האם הוצאה לפועל יכולים לנגוס שם? החלוקה נקבעה בינינו לפי החוק:50%אמא ואנחנו 25% כל אחד. אודה על תשובתך!!

עוהד סיגל מוסקוביץ
25/5/2013 ב 10:54

צו ירושה וחשבון בנק מעוקל

לאה, שלום ככל שהחוב של אחיך לבנק לא ייסגר, אזי הבנק יפעל לגבות את החוב מכל זכות שתהא לאחיך, גם מזכויותיו בדירת המגורים. קיימות דרכים ל'הציל' את חלקו של אחיך. על כך, בייעוץ משפטי נפרד. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

איתי שאל/ה:
19/4/2013 ב 18:08

התלבטות

קיימת צוואה לטובת שני הבנים אך אבינו מבקש שנעביר דירתו שעל שמו לשמנו לפני מותו. האם אינה בחיים. שאלתנו: מה יותר נכון וקל וזול וקצר, מה עדיף - העברת הדירה לשמנו בעודו בחיים, או תהליך קיום צוואה אח"כ? בשני המקרים הדירה תימכר לאחר המוות.

עוהד סיגל מוסקוביץ
19/4/2013 ב 20:18

התלבטות

איתי, שלום העברת זכויות בזמן חייו של אביך יגרור תשלום של מס רכישה על ידי כל אחד מכם, אם כי מופחת (1/3). מאידך, העברת הזכויות מכח צוואה או ירושה אין בה כל חיוב במס. מאידך, קיימים שיקולים אחרים, אולי לטובת העברת הזכויות כיום. אולי חובות, אולי כניסת אביך לבית אבות או מוסד סיעודי, לו יזדקק לכך. לייעוץ מקיף, עליך לפנות לעו"ד בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

קרן שאל/ה:
13/4/2013 ב 20:45

פרוצדורה בית דין רבני

שלום למנהלי ולחברי הפורום,

לפני כ-3 שנים בעלי הגיש תביעת גירושין לבית הדין הרבני. בתחילה ביקשתי שלום בית, אך חוסר רצינותו של הבעל אצל היועצת הזוגית הביאה אותי למסקנה שעלינו להיפרד. ביני לבין בעלי אין הסכמה באשר לתנאי הגירושין. לפני כשלושה חודשים ביקש בית הדין שנגיש סיכומים ובימים אלה הודיע לי עורך דיני כי התקבלה החלטה, אך בית הדין טוען כי אני צריכה לפתוח תיק תביעה חדש על מנת שבית הדין יוכל לפרסם החלטתו. כך נכתב :"בית הדין ישב על המדוכה והחל במלאכת הכתיבה. או אז התברר שלא ניתן לתת את הסעד המתבקש על ידי האישה בסיכומיה היות ואין בפנינו תיק תביעה לא לגירושין ואף לא לכתובה. אם רצון האישה שבית הדין יוכל להכריע בסעדים המבוקשים על ידה עליה להגיש תביעות מתאימות עם עותק לתגובת הצד השני". שאלתי - מדוע ההכרעה לא יכולה להתקבל בתיק שכבר מתנהל ואותו פתח הבעל. האם פתיחת תיק מצידי עלולה לפגוע בזכויותיי.

בתודה מראש -קרן

עוהד סיגל מוסקוביץ
19/4/2013 ב 20:21

פרוצדוקה בית דין רבני

קרן, שלום חסרים נתונים בשאלתך. ולא ברור מה עלה בגורל תביעת בעלך. אם כי לפי החלטת ביה"ד, אין כל תביעה פתוחה. ייתכן שתביעת הגירושין של בעלך נסגרה במהלך הזמן או שנדחתה מאחר שביקשת שלום בית. אם כעת את מבקשת להתגרש, נדמה כי עלייך לפעול על פי החלטת ביה"ד. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

אילן שאל/ה:
10/4/2013 ב 10:16

מזונות לילד מעל גיל 18

לכבוד עו"ד סיגל מוסקוביץ - בכר

שלום רב

אבקש את עזרתך בהסכם גירושים שנפסק לי .
הסכם הגירושין לעיונייך אלו שני הסעיפים בעניין :
4.1 - הבעל ישלם לידי האשה למזונות ומדור הקטינים
וסיפוק צרכיהם השונים כל עוד הקטינים ברשותה ובחזקתה של האשה .
 סך של 3000 ש"ח וזאת עד הגיע הקטינים לגיל 18 ו/או סיום
לימודיהם התיכוניים (כיתה יב') הכל לפי המאוחר מבין השניים .
4.2 - בהגיע הקטינים לגיל 18 ו/או סיום שנת לימודיהם התיכוניים
המאוחר מבין השניים ו/או עד סיום שירותו הסדיר הצבאי.
יעמדו מזונות הקטינים על 1/3 מהסך המפורט דלעיל.

שאלתי היא ..
יש לי 2 ילדים ילד ב 9 וילד ב 18
הילד נשאר כיתה השנה בכיתה יב" ואמור לסיים ביוני 2013
אני לא בקשר עם האם והילדים כבר 9 שנים.

1. אבקש את עזרתך לדעת האם עלי לשלם שליש לילד מחודש יולי 2013
             או רק מהתחלת הגיוס שלו כאשר הוא מתגייס ?

2. עדין אנני יודע מתי הילד אמור להתגייס ואם בכלל
             במידה ולא מתגייס האם עלי לשלם ? ..?

3. ובמידה והילד מתגייס האם אני יכול לבקש מהאשה
             מספר חשבון בנק של הילד ולהפקיד ישירות לחשבון שלו ?

תודה על עזרתך
   בברכה מכל הלב
          אילן

עוהד סיגל מוסקוביץ
19/4/2013 ב 20:26

מזונות לילד מעל גיל 18

אילן, שלום אשיב לפי סדר שאלותיך ובהנחה שהציטוט מפסה"ד הינו מדוייק ואין סעיפים נוספים הקשורים למזונות. 1. שליש עליך לשלם מחודש יולי 2013. 2. במידה והבן כלל לא יתגייס, לכאורה אין חבות במזונות. 3. הפקדה ישירות לחשבון הילד, אם לא נרשמה בהסכם הגירושין, אינה מותרת. אלא אם כן, האשה תסכים לכך. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

שרון שאל/ה:
18/3/2013 ב 15:29

מזונות מן העזבון כשקיימת צוואה

שלום רב,

חברה שלי הינה ידועה בציבור של מנוח ולהם 2 ילדים קטנים משותפים (בני שנה ושלוש). המנוח וחברתי הכירו לפני כחמש שנים בעודם נשואים לאנשים אחרים. כל צד פירק את התא המשפחתי על מנת שיוכלו לחיות יחדיו ולהקים תא משפחתי משותף.

למנוח 3 ילדים בגירים מנישואיו הראשונים. במסגרת הסכם הגירושין של המנוח וגרושתו הוסדרו כלל החובות והזכויות שנצברו לזוג ולשלושת ילדיהם. חודשיים לאחר הסכם הגירושין כתב המנוח צוואה שבה הוא מוריש את כל רכושו ונכסיו עד ואחרי מותו אך ורק לגרושתו ולילדיו מנישואיו אלו. יודגש כי הצוואה נכתבה בטרם קיבל המנוח את הגט המיוחל.

ברבות השנים המנוח וחברתי חיו יחדיו כידועים בציבור ואף נולדו להם 2 ילדים משותפים כאמור.

שאלתי: האם ניתן לתקוף את הצוואה מכוח השפעה בלתי הוגנת ובכך לבקש מחצית מכלל הרכוש של המנוח, כידועה בציבור שלו? האם טענה זו חזקה מספיק?

כיצד ניתן לתקוף את העובדה כי במהלך חייהם המשותפים המנוח אמר במספר הזדמנויות ובפני אנשים שונים כי כוונתו בצוואתו הייתה כי הנכסים שנצברו עד לגירושין "יועברו" למשפחתו הראשונה ואילו הנכסים שנצברו מאז הגירושין שייכים לזוגתו ושני ילדיהם החדשים, וזאת על אף שלא ביטל צוואתו הקודמת.

תודה רבה :)

עוהד סיגל מוסקוביץ
19/4/2013 ב 20:30

מזונות מן העזבון כשקיימת צוואה

שרון, שלום שאלתך מחייבת יעוץ מקיף מול עו"ד. על קצה המזלג, אוכל לומר כי ללא כל קשר לצוואה, תוכל הידועה בציבור להגיש תביעה לפס"ד הצהרתי הקובע כי היא שותפה בזכויות שנצברו בתקופת החיים המשותפת שלה עם המנוח. הצוואה חלה על זכויותיו של המנוח. לשאלה השניה, כל עוד הצוואה נחזית תקפה והמנוח לא ערך צוואה אחרת, יהיה מאד קשה לתקוף אותה. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

ניצה שאל/ה:
12/3/2013 ב 09:31

האם מותר להורה לעזוב משמורת במקרה מיוחד

אני גרושה מבוגרת, הייתי מסורבת גט שנים רבות עד שבית הדין הכניס את בעלי למאסר על כך מספר פעמים ואז הוא נתן גט. יש לי שתי בנות קטינות (גילאי 15 ו-17 ). ואחת בת 20. אין לי דירה או רכוש משלי. אני גרה עם שלשת בנותי בדירה שאביהן/הגרוש שלי בהסכם הגירושין התנה שתהיה שייכת להן בלבד. וכך נרשם בטאבו. הוא גם "סינדל" אותי בהסכם: "לא יבוא גבר זר לגור בדירה זו", כך שכשאתחתן איני יכולה להביא את בעלי החדש לגור עימי כאן, אלא אני חייבת ללכת עימו לדירה אחרת. אני עומדת להתחתן וחייבת לעזוב את הדירה, אך בנותי אינן רוצות בשום אופן לעבור עימי מכאן. הגרוש גר בקרבת מקום לדירתן אך אינו מעוניין להיכנס לגור עימן או לתמוך בהן כלכלית. גם בגלל שהוא טיפוס אלים ולא יציב איני רוצה להעביר לו משמורת על הבנות. אודה מאוד על עצתך, מה אני יכולה לעשות במצב ביש זה? האם מותר לי להשאיר את הקטינות לבד בדירתן, אולי עם הבת הבגירה שגרה עימן? במקרה כזה האם אני חייבת לוותר על המשמורת שלי על הבנות, או לעשות משמורת משותפת עם הבת הבגירה? או פתרון אחר?

עוהד סיגל מוסקוביץ
19/4/2013 ב 20:32

האם מותר להורה לעזוב משמורת במקרה מיוחד

ניצה שלום על מנת לשקול פתרונות אפשריים, עלייך להיוועץ פנים אל פנים עם עו"ד. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

צבי שאל/ה:
6/3/2013 ב 23:17

צו ירושה

שלום רב,
אמי נפטרה לפני כשנה וחודשיים ואבי נפטר לפני כחודשיים.
הבית רשום בטאבו על שם שני הורי ז"ל ומלבד זאת אין להם שום כסף, רכוש ונכסים נוספים.
על הבית אין שום חובות או עיקולים וזאת עד כמה שידוע לנו.
בעבר גרתי בבית הורי לסירוגין וכיום אני גר בבית באופן זמני.
יש לי שני אחים נוספים והגענו להסכם שאני אשלם להם סכום כסף מסוים עבור העברת בעלות על הבית בטבו על שמי (יש לציין שאני רווק ללא ילדים ובבוא היום הירושה על הבית תגיע לאחיינים שלי).
שאלותי הם:
1. האם לעשות צו ירושה דרך הרבנות או דרך רשם הירושות ומה ההבדל.
2. האם נצטרך לשלם תשלום כפול עבור צו הירושה בשני המקרים שהוא עבור שני הורי ז"ל ? - כשאמי נפטרה לא עשינו צו ירושה.   
3. האם כדאי שהצו ירושה יהיה רק על שמי כלומר שאחי יחתמו על הסתלקות מהירושה וזאת מבחינת שיקולי מיסוי בהמשך כשארצה לרשום את הבית בטבו על שמי (כמובן זה יהיה עם ייעוץ של עורך דין).
4.האם כדאי שהצו ירושה יהיה על שם שלושת האחים והדירה תירשם על שמי בשלב הבא בטבו.
5. את תשלום הארנונה לעיריה לכל השנה שילמנו ימים אחדים לאחר מות אבי וזה לפני שנחסם חשבונו להוראות קבע - האם צפוי לנו בעיות כלשהן עם העיריה שיבקשו תשלום מלא של הארנונה. האם ניתן לבקש פטור לחצי   שנה. יש לציין שאבי היה זכאי להנחה של 90% בגלל היותו פנסיונר ובעל אמצעים מועטים.

בתודה

צבי

עוהד סיגל מוסקוביץ
19/4/2013 ב 20:39

צו ירושה

צבי, שלום שאלותיך רבות והנושא מורכב. עליך להיוועץ עם עו"ד על מנת לשקול את הדרך הטובה ביותר עבורך. יכולים להיות שיקולים לכאן ולכאן ביחס לצו ירושה על פי ביה"ד או ביהמ"ש. למשל, בכל הנוגע לירושת אח בכור. בכל מקרה, יהא עליכם לבקש שני צווי ירושה. האחד עבור האם והשני עבור האב. אין קיצורי דרך. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

שני שאל/ה:
3/3/2013 ב 15:36

דיני מתנה

אנחנו זוג נשוי. אבי מעוניין לתת לי סכום כסף לטובת רכישת דירה. אני רוצה לוודא שסכום הכסף הזה לא ילך לאבדון באם הזוגיות שלנו תקלע למשבר ונחליט להתגרש.

הבנתי שאם נחתום על הסכם החוסה תחת דיני מתנה הכסף יחזור לידי אבי, השאלה האם ההסכם הוא ביני לבין אבי או שמא גם בעלי צריך לחתום?

עוהד סיגל מוסקוביץ
19/4/2013 ב 20:44

דיני מתנה

שני, שלום אם הדירה תירשם על שם שניכם, את ובעלך, אזי תוכלו לערוך הסכם ממון ביחס לכספים אלה, או אולי פשוט יותר, על שניכם יהיה לחתום על התחייבות להחזיר את הכספים לאביך, לעת שידרוש זאת מכם. הסכם בינך לבין אביך, לא יחייב את בעלך. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

גלית שאל/ה:
22/2/2013 ב 19:38

הסכם גירושין

האם זוג יכול לנסח ולגבש הסכם גירושין ולהביאו לאישור בית דין לענייני משפחה, ללא מעורבות של עו"ד בכלל ? האם זה אפשרי מבחינה חוקית ? תודה.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
5/3/2013 ב 07:57

הסכם גירושין

גלית, שלום הדבר חוקי. עם זאת, המדובר בהסכם משפטי מחייב לכל דבר ועניין וחשוב מאד לקבל ייעוץ משפטי מתאים.

אלי שאל/ה:
22/2/2013 ב 09:23

משך זמן אישור ועוד

חיפה ,ביהמש לענייני משפחה:

2 משפחות אחרים קיבלו(לא חצי חצי) ירושה יחדיו 2 דירות קצת שונות, ומחליטים בהסכם חלוקת עזבון, לייחד לכל משפחה דירה בנפרד. במשפחה אחת יש גם 2 קטינים וניכר שההסכם מייטיב עימם מבחינת ללא תשלומי איזון.
1.מה הסבירות שיאושר? בגדול...
1א.כמה זמן עשוי לחלוף מרגע הבקשה עד לאישורה?
2.האם ניתן לערער עליה אם לא תאושר?
3.מה הקריטריונים העיקרים לאישור ביהמ"ש-האם כתוב באיזשהוא מקום?
תודה

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
5/3/2013 ב 07:52

משך זמן אישור ועוד

אלי, שלום בעיקרון אין מניעה לערוך הסכם בין יורשים ובלבד שההסכם הינו ביחס לנכסים ולכספים הכלולים בעיזבון. הסכמים שכאלה נערכים כדבר שבשגרה. לייתר השאלות שלך, מומלץ כי תפנה לייעוץ פרטני.

עדן שאל/ה:
21/2/2013 ב 12:26

זכויות לאם פרודה

שלום!
אני אם ל-3 ילדות בנות 15/14/3. התגרשתי בבית דין לענייני משפחה ב- 11/2012. האם אני נחשבת פרודה או גרושה? איזה זכויות יש לי? האם אני חייבת להתגרש בבית הדין הרבני? ותוך כמה זמן אני צריכה לפנות אליהם?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
5/3/2013 ב 07:49

זכויות לאם פרודה

עדן, שלום גירושין הם אך ורק בבית הדין הרבני. בבית המשפט ניתן לאשר הסכמים בין בני הזוג אך לא להתגרש. תוכלי לפתוח תיק גירושין בביה"ד בכל עת.

ויטלי שאל/ה:
3/2/2013 ב 11:16

צו קיום ירושה - אם יש דוור כזה?

חברת ביטוח דורשת "צו קיום ירושה", אם יש דוור כזה? יש לי צו ירושה ולא היה צוואה ,תודה

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
5/3/2013 ב 07:47

צו ירושה הליך לא תקין

שלום, ויטלי יש או צו קיום צוואה או צו ירושה זו כנראה טעות של הפקיד עמו שוחחת

עוהד סיגל מוסקוביץ
19/4/2013 ב 20:46

צו קיום ירושה - אם יש דבר כזה

ויטלי, שלום אין צו קיום ירושה. יש או צו ירושה, או צו קיום צוואה. כנראה שהפקידה בחברת הבטוח טעתה באופן סמנטי. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

מיטל שאל/ה:
30/1/2013 ב 11:00

צו ירושה הליך לא תקין

שלום,

סבי ז"ל נפטר לפני כמה חודשים והותיר אחריו נכס מסחרי (חנות).

אמי ושלושת אחיה החליטו מראש שמסיבות שונות שנוגעות לחשבונות עבר ביניהם, נכס זה יעבור לאחד האחים (הצעיר מביניהם).

בנוסף, חושדים במשפחה שיש נכס נוסף שעדיין לא התגלה, והוחלט לברר בקרוב נושא זה. כמו כן הוחלט שבמידה שנכס נוסף ייתגלה, אז הוא יחולק בין כל האחים בצורה שווה.

להפתעתי נודע לי לפני ימים אחדים, שהעו"ד של האח הצעיר החתים את אמי ואת שאר אחיה על מכתב הסתלקות מהירושה לטובת האח הצעיר! והוסיף תצהיר נפרד בעל 3 שורות בחתימת האח הצעיר, שאם יתגלה נכס נוסף אז האח הצעיר מתחייב להתחלק בו עם שאר האחים.

ופה מתחילה הבעייה! שכן כידוע לכם, במעשה זה היטעה העו"ד של האח הצעיר את אמי ואת אחיה האחרים. מדוע?

מכיון שהדרך הנכונה לביצוע הדברים היא להגיש בקשה להוצאת צו ירושה לכל האחים ובמקביל (או לאחר הוצאת צו הירושה לכל האחים) להחתים את אמי ואת שאר האחים על מכתב הסתלקות מהנכס הקיים לטובת האח הצעיר! ובמידה שזה ייתבצע בדרך נכונה זו, אז:

א.      יישארו לאמי ולשאר אחיה זכויות מלאות ובטוחות במקרה שייתגלה נכס נוסף (שכן יש חשד גדול שיש נכס נדלני נוסף שלא התגלה עדיין).

ב.      אמי ואחיה יוכלו לפקח על החיפוש אחר הנכס הנוסף ולחילופין לערוך את החיפוש בעצמם (שכן במשרדי הממשלה מאפשרים חיפוש נדלני רק עם צו ירושה)

ג.       במקרה שייתגלה נכס נוסף, אמי ואחיה לא ייצטרכו לשלם מיסים מיותרים שכן ללא צו ירושה הם לא יחשבו כיורשים בפני רשויות המס וזה ייגרור תשלומים מיותרים לרשויות המס כשהאח הצעיר יעביר אליהם את חלקם היחסי מהנכס שייתגלה.

חשוב לציין ש:

א.      אמי ואחיה הם אנשים מבוגרים מאד שאינם מבינים את לשון החוק ואת זכויותיהם והם לא התייעצו עם עו"ד מטעמם.

ב.      אמי ואחיה לא מודעים לכך שבעצם ויתורם על צו ירושה והסתמכותם על תצהיר בעל 3 שורות בחתימת האח הצעיר, הם מחלישים מאוד את עמדתם הכללית מול בית המשפט לכשייתגלה נכס נוסף.

ג.       אמי ואחיה לא יודעים שלמעשה כל זכויות החיפוש העתידיות אחרי נדל"ן נוסף יהיו בידי האח הצעיר שכן רק הוא יחזיק בצו הירושה.

ד.      אמי ואחיה לא יודעים שבמקרה שייתגלה נכס נוסף, הם ייצטרכו לשלם מיסים על חלקם שכן הם לא ייחשבו ליורשים שכן הם יהיו מחוץ לצו הירושה.

ה.     בנוסף, אמי ואחיה לא יודעים שערכה האמיתי של החנות שהם העניקו לאח הצעיר גבוה בהרבה ממה שסופר להם ע"י האח הצעיר ואם הם היו יודעים זאת אז הם לא היו חותמים על ויתור מבלי לבקש חלק מערך החנות לעצמם.

כל הסיבות הנ"ל, מובילות לתסבוכת משפטית וודאית עתידית! שכן כשאמי ושאר אחיה יבינו את הטעויות שהם עשו כמפורט למעלה, אזי הם ייפנו בוודאות לבית המשפט.

כרגע המצב הוא, שלפני ימים אחדים הוגשה הניירת לרשם הירושות לקראת הוצאת צו ירושה בלעדית לטובת האח הצעיר.

שאלותיי הן:

1.      האם יש בדברים שציינתי, אפשרות לביטול נתינת צו הירושה לאח הצעיר?

2.      האם כשאפנה לרשם הירושה עם דברים אלה, הוא ייתערב לפני נתינת צו הירושה ויסביר לחותמים את זכויותיהם ויימנע בכך מחלוקת משפטית וודאית שאליה מוביל העו"ד שהחתים את אמי ואחיה על ויתור על הירושה?

3.      האם אוכל לפנות לרשם הירושה בצורה אנונימית? שכן אני חושבת שאין לי זכות להתערב שכן איני צד בעניין.

4.      האם זה נכון, שיש סבירות שבמקרה של מחלוקת משפטית עתידית, בית המשפט ייבטל את צו הירושה? מדוע? כי בית המשפט יחליט שמאחר שהחותמים במקרה זה היו אנשים מבוגרים מאד ולא משכילים שלא התייעצו עם עו"ד מטעמם ושלא הבינו את המשמעות המלאה של ויתור על צו הירושה, אז הרי שמדובר פה בעיסקה שתנאיה גרועים במידה בלתי סבירה מהמקובל, ואשר מתקיימים בה שניים מהרכיבים של עילת העושק הקבועה בחוק החוזים, ואשר הינם:

א.      חולשתו של צד להסכם הבאה לידי ביטוי בחוסר ניסיון (שכן יש פה חוסר ניסיון בולט של החותמים!)

ב.      חולשתו של צד להסכם הבאה לידי ביטוי בחולשה שכלית (שכן החותמים הם אנשים מבוגרים מאד וחסרי הבנה כלשהי בנושאים אלה!).

ושניצול חולשות אלה על ידי הצד האחר וגם תנאי העיסקה שנוצרה כתוצאה מהניצול, גרועים במידה בלתי סבירה מהמקובל וייפגעו בזכויות החותמים (ויש פה פגיעה רבה מאד בזכויות החותמים).  

האם כדאי לטעון גם טיעון זה לרשם הירושה?

בתודה מראש, מיטל

שלום שאל/ה:
19/1/2013 ב 22:43

הערת אזהרה מול צוואה

ברצוני לרשום הערת אזהרה על דירתי לפיה אני לא אוכל למכור את הדירה ללא הסכמת ואישורה של בתי. שאלתי היא מה קורה במצב בו אני עורך צוואה ומוריש את הדירה לצד ג'? מה דינה של ההערת האזהרה? האם היא מתבטלת במותי?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
22/1/2013 ב 17:40

הערת אזהרה מול צוואה

שלום, הערת אזהרה אינה נרשמת כך סתם, אלא בצמוד למסמך/הסכם/חוזה ומכוח האמור בו. לפיכך, יש לדעת מהן הוראות ההסכם מכוחן אתה מבקש לרשום ההערה לטובת בתך. סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

חיליק שאל/ה:
16/1/2013 ב 21:40

השקעה בדירה

שלום.אני קונה לביתי דירה להשקעה רשום על שמה [כיום רווקה ועומדת להתחתן עוד 6 ח' ] .חלק אני משלם במזומן וחלק במשכנתא שאני משלם.אין בכוונת ביתי לגור בדירה לא בהווה ולא בעתיד.שכ"ד יכנס לחשבוני.אנו לא מעונינים לחתום על הסכם ממון.

שאלות:1.במידה [שלא נדע] והזוג יתגרש ,האם הדירה כולה תשאר בבעלותה או שתאלץ להתחלק ? 2.האם סוגיית השארות הדירה בבעלות ביתי קשורה למספר שנות הנישואין או לעובדה שמשק הבית של הזוג הצעיר לא נהנה משכ"ד אף פעם ובמקביל לא השתתף בהוצאות הקשורות לדירה ? תודה.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
22/1/2013 ב 14:57

השקעה בדירה

חיליק, שלום לכאורה, על פי הוראות החוק היבש, בנסיבות המתוארות על ידך, הדירה אמורה להישאר בשלמות בבעלות בתך. ובתנאי כי אכן לא יהא כל ערבוב מכל סוג שהוא בין הדירה, שכר הדירה, המשכנתא - לבין התא המשפחתי שהיא תבנה. מאידך, בכל זאת, הדרך הנכונה והבטוחה יותר, היא להעלות את הדברים על הכתב. ניתן גם במקום הסכם ממון, להחתים את הבעל לעתיד על תצהיר לפיו הוא יודע אודות קיומה של הדירה ותנאי רכישתה וכו' והתחייבות מתאימה כי לא תהא לו כל דרישה לגביה. סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

איתמר שאל/ה:
24/12/2012 ב 13:10

לצאת מהשותפות במשכנתא

שלום רב

אבי נשוי בשנית ואין לו ילדים מאישתו השניה, נישואיו עלו סרטון הוא עזב את הבית וכעת שוכר דירה לבד. אבי רוצה להתגרש, אך הבעיה שהוא חתום במשותף עם אישתו השניה על משכנתא על בית שהיא בונה והיא גם משלמת את המשכנתה. בניסיון להגיע להסכם גירושין הוחלט שהאישה תעביר את המשכנתא מעל אבי תוך 90 יום, אך אבי יודע שאין לה יכולת להעביר את המשכנתא לאף אחד בשל יחסיה העכורים עם משפחתה ולכן הוא חושש שהמצב ישאר כמו שהוא ולכן הוא דורש שיהיה סנקציה לאחר ה90 יום אם היא באמת לא תצליח להעביר, ולזה היא לא מסכימה. אציין שהבית בשלבי בניה מתקדמים, האישה לא שילמה תקופה את המשכנתא ונדרשה להערכה מהבנק, ואבי חתם לה על הערכה. רצונו של אבי הוא אך ורק להשתחרר מהמשכנתה המשותפת, האם ישנה דרך לצאת מהמשכנתא? למשל ע"י מכירת "חלקו" בנכס?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
22/1/2013 ב 17:47

לצאת מהשותפות במשכנתא

איתמר, שלום אני מניחה שאם אביך חתום אף הוא על המשכנתא מול הבנק, כאשר הנכס רשום אך על שם אשתו, אזי הוא לווה נוסף. כך, חלים עליו כל אותן התחייבויות החלות על אשתו, מחד, אך הוא אינו בעלים של הנכס. למעשה, הוצאתו מהמשכנתא תלויה בהסכמת הבנק. שכן, כפי שציינת גם אם אשתו חפצה בכך, בכל זאת הבנק זקוק ל'כיס עמוק' ללווה נוסף להבטחת החזרי ההלוואה. בנסיבות כאלה, במידה והבנק אינו מוציא אותו, יש לחשוב על אפשרויות שונות להבטיח שלא ייפגע. למשל, הערת אזהרה לטובתו על זכויותיה של אשתו בנכס. סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת

איציק שאל/ה:
23/12/2012 ב 09:56

מזונות

מהו סכום מזונות מקובל והוגן עבור ילד אחד בגיל 11 שאימו מרוויחה 7000 ש"ח ואביו 18,000 ש"ח , יש לצין שחלוקת הרכוש המשותף תאפשר לאישה לרכוש דירה ללא משכנתא/

עוהד סיגל מוסקוביץ
25/12/2012 ב 22:15

מזונות

שלום, קיימת נוסחה מקובלת של מזונות לפיה סכום מינימאלי עומד על כ- 1,300 ש"ח בצירוף 1/3 משכ"ד עד גבול מסוים, וכן מחצית הוצאות חינוך, רפואיות, ואחרות. ככל שהכנסתך גבוהה יותר, יטה ביהמ"ש להגדיל את סכום המינימום. עו"ד סיגל מוסקוביץ

עינת שאל/ה:
4/12/2012 ב 16:51

פיקוח על אפוטרופס

אחי מונה בהסכמה כאפוטרופוס לאימי,היא בבית אבות,חשדי כי הוא לוקח כסף מחשבונה לשימושו הפרטי, אולי יגיש קבלות פיקטיביות איני רואה איזה קניות היסטריות על אימי. בכל שאלה על כספה או מה נשאר בחשבונה או איזו קצבה יש לה,נתקל בזעם ןבסירוב. הוא אף מאיים כי יוציא לנו האחים צו הרחקה מאימנו.שאלתי האם אפשר לפנות לאפוטרופוס הכללי ולהתלונן על התנהגותו כלפינו.? ואם הוא יכול להוציא צו הרחקה ללא כל סיבה? זה נראה כמו משחקי שליטה ונסיון להשפילנו .מה הוא עושה עם כספה? תודה.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
14/12/2012 ב 23:48

פיקוח על אפוטרופוס

עינת, שלום בעיקרון, אין לאחיך חובה לדווח לכם, האחים, בענייני הכספים של האם. את הדיווח הוא חייב לאפוטרופוס אשר אמור לבדוק את הדו"חות שהוא ממלא. אם יש לכם ספקות ביחס לפעילותו של האח, עליכם לפנות לביהמ"ש בבקשה מתאימה. עו"ד סיגל מוסקוביץ

רועי שאל/ה:
3/12/2012 ב 12:23

התנגדות לצוואה

שלום,

אם ברצוני להגיש התנגדות לצוואה שכבר הוגשה לגביה התנגדות והתיק הועבר לביהמ"ש לעניייני משפחה ונקבע דיון ראשוני בה בעוד כחודש.
האם עלי להגיש את ההתנגדות לרשם לענייני יורשה או שמא להצטרף כצד להליך לביהמ"ש?
תודה רבה.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
14/12/2012 ב 23:51

התנגדות לצוואה

רועי, שלום עליך לבקש מהרשם לענייני ירושה אורכה להגשת ההתנגדות ולהגיש אותה בצירוף הנימוקים שלך להתנגדות. האפשרות של הצטרפות להליך הקיים יכולה להיעשות, אולי, אם קיימת הסכמה של כל הצדדים (והדבר אינו סביר), תוך שאתה מצטרף לנימוקים הקיימים. עו"ד סיגל מוסקוביץ

מחפש עורך דין? קבל הכוונה אישית

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית