[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]noob factory[/url][/b]
[b]replica watch[/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]ar factory[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]Swiss replica watches[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da] AAA Rolex replica watches[/url][/b]
noob factory
replica watch
ar factory
noob factory
replica watch
ar factory
Swiss replica watches
AAA Rolex replica watches
יוסי שאל/ה:
11/10/2010 ב 10:52
מי משלם למנהל עיזבון וכיצד זה נעשה
תודה מראש
יוסי
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
15/10/2010 ב 08:14
משה שאל/ה:
3/10/2010 ב 13:20
שלום לעו"ד,
מדובר באישה מבוגרת שבעלה נפטר ולא השאיר אחריו צוואה, לבני הזוג 7 ילדים.
השאלה היא מה זכויות האישה בדירה? וככל שלא כל הדירה שייכת לה, איך אפשר להעביר את הדירה על שמה?
בתודה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
4/10/2010 ב 22:26
משה, שלום
כאשר אין צוואה, הרי שהחוק קובע כי את הבעל, האב, יורשים אשתו וילדיו. כך, שאשתו יורשת מחצית מזכויותיו וילדיו יורשים את המחצית האחרת בחלקים שווים ביניהם.
לגבי דירת המגורים, בהנחה, שהדירה היתה רשומה ע"ש הבעל והאשה, הרי שלאחר הפטירה, לאשה יהיו 75% חלקים בדירה ולילדים 25%. במידה והאשה התגוררה עוד קודם לפטירה, בדירה, הרי שלה זכות להמשיך לגור בדירה ללא כל הפרעה מצד ילדיה, וללא תשלום שכ"ד, 6 חודשים נוספים.
אין האמור לעיל, מהווה יעוץ משפטי מקיף ומלא.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אורי שאל/ה:
19/9/2010 ב 10:24
שלום
אני חתמתי בגיל 18 ויתור על ירושה של אבי המנוח אשר היה שייך לו שביעית מדונם האחים שלו חילקו את החלקה לשני חצאים ובאופן שרירותי החליטו שהשביעית שלי היא שביעית מהחצי הלא מופשר לבניה (בחצי השני יש בית) האם אני יכול לערער ? או לתבוע את חלקי בחצי השני ?
רונן שאל/ה:
2/9/2010 ב 19:58
שלום ,
אני גרוש ורציתי לשאול : האם יש קשר בין תשלום המזונות להסדרי ראייה ?
האם גבר שאינו מסוגל לשלם מזונות עלול לאבד את הסדרי הראייה שלו , בין אם ע"י בימ"ש ובין אם ע"י קפריזות של הגרושה ?
תודה רבה !!
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
3/9/2010 ב 19:18
רונן, שלום
משאלתך, אני מבינה כי בהסכם הגירושין בינך לבין גרושתך, התחייבת לשלם מזונות עבור ילדיך, כמו גם לקחת אותם להסדרי ראיה קבועים. אם אינך משלם מזונות ו/או משלם באופן חלקי בלבד, גרושתך יכולה לפעול במסגרת ההוצאה לפועל, לגביית החוב. אך, ביהמ"ש לא יתן יד לפגוע בהסדרי הראיה משום אי תשלום המזונות.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מירה שאל/ה:
20/8/2010 ב 19:34
ברצוני לדעת אם ניתן לתבוע משפטית ילדים בוגרים בני 50+, שאחד מהם אף עשיר, לקחת אחריות על אביהם הקשיש והחולה, שזקוק לבית אבות פרטי / מטפלת צמודה ל-24 שעות.
בתודה מראש,
מירה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
21/8/2010 ב 20:26
מירה, שלום
חוק המזונות מטיל אחריות כספית גם על ילדים בוגרים עבור מי מבני משפחתם, כולל הוריהם, אשר אין ביכולתם לפרנס את עצמם ולדאוג לצרכיהם הבסיסיים. לצורך קביעת האחריות, יש לעמוד במספר תנאים המפורטים בחוק.
ליעוץ פרטני יותר, הנך מוזמנת לפנות למשרדי לפי הפרטים המופיעים באתר.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
אורית שאל/ה:
13/8/2010 ב 12:13
אבא שלי נפטר ואמא שלי הגישה בקשה לצו ירושה לפני שנה בהעדר צוואה, אח שלי ויתר לטובת אמא שלי, ולכן היא מקבלת 75% ואני 25% עכשיו יש דירה שהיא גרה בה והדירה היא חלק מהירושה, השאלה היא אם אני יכולה לדרוש ממנה את פינוי הדירה למרות שעדיין לא חולקה הירושה מלבד צו הירושה שניתן , הרי הרי היא לא יכולה להמשיך להתגורר בדירה יותר משלוש חודשים אחרי שניתן הצו, ויותר משנה מאז היא הגישה את הבקשה לצו ירושה, ואיך אני עושה את זה. קיים סכסוך ואני לא מעוניינת שהיא תמשיך להתגורר בדירה עד לחלוקת הירושה כולל הדירה שהיא רשמה אותה בבקשה לצו ירושה, ורשמה אותי כיורשת יחידה מלבדה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
16/8/2010 ב 10:27
אורית, שלום
למעשה, בעקבות צו הירושה, הינך בעלים של 25% מהזכויות בדירת המגורים וזכאית לפעול בה כבעלים. הווה אומר, את זכאית לדרוש את חלקך בדירה, בין בשכר דירה, כל עוד אמך מתגוררת בה ובין במכירת הדירה על מנת לקבל את חלקך. הואיל וחסרים פרטים נוספים ומידע חיוני, מה גם שלא ברורה כוונתך כאשר את כותבת "לפני חלוקת הירושה", עלייך לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ מקיף וענייני.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
ענת שאל/ה:
3/8/2010 ב 11:25
בעלי נפצע במהלך עבודתו מירי של שוטר. הוא מגיש כרגע תביענ נגד מדינת ישראל ןהמשטרה בסך 2 מיליון ש"ח. הפציעה היתה לפני 3 שנים.
שאלתי - במידה ונתגרש האם אני זכאית למחצית מהפיצויים שיפסקו לטובתו. הוא נפצע בעת שהיינו נשואים וגם הגיש את התביעה בזמו הנישואים
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
4/8/2010 ב 00:43
ענת, שלום
השאלה שלך במקום.
על פי החוק, יש לבחון את מהות הפיצוי/הכספים שיקבל. כספים אשר יקבל בעלך בגין פיצויים אישיים (כאב, סבל וכד') שייכים לו בלבד ואילו כספים אשר יקבל ואשר קשורים בפיצוי בגין אבדן הכנסות וכושר עבודה וכן הלאה, אלה יכולים להיחשב כמשותפים.
מכל מקום, יש לקבל יעוץ מקיף ופרטני בסוגיה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
אוריאל שאל/ה:
2/8/2010 ב 00:14
שלום. השאלה שלי היא כזאת:
מצב שבו אישה יהודיה עדיין נשואה פורמלית לאדם שהוא עובד זר(והוא לא יהודי).
האישה ילדה בת לעובד זר אחר, כשהיא נשואה עדיין פורמלית לעובד הזר הראשון אבל חיה עם העובד הזר השני.
שני העובדים הנ"ל הם גויים.
השאלה: האם הילדה הזו שנולדה כעת נחשבת ממזר ?
תודה
אוריאל
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
2/8/2010 ב 21:57
משה
18/9/2011 ב 08:17
עו"ד צעיר שאל/ה:
25/7/2010 ב 14:53
האם ישכאן מישהו שאוכל לקבל המלצה האם לרכוש את הספר "שאלות ותשובות בענייני משפחה" בהוצאת אוצר המשפט.
eli שאל/ה:
25/7/2010 ב 08:28
סיגל שלום.
אני גרוש כבר כ5 שנים ומשלם מזונות לגרושתי בעבור בני שהגיע לגיל6.
מעבר לדמי המזונות הנני משתתף גם בהוצאות נילוות אחרות כגון: חוגים, ביגוד וכדומה. לאחרונה גרושתי טוענת שאני אמור להשתתף גם בהוצאות של ריהוט עבור הילד.
עם השנים המצב שלי גם השתנה ואני נשוי בשנית ולאישתי יש ילד מנישואים קודמים שאיננה מקבלת בעבורו דמי מזונות וגידלה אותו בכוחות עצמה. בנוסף יש לנו ילד משותף בן שנה וחצי. דהיינו משפחה שצריך לפרנס וזה לא קל
יש לי כמה שאלות: 1- האם ישנה התחשבות במצבי המשפחתי הכרוך בהוצאות רבות (גם עבור הבן של אישתי) ? 2- ע"פ חוזה הגירושין כל פעולה המתבצעת בעבור ילדנו המשותף אמורה להיות בהסכמת שני ההורים. גרושתי רכשה ריהוט עבור הילד מבלי להתייעץ עימי לגבי הסכום, דורשת ממני בכל תוקף שאתן לה מחצית מהסכום ואין באפשרותי. מה העמדה שלי במקרים מסוג זה?? האם יכולה לעשות ככל העולה על רוחה?
3- ע"פ חוזה הגירושין הסעיף הראשון והחשוב אומר שעל האם להתנהג בכבוד ולא לדבר בגנות האב ליד הילד בפרט ובאופן כללי. לצערי הרב בהרבה מקרים איננה מקיימת סעיף זה ומנבלת את פיה, מה שגורם לעיתים להתנהגות שלילית של הילד כלפיי וזה מאד פוגע בי. כיצד ניתן לטפל??
לתגובתך אודה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
25/7/2010 ב 19:29
אלי, שלום
במזונות, החוזה הוא אשר מחייב. כל הוצאה נוספת אשר מבקשת גרושתך ממך ואין לה כל ביטוי בחוזה, אינך מחוייב כלל. הדבר נתון לשיקול דעתך. מתוך שאלתך עולה כי אתה מרגיש עצמך חלש מול גרושתך במערכת יחסי הכוחות ביניכם, ואינך מציב לה גבולות במקומות המתאימים לך ועל כן הנך מרגיש מתוסכל וכל דרישה שלה, גם אם אין לה כל בסיס, מטלטלת אותך.
אשר למערכת היחסים בכללותה, גם מול הילד, על כך יש לקבל כילים כיצד להתנהל וכיצד להתנהג. ועליך לקבל יעוץ בענין.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
eli
26/7/2010 ב 12:35
תודה על התשובה.
אך היא דורשת ממני חצי מסכום הריהוט שרכשה עבור הילד ללא התייעצות עימי
(בניגוד להסכם) מבחינתי הסכום גבוה ואני לא יכול לעמוד בהוצאה זו אלא בסכום שהוא נמוך וסביר יותר מבחינת ההוצאות השוטפות שלי.
השאלה שלי - האם יש לה עילה לתביעה או שהיא חייבת להתפשר עימי על הסכום מכיוון שלא התייעצה עימי כפי שנדרש בחוזה? כיצד עלי לנהוג במיקרים מסוג זה שכנראה יהיו גם בעתיד??
שומי שאל/ה:
18/7/2010 ב 05:43
לעו"ד שלום,
בעל היה אפוטרופוס רכוש על אשתו הסיעודית. הוא נפטר. עכשיו ילדיו (מנישואיו הראשונים) מבקשים שכ"ט לאפוטרופוס (אביהם שנפטר) עבור התקופה בה שימש בתפקיד. הוא לא ביקש שכר ולא התנה את מילוי התפקיד בשכ"ט. האם הם רשאים להחליט פתאום שהם רוצים כסף? הם יכולים לבקש כסף מאשתו הנמצאת במוסד סיעודי? או שזו עוד דרך למלא את כיסיהם בכסף שלא מגיע להם לאחר מות אביהם?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
19/7/2010 ב 21:18
שומי, שלום
על פי החוק היבש, מי שמשמש כאפוטרופוס, זכאי לקבל שכר על תפקידו. ואולם, עליו להגיש בקשה מתאימה. לעיתים קרובות, כאשר מדובר בבני משפחה קרובים, בוחר בן המשפחה המשמש כאפוטרופוס שלא להגיש בקשה לשכר. לשאלתך, יש לבדוק מהן הטענות של הילדים הדורשים, לאחר המוות, קבלת שכר. על פניו, נדמה כי בקשתם מרחיקת לכת.
הרצל שאל/ה:
17/7/2010 ב 20:40
לי שלושה ילדים כאשר הקטנה היא קטינה (13) והיא במשמורתי. יש לי בית ורכוש משלי ואני חושש במקרה ויקרה לי משהו תשתלט גרושתי אם בתי הקטינה על חלקה (1/3) בירושה ותקח הכספים לעצמה כאפוטרופוסית. ולבתי לא ישאר עד הגיעה לגיל בגרות.
אני מבין שיש אפשרות דרך נאמן למנוע זאת. אך האם אפשר לנסח צוואה המגינה על חלק בתי והיכן ישמר חלקה עד הגיעה לבגרות במקום הכי בטוח שיד לא תיגע בהם?
תודה
הרצל
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
19/7/2010 ב 21:14
הרצל, שלום
וודאי שהנך יכול להגן על חלקה של בתך הקטינה ברכוש. אתה יכול לקבוע הוראות מתאימות בצוואה, ולקבוע מי הוא זה אשר ינהל את חלקה של בתך בעזבון שלך ומתי ובאיזה אופן ינוהלו הכספים.
מומלץ כי תיוועץ בעו"ד באופן מעמיק יותר.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
אבי מועלם שאל/ה:
16/7/2010 ב 20:03
המשך להודעתי הקודמת.
האם יש זכויות חוקיות להורים שילדם נלקח מהם לאימוץ, עקב אי כשירות רפואית לטפל בילד, להשפיע האם זו תהיה אומנה או אימוץ.
ילד בן ארבע.
לשנינו מחלה פסיכיאטרית, אבל אנחנו הורים אוהבים ולא היתה חלילה שום התעללות וכו'.
תודה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
19/7/2010 ב 21:12
אבי מועלם שאל/ה:
16/7/2010 ב 19:55
שלום,
הבן שלי ושל פרודתי נלקח לבית ילדים ודעת פקידת הרווחה לחוק נוער שהנכון הוא אומנה עם אופציה לאימוץ.
ביקשו שאחתום על הסכמה לאימוץ שנדרשת מראש לתהליך הזה, ואנחנו מנסים לשכנע אותה לכיוון של אומנה רגילה משיקולים שונים. היא מנסה שנגיע להסכמה ולא נצטרך מאבק בבית משפט שכולנו לא רוצים וכרגע זה עומד שאנחנו מסכימים לחתום על אומנה רגילה בלבד ודנים על האפשרות של אימוץ.
יש לי מחלת נפש (סכיזופרניה) ואני צריך אישור מרופאה שאני כשר לחתום.
ברצוני לשאול, אם הרופאה תאמר שאני לא כשר לחתום, האם זה אומר שהוא יימסר לאימוץ מכח צו בית משפט ולא יתחשבו יותר בדעתי כי לא יצטרכו חתימה שלי.
אם מצבי ישתפר ואהיה כשר לחתום האם אוכל אז לבקש לפתוח את הדיון מחדש בנושא? תהיינה לי איזשהן זכויות מכח שעשו בלי הסכמתי?
תודה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
19/7/2010 ב 21:09
אבי, שלום
למעשה, אין המדובר בעצם כשירותך לחתום על הסכמה כזו או אחרת, אלא ביהמ"ש יצטרך להשתכנע שאתה מבין על מה אתה חותם, שהרצון שלך הוא רצון אמיתי ושהנך כשיר לקבל החלטות מסוג זה ומבין את ההשלכות.
יתר השאלות שלך הן למעשה תיאורטיות ורק לאחר חוות הדעת הרפואית בענין מצבך, ניתן יהיה לבחון מחדש את המצב.
בהצלחה
עו"ד סיגל מוסקוביץ
יאיר שאל/ה:
6/7/2010 ב 19:53
סיגל שלום,
אני פרוד מזה כ-4 שנים
פרודתי מתעקשת לא להתגרש כדי להזיק לי
והיא עושה הכל כדי למרוח ולעכב את זה (ביטולים, דחיות)
הגעתי למצב שחברתי רוצה חתונה ורוצה ילדים
וטענת שלא תחכה עם הגירושין שלי
החלטנו להתחתן ללא חופה יהודית, זאת אומרת להיות כידועים בציבור, אך לערוך מסיבה קטנה לחברים
האם דבר זה הוא לגיטמי? האם יכולה להיות בעייה עם זה?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
19/7/2010 ב 21:03
יאיר, שלום
אתה מתבלבל במונחים. אתה כעת נשוי במצב של פירוד. אין לך אפשרות חוקית להנשא לאשה נוספת. אך אין זה מונע ממך לנהל זוגיות ולחיות כידוע בציבור עם בת זוגתך. הדבר לא ייחשב כנישואין, ואולם החוק פחות או יותר משווה זכויות של ידועים בציבור לזכויות של נשואים.
בהצלחה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
rach שאל/ה:
4/7/2010 ב 08:24
האם מוסיפים את השביתה למניין הימים אם נגיד יש לי להגיש ערעור והספירה של 30 יום מסתיימת ב-10.7.10 האם אפשר להוסיף את ה-14 יום עד עכשיו לספירה של מניין הימים ואז מגיעים לפגרה ואז מגישים אחרי הפגרה?
עו"ד סיגל מוסקוביץ
5/7/2010 ב 22:24
rach, שלום רב
ראשית, אם מדובר בערעור על פסק דין, הרי שהזמן להגשתו הינו 45 ימים ולא 30 יום.
שנית, בענייני שביתה, בד"כ לאחר שביתה יוצאת הודעה מסודרת כיצד מתייחסים למנין הימים. לעת עתה, לא ניתן לדעת.
אני הייתי נזהרת להגיע למסקנות של אי ספירת 14 הימים.
בהצלחה
עו"ד סיגל מוסקוביץ
אבי שאל/ה:
26/6/2010 ב 22:18
עו"ד מוסקוביץ-בכר שלום,
קרוב משפחה חילק בצוואה את רכושו בין ילדיו ונכדיו, שחלקם קטינים, ומינה בצוואתו עו"ד כמנהל העזבון. הקרוב נפטר והעו"ד שמונה מבקש שכ"ט לפי אחוז מסוים מהיקף כל הירושה. שכ"ט יועבר למעשה מכספי הירושה, וכל יורש ישלם באופן יחסי לחלקו בצוואה. האם בית משפט לענייני משפחה עלול לראות בכך פגיעה כלשהי בחלקם של הקטינים? האם יש חקיקה או נוהג לגבי גביית שכ"ט בעת טיפול בירושת קטינים?
מודה לתשובתך
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
27/6/2010 ב 10:04
זכי אהרון שאל/ה:
21/6/2010 ב 12:08
גורשתי רוצה לקבל יותר מזונות ממה שהיא מקבלת היום על פי חוק. היא הציבה לי אולטימטום, עד לא אתן לה יותר היא מונעת ממני לראות את ילדינו.
לא רוצה להסתבך איתה, היא משוגעת. יש מקום לגישור וסיום הפרשה מחוץ לבית המשפט?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
21/6/2010 ב 13:53
זכי, שלום
וודאי שיש מקום להידברות והסכמות והדבר אף רצוי, שכן הוא חוסך כספים ועימותים על רקע המחלוקת.
עם זאת, שים לב, שלא תשים עצמך במצב של "נתון לסחיטה" בכל פעם מחדש ווודאי לא מצב של קשירת המזונות עם זכויות הילדים להסדרי ראיה עמך. הקשר שלך עם הילדים הוא גם זכותך וגם זכותם העצמאית של הילדים.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
יוסי שאל/ה:
17/6/2010 ב 23:12
שלום לך בשנת 95 אמי רשמה צוואה אצל עורך דין שזכויות הדירה בלבד יועברו לבתי בכתובת גוש חלקה xxx לאחר מותי אחותי רכשה את הדירה מעמידר בזמנו שנת 96 ואי משלמת את המשכנתא לאחר כשנה אמי חלתה העבירו אותה למוסד סיעודי יש לציין שכעט לא צלולה בדעתה לפני כשנה קיבלנו מיכתב ממינהל המקרקעיןשיש כוונה להגדיל את שטח המיגרש ל 1 דונם ולאפשר לבנים ממשיכים לבנות יחידת דיור 1 מאחורי הבית הישן השאלה האם מגיע לי זכויות עקב השינוי בזמנו אני ואחות נוספת איפשרנו לה זכויות בנכס הישן מה עושים בנידון בדרכי נועם תודה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
20/6/2010 ב 20:27
יוסי, שלום
מתוכן שאלתך, אני מבינה שהמדובר כנראה במשק במושב. טיבן של הזכויות ומהותן נובע מהחוזה המשולש ורק לאחר עיון בו, ניתן לדעת מעט יותר. גם כך, המצב המתואר על ידך אינו פשוט, ומחייב יעוץ ובחינה מעמיקים ועניניים.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
איריס שאל/ה:
12/6/2010 ב 10:30
אשה ערירת שכתבה צוואה לפני מספר שנים
ומעונינת לשנותה..האם בגלל גילה (95) חייבת בדי'קת פסיכו גריאטרי?
ואם צוואה שונה מוקלטת בקולה תתפס כשינוי צוואה קודמת?
עו"ד סיגל מוסקוביץ
12/6/2010 ב 22:35
איריס, שלום
אכן, מומלץ ביותר בגיל מופלג שכזה להצטייד בבדיקת רופא פסיכוגריאטר אשר יתן חוות דעתו בדבר כשירותה של אותה אשה לערוך צוואה ולהבין טיבה של צוואה. אין זו חובה שבדין, ואולם על מנת למנוע מחלוקות לאחר פטירתה, למקרה בו תוגש התנגדות לצוואה, זה רצוי ביותר.
אשר לאופן עריכת הצוואה, קיימות 4 דרכים - בלבד - לערוך צוואה ואלו מנויות בחוק. ניתן, במקביל, ובאותו מועד בו עורכים את הצוואה הכתובה גם להקליט את המצווה, ככלי עזר לשכנע שזה אכן רצונה האמיתי, אך אין ההקלטה באה במקום צוואה בכתב-יד או צוואה בעדים וכד'.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
עמיר פדר שאל/ה:
9/6/2010 ב 12:28
עו"ד מוסקוביץ שלום,
שכנים שלי זוג ללא ילדים, נפטר הבעל באופן פתאומי ומבלי להשאיר צוואה.
עפ"י חוק הירושה זכאים שניים מאחייניו לכסף מהעזבון. (אחותו היחידה גם כן נפטרה)
האם ניתן שלא לטפל בצו הירושה כעת על מנת שלא להעביר להם כספים ? מה המשמעויות לכך?
כיצד יחושב חלקם עם מותה של האשה?
תודה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
10/6/2010 ב 16:19
עמיר, שלום
1. ראשית, על פי החוק, כאשר אחד מבני הזוג נפטר ואין להם ילדים, אזי הרכוש מתחלק כך שבת הזוג מקבלת 1/2 והורי הבעל שנפטר מקבלים 1/2.
2. במידה וההורים כבר אינם בין החיים, אזי:
א. אם בני הזוג נשואים 3 שנים ומעלה ויש להם דירת מגורים בה הם מתגוררים יחד, בת הזוג מקבלת את כל הדירה ו- 2/3 מיתר הרכוש. האחיינים יקבלו 1/3 מיתר הרכוש.
ב. אם חלופה א' לא מתקיימת, בת הזוג מקבלת 2/3 מהרכוש שנותר, והאחיינים 1/3.
3. שאלתך בנוגע לאי טיפול בצו הירושה, היא למעשה בלתי חוקית. עם הפטירה, זכאים האחיינים, במידה והם יורשים, לחלקם ברכוש שנותר. אם הם קטינים, האפוטרופוס שלהם יקבל עבורם את הכספים ואמור לנהל הכספים בעבורם.
הדברים מעט סבוכים, ואם יש לך שאלות נוספות, כדאי להיוועץ עם עו"ד.
רונן שאל/ה:
30/5/2010 ב 17:24
עו"ד מוסקוביץ שלום,
אני גרוש ואב לילדה בת ארבע המתגוררת עם אמה. כל שלושה חודשים אני נוסע לחו"ל במסגרת עבודתי לשהות של שבועיים. אמה של הילדה דורשת שאשלם לה 350 ש"ח בכל פעם שאני נמנע מלהגיע לבקר את הילדה.שאלותיי הן:
1. מהו הסכום המקובל אותו משלם האב הנעדר בסוף השבוע?
2. האם עליי לשלם סכום זה עד גיל מסויים ( עד הגיל שהילדה זקוקה עדיין לשמרטף) או עד גיל 18?
תודה על עזרתך.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
31/5/2010 ב 00:26
רונן, שלום
אין סכום מקובל. הדבר תלוי בפרמטרים שונים, כגון גובה דמי המזונות, תדירות הביקורים שלך עם הילדה, יכולתה הכלכלית של האם, היכולת הכלכלית שלך, וכן הלאה.
מדבריך, אני מבינה כי הדבר הוסכם ביניכם בעל פה, ואינו מעוגן בהסכם כתוב. לפיכך, שאלתך השניה תלויה בהסכמות ביניכם, בהנחות שהביאו אותכם להגיע להסכמות אלה ובציפיות של כל אחד מכם.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
צביה שאל/ה:
30/5/2010 ב 11:54
שלום לך סיגל.
שאלתי היא כזו : הורי רוצים להכין צוואה ולהוריש לנו את רכושם .
להורי יש אותי שאני בת 30 , את אחי שהוא בן 40 ויש להם גם נכדה שהיא הבת של אחי הגדול .
האם הם רשאים לרשום אותי כמנהל העיזבון כי הם חוששים שהחלק של הנכד שלהם לא יעבור לנכד ואח שלי יקח גם את החלק של הנכד .
ז"א : האם נהנה שרשום בצוואה יכול להיות גם מנהל העיזבון ?
האם הצוואה אז חוקית ?
תודה
צביה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
31/5/2010 ב 00:22
צביה, שלום
לכאורה, אין כל מניעה כי אחד הזוכים על פי הצוואה ימונה כמנהל עזבון. אין זה פוגם בכשרות הצוואה.
עם זאת, הדבר מייצר קושי לא פשוט, הואיל ומינוי של אחד מהזוכים על פני האחרים, כמנהל העזבון, נותן לו לכאורה עדיפות; הדבר מעכיר את מערכת היחסים בין הזוכים, בפרט כאשר המדובר בבני משפחה קרובים וזה עלול לייצר בעיות.
נדמה, כי עדיף למנות מנהל עזבון שהוא חיצוני לזוכים. אם כי קיימות דעות שונות בסוגיה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
נפתלי שאל/ה:
26/5/2010 ב 07:29
שלום.
רציתי לשאול איך בוחרים מנהל עיזבון בעת עריכת צוואה .
לדוגמא אם אני רוצה שישמרו על האינטרסים של ילדיי שהם קטינים וארשום כמנהל העיזבון את אותו עו"ד שהכין לי את הצוואה הבעיה היא שכיצד אותו עו"ד ידע שהאינטרסים של ילדיי נפגעו או יפגעו איך זה נעשה הרי הוא לא עוקב אחר הרכוש 24 שעות ביממה , אם אני צודק אז בכל זאת את מי רושמים ?
תודה
עו"ד סיגל מוסקוביץ
26/5/2010 ב 11:15
נפתלי, שלום
מנהל עזבון תפקידו לשמור על כספי הילדים ולנהל אותם לפי ההוראות שאתה בוחר לתת לו. בד"כ עבור ילדים קטינים, עדיף מנהל עזבון שהוא בן משפחה, קרוב, שאתה יכול לסמוך עליו, בפרט אם מדובר בכספים אשר מיועדים, בין היתר, לשימוש שוטף של הילדים או לצרכים שונים שלהם ולא לחסכון עומד.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
יורם שאל/ה:
25/5/2010 ב 11:28
שלום רב, אני גרוש מזה שלוש שנים ערכנו הסכם גירושין בבית הדין הרבני ולא שמתי דגש על נושא הסדרי ראייה כיוון שלא עלה על דעתי שגרושתי תגביל אותי אי פעם בנושא בהסכם כתוב בנידון שהבעל יהיה רשאי לבקר את הילדה לפי תאום מראש עם האישה.בשנה הראשונה כשחייתי עדיין בארץ הייתי רואה את ביתי כמעט מידי יום ולוקח אותה מידי שבועיים לסוף השבוע ללון אצלי ללא כל בעייה. במשך הזמן הזה לשמחתי הכרתי אישה שחיה בחו"ל כבר 23 שנים ( כיום אנחנו נשואים ) והחלטתי לשנות מיקום ולעבור לתקופה של כשנתיים וחצי להתגורר ביוון ולאחר מכן לחזור לארץ יחד. אלה הדברים שגם נאמרו לפני נסיעתי לגרושתי ולביתי כמובן שלביתי גם הסברתי את הצעד הזה יותר לעומק. סכמנו שגם אבוא כמה שיותר לביקורים וגרושתי הבטיחה שגם היא תביא את ביתי לפחות פעם אחת והצעתי לממן את הנסיעה והשהות . למרבה הצער רק אני עשיתי את המאמץ והגעתי כחמש פעמים בשנה כשמתוך זה הגעתי פעמיים באותו חודש לאחר שהייה של שבועיים ליומיים כי הבת עלתה לכיתה א. בתקופה בזו לא הייתה כל בעייה לקחת את הבת וכיוון שהתגוררנו במלון לא לקחתי אותה לסוף שבוע כדי שלא נלון כולנו במיטה אחת.למעט 4 ימים שלקחנו צימר בצפון כל המשפחה והבת הייתה איתנו בחופשה הזו .הייתי בינואר בארץ בביקור של שבוע וגם לנתי במלון אבל ראיתי את הילדה כל יומיים עד לנסיעתי חזרה. אנחנו מתכוונים להגיע לחופשה ביוני לשבועיים ומאחר שרצינו שהבת תהיה איתנו גם בסופי שבוע שכרנו דירת 3 חדרים כדי שלבת יהיה חדר משלה . כתבתי לגרושתי את כל התאריכים שבהם אני מבקש לקחת את הבת שתהיה איתנו גם סוף שבוע אבל כנראה שעכשיו משהו השתנה לפתע והיא כתבה לי בתשובתה .. אני מבקשת להבהיר שהמפגשים שלך עם הבת לא כוללים לינה מחוץ לביתי . מה השתנה מאז שנה שעברה שלקחתי אותה ל 4 ימים לצפון אינני יודע .. מה עלי לעשות כדי שיהיה באפשרותי לקחת את הבת גם לסופי שבוע . אשמח לשמוע את דעתך המלומדת .
עו"ד סיגל מוסקוביץ
26/5/2010 ב 00:26
יורם, שלום
כפי שנדברנו גם טלפונית, יש לך את הזכות המלאה לפגוש ולשהות עם בתך, כאשר אתה מגיע ארצה לביקור, וודאי גם בצירוף לינה. למעשה, הזכות היא אף של בתך, כאדם עצמאי, להיות עמך, כאביה. כל זאת, בפרט נוכח העובדה שיש ביניכם קשר אינטנסיבי באמצעי התקשורת השונים, כאשר הנך בחו"ל. במידה וגרושתך תתמיד בסירובה ומכתב ההתראה לא יועיל, תוכל לפנות לביהמ"ש בתביעה להסדרי ראיה, ואז תמונה פקידת סעד, אשר לאחר שתבחן את המערכת המשפחתית, תתן המלצותיה לביהמ"ש.
עו"ד סיגל מוסקוביץ