[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]noob factory[/url][/b]
[b]replica watch[/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]ar factory[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]Swiss replica watches[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da] AAA Rolex replica watches[/url][/b]
noob factory
replica watch
ar factory
noob factory
replica watch
ar factory
Swiss replica watches
AAA Rolex replica watches
יוסי שאל/ה:
27/4/2014 ב 12:32
שלום רב, ברצוני להגיש צו קיום צוואה לרשם, הצוואה אושרה ע"י ביה"ד הרבני, הצוואה היא צוואתה מחיים של המנוחה, ונחתמה בשוליה ע"י כבוד אב בית הדין ומאושרת ע"י בית הדין הרבני כצוואה מקורית. צוואה זו הנחשבת מקורית ע"י בית הדין הרבני היא למעשה צילום צוואה ישנה יותר של המנוחה בה המנוחה ביצעה תיקון ומחקה שורה אחת בעט וחתמה בעט ליד התיקון, בנוסף חתם אב בית הדין הרבני בעט בשולי הצוואה, חוץ משני שינויים אלו כול שאר הצוואה הינה צילום כולל חתימת המוריש, ברצוני לדעת אם אני צריך להגיש בקשה לאישור הצוואה או שצוואה זו נחשבת מקורית ע"י הרשם ואני יכול להגיש ישר צו קיום צוואה בברכה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
29/4/2014 ב 15:27
בת מודאגת שאל/ה:
26/4/2014 ב 22:02
שלום רב,
מבקשת את עזרתך הדחופה כי המצב מסובך ואני לא יודעת מה לעשות ואני מפחדת שאבי ימות בקרוב
בקצרה המצב הוא כזה:
אמי נפטרה לפני חודשיים והשאירה אחריה בית פרטי המשתרע על חצי דונם
אבי עדיין חי בבית אנחנו 3 אחים 2 בנות ובן
אמי לא רצתה למכור את הבית אבל לא הספיקה לעשות צוואה מכיוון שהיא חלתה בסרטן ונפטרה תוך חודשיים וחצי מגילוי המחלה
אחי חזר בתשובה לפני שנים ויש לו 4 ילדים בגילאי 7 – 13 הוא חי בשכירות באיזור ליד הורי
הוא התגרש לפני כמה שנים מכיוון ולאשתו יש מחלת נפש מוצהרת
והוא מגדל את 4 הילדים הוא לא מרביץ להם אבל הוא גם לא מגדל אותם כמו שצריך
הוא נעדר הרבה מהבית והגדולה בת 12 נשארת לשמור עליהם
הוא לא עובד ומתפרנס רק מקצבת ביטוח לאומי
אמי ז"ל לא הרשתה להם לעבור כי אחי הוא איש נצלן ועצלן שמחפש נדבות ולא מעונין לעזור גם לא לעצמו
כל עוד אמא היתה בחיים היא החזיקה אותו מאד חזק
במהלך השבעה בעלת הבית של אחי הודיעה לו שהיא רוצה שיתפנה מהדירה מאחר והוא חייב לה חוב של שכר דירה של כמה חודשים ולא שילם
אחי זיהה מיד את ההזדמנות והחליט להתחיל לבנות בבית הורי מאחורה במקום שבו יש מחסן
בלי לשאול אף אחד
תוך כמה ימים הבית נהפך למזוהם הילדים איבדו כל שליטה ואחי היה מאד שמח כי כל ההתחברויות
לחשמל ומים היו מכוונות להיות פיראטיות ועל חשבון אבי שחי מקצבת זקנה
התערבנו כולנו וגרמנו לו להפסיק לבנות על ידי איומים רבים
כרגע הוא לא בונה אבל בעוד כמה ימים הוא אמור להתפנות מהדירה ואין לו לאן לעבור
היה לו חודשיים ויותר והוא לא עשה עם זה כלום
בינתיים מה שקורה הגיעה בקשה לצו ירושה והוא לא מסכים לחתום עליה
והוא לא מפסיק להציק לאבי
הוא מביא קבלנים ומתווכים לבית הורי ואנחנו מסלקים את כולם
עוד לא החלטנו אם למכור או לא אבל אחי לא רואה בעיניים הוא רוצה את הדירה שלו
את החלק שלו ואנחנו רוצים לחכות לפחות שנה לתת את הכבוד לאמא
הנכס מחולק כרגע על פי צו ירושה שעדיין לא חתום (יש רק בקשה שהוא לא חותם)
1/2 לאבי ו 1/6 לכל אחד מהילדים
הוא מתנהג כאילו הבית שלו ולא נותן דין וחשבון לאף אחד
הילדים שלו מוזנחים וכסף לסיגריות ולדברים אחרים לא חוקיים יש לו אבל לשלם שכר דירה אין לו
אני רק רוצה שיעזוב את אבא בשקט אבי הוא איש מבוגר בן 80 ולא בריא
והוא מדורדר נפשית מאז שאימי מתה ויום אחד לא היה לאף אחד מאיתנו להתאבל כמו שצריך
עם כל הבלגן שאחי עושה
אני רוצה להוסיף שאחי מאד מקושר גם בעיריה גם ברווחה גם הרב שלו רב מאד גדול בעיר
עוזר לו ולא משנה עד כמה לא מוסרי ולא חוקי הם מוצאים פרצות בשבילו
אנחנו 2 הבנות והאב נשארים די חסרי הגנה מולו
אני לא רוצה להגיע למצב שאני מדווחת על הזנחת ילדים כדי שיעזוב את אבי
אבל אם לא תהיה לי ברירה אני אדווח כדי שיעזוב את אבי בשקט
המשפחה מוכרת ברווחה ומלווה אבל אין באמת תוצאות והילדים גדלים מהאוויר
ומקבלים את ההתנהגות של אביהם אין לי שום ספק שהם יגדלו ויהפכו להיות דתיים ועבריינים
קודם כל אשמח להכוונה
דבר שני האם ניתן לפנות למשטרה לבקש צו הרחקה מאבי ומהבית?
האם יש אפשרות להכריח את אחי לחתום על בקשה לצו ירושה?
מבקשת את עזרתך כי לפי איך שהמצב ממשיך אבי לא יחזיק מעמד עוד הרבה ככה
תודה מראש
בת מודאגת
בתיה שאל/ה:
7/4/2014 ב 21:25
שלום ! בהסכם הגירושין שקיבל תוקף פסק דין מבית המשפט הופננו מפורשות לאקטואר שמונה ע"י השופטת , חלפה שנה מההסכם והגרוש שלי מסרב לשתף פעולה , מה ביכולתי לעשות ? תודה מראש !
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
29/4/2014 ב 15:29
מריאנה שאל/ה:
6/3/2014 ב 12:03
שלום רב,
סבתי נפטרה לפני שלשה שבועות ועד כה לא קיבלנו מידע אודות כספי היתרה שעומדים לזכותה, יתרה אותה אנו רוצים לנצל לשם הצבת מצבה עבורה. בעודה בחיים היתה תחת השגחת האפוטרופוס אשר כיום לא מוסרים מידע אודות היתרה ואף טוענים שקיים חוב על שמה מלפני תשע שנים. סבי נפטר לפני מספר שנים וגם אז אמרו שקיים חוב על שמו והקציבו 7000 ש"ח על מצבה שעולה 2900 שח בפועל. כיום המקרה חוזר על עצמו ואנו לא מצליחים לקבל מהם אפילו הוכחה על כך שקיים חוב. נאמר לנו לפנות לאפוטרופוס הכללי בבאר שבע, אך אנחנו לא יודעים למי בדיוק לפנות ומה עלינו לעשות. כבר שלשה שבועות סבתא שלנו טמונה באדמה ללא מצבה ואנחנו לא מבינים למה האפוטרופוס לא מוסר מידע לאמא שלנו אשר הנה בתה של סבתי. אנא עזרו לנו. למיטב ידיעתי אין קיימת צוואה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
29/4/2014 ב 15:34
מריאנה, שלום על פי חוק, לא חלה חובה על אפוטרופוס לגלות מידע לבני המשפחה. ואולם, עם הפטירה של הסבתא, למעשה תפקידו של האפוטרופוס מסתיים. הואיל ואין לו על מי לשמש כאפוטרופוס. על היורשים להגיש בקשה לצו ירושה אחר הסבתא, ובעזרתו תוכלו להתחקות אחר זכויות וחובות. ככל שיהיו בעיות, ניתן לפנות לביהמ"ש. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אדם פשוט שאל/ה:
17/2/2014 ב 22:33
שלום רב!
אבי ז"ל שכר לפני כשנה לערך עו"ד לצורך הגשת תביעה,
כאמור הוא נפטר לפני כחצי שנה
לפני כחודשיים ניגשתי לאותו עוה"ד לצורך הוצאת התיק ממנו
והוא טען שיש לי חוב להסדיר (הסכם שכר הטרחה בינו לבין אבי ז"ל בוצע בעל-פה)
שאלתי בעצם (לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה בעניין - אפילו לא מלשכת עורכי הדין) כמה זמן אמור לעבור בכדי שאוכל לקבל לידי את התיק בהנחה שאותו עו"ד לא הגיש נגדי תביעה, 60/90 יום ?
וממתי מתחילים לספור את הימים (מאותו היום שניגשתי אליו) ?
תודה רבה
רותם שאל/ה:
16/2/2014 ב 11:49
שלום רב, בנאדם שנפטר בעל קרן פנסיה ב"מבטחים" האם קרן הפנסיה מגיעה ליורשיו ע"פ הצוואה ?
אסי שאל/ה:
9/2/2014 ב 10:45
שלום רב. שאלה חשובה מאוד - גבר שהתחתן בשנית, לאחר שאישתו נפטרה, והוא חי עם אישתו הנוכחית כעת 20 שנה. חודש לאחר החתונה איתה דאז הוא קנה בית מכספו בלבד והם גרים בבית. בנוסף, יש לו ולה חשבון בנק נפרד כדרך חיים. אך הם חיים בזוגיות כרגיל. האם צוואה שלו תקפה על כל הבית ועל כל רכושו בבנק? או שמגיע לה חצי מהבית? או אף חצי מהחשבון בנק בגלל שהם נשואים? או עקב העובדה שהבית נקנה מכספו והם מתנהלים מחשבון בנק נפרד לא מגיע לה כלום? תודה
רוית שאל/ה:
5/2/2014 ב 09:34
היכן יש להגיש בקשה לצו ירושה של מנוח שהתגורר ברמלה? בתל אביב או בירושלים? תודה
דינה קוגן שאל/ה:
23/1/2014 ב 14:55
שלום רב. אני אמא לתינוקת 9 חודשים וילד בן 3.5. נשואה לאדם שנהנה להתעלל בי נפשית. רוצה להתגרש. הדבר היחידי שעוצר בעדי זה החובות הגדולים שיש לנו והילדים שאני מפחדת לפגוע בהם. אני מפחדת שהחובות יגדלו בשל הסכומים הזעומים שאקבל ממנו לעומת המשכורת שהיום נכנסת. והמצב הכלכלי רק יחמיר. כמו כןביקשתי שייצא מהבית ונתחיל בתהליך. הוא לא רוצה לצאת מהבית. זו דירה קנויה של שנינו. מה את מציעה לעשות?
יהודה שאל/ה:
16/1/2014 ב 17:44
שלום רציתי לשאול האם עורך דין שמונה לפני כשנתיים ככונס נכסים יכול לדרוש ממני תמונה שירשתי מהוריכם לפני כ 13 שנה כמזכרת לאחר מותם הבקש תשובתכם בהקדם
אבי שאל/ה:
15/1/2014 ב 22:01
אבי ז"ל ואמי נ"י ערכו עוד בחייו צוואה משותפת, בהיותם בעלי רכוש משותף באופן מלא, ציווה זה לזו את כל הרכוש בהסתלקותו של אחד מהם. ובהמלאה ימי הנותר. יחולק כל הרכוש באופן שווה בין ארבעתנו האחים. הצוואה נערכה ע"י נוטריון בליווי תצהיר מטעמו. שלא נמסר לרשם. אלא נשמר בידי הורי. לאחר פטירת אבי ז"ל לא מתקיים צורך פרקטי לאשרר הצוואה ע"י רשם בימ"ש.
השאלה היא אם למרות זאת כדאי לפנות כבר היום (עוד בחייה) לבקש צו קיום צוואה. או שנותיר לנו זאת, לאחר מלאת ימיה (120ב"ה).
לציין שהנוטריון כבר אז היה אדם מבוגר מאוד ולא ידוע לי אם משרדו עדיין קיים.
נירה שאל/ה:
11/1/2014 ב 17:38
אמי נפטרה לא השאירה צוואה,וכל אחד מאחיי נרשם חלקו בטאבו. לאחר מותה אחי טען שהוא קנה הדירה מעמידר, ושאמי הבטיחה לו הדירה ,למרות שלא היתה לאחי ראיה בכתב לרצון אמי ,גם אחותי טענה שאמי אמרה לה שהיא רוצה שהדירה תהיה של אחי . אני מטעמי חמלה על אחי שטיפל מרצונו באמי ולא הקים משפחה משלו . רציתי לתת לו את חלקי במתנה ,אך בתצהיר וכתבי הגנה ( שנכתבו עבורי דרך עורך הדין של אחי ואפלו לא הסביר לי ולא הזהיר אותי לפני החתימה לגבי הכתוב,)שנתתי לפני שנה וחצי הצהרתי שאני מוותרת על חלקי בירושת אמי לטובת אחי, שטיפל באמי ונשאר לגור בדירה עד יום מותה ,כמו כן בלחץ אחי ואחותי הצהרתי שהדירה שייכת לאחי ,למרות שאמי לא כתבה צוואה כדי להקנות הזכות לדירה לאחי , אך מאחר ובהמשך אחי התנהג אליי בצורה מחפירה . החלטתי לפנות לייעוץ משפטי עורך הדין שלי הסביר לי בעצם שלאחי אין ראיות שהדירה שייכת לו ובתצהירים וכתבי ההגנה שנתתי ויתרתי על זכויותי,י אך לאור זה שלא היו לי הוכחות וחתמתי מטעמי חמלה ולחץ וחוסר יידע וגם עורך הדין של אחי לא הסביר לי על מה אני חותמת ולא הזהיר אותי לפני שחתמתי. ובמיוחד לאור התנהגותו המחפירה של אחי כלפיי, יש אפשרות לבקש שינוי כתבי הגנה ותצהירים שנתתי .הדין שלי בקש בקשה לתיקון התצהירים וכתבי ההגנה שנתתי .אחי השיב לטענותיי כמובן שטען שאני חתמתי מרצוני בלי לחץ מצדו ושידעתי יפה מאוד על מה אני חותמת. השופטת החליטה לזמן את שנינו בגלל הטענות הסותרות של שני הצדדים לקד"ד . שאלתי היא כיצד מנוהל דיון כזה, האם השופטת תחקור אותי .המצב מלחיץ אותי .אני חוששת מסיטואציה כזו בבית משפט ,שאחקר על יידי שופטת,שאולי אובך שם בגלל שפעם הצהרתי כך ועכשו אני מבקשת לשנות זאת למרות שאני מאמינה באמת שלי, שבעבר הולכתי שולל על יידי אחי ואחותי אז כל כוונתי היתה לתת לאחי את חלקי במתנה, והופעל עליי לחץ מצד אחי ואחותי,שבגלל שהוא טיפל באמי וקנה הדירה מעמידר על ידי צ'ק מכספו , אז הדירה שייכת לו (הבנתי בהמשך שעמידר לא מקנה לו הזכות לקנות הדירה רק לאמי אלא אם כן זה סודר על ידי הסכם עם עמידר וזה כמובן לא נעשה, וגם לא היתה צוואה לטובת אחי מצד אמי)יצא שאני בעצם וותרתי על חלקי בהצהרה, שהדירה שייכת לאחי כשראיות לזה לא היו לי והכל משמועות מאחי ואחותי שאמי הבטיחה לאחי הדירה, וכיום אני רוצה לשנות זאת מהסיבות שכתבתי .מה דעתך האם אפשר לשנות תצהיר מסיבות אלו, וכיצד נערך דיון כזה,כיצד אפשר להצליח במצב כזה? המון תודה על הסבלנות והעזרה
לוי שאל/ה:
12/12/2013 ב 19:56
שלום.
אבקש לברר מה צריך לעשות על מנת להבטיח שאשתי תמשיך לקבל את הפנסיה שלי לאחר פטירתי .
האם אני צריך לרשום זאת בצוואה .
האם אני צריך לרשום זאת בקופת הפנסיה שלי
תודה
דרור שאל/ה:
27/11/2013 ב 22:59
סיפור אמיתי מחייו של אדם פשוט מן השורה: גבר בנה בית עבורו ועבור ילדיו. אישה אשר חפצה להיות בת-זוגו, ביקשה להתגורר עימם בביתו של הגבר. הוסכם כי היא תגור בבית למשך תקופת ניסיון ותשא ברבע מהוצאות הבית. לאחר זמן מה, התברר כי הניסיון נכשל, התנהגות האישה הייתה בלתי נסבלת והיא סירבה לקיים את התחייבויותיה בנוגע להוצאות הבית, בתירוץ כוזב בו טענה כי משכורתה נמוכה. הגבר דרש ממנה לעזוב את ביתו, אך אז גילה כי היא בהריון (ככל הנראה ממנו). לפיכך, ריחם הגבר על האישה והסכים לה להישאר בביתו. לאחר זמן מה נוסף, הרתה שוב וכעת להם 2 ילדים משותפים. מסתבר שלאישה הייתה תוכנית גדולה יותר, להשתלט על הבית והרכוש של הגבר. לכן כשלב ראשון, החליטה לסלק את ילדיו הגדולים (מנישואיו הקודמים) של הגבר (אשר גם הם התגוררו עימם בבית) מהבית, עקב הפרעתם לתוכניותיה הגדולות והחמדניות. האישה הציקה, הטרידה והתגרתה בילדים הגדולים, ואף פעלה נגדם בדרכים שונות, כגון הגשת תלונה כוזבת נגדם במשטרה, בה טענה כי איימו על חייה, ולאחר מכן אף דאגה להוציא כנגדם צווי הגנה מבית המשפט, דבר אשר גרם להרחקתם של הילדים הגדולים מביתם היחיד (ביתו של הגבר, אשר רשום על שמו בלבד ושייך אך ורק לו). הילדים נאלצו לעזוב את בית אביהם, למרות רצונו כי ישארו בביתו. כעבור זמן קצר, החליטה האישה באורח פלא לבטל את תלונתה במשטרה ותוקפם של צווי ההגנה פג. הילדים הגדולים יכלו כעת לחזור לביתם, אך בחרו שלא לעשות זאת, מתוך חשש והבנה כי כל עוד האישה ממשיכה להתגורר בביתם, אין להם כל טעם לשוב, מכיוון שהאישה עלולה שוב להגיש תלונה כוזבת במשטרה, שוב יאמינו לשקריה וייתכן כי הפעם אף יעצרו את הילדים עקב כך ויכתימו את עתידם (ללא כל סיבה אמיתית). לפיכך, החליט הגבר, שנאלץ לבחור בין ילדיו הגדולים לבין ילדיו הקטנים עם אמם החמדנית, להגיש תביעה לפינוי. בתגובה, הגישה האישה לבית המשפט למשפחה תביעה לפירוק שותפות, בטענה כוזבת כי היא בנתה את הבית ועוד כזבים נוספים פרי דמיונה ודמיון עורך-הדין שלה. בתביעתה טענה כי הינה שותפה ולכן היא דורשת מחצית (מהבית/רכוש), משמורת ומזונות לילדים הקטנים. הגבר הגיש נגדה תביעה כספית בגין הפרת התחייבויותיה, אי השבת הלוואות שקיבלה ממנו ונזקים אשר גרמה לו ולילדיו הגדולים במהלך תקופת מגוריה הארוכה בביתו. למרות שבכל מקרה הגבר היה זה אשר נשא בכל הוצאות הבית והילדים במהלך כל התקופה, פסק בית המשפט למשפחה כי על הגבר לשלם לאישה מזונות ילדים בסכום נכבד וכן לשאת ב-75% מהוצאות הבית ומחצית מהוצאות החינוך של הילדים הקטנים, אשר כוללות צהרון. כל זאת, כאשר האישה עובדת ומשתכרת שכר מכובד, היא וילדיהם הקטנים המשותפים עדיין מתגוררים בבית הגבר וילדיו הגדולים עדיין מחוץ לביתם. האישה קיבלה מזונות מהגבר, כפי שפסק בית המשפט (למרות שעדיין התגוררה בביתו), אך המשיכה בסירובה לשלם את יתרת הוצאות הבית, בשיעור של 25% מההוצאות, בנימוק כי בהחלטת בית המשפט לא נכתב במפורש כי עליה לשלם את יתר ההוצאות (על הגבר נפסק לשלם 75% מהוצאות הבית). מתלושי השכר של האישה, אשר הגישה לבית המשפט, עולה כי היא משתכרת יותר מכפול מאשר טענה בתחילה. האישה מעולם לא נטלה כל חלק בנטל התשלום על הוצאות הבית וכו' ורק חסכה את כספה. לאחר כשנתיים, החליט בית המשפט, בלית ברירה, כי הבית שייך לגבר בלבד, אך כי האישה לא תצטרך לשלם לגבר דמי שכירות או דמי שימוש בבית, בגין למעלה מעשר שנים שגרה בו. בנוסף, נפסק כי אינה צריכה להחזיר לו כסף אשר לוותה ממנו וכי אינה צריכה לפצותו בגין נזקים, זאת למרות המסמכים הקיימים, אשר מעידים על כל התחייבויותיה (בכתב) כלפי הגבר וכספו. כמו כן, ציווה בית המשפט על הגבר לשלם לאישה דמי מזונות ומדור גבוהים ומסר לה את המשמורת על הילדים הקטנים. זוהי רק תמצית הסיפור הארוך והמורכב. אלו הנקודות העיקריות והחשובות ביותר של הסיפור. מה דעתכם? אם התפקידים היו הפוכים, הגבר היה גר בבית האישה והיה מפר התחייבויותיו בכתב לשאת בהוצאות הבית, לא משיב הלוואות אשר קיבל ממנה, מעלה טענות כזב כי הינו שותף בביתה ומסרב לפנותו, גם אז היה בית המשפט דוחה תביעתה ופוסק לה אפס? מה אתם חושבים על בית המשפט לענייני משפחה? אנא שתפו, הפיצו וחוו דעתכם! תודה!
דודי שאל/ה:
24/11/2013 ב 13:55
שלום,
גרושתו של אחי הגישה נגדו בקשה לצו הגנה. התקיים דיון במעמד צד אחד.
השופט קבע כי "מבלי לקבוע האם גרסת הגרושה נכונה או לא, הוא אוסר על הגרוש לקלל, לאיים או לנקוט באלימות" כמו כן קבע כי "אין באמור כדי לשמש כנגד הגרוש בכל דבר ועניין". עוד קבע כי "מתייתר הצורך לקבוע דיון במעמד שני הצדדים, אלא אם כן הגרוש יבקש זאת".
האם מדובר בצו הגנה? כי הרי החוק למניעת אלימות במשפחה קובע חובה לקיים דיון במעמד הצדדים תוך 7 ימים כאשר ניתן צו הגנה, כמו כן
סעיף 3 לחוק קובע :
. לבקשת בן משפחה, היועץ המשפטי לממשלה או נציגו, תובע משטרתי או עובד סוציאלי שהתמנה על פי חוק הנוער (טיפול והשגחה), התש"ך-1960 או על פי חוק ההגנה על חוסים, התשכ"ו-1966, רשאי בית המשפט לתת צו הגנה מפני אדם אם ראה כי נתקיים אחד מאלה:
(1) בסמוך לפני הגשת הבקשה נהג באלימות בבן משפחתו, ביצע בו עבירת מין או כלא אותו שלא כדין;
(2) התנהגותו נותנת בסיס סביר להניח כי הוא מהווה סכנה גופנית ממשית לבן משפחתו או שהוא עלול לבצע בו עבירת מין;
(3) התעלל בבן משפחתו התעללות נפשית מתמשכת, או התנהג באופן שאינו מאפשר לבן משפחתו ניהול סביר ותקין של חייו;
לענין סעיף זה, "עבירת מין" – עבירה לפי סימן ה' בפרק י' לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
כלומר: שהשופט השתכנע כי מבקש הצו צודק בטענותיו.
תודה. דודי
דודי
נטליה אלפרונוב שאל/ה:
15/11/2013 ב 18:46
שלום אני בת 27 אבא שלי מאושפז משנת 2008 במרכז גריאטרי משולב במחלקת תשושי נפש. לאחרונה אמא שלי פונה לבית המשפט לענייני משפחה ומגישה בקשה לאפטרופוסות על הנכס כי אבי אינו מסוגל לדאוג לעצמו בשביל זה עורכת דין מטעם אימי שלחה לי מיכתב שעלי לחתום (אני גרה בארה"ב טבר 6 שנים) שאני מסכימה שהיא תהיה האפטרופוסית שלהנכס. עכשיו יש לי כמה שאלות דבר ראשון מטבע הדברים שאני יהיה היורשת כי אני בת.יחידה האם זה שאמא שלי אפטרופוסית לנכסיו יכול לשנות לשנות זה? והאם היא למשליכולה לימכור את הדירה שברשות שנהים כי היא האופטרופוסית? ושאלה אחרונה האם עלי לבקש פירוט של נכסיו במכתב שאני חותמת עליו? ובמידה והיא יכולה לימכור את הדירה למשל האם אני יכולה להוסיף סעיף איפה שאני חותמת ולרשום שתעשה מה שבא לה רק לא תימכור את הדירה. כאילו איסור על מכירת.הדירה??
קרן שאל/ה:
12/11/2013 ב 13:59
מבקשת פרוש לפיסקה המופיעה בהסכם הגירושין שלי משנת 1999 כשהשאלה היא מתי יופסקו המזונות: בהגיע בני לגיל 18 (תאריך לידה שלו 25.1.1996) או בסיום לימודיו בתיכון בחודש יוני השנה: הבעל ישם לידי האישה למזונות הילד, החל מיום עזיבת הבעל את דירת המגורים כאמור בסעיף 11 (א) להלן ועד הגיעו לגיל 18 ו / או לסיום לימודיו בביה"ס התיכון, הכל עפ"י המאוחר, סך של....." אודה על עזרתך בהבנת הפיסקה כי לי ולגרוש לי יש חילוקי דעות בנושא.
איציק שאל/ה:
10/11/2013 ב 23:35
אני גרוש כ 2 שנתיים.ועלפי הסכם השארתי את הדירה שרשומה על שמי ועל שם גרושתי ,השארתי לגרושתי עד שביתי בת ה 10 כיום תגיע לגיל 18.הסכמתי לחוזה לטובת הילדה.כיום אני משלם 1650 ש"ח מזונות כולל מדור.גרושתי הכירה חבר של גרושתי שהחל לגור בדירה שרשומה על שמי ועל שמה.אני ביקשתי להסדיר את העניין בכך שהגבר ישלם חצי מהשכירות לזכותי,כי הגבר משתמש גם בנכס שלי,שרשום עלפי חוק.הגרושה טוענת שהיא יכולה להכניס את החבר שיישן בטענה שהוא לא משכיר דירה אלה החבר שלה ואוליי תתחתן איתו בעתיד. הסברתי לה שיהיה במזל טוב,אבל הזכויות לבית הם חצי שלי ,וזה שהסכמתי להשאיר את הדירה לטובת הילדה בלבד. מבקש לקבל תגובה
mitgaber שאל/ה:
10/11/2013 ב 10:50
שלומות ותודה על ההזדמנות והסיוע!
קטין בן 17 במשמורת האם המרוויחה פי 4.3 מהאב שחי על הבטחת-הכנסה, האם על-סמך פס"ד בתמ"ש 49165-10-10 של כב' השופט שקד בר"ג :
1. האב העני חסר-ההכנסה-הפנויה יפטר מתשלום-מזונות?
2. האב העני יוכל לתבוע תשלום/פיצוי/החזר - חודשי מהאם עד הגיע הבן ל 18?
3. האם יש פס"ד/בר"ע החלטה התומכת בגישת כב' השופט שקד?
תודה מראש
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
19/1/2014 ב 19:24
שלום רב, פסק הדין חדשני וכל מקרה הוא לגופו. בכל מקרה, פסיקה שונה מהקיים במקרה שלך, ככל שתהא כזו, תהיה מכאן ואילך ולא רטרואקטיבית. יש להיוועץ בעו"ד ביחס למקרה הספציפי שלך מול כל הנתונים הרלוונטים. סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
משפחת עמרם שאל/ה:
9/11/2013 ב 22:19
שלום, סבי רשם בזמנו צוואה אשר מחלקת את הבית ואת השטח בקרב הבנים בלבד. הצוואה נכתבה אי שם בשנות השמונים. סבתי לא חתומה על הצוואה. מאז שניהם נפטרו כאשר הוא נפטר ב-1990 והיא בשנת 2002. שאלה ? האם הצוואה תקפה בהיעדר חתימה של סבתי או שיש לבנות במשפחה גם זכות על הקרקע והבניין ?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
19/1/2014 ב 19:22
שלום רב. ככל שהנכס היה רשום בבעלות הסבא, הרי שלו זכות בלעדית לערוך צוואה ביחס לנכס. כך שהצוואה בכל מקרה תקינה, מבחינה זו. השאלה היא ביחס לעיזבון שנכנס בתוך הצוואה. אם הנכס נצבר במהלך נישואיו של הסבא עם הסבתא, ולא מירושה שקיבל, אזי לכאורה הנכס שייך היה גם לסבתא. על מנת לקבל יעוץ מקיף וענייני ביחס לזכויות, ככל שישנן כאלה, יש להיוועץ בעו"ד פנים אל פנים. בברכה, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
שלו שאל/ה:
8/11/2013 ב 18:21
שלום רב, לפני שנים רבות נחתם חוזה קניית נכס עבור אמי והוסיפו ליד שמה את שם אחיה הסובל מליקוי שיכלי,האם הוספת שמו לחוזה היתה קבילה? האם היא תופסת? כיום הוא נמצא במוסד סגור ,האב שימש כאפוטרופוס מאז אישפוז החסוי,האב נפטר לאחרונה. מה עלי לעשות בנידון?
מנחם הכהן שאל/ה:
28/10/2013 ב 12:39
מה סדר גודל של תשלום דמי מזונות עבור שלושה ילדים גילאי 4 7 9 -משמורת משותפת.תודה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
19/1/2014 ב 19:18
היום חלים שינויים רבים בפסיקה. בעיקרון מקובל סך של כ- 1,300 ש"ח מזונות בסיס לילד. לא בהכרח מכפילים ב- 3 ילדים. ועל זה להוסיף 50% מהוצאות בגין דירת מגורים. ואם מדובר במשמורת משותפת, פוסקים 75% מהסכום שמתקבל. ואולם, הכל תלוי בהכנסות שני ההורים וביכולת הכלכלית שלהם. כל מקרה לגופו. סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
י שאל/ה:
27/10/2013 ב 17:39
שלום רב,
אני יורשת במס' נכסים שהותירו הוריי ז"ל, 25% .
שאלתי היא:
אני מעוניינת שהזכויות בנכס אחד יהיו על שמי , מעין קניה, הנכסים היום נמצאים אצל כונס נכסים.
האם עפ"י חוק, כיורשת, עליי להציע סכום להצעה ולצרף 10% מהצעתי? או שאני יכולה, יש לי יתרון , לשמוע את ההצעות של כל צדי ג' ואז למסור את הצעתי?
בנוסף, מדובר בחנות, אם נבצע הסכם בין יורשים, לא יחול מס על החנות, וזה מוזיל את הצעתי בכ-35-40% , האם מנסיונכם בית המשפט יוכל לאשר עיסקה זו?
תודה מראש...
אובדת עצות שאל/ה:
24/10/2013 ב 20:37
אני נשואה 9 שנים ויש לי 2 בנות בנות 4,6. לי ולבעלי יש בעיות תקשורת והוא אינו מוכן לקבל ייעוץ זוגי. החלטנו(בפזיזות נראה לי) לעלות לרבנות ביחד ושם כתבנו שאנחנו מעוניינים להתגרש או בשפה מקצועית, גירושין בהסכמה, נקבע לנו דיון ליום שני הקרוב ולאחר מחשבה נראה לי שעשיתי טעות. חשוב לציין שאין לנו הסכם ולעניות דעתי גם לא יהיה לא בעניין הילדים הרכוש וכיו׳. מה עושים? האם יכול להיות שאהיה גרושה ותהיה לו הזכות לחזור ולישון בבית? והילדים? מזונות? משמורת? אשמח לייעוץ דחוף
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
27/10/2013 ב 22:21
שלום רב, גירושין בישראל הם בהסכמה בלבד, אלא אם כן קיימות עילות לחייב מי מהצדדים בגט. משאלתך, מתברר שהגשתם בקשה מוסכמת. ואולם, כל עוד אין הסכמה ש'רצה' עד סוף הדרך, היינו עד הגט, תמיד אפשר לחזור ממנה ללא כל קושי. בית הדין לא יכול לחייב בגט מי מהצדדים שאינו מעוניין להתגרש. בכבוד רב, סיגל מוסקוביץ, עו"ד ומגשרת
אביעד שאל/ה:
14/10/2013 ב 17:42
מה ה אפשרויות העומדות לאדם אשר אימו המנוחה השאירה צוואה שכל רכושה מתחלק שווה בין ילדיה(אין בעל) חוץ מהדירה שמעבירה לילד ספציפי, כאשר לא הוגשו התנגדויות ואושרה הצוואה וניתן צו קיום.
אחרי חודשיים נודע לאחד האחים כי הרכב שבו הוא נוסע ועליו
שילם רשום הוא על שם המנוחה והוא שכח להעבירו על שמו לפני מותה, כעת חושש שגם הרכב
יחולק בין האחים,
מה עליו לעשות על מנת שהבעלות על רכבו תועבר על שמו?(בין אם האחים
יסכימו מרצונם להעביר אליו ובין אם לאוו)
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
27/10/2013 ב 22:27