[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]noob factory[/url][/b]
[b]replica watch[/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]ar factory[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]Swiss replica watches[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da] AAA Rolex replica watches[/url][/b]
noob factory
replica watch
ar factory
noob factory
replica watch
ar factory
Swiss replica watches
AAA Rolex replica watches
עומר שאל/ה:
26/4/2012 ב 01:55
ברצוני לדעת האם יש מדינה אירופאית כלשהי, או כל מדינה הידועה כמקלט מס, אשר ניתן לפתוח בה חשבון בנק ולקבוע בו מוטב כך שעם מות בעל החשבון, הכספים בחשבון יעברו באופן בלעדי רק למי שרשום כמוטב של הנכס, ללא קשר לצוואה (שנכתבה בארץ) שיכולה לקבוע כי יהיו יורשים אחרים לנכס ו/או ליורשים על פי דין?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
28/4/2012 ב 08:17
עומר, שלום על פי דיני הירושה בישראל, כספים המצויים בקופות גמל, קרנות השתלמות ובתכניות ביטוח שונות - עוברים לאחר מות המבוטח, לנהנים שהוא קבע, ולא על פי הקביעה בצוואתו. כספים אלה אינם חלק מהעיזבון, על פי החוק. היינו אם המנוח מבקש לייחד כספים ליורש ספציפי, הדרך המוזכרת לעיל היא אפשרית. עו"ד סיגל מוסקוביץ
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אור שאל/ה:
25/4/2012 ב 19:18
מה עושים סבא שלי לא מרגיש טוב ורזה המון לקחנו אותו למיון ואשפזו אותו בגלל דלקת ריאות (גם יש לו אלצהיימר והוא בן 92) ויש לו אפוטרופוס למחרת הפוטרופוס החליט שישחררו את סבא ושרק דוד שלי ש20 שנה לא בא ולא ראה את סבא יקח אותו,כרגע סבא בבית שלו הוא בוכה שכואב לו ואין בידנו מה לעשות מה עושים???
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
28/4/2012 ב 08:10
מאיר שאל/ה:
17/4/2012 ב 22:35
אני רוצה להוציא צו ירושה של אבא שלי (נפטר לפני שנתיים) ושל אמי (נפטרה לפני כחודשיים). האם ניתן להוציא לשניהם ביחד? כי הרי הבנתי כי אמא שלי יורשת את אבא שלי אז מה קורה במקרה כזה?
תודה.
אור שאל/ה:
17/4/2012 ב 21:07
שלום לפני כשנתיים סבא שלי העביר לי ושני בנייו את הדירה במתנה והוא כמובן ממשייך לגור שם עד 120 בחצי שנה הארונה מצבו הדרדר יש לו אלצהיממר ,ועכשיו קיבלנו תשלום ארנונה על שמנו,מה עושים אני גרה בשכירות ומשלמת ארנונה העם גם על הדירה שניתנה במתנה ואני לא גרה שם סבא גר שם אנחנו צריכים לשלם את כול המיסים?
תודה מראש.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
18/4/2012 ב 08:46
אור שלום, הואיל והדירה רשומה על שמכם, הרי שאתם הבעלים עליה, וחלות עליכם חובות של בעלים, מול הרשויות השונות. עם זאת, מאחר שעל פי ההסכם במשפחה, הסבא ממשיך לגור בדירה, הרי שהדבר תלוי בהסכמות שהיו ביניכם ביחס לחבות בתשלומים השונים. בד"כ תשלומי ארנונה ותשלומי הוצאות אחזקת הדירה חלות על הדייר בה. מאחר שהסב חולה באלצהיימר, אזי נדמה כי הוא אינו כשיר לקבל החלטות ויש למנות לו אפוטרופוס. עו"ד סיגל מוסקוביץ
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אור
25/4/2012 ב 19:12
דוד שאל/ה:
14/4/2012 ב 22:30
שלום,
אני רוצה להגיש התנגדות לצוואה, אולם כבר הוגשה התנגדות אחת והתיק מתנהל בביהמ"ש. האם אני יכול בשלב זה להגיש התנגדות? ממי עלי לבקש ארכה להגיש התנגדות מביהמ"ש או מרשם הירושות?
תודה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
15/4/2012 ב 01:22
דוד, שלום שאלתך חסרה נתונים רבים. בעיקרון התנגדות מגישים לרשם לענייני ירושה בתוך 14 יום ממועד פרסום הבקשה לצו קיום צוואה. במידה ויש צורך באורכה, גם אותה ניתן לבקש אצל הרשם. ביחס לפנייה לביהמ"ש, לא ברור מהו מעמדך והאם הנך חלק מבעלי הדין בתיק המתנהל בביהמ"ש. אם כן, תוכל להיוועץ עם עוה"ד שלך. עו"ד סיגל מוסקוביץ
דוד שאל/ה:
6/4/2012 ב 16:11
שלום,
אבי ערך עם אחותי הסכם נאמנות על פיו אחותי מחזיקה בדירה
(הרשומה על שמה בטאבו) בנאמנות עבורו. כמו"כ, הוא ערך צוואה ועל פיה לאחר מותו ומותה של אחותי הדירה תועבר לבנותיי.
אבי נפטר לפני מספר שנים ולפני זמן לא רב גם אחותי. אחותי עשתה צוואה והורישה את הדירה לאדם זר.
האם אני יכול להתנגד לצוואה שלה ולומר כי הדירה למעשה לא היתה שלה, אלא של אבא שלי?
תודה וחג שמח.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
15/4/2012 ב 01:19
דוד, שלום סוגיית הנאמנות הינה מורכבת. לא ניתן להשיב על שאלתך בלא קריאת הסכם הנאמנות ויתר המסמכים, הצוואות וכל מסמך נוסף. אני מציעה כי תיגש עם כל המידע הנ"ל לעו"ד ותקבל ייעוץ פרטני ומקיף. עו"ד סיגל מוסקוביץ
ליאורה שאל/ה:
22/3/2012 ב 15:58
שלום רב,
אני רווקה ובהריון ממישהו שלא חי איתי אך ידאג לילד.
רציתי לשאול: 1.רציתי לדעת אם אני נקראת חד הורית? ומה זה אומר בעצם?
2. מה אני מצהירה בבית החולים? אם הוא יהיה שם אנחנו רושמים את הילד במקום? במידה והגבר נשוי בת.ז. (בהליכי גירושין כמה שידוע לי) האם יש בעיה כלשהי מבחינת רישום ההורים?
3. האם אהיה זכאית להבטחת הכנסה בשנים הראשונות? להיכן אני מגישה את הבקשה?
4. האם זה אומר שיתבעו את הגבר במזונות? איני רוצה שזה יקרה. איך אפשר להימנע מכך?
תודה רבה!!
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
1/4/2012 ב 23:23
ליאורה, שלום
שאלותייך במקום, הן רבות וכדי לקבל שקט וביטחון, מן הראוי כי תפני לקבלת ייעוץ פרטני כמו שצריך.
בקצרה, לשאלותייך:
1. כל הורה שמגדל את ילדו לבד הוא חד הורי וזכאי להטבות שונות, במסגרת הביטוח הלאומי, במיוחד, ומול מוסדות נוספים.
2. חשוב כי האב יהיה נוכח בביה"ח ויצהיר שהוא האב. הדבר חשוב ומהותי ביותר מבחינת זכויותיו של הילד וזהותו. אין כל קושי בכך שהאב נשוי לאחרת. יש לדעת, כי ניתן לקבל הצהרת אבהות שכזו, עד גיל שנה של התינוק. לאחר מכן, זה רק בביהמ"ש.
3. הנושא של הבטחת הכנסה תלוי במצבך הכלכלי ותוכלי לגשת למוסד לביטוח לאומי לברר את מלוא זכויותייך.
4. תביעה למזונות רק את רשאית להגיש, בשם הקטין.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
גלית שאל/ה:
21/3/2012 ב 10:26
שלום רב,
הוריי התגרשו כשהייתי בת 6 ואבי נישא בשנית. מנישואיו השניים נולדו לו 3 ילדים. לאחר נישואיו הוא ואישתו השניה רכשו יחד דירה והדירה ממושכנת. במשך כל שנות נישואיהם אשתו של אבי לא עבדה ואבי פרנס לבדו את המשפחה. לאחר כ 20 שנות נישואים הם התגרשו ולפי הסכם הגירושין אבי ויתר על חלקו בדירה המשותפת והדירה הייתה אמורה לעבור לבעלותה של אשתו.ההסכם קיבל אישור של בית דין רבני.
מאחר ואשתו לא עבדה ולא יכלה לעמוד בתשלום המשכנתא, אבי הוסיף כל חייו לשלם את המשכנתא וכמובן שהעברת הרישום לא בוצע. המצב שנוצר הוא שאבי לא התגורר בדירה, שילם את המשכנתא לבדו כל חייו והדירה נותרה על שם שניהם.
לאחר פטירתו של אבי התבטלה המשכנתא. אני מבקשת לבדוק האם אני יכולה להתנגד להעברת הבעלות בדירה על שמה של אישתו לפי הסכם הגירושין?
לי נראה כי זה לא צודק שהיא תקבל את כל הדירה בזמן שהיא לא שילמה משכנתא ואבי נותר ללא נכסים.
יצויין כי אבי שילם מזונות גבוהים מאוד והוסיף לשלם אותם גם לאחר שילדיו בגרו.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
1/4/2012 ב 23:18
גלית, שלום
היתה זו זכותו של אביך, בימי חייו, לפעול לביטול הסכם הגירושין, לו חפץ בכך.
מאחר שלא עשה כן ואף המשיך לשלם את חיובי המשכנתא כל השנים, הרי שנדמה כי גילה דעתו שזהו רצונו.
הענין של צודק/לא צודק הוא יחסי ובעיני המתבונן.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
אברהם שאל/ה:
21/3/2012 ב 00:31
שלום,
אני גרוש עם שני בנים שחיים איתי. בנוסף יש לי ילדה קטנה (בת שלוש) מחברה שלי.
אני לא גר עם החברה ואין לנו שום נכסים משותפים ואף לא חשבון בנק.
שאלתי היא: 1) האם יש סיכון שחברה שלי תטען כי היא ידועה בציבור שלי, למרות שאנחנו לא גרים יחד ולא מנהלים "משק בית משותף"?
2) אני רוצה לעשות צוואה ולהוריש את הדירה שלי לילדיי בחלקים שווים בינהים (כולל הילדה). מה קורה במידה והיא עדיין תהיה קטינה כאשר אני אמות? האם אני חייב למנות מנהל עיזבון?
תודה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
1/4/2012 ב 23:10
אברהם, שלום
לשאלתך הראשונה, ראשית, היא במקום. הדבר תלוי בנסיבות. וחסרים פרטים רבים. היום, המצב המשפטי מאד לא ברור ורצוי לערוך מסמך המגן על זכויותיך. אגב, בכל מקרה, בעיקרון, רכוש וזכויות שהיו לך לפני מערכת היחסים הנוכחית, נותרים שלך.
לשאלתך השניה, אין חובה למנות מנהל עיזבון לחלקה של הקטינה. אילו שני הבנים יחפצו לבצע עסקה כלשהי בדירה, אזי יקום הצורך למנות עבורה מנהל עיזבון או אפוטרופוס אשר יקבל החלטות בעבורה. בכל מקרה, רישום זכויות בנכס על שם קטין, גם דורשות את מעורבות המדינה, האפוטרופוס הכללי.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
רועי שאל/ה:
21/3/2012 ב 00:26
שלום,
הבנתי מחבר כי שאלת היקף העיזבון (האם נכס מסוים נכלל בו או לא) לא מתבררת בדרך של התנגדות לצוואה, אלא בתביעה אזרחית רגילה לקביעת היקף העיזבון. האם זה נכון?
אם זה אכן נכון, אז איך אוכל לדעת כי היורש לא ימכור את הנכס שלדעתי הוא לא יורש שהרי עד שתתברר התביעה האזרחית שלי הוא יקבל צו קיום צוואה והוא יוכל למכור את הנכס לכל מי שירצה?
תודה רבה על העזרה!!!!!
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
1/4/2012 ב 23:04
מיכל שאל/ה:
20/3/2012 ב 23:07
סבא שלי שהיבדל לחיים ארוכים עשה 3 צוואות ובשלושתם השאיר את כול רכושו והדירה שלו לשלושת בניו הגדולים(אחד מהם הוא אבא שלי) ויש עוד 7 בנים אבל דאגו ולא ביקרו את הסבא שלי.לפני כשנה וחצי הוא החליט להעביר את הדירה שלו במתנה לשלושת הבנים(אבא שלי לא קיבל אני קיבלתי את חלקו)והדירה רשומה על שמי ועל שני הדודים שלי סבא שלי היה מודע היטיב ומצבו הרפואי היה טוב יש אישור נוטריוני וחוות דעת פסיכיאטרית שבזמנו הוא היה כשיר,לפני כחצי שנה הוחמר מצבו אלצהיימר ושאר הבנים רוצים את הדירה והוא חתפם להם אבל עו"ד אמר שזא לא שלא בקיצור זה אצל בבית המשפט סבא שלי ידע מה יהי והוא יודע שאנחנו לא נזרוק אותו והסכמנו לרשרום הערה בטאבו האם יש להם עילה לתבוע אותנו .הם הוא לא היה עושה זאת הם היו זורקים אותו לכלבים הם רוקנו לו את ח-ן הבנק.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
1/4/2012 ב 23:01
מיכל, שלום
אכן צודק עוה"ד כי מאחר שהדירה כבר אינה של סבך, הרי שאין לו כל זכויות בה ואינו יכול לקבוע לגביה דבר.
אם הבנים האחרים טוענים לאי אילו זכויות בדירה, הרי שעליהם להגיש תביעה לביטול המתנה, ולטעון את טענותיהם. נטל ההוכחה הוא עליהם.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
אירית שאל/ה:
19/3/2012 ב 14:23
שלום רב,
אני רוצה לערוך צוואה שבה אני מורישה הכל לבני הקטין.
אם הוא רשום כמוטב בפוליסת הביטוח, האפטרופוס שלו שהוא אביו-גרושי מקבל עבורו את התגמול.
איך אפשר להימנע ממצב כזה?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
1/4/2012 ב 22:57
אירית, שלום
ראשית, עלייך לדעת כי כספים בפוליסת ביטוח אינם חלק מהעיזבון ועל כן הוראות הצוואה אינן חלות עליהן. כך שאם את עורכת צוואה, חייב שתהיה התאמה בין היותו של בנך זוכה על פיה, לבין זהות המוטב בפוליסת הביטוח.
לשאלתך, במסגרת הצוואה הנך יכולה למנות מנהל עיזבון או נאמן אשר יטפל בכספים לטובת בנך. אם לא תמני, אכן, בד"כ האפוטרופוס הטבעי, אביו, ישמש כנאמן. בכל מקרה, יש לפתוח חשבון על שם הקטין ולרשום את האפוטרופסות.
למידע מקיף יותר, עלייך לפנות לייעוץ אישי.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
יעל שאל/ה:
15/3/2012 ב 03:39
הגשתי בשם הילדים שלי תביעה למזונות מהעזבון הכוללת גם דרישה לפסיקת מזונות מיום הפטירה של הבעל עד ליום הגשת התביעה. אמרו לי שבמזונות מהחיים אילו הבעל היה בחיים כדי לתבוע עבור הקטינים את החודשים שלפני הגשת התביעה זה מחייב שהאמא של הקטינים תצטרף כתובעת עבור חלק זה של התביעה. מה קורה לענין תביעת מזונות קטינים מהעזבון, האם גם כאן כמו בתביעה למזונות מהחיים עליי להצטרף לתביעה כתובעת כדי לקבל את החודשים שלפני הגשת התביעה עבור הקטינים או שבגלל סעיף 60(ב) לחוק הירושה לא אצטרך להצטרף כתובעת?
ניר שאל/ה:
15/3/2012 ב 03:35
מה המשמעות שאשה תובעת מדור עבור קטינים וכתוב בתביעה למזונות קטין 1: 700 ש"ח קטין 2 : 700 ש"ח (חלק יחסי).אז כמה זה סה"כ בגין המדור עבור 2 הקטינים? ומה המשמעות של חלק יחסי עבור הקטין השני? כמה יחסי? כמה אחוזים?
אייל שאל/ה:
15/3/2012 ב 03:31
מה קורה כשאדם נפטר והשאיר צוואה. אשתו טוענת שמגיע לה מחצית מכל כספיו ורכושו מכח חוק יחסי ממון.
לפי חוק יחסי ממון וענין האיזון שבו הרי גם נכסי וכספי האשה היו צריכים לעבור מחצית לבעל אילו היה בחיים.ולמעשה כעת צריכים לעבור ליורשים. מה משמעות האיזון כאשר לאשה אין נכסים פרט למקרקעין (שמחצית רשום על שמה ומחצית על שם הנפטר). האם אז בכל זאת יעשה איזון משאבים והאשה תקבל מחצית מכל הכספים והרכוש של הבעל מכח חוק יחסי ממון, ולמעשה היורשים לא יקבלו ממנה דבר- כי אין לה כלום. אז מה המשמעות של האיזון של החוק? ומה עושים במצב כזה כדי למנוע שהיא תקבל מחצית מהנכסים במצב בו אין לה מה להעביר ליורשים (שבאים בשם הנפטר)?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
16/3/2012 ב 00:24
שלמה שאל/ה:
12/3/2012 ב 20:30
שלום רב אנחנו 5 אחים.הורנו נפטרו. אני חושד שיתכן שאחי הבכור מתכונן להוציא צו ירושה ללא ידעתי. האם ניתן להוציא צו ירושה ללא ידיעת אחד האחים? בברכה שלמה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
12/3/2012 ב 22:54
שלמה, שלום על פי החוק, מספיק שאחד היורשים יגיש בקשה לצו ירושה. עם זאת, עליו לשלוח מכתב לכל אחד מהיורשים הנוספים ולהודיע כי הוא פועל כך. עותק מהמכתב הוא חייב לצרף לבקשתו לצו ירושה אותה הוא מגיש לרשם לענייני ירושה. אתה יכול גם לעקוב באתר של הרשם לענייני ירושה באינטרנט ולפי ת.ז. של המנוח לבדוק אם הוגשה בקשה. בכבוד רב, עוה"ד סיגל מוסקוביץ
דוד שאל/ה:
12/3/2012 ב 19:36
אני גר בנתניה. הורי נפטרו ויש לנו משק .יש 2 אחים נוספים. האח הגדול משתמש באחד ממבני המשק לצרכיו הפרטיים (בית מלאכה) כ 25 שנה. האח השני עיבד את המשק עד שנקלע לחובות (שני האחים היו שותפים בעבר בעיבוד המשק בזמן שהוריי היו בחיים). ברצוני לברר אם יש לי חלק בנחלה.כמו כן מה הדין של החובות שנוצרו במשק ע"י אחים? למיטב ידעתי אין צוואה. לאחי הגדול יש יפוי כוח נוטריוני. האם יפוי כוח זה תקף גם לאחר שההורים מתו? כמו כן ברצוני לברר איך מתבצע תהליך של פירוק שותפות. בברכה דוד
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
12/3/2012 ב 22:56
דוד, שלום רב הסוגיה של משקים הינה מורכבת ביותר וסבוכה בדין הישראלי. עליך לקבל יעוץ מקיף וענייני ולא להקל בכך ראש. נקודת המוצא תהא אופי הזכויות של הוריך במשק (בעלות, חכירה או ברי רשות) וכן תוכן החוזה עליו חתמו ומול מי(משולש או מרובע)ועוד יש לבדוק האם הוריך מינו מי מאחיך כבן ממשיך. בהצלחה, עו"ד סיגל מוסקוביץ
חגית שאל/ה:
5/3/2012 ב 15:08
שלום עו"ד מוסקוביץ-בכר סבתי השאירה צוואה בעדים אצל עו"ד שהחתים עדים אקראיים שאין להם שום קרבה השפחתית ליורשים. אולם היועץ המשפטי ביקש השלמת פרטים להוכיח שאין קרבה משפחתית בין היורשים לעדים כיוון ששם אחד העדים הוא כהן וזהה לשם משפחת היורשים. האם מספיק תצהיר מעו"ד עורך הצוואה? או צריך גם לערב את העד? מה מקובל? תודה מראש חגית
אורלי שאל/ה:
20/2/2012 ב 07:52
שלום רב מיניתי את בת זוגי לאפוטרופוס לביצוע הצוואה לטובת אחייני וזאת במידה והם עדיין קטינים ואחותי לא תהא בחיים. ייצא שבת זוגי גם יורשת חלק מרכושי וגם אפוטרופוס אם מתקיים המצב המוזכר לעיל האם זה אפשרי? אודה מאוד לתשובתך בברכה אורלי
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
21/2/2012 ב 07:29
אורלי שלום אין קושי בכך שאחד הזוכים יהיה גם אחראי לחלקם של הקטינים בעיזבון. עלייך ליתן הוראות מפורטות לאחראי (מנהל העזבון)ביחס לאופן ניהול הכספים/הרכוש. כמו כן, בד"כ אנו ממנים מנהל עזבון מי שאנו סומכים עליו. עו"ד סיגל מוסקוביץ
אורלי שאל/ה:
20/2/2012 ב 07:45
שלום רב האם בת זוגי שהיא אחת המוטבות בצוואה יכולה להיות אפוטרופוס ? מיניתי אותה לקיום הצוואה לטובת אחייני אם יהיו קטינים, ואחותי שהיא יורשת לא תהא בחיים . אודה מאוד לתשובתך אורלי
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
21/2/2012 ב 07:30
אורלי שלום, אין קושי בכך שאחד הזוכים יהיה גם אחראי לחלקם של הקטינים בעיזבון. עלייך ליתן הוראות מפורטות לאחראי (מנהל העזבון)ביחס לאופן ניהול הכספים/הרכוש. כמו כן, בד"כ אנו ממנים מנהל עזבון מי שאנו סומכים עליו. עו"ד סיגל מוסקוביץ
שרה שאל/ה:
14/2/2012 ב 18:58
שלום רב,
אשמח לדעת מה אומרים החוק והפסיקה בעניין הבא-
1. האם במקרה שבו אדם קיבל בירושה מאמו דירה, והתגורר בה עם אשתו זמן קצר מאוד עד שנפרדו (לא התגרשו אך היו פרודים שנים רבות) - לפרודה ישנן זכויות כלשהן בנכס?
2. האם העובדה שבנכס בוצעו שיפוצים רבים מכספי שני הזוג (כשעוד היו יחד), משנה את התשובה?
בתודה רבה מראש
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
15/2/2012 ב 07:45
שרה, שלום דרושים פרטים נוספים על מנת ליתן תשובה מפורטת. ואולם, לשאלה הראשונה, אם התגוררתם תקופה קצרה בדירה ולא ניהלתם את כל חיי המשפחה בדירה במהלך הנישואין, אזי הדירה נותרת של בן הזוג שקיבל אותה בירושה. ביחס לשאלה השניה, אם הנתונים הם כמפורט לעיל, אזי שוב יש לבחון את היקף השיפוצים. ניתן גם לחשוב על החזר של מחצית ההשקעה בדירה. כאמור, התשובה חלקית ביותר. יש לשמוע את מלוא הסיפור. עו"ד סיגל מוסקוביץ
ליהי שאל/ה:
28/1/2012 ב 20:27
שלום רציתי לשאול האם ניתן לתבוע מזונות בגירה מאדם שנפטר. מהעיזבון שלו? במידה וכן האם יש מקרים בהם אפשר למנוע תביעה כזו למזונות.
תודה ליהי
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
15/2/2012 ב 07:50
יעל שאל/ה:
25/1/2012 ב 17:36
בצעירותי חתמתי על התחייבות כי דירה שנרכשה ע"י אבי אך נרשמה על שמי בטאבו היא למעשה של אבי ומתי שהוא ירצה אני מתחייבת להעביר אותה אליו. לאחרונה אבי נפטר. ובצוואה שלו כתב כי הדירה תועבר לאחותי. בטאבו לא רשומה הערה על העניין הזה. האם אני יכולה לעשות צוואה ולצוות כי הדירה תועבר ע"ש בני/בתי? או שאחותי תוכל להתנגד ולומר כי הדירה שייכת לה?
תודה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
25/1/2012 ב 23:33
רמי שאל/ה:
25/1/2012 ב 12:39
שלום רב,
ברצוני להתיעץ איתך בנושא, חלוקת ירושה. מדובר בבית משלוש קומות, עזבון של אבא שלי, רשום כשטח בנוי ללא טאבו, רשם על שם אבא שלי 100 מיטר בלבד והבית הוא 140 מיטר כל קומה.
אמא שלי ושתי אחיות ויתרו בירושה לאח שלי, ושאר שלושת האחים ותרו בשבילי, ז"א לו יש 71% ולי 29%. אח שלי מתגורר בקומה שלישית , את הבית שלו בנינו ביחד אך לא רשום בשום מקום את זה, יש לו משכנתא שרשומה על שמו, אני מתגורר בבית בקומה שניה מזה עשרות שנים ומזה 18 שנים משלם ארנונה וכל המיסים.
קומה ראשונה היא קומת עמודים ומחסנים, האם יכולים להוציא ותי מהבית בו אני מתגורר? מה אחוז במיטרים שאני אקבל.
raymond שאל/ה:
12/1/2012 ב 13:30
בהמשך לשאלה הקודמת: האם לאמא שלי ז"ל יש חלק בירושה היום? האם אני ואח שלי יכולים לבקש אחוז מהירושה השייך לאמא שלי? למרות שיש אישה שניה שעדיין בחיים. (יש לה 5 ילדים)
בהיותם בחיים היה אמור להיות לאמא שלי 25% מהירושה בעודה בחיים ולאבא 50% ולאישה השניה 25%.
לאחר פטירת אמי אני ואח שלי אמורים לקבל 12.5% החלק של אמי ואבא שלי יקבל 12.5% ממנה, בנוסף אנחנו נקבל עוד אחד חלקי שבע לכל אחד.
ז"א , האישה השניה והילדים שלה לא יקבלו את החלק של אמא שלי והוא 12.5% והוא יתחלק רק ביני לבין אח שלי, בנוסף לחלקנו בירושת אבא שלי.
האם הדבר נכון?
בתודה