עורכ&

[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]noob factory[/url][/b] [b]replica watch[/b] [b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]ar factory[/url][/b] [b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]Swiss replica watches[/url][/b] [b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da] AAA Rolex replica watches[/url][/b] noob factory
replica watch
ar factory

noob factory
replica watch
ar factory

Swiss replica watches
AAA Rolex replica watches

רן שאל/ה:
25/11/2012 ב 06:38

סעיף אריכות ימים

שלום רב.
לפני הכל, אפרוש את הרקע במשפחה מכיוון שהוא חשוב וקשור לעניין. עם זאת, אשתדל לקצר כמיטב יכולתי.
סבתי הייתה נשואה לאדם שהיה סבי הביולוגי אך אני ואחיי לא הכרנו אותו מעולם (לכן קשה לי לקרוא לו סבי), ולהם נולדו 4 ילדים בסדר הבא - אחות בכורה, אח, אימי ועוד אח צעיר. לאחר הרבה שנים של נישואים, כששלושת הילדים הראשונים התחתנו, סבתי הוכתה על ידי בעלה ובעקבות כך הגישה בקשת גירושין. מאחר ובעלה סירב לתת את הגט, נאלצה סבתי לחתום על ויתור זכויות בנכסים המשותפים. בעקבות חתימתה על הויתור, בעלה של האחות הבכורה החרים את סבתי ולא הרשה לה להיכנס לביתו עד לפטירתה (45 שנה). לאחר הגירושין, התחתנה סבתי בשנית ונולדה להם עוד בת יחידה, שגם בה הוא לא הכיר והחרים אותה. במשך השנים היא דאגה לכל ילדיה, בכך שצירפה את האח הגדול לחלק מחשבונות הבנק עם סעיף אריכות ימים, צירפה את אימי לחשבונות בנק אחרים עם סעיף אריכות ימים, קנתה דירה לאח הצעיר, ולאחות למחצה (הצעירה) עזרה ברכישת דירה כשזאת התחתנה. כשצירפה את אימי לחשבונות הבנק היא הבהירה לה כי היא רוצה שהכספים הללו יעברו אליה לאחר לכתה, אך הדבר לא הועלה בכתב ואין לכך אסמכתא או עדים. האחות הבכורה לא צורפה לאף חשבון בנק ומלבד עזרה כספית מועטה במשך השנים וחלק יחסי מכספי מכירת דירתה של סבתי, לא קיבלה דבר. במהלך השנים האחרונות, כשהיא הייתה חולה במחלה קשה, הטיפול בה נעשה על ידי האחות הצעירה ועל ידי אימי, כאשר הדבר היה כרוך גם בריצות בין בתי החולים וגם לקחת אותה לגור פעם בביתה של אימי ואבי, ופעם בביתה של האחות הצעירה ובעלה. לפני 5 שנים נכנעה סבתי למחלה, ונפטרה כאשר היא לא משאירה צוואה. האחות הבכורה ובעלה, שלא ידעו על כל חשבונות הבנק עד לפטירתה של סבתי, גילו כדרך אגב על קיומם של החשבונות רק במהלך השבעה, וכעת הם דורשים חמישית מסך כל הכספים. אציין רק שאת צו הירושה ולאחריו המכתבים מעורכי הדין, הניע ועדיין מניע בעלה של האחות הגדולה. לא די בכך שהאיש החרים את סבתי, פגע בה במשך כל כך הרבה שנים ושניהם לא נקפו אצבע בטיפולה כשהייתה חולה, אלא כעת הם אף דורשים כספים שלא יועדו אליהם מלכתחילה.
לאחר פגישה עם מספר עורכי דין, יצאתי מבולבל, מכיון שחלקם אומרים שבתי המשפט לא עקביים בפסיקותיהם, חלקם אומרים שתהיה חלוקה שווה בין כל האחים, וחלקם אומרים שהחשבונות הללו אינם חלק מהעיזבון. אחד מעורכי הדין שדיברתי עימו אף אמר שסעיף אריכות ימים הוא כמו קופות גמל וקרנות השתלמות, שהכספים בהם הולכים לפי המוטבים הרשומים בחשבונות עצמם ומבטלים כל צו ירושה או צוואה.
יש לי מספר שאלות שהייתי מעוניין לקבל עליהן תשובה:
1. באם אכן העניין יגיע לבית משפט, האם השופטים נוטים להתחשב בקשרי המשפחה וביחסים שבין כל האנשים המעורבים, או שהחלטם נוטה להיות קרה והם פשוט מחלקים את הכספים בין כל האחים?
2. במידה והתביעה תתקבל על ידי השופט, האם הפסיקה תתייחס רק לחלק שאותו תובעים, או שתהיה גורפת ותורה לחלק את סך הכספים בין כל האחים?
3. האם כדאי לנסות ולהגיע להסכם כלשהו עם האחות הגדולה ובעלה?

אודה להתייחסותך.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
14/12/2012 ב 23:52

סעיף אריכות ימים

רן, שלום על מנת לקבל ייעוץ מקצועי ראוי, הפורמט הנוכחי אינו מתאים. עליך להיוועץ פנים אל פנים עם עו"ד. בהצלחה, עו"ד סיגל מוסקוביץ

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נסים שאל/ה:
22/11/2012 ב 15:25

קרובים הבהרה

רציתי לשאול לאור תשובתך בנושא - האם אדם רווק שנפטר וללא ילדים ויש לו שני הורים בחיים ו 3 אחים אזי- "קרוביו הסמוכים" הם רק הוריו (היורשים על פי דין) או שצריך בטופס הבקשה לצו ירושה תחת סעיף הקרובים הסמוכים לרשום גם את שמות האחים? המון תודה מראש נסים

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
14/12/2012 ב 23:55

קרובים הבהרה

נסים שלום קרוביו הסמוכים הינם הוריו ואחיו. עו"ד סיגל מוסקוביץ

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אורית שאל/ה:
20/11/2012 ב 17:05

ירושה ועזבון של אימי

שלום רב
אימי נפטרה לפני חודשים ז"ל. היא ואבא שלי היו גרושים 10 שנים אחרונות , אך כיוןן שהיתה חולה ומטופלת במוסד סיעוד מסםר שנים אחרונות , אבא שלי היה מנהל את ה"עיניינים" שלה. אף פעם לא התערבתי בנושאים כספים (כי לא היה צורך, לצורך העיניין כל ההוצאות של טיםול סיעודי שולמו מהפנסיה שלה) . אני בת יחידה. לה ולאבא שלי דירה משוטפת, כסף מזומן שקיבלה מתנה מדוד שלה (אחרי הגירושים).
לי 3 ילדים שהבכורה בהם היתה האהובה שלה (נשמע לא טוב, אבל פשוט אמי היתה שותפה למשך שנים בגידול של הילדה, עזרה לי המון וכיוון אולי שהיא בת יחידה- אהבה אותה ללא גבולות הכי הרבה) .תמיד אמרה (יש עדין, גם לפני מותה היתה אומרת) : אני רוצה שהדירה שלי תעבור לש.(קיצור שם). עכשיו חודשים אחרי מותה אבי מאוהב ורוצה להתחתן (אוי לי, בן 65 מה נסגר :-) . דיברתי איתו והבהרתי שאני רוצה לפני שהוא מתחתן שהדירה תעבור על שם של הבת שלי. הוא לא מוכן. הוא מצידו מכין צואה שהדירה תשאר לה, אבל אישתו הטריה תוגל לגור שם עד סוף חייה. לא מקובל אליי ! היא הרבה יותר צעירה ממנו! בין לבין, הוא אמר שהוא ואמי עשו צאוה אחד לטובת השני במזנו. ז"א יוצא מצב שגם לי לא מגיע כלום? או שיש לי אפשרות גם לתבוע לפחות את החלק שלי מהדירה? ומהכסף..כי לפי מה שדודה שלי אומרת הוא בכלל לא קשור לכסף הזה.הוא סתם שור אותו. מה יש לי לעושות בנושא כדי שכל מה שאמי עבדה בשבילו כל חייה לא יעבור עכשיו לגברת זרה לגמרי?
תודה מראש

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
14/12/2012 ב 23:58

ירושה ועזבון של אימי

אורית, שלום אם אמך ערכה צוואה ביחס לרכושה, הרי שמה שכתבה בצוואתה, הוא הקובע. יש לבדוק. אם לא ערכה צוואה, הרי על פיו דין, זכויותיה של אמך בדירה וגם בחשבון, עוברות אלייך במלואן. ואז, את הופכת להיות שותפה מלאה ושוות זכויות עם אביך בדירה. עו"ד סיגל מוסקוביץ

דורון שאל/ה:
13/11/2012 ב 15:50

ידועה בציבור

שלום,
יש לי שני בנים מנישואיי הראשונים. לאחר שהתגרשתי הכרתי את בת זוגי וממנה יש לי ילדה (קטינה). ברשותי דירה על שמי בלבד. אני ובת זוגי מתגוררים בשכירות בדירה אחרת, כאשר שני בניי מתגוררים בדירה שרשומה על שמי.
החשש שלי שאם יקרה לי משהו תבוא בת זוגי ותדרוש מחצית מהדירה. יצוין כי אין לנו חשבונות בנק משותפים.
האם במצב בו אני אערוך צוואה ובה אצווה את הדירה לשלושת ילדיי הדבר יחסום את טענותיה, ככל שיהיו, של בת זוגי למחצית הדירה??
כמו"כ, מה הדין אם אני אעביר את הדירה במתנה לילדיי?

תודה מראש.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
15/12/2012 ב 00:03

ידועה בציבור

דורון, שלום השאלה למעשה היא למי שייכת הדירה. אתה כותב שהדירה בבעלותך ובה מתגוררים שני בניך מהקשר הקודם. אם כך, איזו זיקה יש לבת זוגתך הנוכחית, שהיא יכולה לדרוש זכויות בדירה? זכויות היא צוברת ביחס לרכוש אשר מצטבר תוך כדי הקשר ביניכם. אם הדירה היתה שלך לפני הקשר עמה, הרי שאין לה זיקה. מאידך, האם משולמת משכנתא על הדירה? הסכם ממון בינך לבין בת זוגתך יכול לפתור את שאלתך, במובן זה שיוגדרו בו זכויות כל אחד מכם ברכוש הקיים. עו"ד סיגל מוסקוביץ

הדס שאל/ה:
9/11/2012 ב 17:42

חובות אדם שהתאבד

אם אדם התאבד, האם חובותיו עוברים למי ממשפחתו?

בחובות אני מדברת על הלוואות לבנק, מינוס והתחייבויות לחברת האשראי.

מה לגבי שיקים שניתנו לשכ"ד? (האדם גר לבד)

האם זה באחריות המשפחה להמשיך לשלם עד שמוצאים דייר חדש?

האם פשוט מוחקים הכל ו/או סוגרים את חשבון הבנק והכל נחשב "חוב אבוד"?

או שהשארים שלו נדרשים לשלם חלק מהדברים?

תודה מראש,

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
15/12/2012 ב 00:06

חובות אדם שהתאבד

הדס, שלום באופן כללי, חובות אינם עוברים ליורשים. אך אם המנוח הותיר אחריו רכוש אשר עובר ליורשים, אזי קודם כל יש לטפל בחובות שלו, מתוך הרכוש שלו. ואז, מה שנותר עובר ליורשים. אך אם המנוח לא הותיר כל רכוש אחריו, הרי החובות ו/או ההתחייבויות למעשה יורדים לטמיון. עו"ד סיגל מוסקוביץ

s.s. שאל/ה:
15/10/2012 ב 09:02

צוואה מושפעת ומסורבלת

שלום אימי נפטרה לפני כשבועיים לאחר אשפוז ואבי מת לפני כ 6 שנים לפני כשנתיים אימי בקשה לערוך צוואה אני ובן אחי לקחנו אותה לעו"ד לפי דרישתה ואמרה. לעו"ד את רצונה והוסיפה נכד אחד. הנכד הנ"ל ואחותו גילו שהסבתא ערכה צוואה והחלו ברדיפת בצע כאשר כל אחד מהם מושך לכיוונו בקיצור תפוש כפי יכולתך, הם הובילו אותה והסיתו אותה נגד ילדיה וגרמו לה לשנות את צואתה לטובתם לפני החתימה מס' פעמים ( יש לי את ההעתק שלפני החתימה) ללא ידיעתנו וכאשר גילינו הצוואה הייתה כבר חתומה הנכד אשר לטובתו שונתה הצוואה ואשר הוא תמיד דאג לקחת את אימי ולוודא את אשר היא כותבת אמר שדאג להוציא אישור פסיכיאטרי על צלילות דעתה. איש מבן האחים לא ראה את הצוואה אך לפי דיברי הנכד: שאין למכור את הדירה לפני שדואגים לנכד לדיור חלופי וכל היתר יחולק בן האחים ושני הנכדים הנ"ל כעת הוא מתנהג בכוחניות ולא מאפשר לנו להיכנס לבית הוריי בטענה שאנחנו פולשים לביתו. 1.שאלתי אבי לא כתב צוואה מה החלוקה במקרה זה ? 2.האם אנו יכלים לבקש ביטול צוואה, ובמה זה כרוך? 3. מאיפה מתחילים במקרה זה ? וכמה טיפול כזה יכל לעלות ? ממתינה לתשובתכם בהקדם תודה מראש S.S.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
27/10/2012 ב 09:16

צוואה מושפעת ומסורבלת

שלום רב. לשאלה הראשונה, מאחר שאביך נפטר ראשון, הרי שהדירה מתחלקת כך שלאמך 75% בדירה ולילדים 25% בחלקים שווים ביניהם. לשאלה הנוספת, וודאי שניתן להתנגד לצוואה. ההליך מורכב ועליכם לגשת לעו"ד ולהיוועץ. עו"ד סיגל מוסקוביץ

דנה שאל/ה:
12/10/2012 ב 21:37

ירושה

אני אם חד הורית. הורי מבוגרים. אופציה משפחתית לא קיימת. האם ניתן לערוך צוואה ובה "להוריש" בהסכמה כמובן את בתי לחברה, במקרה בו יקרה לי משהו? האם רשויות החוק והרווחה מתערבים במקרים מסוג זה? האם עלולים לקחת את הבת לאומנה/לחזקתם?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
27/10/2012 ב 09:11

ירושה

דנה, שלום בכל מקרה המדינה מתערבת ובודקת מה נכון לילדה. עם זאת, חתימה שלך על מסמך יכולה להוות אינדיקציה והצהרת כוונות, לגבי מה שאת סבורה שטוב לילדה. צוואה היא רק לגבי רכוש. תוכלי לערוך מסמך אחר מול עו"ד בענין כוונותייך. עו"ד סיגל מוסקוביץ

דניאל שאל/ה:
27/9/2012 ב 14:41

מזונות בגיר

מזונות שהופסקו בגיל 18 ועדיין לא סיים תיכון ,והבן בשום פנים ואופן אינו מוכן לתבוע את אביו , גם בתקופתו בצבא , מהם האפשרויות של האם לדרוש את המזונות ? לפי החוק ולפי הפסיקה ,

.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
6/10/2012 ב 18:23

מזונות בגיר

שלום רב, הפסיקה מאפשרת את תביעתה של האם בשם הילד, על אף שהוא בגיר על פי חוק. וזאת כדי למנוע מצב של יריבות ישירה בין הבן לבין אביו. עו"ד סיגל מוסקוביץ

פוליק אריה שאל/ה:
13/9/2012 ב 21:41

רכוש בצוואה שאין לי בו חלק

אימי הותירה צוואה בה יש 2 נכסים בנכס שאין לי בו חלק יש חוב האם אני צריך להשתתף בחוב למרות שאין לי בו כל חלק תודה

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
6/10/2012 ב 18:22

רכוש בצוואה שאין לי בו חלק

שלום רב, השאלה שלך חסרה פרטים מהותיים עו"ד סיגל מוסקוביץ

הילה שאל/ה:
15/8/2012 ב 15:32

מיהם קרוביו הסמוכים של המוריש?

בבקשה לצו ירושה, אני נדרשת למלא מיהם קרוביו הסמוכים של המוריש.

מה הכוונה?

בתודה מראש

הילה

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
6/10/2012 ב 18:16

מיהם קרוביו הסמוכים של המוריש

הילה, שלום קרוביו הסמוכים של המוריש הינם למעשה יורשיו על פי דיו עו"ד סיגל מוסקוביץ

נסים מדם
22/11/2012 ב 15:18

קרובים סמוכים

אבקש לשאול להבהרה: זאת אומרת לנפטר ז"ל בן 40 רווק ללא ילדים שהוריו בחיים ושיש לו שלשה אחים- הקרובים הסמוכים הם רק הוריו ולא האחים? - זאת אומרת בטופס הבקשה לצו ירושה בסעיף הקרובים הסמוכים למלא רק את שמות ההורים ולא האחים? תודה

ירון שאל/ה:
13/8/2012 ב 00:13

שאלה בנוגע לפירוש סעיף בהסכם

שלום, להלן סעיף המחלוקת "מוסכם בזאת, כי במהלך חופשות הקיץ הסדרי הראייה של האב עם הקטין יהיו כדלקמן: ממועד החתימה על הסכם זה ועד הגיע הקטין לגיל 4 מתום שנת הלימודים בגן (כאשר הקטין אינו בקייטנה) ישהה הקטין אצל האב מחצית מהתקופה לסירוגין (שבוע /שבוע או יותר בהסכמה) משעה 8:00 ועד 17:00, וללא שינוי בהסדרי הראייה באשר ללינת הקטין ולשהות עם האב אחה"צ. בשבועות בהם שוהה הקטין עם האם, יזכה האב להסדרי הראיה הרגילים. " נתון נוסף - הסדרי הראיה של האב בימות השנה הם לקחת את הקטין מהגן, שמסתיים בשעה 16:00 (או מ9:00 בבוקר כשאין גן) בימי הביקור הרשומים המחלוקת (- מה הם הסדרי הראיה הרגילים): האב טוען שהוא צריך לקחת את הקטין בשעה 16:00 האם טוענת - בשעה 17:00 השאלות: 1. מי צודק? (או במילים אחרות - מה הם הסדרי הראיה הרגילים?) 2. אם מי שלא צודק/ת מתנגד/ת לשתף פעולה, איך אפשר לדאוג לכך, שמה שצודק יתקיים? תודה

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
14/8/2012 ב 00:20

שאלה בנוגע לפירוש סעיף בהסכם

ירון, שלום רב משאלתך מסתבר כי קיים חוסר אמון וחוסר תקשורת בינך לבין גרושתך. מי שסובל זה הילד. ויכוח על שעה לפה שעה לשם גוזלת אנרגיות לכל הצדדים והיא מיותרת לחלוטין. ככל שתשכילו לבנות יחסי הורות תקינים, כך ייקל עליכם וייטב לבן שלכם. ספציפית לשאלתך, אין תשובה ברורה. ניתן לפרש לשני הכיוונים. רק יחסים טובים, יובילו לשיתוף פעולה. דרך צלחה. עו"ד סיגל מוסקוביץ

רונית עוז שאל/ה:
9/8/2012 ב 23:36

שכר טרחה עובר צו קיום צוואה-עלויות?

ערב טוב

נתבקשתי לשלם עבור טיפול בניירת לטובת צו קיום צוואה עבור אבי שנפטר(יש צוואה,ויש תעודת פטירה) שכר טרחת עו"ד סך של 3000 שקל כולל מעמ,פלוס כ 600 שקל אגרות נדרשות

זכור לי ששילמתי לפני כ 5 שנים ,עבור טיפול שלעיל עבור אימי שנפטרה,סך של 1500 שקל,פלוס אגרות

האם מישהו יכול לתת אומדן עלויות לטיפול בנושא שלעיל,בהתיחס למחיר שנתבקשתי? ריאלי בכלל?

אשמח לקבל גם כוון והדרכה,וגם הפניות לעו"ד שמטפל  בנושא שלעיל.

רב תודות.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
14/8/2012 ב 00:14

שכר טרחה עבור צו קיום צוואה - עלויות

רונית, שלום באופן כללי, כל עו"ד מבקש שכ"ט לפי שיקול דעתו. קיים מה שנקרא תעריף מומלץ בכללי לשכת עוה"ד ואת יכולה לבדוק שם. ואם ממילא הנך מתלבטת, תוכלי לעשות סקר ולשאול עו"ד ספציפיים. עו"ד סיגל מוסקוביץ

מודאג ומבולבל שאל/ה:
9/8/2012 ב 17:59

תביעת אבהות

שלום, הייתה לי ידועה בציבור שנולדה לה בת לא ממני , נפרדנו וחשבתי שהילדה היא שלי , הבת רשומה רק בתעודת זהות של האמא ,הגשתי תביעת הסדרי ראייה וביקורים לילדה, האמא התנגדה וגילתה לי שהילדה לא שלי, בתסקיר פקיד סעד לא המליצו לערוך בדיקת רקמות והמליצו שאני אהיה לילדה אבא פסיכולוגי, יש לציין שאני לא רואה את הילדה ואני לא מעוניין . הגשתי בקשה לבדיקת רקמות מוסכמת ובית המשפט ביקש שאגיש תביעת אבהות. אני רוצה לשלול את אבהותי ואני די בטוח שהילדה היא לא שלי ומתברר שיש עוד תיק קשור נגד האבא הביולוגי,מה עליי להגיש לבית המשפט כדי לעשות בדיקת רקמות לשלילת אבהות? האם אוכל להגיש עוד בקשה למתן צו לבדיקת רקמות לצורך שלילת אבהות?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
14/8/2012 ב 00:10

תביעת אבהות

שלום לך, משאלתך אני מבינה שאינך רשום כאביה של הילדה במשרד הפנים. משום כך, אין צורך בתביעה לשלילת אבהות. במידה והנך רשום כאביה, עליך להגיש תביעה לשלילת אבהות ובמסגרתה לבקש ביצוע בדיקת סיווג רקמות. עו"ד סיגל מוסקוביץ

יורם שאל/ה:
5/8/2012 ב 11:58

דיני משפחה

אני מתדיין באזרחי אחרי תזכיר של הפקסית אבל עדיין לפני משפט האם פסק הדין של הרבני עדיין תקף

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
7/8/2012 ב 21:44

דיני משפחה

שלום רב, נתונים רבים חסרים בשאלתך והיא אינה ברורה. עו"ד סיגל מוסקוביץ

מירה א. שאל/ה:
2/8/2012 ב 12:44

שינוי כתובת

שאלה:

בעלי לשעבר (שממנו התגרשתי לפני 12 שנה) עדיין מציג את כתובת של הבית שלי ככתובתו, ובעקבות זאת אני מקבלת מכתבים שמופנים אליו ואף איומי הוצאה לפועל.

האם יש אפשרות להוציא צו בית משפט שהכתובת הזאת אינה כתובתו? ואם כן, איך עושים זאת?

העניין הוא, שאין לי מושג היכן הוא גר, ומהי כתובתו האמיתית. גם הילדים אינם יודעים.

תודה

מירה

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
4/8/2012 ב 11:24

שינוי כתובת

מירה, שלום הדרך להיפטר מהטרדות אלה, הינה להגיב לכל אחד בנפרד. ז"א, כאשר את מקבלת מכתב מגורם כלשהו, עלייך לשלוח מכתב בו את מציינת כי הנכם גרושים מזה שנים רבות ולצרף מסמך המעיד על כך. גם ביחס לתיקי הוצל"פ, יש לשלוח הודעה/בקשה לתיק עצמו. כך, לאט לאט יפחתו הפניות לכתובתך. עו"ד סיגל מוסקוביץ

אני שאל/ה:
29/7/2012 ב 14:04

ירושה

שלום רב,

לפני כשנה אבי העביר על שמי בטאבו דירה .

היום לאחר מריבה הוא דורש את מחצית מהדירה .

שאלתי היא האם הוא יכול להתחרט לאחר כשנה שהדירה רשומה על שמי?

תודה מראש.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
31/7/2012 ב 10:20

ירושה

שלום רב. השאלה מאד לאקונית וחסרים בה פרטים רבים. יש לבדוק איך הועברה הדירה, האם במתנה, בהעברה ללא תמורה. איזה הסכם תמך בהעברה זו, האם ההעברה היתה על תנאי כלשהו? בעקרון, אם לא היה כל תנאי והמדובר במתנה שהוענקה לך וזו הסתיימה ברישום, יהיה לאביך קשה להתמודד משפטית. אבל, שוב, חסרים לי פרטים רבים על מנת ליתן יעוץ מקיף. ממליצה לך להיוועץ בעו"ד. עו"ד סיגל מוסקוביץ

יעל שאל/ה:
30/6/2012 ב 07:03

סליחה,כותבת נכון עכשיו

סליחה, עו"ד מוסקוביץ בכר, פשוט עשיתי העתק הדבק של דברי מפורום אחר. אני ממש מתנצלת.

שלום רב,אני גרושה+1 נשואה מחדש וילד נוסף.גרושי נשוי גם הוא בשנית ויש לו עוד 2 בנות.אשתו של גרושי אינה מקבלת את ילדתי ומתעללת בה נפשית. הילדה ממש לא רוצה ללכת אליו (בת 14.5) אך חשוב לה מאוד לראות את אבא שלה.גרושי מודע ליחס שנותנת אשתו לביתו והיו בעבר כמה "פיצוצים" כאשר הילדה סירבה לבוא אליו כמה חודשים.לאחרונה היה מאוד שקט אך מתוח, היא באה אליו למרות שרע לה שם אך קרה "פיצוץ" נוסף והילדה לא רצתה לראותו בבית שלו אלא שיבלו יחד זמן איכות במקום אחר (ים, טיול,יעבירו כמה שעות יחד רק הם) אך גרושי סירב ואמר לה שאם היא רוצה, רק בבית שלו, שתתמודד.מרוב כאב, התערבתי.שלחתי מסרון (אחד בלבד) לאשתו(לא מאיים  חיים חלילה או משהו בסגנון) אלא שתפסיק כבר עם היחס הזה  ושאם היא תמשיך להתעלל בבת שלי אפנה למשטרה.התקשרתי לגרושי והוא הצדיק אותי אך כשביתי נסתה לדבר איתו שוב על מה שכואב לה, הוא חזר בו והצדיק את אשתו.שלחתי לו (ורק לו) מסרונים כועסים על מה שקורה כי הוא לא מוכן יותר להקשיב ומנתק (בלתי אפשרי לדבר איתו).שכנעתי את ביתי כן לבוא אליו, לנסות לדבר עם שניהם, לפתוח דף חדש, לנסות בכל זאת "לבלוע את הצפרדע", כלומר לבוא בתנאי שהציב לה אבא שלה אך לפתתע גם זה לא התאים והתנאי הבא היה שאני אתנצל בפני אשתו על המסרון ששלחתי לה. היא רדפה אחריו כמה פעמים בטלפון וכל מה שהוא אומר לה שהתנאי לכך שהיא תבוא אליו זו התנצלותי.אני לא מתכוונת להתנצל.הסיפור הכאוב הזה של היחס המשפיל שמקבלת ביתי שם הוא ארוך וכואב וגם לי יש כוחות מוגבלים לעמוד מהצד עם המון חריקת שיניים ועצימת עיניים מצידי ולא להגיב בסוף.אמא זו אמא. האם זה תנאי הגיוני? שאני אתנצל בפני אשתו ורק אז הוא מוכן לראות את הילדה? אם יש להם בעייה איתי, שיפנו אלי, אבל הוא מעניש את הילדה. גם לבעלי הנוכחי יש ילד מנישואיו הקודמים והוא כשהוא בא אלינו אני מתייחסת אליו כמו נסיך! הוא מת עלי ורואה בי אמא שניה כשהוא פה, ואני רואה בו בן לכל דבר ואוהבת אותו. אני מגלה רגישות אליו, חום וחמלה ודואגת לכל מחסורו.

1.האם יש לגרושי עילה לביטול מזונות לאור סיפור זה?

2.בעלי ואני עומדים לטוס בעוד שבועיים עם הילדים,איך אדע שאין יום לפני הטיסה צו עיכוב יציאה לבתי שהוציא גרושי (רק כדי להרגיז ולקלקל).

תודה מקרב לב. אודה על תשובתך.

יעל

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
10/7/2012 ב 16:28

ביטול מזונות וצו עיכוב יציאה

יעל, שלום

הסיפור שאת מעלה כואב וניכר שאת מנסה לסייע לבתך ככל האפשר.

מאחר שבתך כבר גדולה, הניחי לה להתמודד עם אביה. אל תתערבי. ההתערבות אך גורמת נזק, כפי שכבר הבחנת. אם היא מבקשת את עצתך, עזרי לה בעיצה, אם את יכולה. תוכלי גם להתנסות בייעוץ מקצועי וקיימים מטפלים רבים אשר יכולים לסייע.

לשאלתך, אין עילה בנסיבות המתוארות על ידך לביטול מזונות ואני מציעה כי תנוח דעתך בענין זה.

עיכוב יציאה אם הוצא, סביר להניח שאת אמורה לקבל על כך הודעה מבעוד מועד. בכל מקרה, ניתן לטלפן למשטרת הגבולות בטלפון: *3450.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

יעל שאל/ה:
30/6/2012 ב 06:50

ביטול מזונות וצו עיכוב יציאה

עו"ד חשמונאי,שלום רב,אני גרושה+1 נשואה מחדש וילד נוסף.גרושי נשוי גם הוא בשנית ויש לו עוד 2 בנות.אשתו של גרושי אינה מקבלת את ילדתי ומתעללת בה נפשית. הילדה ממש לא רוצה ללכת אליו (בת 14.5) אך חשוב לה מאוד לראות את אבא שלה.גרושי מודע ליחס שנותנת אשתו לביתו והיו בעבר כמה "פיצוצים" כאשר הילדה סירבה לבוא אליו כמה חודשים.לאחרונה היה מאוד שקט אך מתוח, היא באה אליו למרות שרע לה שם אך קרה "פיצוץ" נוסף והילדה לא רצתה לראותו בבית שלו אלא שיבלו יחד זמן איכות במקום אחר (ים, טיול,יעבירו כמה שעות יחד רק הם) אך גרושי סירב ואמר לה שאם היא רוצה, רק בבית שלו, שתתמודד.מרוב כאב, התערבתי.שלחתי מסרון (אחד בלבד) לאשתו(לא מאיים  חיים חלילה או משהו בסגנון) אלא שתפסיק כבר עם היחס הזה  ושאם היא תמשיך להתעלל בבת שלי אפנה למשטרה.התקשרתי לגרושי והוא הצדיק אותי אך כשביתי נסתה לדבר איתו שוב על מה שכואב לה, הוא חזר בו והצדיק את אשתו.שלחתי לו (ורק לו) מסרונים כועסים על מה שקורה כי הוא לא מוכן יותר להקשיב ומנתק (בלתי אפשרי לדבר איתו).שכנעתי את ביתי כן לבוא אליו, לנסות לדבר עם שניהם, לפתוח דף חדש, לנסות בכל זאת "לבלוע את הצפרדע", כלומר לבוא בתנאי שהציב לה אבא שלה אך לפתתע גם זה לא התאים והתנאי הבא היה שאני אתנצל בפני אשתו על המסרון ששלחתי לה. היא רדפה אחריו כמה פעמים בטלפון וכל מה שהוא אומר לה שהתנאי לכך שהיא תבוא אליו זו התנצלותי.אני לא מתכוונת להתנצל.הסיפור הכאוב הזה של היחס המשפיל שמקבלת ביתי שם הוא ארוך וכואב וגם לי יש כוחות מוגבלים לעמוד מהצד עם המון חריקת שיניים ועצימת עיניים מצידי ולא להגיב בסוף.אמא זו אמא. האם זה תנאי הגיוני? שאני אתנצל בפני אשתו ורק אז הוא מוכן לראות את הילדה? אם יש להם בעייה איתי, שיפנו אלי, אבל הוא מעניש את הילדה. גם לבעלי הנוכחי יש ילד מנישואיו הקודמים והוא כשהוא בא אלינו אני מתייחסת אליו כמו נסיך! הוא מת עלי ורואה בי אמא שניה כשהוא פה, ואני רואה בו בן לכל דבר ואוהבת אותו. אני מגלה רגישות אליו, חום וחמלה ודואגת לכל מחסורו.

1.האם יש לגרושי עילה לביטול מזונות לאור סיפור זה?

2.בעלי ואני עומדים לטוס בעוד שבועיים עם הילדים,איך אדע שאין יום לפני הטיסה צו עיכוב יציאה לבתי שהוציא גרושי (רק כדי להרגיז ולקלקל).

תודה מקרב לב. אודה על תשובתך.

יעל

אילנית שאל/ה:
11/6/2012 ב 17:51

פרעון צק של אדם שנפטר

שלום אבי ע"ה נפטר , כשנה לפני מותו הבאתי לו צק של מאה אלף שקל לצרכיו. בתמורה הוא הביא לי צק שלו פתוח ואמר שמור אצלך שאים ובמקרה יקרה לי משהו אז יש לך גיבוי. כאמור אבי נפטר בחשבון הבנק שלו ישנו סכום מאוד קטן- אבי הותיר רכוש כמו חלק דידה ומגרש - הבעייה שלי שמאחר ואחיותיי אינם מכרים בשיק זה למרות שבחשבון הבנק של אבי רואים בברור שהציק שלי נפרע לחשבון אבי.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
23/6/2012 ב 21:41

פרעון שיק של אדם שנפטר

אילנית, שלום את מתארת מצב ואינך שואלת שאלה. אם אני מבינה נכון, את מבקשת לדעת כיצד הנך יכולה לגבות את השיק. עלייך לפנות לביהמ"ש למשפחה ולהגיש תביעה מתאימה. עו"ד סיגל מוסקוביץ

יורם שאל/ה:
5/6/2012 ב 13:02

הורים דימנטיים

אחותי הביאה להורי עורך דין גיראטר פקידי בנק בלי לידע את שני אחיה
בזמן שהורי דימנטים עשתה צוואה לעצמה הכניסה את עצמה כשותפה בחשבון
אנחנו לא יודעים מי עורכת הדין עם סעיף היוותרות בחיים בחשבונות הבנק
נמחקו והיא תהפוך בבו הזמן לשותפה בחשבון מה עלינו לעשות לצורך
שינוי המצב האם בכלל יש אפשרות לעשות משהו.
1. איך אפשר לחשוף את שם העורך דין
2. איך אפשר לבטל את השותפות בחשבון.
3. איך אפשר לוודא את פעולותיה בחשבון של אחותי כי יש בחשבון הרבה כסף
4. איך אפשר לבטל את הצוואה.

5/  הצוואה נראה שקיבלה אישור בית המשפט
יש מסמכים רפואיים שההורים דימנטיים

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
23/6/2012 ב 21:39

הורים דימנטיים

יורם, שלום שאלותיך רבות והתחום הינו מורכב. אם אכן הנך מעונין בייעוץ מקצועי, אתה מוזמן ליצור עמי קשר טלפוני למשרד: 03-9506590. בברכה, עו"ד סיגל מוסקוביץ

ndf שאל/ה:
31/5/2012 ב 03:07

תביעה על הבית

שלום רב רכשתי בית באמצעות המשכנתה שלי והמענק הצבאי. אז בזמנו היו לי עבודות זמניות ובכדי להקל עליי האבא שם את זה על החשבון שלו ואני הייתי משלם לו כל חודש את החשבונות, לאחר מכן עזבתי לחו"ל וכשהתחלתי לעבוד שם שוב שילמתי את החשבונות ואת כל התשלום של הבית. ומאחר והוא היה לחוץ על כסף והיה במינוסים הוא ביקש להמשיך לשלם, ואת הכסף שאני שולח לו להשתמש איתו(חשוב לציין שאין לי הוכחות חוץ מאמי והאחים שלי שיכולים להעיד שהם ראו מדיי פעם כסף שאני מעביר לו,לא חשבתי שאני יזדקק להם פעם) לא היה לי בעיה עם זה, עד עכשיו,ההורים שלי מתגרשים ומאחר ואנחנו תומכים באימי האבא החליט שהוא דורש את הבית שלי כי הוא שילם את המשכנתה מהחשבון שלו.והוא תובע דרך בית משפט לענייני משפחה את הבית שלי (חשוב לציין שהבית רשום על שמי. האם הוא יכול לעשות זאת?

תודה מראש

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
23/6/2012 ב 21:37

תביעה על הבית

ndf, שלום רב השאלה שלך מורכבת ולא ניתן להשיב עליה כך סתם דרך האתר. אתה מוזמן ליצור קשר עם משרדי בטלפון: 03-9506590. עו"ד סיגל מוסקוביץ

ruth שאל/ה:
30/5/2012 ב 13:55

דיון בבית הדיו הרבני

שלום,

אני נמצאת בתהליכי גירושין, כבר חתמנו על הסכם שאושר בבית משפט.

כעת נותרו דיונים בבית הדין של אישור ההסכם וחתימה על הגט.

שני הצדדים לוו בכל התהליך ע"י עורכי דין שונים.

האם יש צורך בנוכחות של עו"ד בדיונים הקרובים בבית הדין (אישור הסכם/ חתימה על גט) ? כל דיון כזה עולה לי לא מעט כסף ולכן אשמח לדעת מה מקומו (אם בכלל) של עו"ד בדיונים כאלו ?

תודה.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
23/6/2012 ב 21:35

דיון בבית הדין הרבני

רות שלום תוכלו לעבור את התהליך בביה"ד הרבני ללא עורכי הדין. למעשה בדיון הראשון ביה"ד נותן פסק דין לגירושין. הוא שואל אתכם אם הנכם מתגוררים ביחד, שכן לא ניתן לסדר את הגט כל עוד הנכם גרים יחד. לאחר הדיון הראשון אתם נשלחים לפתוח תיק לסידור הגט. בהצלחה עו"ד סיגל מוסקוביץ

מוטי שאל/ה:
26/5/2012 ב 10:45

חובת הצגת הסכם ממון בפני הכונ"ר

בוקר טוב ושבת שלום, ברצוני לדעת האם מחובתי להציג הסכם ממון שלי ושל זוגתי שהכרתי לאחר תחילת תהליך פשיטת-הרגל? האם אני מחוייב להציג את ההסכם בפני הכונ"ר והמנהל הממונה או שאני יכול לשמור את ההסכם לעצמנו? תודה וחג שמח.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
30/5/2012 ב 09:20

חובת הצגת הסכם ממון בפני הכונ"ר

מוטי, שלום השאלה אם יש רלוונטיות לתוכן הסכם הממון, בכל הנוגע לתהליך פשיטת הרגל. יש גם לדעת כי בעיקרון, תהליך פשיטת הרגל מחייב גילוי מידע והתנהגות בתום לב. עו"ד סיגל מוסקוביץ

ריטה שאל/ה:
13/5/2012 ב 14:25

חלוקת רכוש

אני ובעלי הגענו לנישואים עם רכבים פרטיים . כדי לחסוך אני מכרתי את שלי ונשארנו עם הרכב שלו, שברשותינו עד היום. בגט הוא מבקש את הרכב שלו כרכוש טרום הנישואים.

האם במקביל אני יכולה לדרוש שהכסף שנכנס לחשבון אחרי הנישואים עבור הרכב שייך רק לי, ולקבל את כולו ולא חציו?

עוד שאלה חשובה, קראתי שיש מצבים שהרבנות מחלקת חלוקה לא שווה בין הבעל לאישה כאשר יש פעוטים, וכך האשה מקבלת יותר מ 50 אחוזים. עד כמה יש סיכוי למצב הזה? האם אפשר עזרה בתחום הזה?

אני יוצאת מהנישואים בלי ריהוט ומוצרי חשמל, כי הכל היה בדירה השכורה ולא קנינו, יש בזה כדי לעזור?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
30/5/2012 ב 09:24

חלוקת רכוש

ריטה, שלום העיקרון שיחול הוא דין שווה לשני הצדדים. אם בעלך מבקש את רכבו בחזרה, כדאי לך לבקש את שווי הרכב שלך שנמכר והכנסת את התמורה לתא המשפחתי. לשאלה השניה, עובדת קיומם של הילדים אינה משפיעה על חלוקת הרכוש בין הבעל לאשה, זאת מבחינת הדין היבש. אם מתנהל מו"מ, אזי ניתן להגיע בהסכמה לחלופות שונות. בכבוד רב, עו"ד סיגל מוסקוביץ

חיים שאל/ה:
3/5/2012 ב 09:13

צו ירושה

שלום,

אני מנסה כעת למלא בקשה לצו ירושה לאבי שנפטר לפני כשנתיים.

היורשים הם אני ואחי שכן אימי נפטרה גם היא לאחר אבי ואף היא לא השאירה צוואנ אחריה (במקביל אני מגיש גם בקשה לצו ירושה שלה).

יש סעיף אחד שאני לא מבין אותו. צריך לציין מי הם "קרוביו הסמוכים של המוריש". סעיף לאחר מכן יש לציין מיהם ילדי המוריש. האם אני צריך למלא את שמותינו בשני המקומות?

תודה.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
30/5/2012 ב 08:15

צו ירושה

חיים שלום התשובה לשאלתך חיובית עו"ד סיגל מוסקוביץ

מחפש עורך דין? קבל הכוונה אישית

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית