עורכ&

[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]noob factory[/url][/b] [b]replica watch[/b] [b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]ar factory[/url][/b] [b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]Swiss replica watches[/url][/b] [b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da] AAA Rolex replica watches[/url][/b] noob factory
replica watch
ar factory

noob factory
replica watch
ar factory

Swiss replica watches
AAA Rolex replica watches

לביא שאל/ה:
18/3/2011 ב 09:04

צוואה

נקלענו לעניין סבוך במשפחתי

לפני כ 10 שנים הגיעה חברה שביקשה לפנות ולבנות את אזור המגורים של סבתי-בתמורה להסכמתה היא ביקשה מעו"ד חברת הבנייה לערוך צוואה עבורה שכן היא לא יכלה להרשות זאת לעצמה.הצוואה נרשמה בכתב ידו של עו"ד בנוכחותה של דודתי ו2 עדים מן המשרד-אך מעולם לא נמסרה לנו מודפסת וחתומה.

כיום סבתי חולה מאד סיעודית לחלוטין ואינה יכולה לתקשר עם איש-ביקשנו לראות את הצוואה אך עו"ד מסרב בטענה שהיא ניתנה לנו-דבר האיננו נכון.

תחושתנו היא כי לא קיימת כלל צוואה ושהוא לא הדפיס וערך אותה כחוק-רק כדי להוציא את חתימתה בעניין ההריסה של המבנה

מה עלינו לעשות?עו"ד מתחמק מטלפונים ולא נותן תשובות ישירות,מה המשמעות לגבי עזבונה במידה ובאמת אין צוואה?

עליי לציין כי נותרו לה 4 מתוך 6 ילדים-כאשר יש נכדים מהדודים שנפטרו

אודה על תשובתכם

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
19/3/2011 ב 11:53

צוואה

לביא, שלום

מדבריך עולה כי הצוואה נערכה על ידי עוה"ד ובכתב ידו, ואולם נחתמה על ידי הסבתא בנוכחות שני עדים. אם כך, הצוואה לכאורה, לפחות, נערכה כדין, שכן נכחו 2 עדים ביחס לחתימה, ובלבד שאף העדים חתמו על הצוואה. את תוכן הצוואה אינכם חייבים לראות ואולם תוכלו לבקש מעוה"ד לדעת האם אכן קיימת צוואה החתומה על ידי הסבתא.

במידה ואין צוואה, הרי שרכושה של הסבתא יתחלק בשווה בין כל ילדיה, כאשר הנכדים באים במקומם של הילדים שנפטרו לפניה.

אני מסייגת תשובתי זו, נוכח העובדה כי ענייני צוואות הם מורכבים ביותר וסבוכים, ואין לפניי פרטים מספיקים.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

יוסי כהן שאל/ה:
14/3/2011 ב 20:23

ערבים

שלום רב,

אישה קרובה לי (אין קשר משפחתי) שנמצאת בפנסיה נכנסה לקשיים כלכליים, בעקבות כך החלטתי לעזור לה והלוותי לה כספים ובנוסף חתמתי על ערבות בבנק. כל זאת בידיעה שבשנה הקרובה הגברת מתכוונת למכור את ביתה הגדול ולקנות בית קטן ולהחזיר את הלוואות.  כיוון שהגברת אינה צעירה ברצוני לבטח את עצמי בצורה כולשהי אם חס וחלילה במהלך השנה יקרה משהו. הגברת מוכנה לכל דבר. השאלה איך אוכל לבטח את עצמי?  

בברכה יוסי

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
16/3/2011 ב 22:42

ערבים

יוסי, שלום

חסרים נתונים רבים בשאלתך ולא ניתן כך להתייחס אליה.

בברכה,

עוה"ד סיגל מוסקוביץ

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

יעקוב שאל/ה:
6/3/2011 ב 22:18

יורש שגר בדירת הוריו

ברצוני לשאול עבור מכר שנקלע לסיטואציה זו

מדובר באדם רווק (מעל גיל 18) שגר בדירת הוריו יחד איתם מאז ומתמיד עד לפטירתם ולאחר פטירתם עד היום.

לפני כמה שנים נפטר אביו, וכעבור כשלוש שנים נפטרה אמו.

אותו אדם נשאר לגור בדירה גם לאחר פטירת שני הוריו.

כעת הגיעה העת לחלק את הירושה, והנה אחיו דורשים ממנו בגלוי או ברמז את חלקם בדירה.

והוא, גר מאז ומתמיד בדירה זו, האם עליו לפנותה?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
7/3/2011 ב 23:54

יורש שגר בדירת הוריו

יעקוב, שלום

במידה וההורים לא ערכו צוואה, אזי על פי חוק הירושה הדירה מתחלקת בין כל האחים בחלקים שווים ביניהם. העובדה כי אחד האחים התגורר בדירה לאורך כל התקופות מקנה לו יתרון זמני של המשך שהייה, אך לא בחינם. עליו לשלם דמי שכירות לאחיו. במידה ולא מגיעים להסכמות, ביהמ"ש יקבע את גובה השכר הראוי בו ישא האח, כמו גם התקופה בה יתגורר בדירה.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

לי שאל/ה:
25/2/2011 ב 13:10

הסכם ממון מול הוצל"פ

שלום

מאוד מקווה שאוכל לקבל תשובה.

לפני שנישאתי לבעלי עשינו הסכם ממון. יש לי דירה משלי וכל המטלטלין בה שלי. כתוב בהסם ממון שלבעלי אין שום בעלות עליהם גם אם נפרד .

לאחר פתיחת עסק שהכניס אותנו לחובות עצומים , אני פוחדת מהוצל"פ שיכולים לגעת ברכוש שלי. למרות שהעסק הוא על שמו של בעלי בלבד וכל רכושי הוא על שמי. אני מקבלת טלפונים מוזרים מאנשים שמזדהים שחברת ביטוח ולדעתי הם חוקרים פרטיים שמנסים לגשש מה אפשר לסחוב לי :(

נאמר לי שהסכם ממון לא מגן עלי מפני הוצל"פ ושאני חייבת להוציא "פסק דין הצהרתי" כדי לשמור על רכושי ועל ביתי.

האם זה נכון???

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
27/2/2011 ב 00:30

הסכם ממון מול הוצל"פ

לי, שלום

הסכם הממון מסייע מאד, אם כי הוא מסדיר את מערכת היחסים הממונית בינך לבין בעלך בלבד.

במידה ובמסגרת תיקי ההוצל"פ כנגד בעלך, יבקשו להטיל עיקולים על המיטלטלין בבית, אזי, תגישו תגובה כי החפצים הם שלך, ותצרפו את הסכם הממון. ראש ההוצל"פ יעכב את ההליכים ויבקש אותכם להגיש תביעה לפס"ד הצהרתי כאשר התביעה תהא מוגשת נגד כל אותם נושים של בעלך, כך שפסה"ד שיינתן יחול על כולם.

בהצלחה.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

לי
27/2/2011 ב 16:38

הסכם ממון נגד הוצל"פ

תודה רבה על תגובתך!!!

אם הבנתי אותך נכון, כרגע אין מה לרוץ ולהוציא פס"ד הצהרתי , רק במידה ונקבל הודעה מהוצל"פ ואחרי שנגיש להם את את ההסכם ממון ? ישנה אפשרות גם שלא נצטרך להוציא פס"ד הצהרתי?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
28/2/2011 ב 23:46

הסכם ממון והוצל"פ

לי, שלום

נכון, כרגע, אין מה למהר.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ

אלעד שאל/ה:
19/2/2011 ב 00:01

פינוי יורש שהשתלט על הנכס

שלום רב.

הבעיה במשפחתנו היא כזו: סבתי נפטרה לפני כשנתיים. היורשים - ארבע אחיות ואח אחד ערירי שהתגורר כל השנים בבית הסבתא. מאז שנפטרה לא הסכים לצאת מהנכס (למרות הפצרת שאר האחיות ולמרות שהוא מחזיק בדירה אחרת משלו) בתואנות חסרות שחר שהאחיות חייבות לו כספים והוא לא יפנה עד שיחזירו לו. למותר לציין שקיימת צוואה המחלקת את הנכס שווה בין כולם.

לנו הנכדים הגיעו מים עד נפש ומעוניינים לנקוט באמצעים כנגד הדוד הסורר.

האם ניתן לערב משטרה בפינוי או שמא הדרך היחידה היא בהליך אזרחי כנגדו?

בתודה,

אלעד - נציג הנכדים.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
24/2/2011 ב 22:55

פינוי יורש שהשתלט על הנכס

אלעד, שלום

ראשית, יש לקיים את הצוואה ולהוציא צו קיום צוואה.

לאחר מכן, יש לפעול בהליך אזרחי לפנות את הדוד. ראוי לציין כי זוכה על פי צוואה אשר התגורר בנכס, זכאי להמשיך ולהתגורר בנכס לפרק זמן מסויים ובתשלום מסוים לזוכים האחרים, לפי קביעת ביהמ"ש.

עליכם לגשת לעו"ד ולקבל יעוץ מקצועי ספציפי.

בהצלחה

עו"ד סיגל מוסקוביץ

רוית שאל/ה:
17/2/2011 ב 12:44

סעיף 10 לחוק הירושה

שלום, יש לי בעיה כזו:

אב נפטר. היורשים שלו הם כדלקמן: אם, אחות, ואח. האח נפטר לאחר האב בהיותו נשוי ללא ילדים.

לפי סעיף 10 היורשים של האב צריכים להיות צאצאים של האח,

ורציתי לשאול למה האפוטרופוס הכללי טוען שגם אשתו של האח שנפטר היא יורשת על פי החוק. החוק מדבר על צאצאים ולא על עזבון, אז למה היא צריכה לרשת את האב אם לא היו להם ילדים? בייחוד כאשר הקשר ביניהם לא היה טוב ואין קשרים עימה לאחר מותו של האח. 

אודה לקבלת תשובה לבעיה זו.

רוית

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
17/2/2011 ב 22:39

סעיף 10 לחוק הירושה

רוית, שלום

למעשה, הדברים מאד פשוטים.

מאחר שהבן נפטר לאחר שאביו נפטר, הרי שהוא כבר קיבל את חלקו בעזבונו של אביו. ואז, כאשר הוא נפטר, עזבונו שלו, של הבן, מתחלק על פי החוק (בין אשתו להוריו).

אם הבן היה נפטר לפני שהאבא היה נפטר, אז אשתו לא היתה יורשת, כי בזמן שהבן נפטר, הוא עדיין לא קיבל כל חלק מעזבונו של אביו שהיה עדיין בין החיים.

הכל תלוי במועד בו נפטר הבן. לפני פטירת אביו (שאז החלק של האב עובר לצאצאים) או אחרי פטירת האב (שאז החלק של האב, כבר נטמע ברכוש של הבן).

עו"ד סיגל מוסקוביץ

אבי שאל/ה:
16/2/2011 ב 13:45

הפחתת מזונות

שלום רב סיגל.שאלה-האם בעקבות מעברה של גרושתי וילדיי לבית בן זוגה יכולים להפחית עבורי את דמי המדור?בהסכם הגירושים רשום סכום כולל דמי מדור ללא פירוט.האם זאת סיבה להפחתת מזונות?

ועוד שאלה עד איזה גיל מחוייבים לתשלום מזונות?והאם אישה לא רשאית להשתתף גם בתשלום המזונות?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
16/2/2011 ב 16:22

הפחתת מזונות

אבי, שלום

שאלתך ביחס למדור חסרה פרטים רבים ולא ניתן להשיב עליה כפי שהיא. הדברים תלויים במקום מגוריה הקודמים, בניסוח של הסכם הגירושין ובהוצאה הקיימת כיום, ככל שקיימת וכן בגובה המזונות השוטפים.

מזונות משולמים בד"כ עד גיל 18 או סיום תיכון, לפי המאוחר ומאותו מועד - 1/3 עד סיום השירות הצבאי הסדיר או השירות הלאומי.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ

יואב שאל/ה:
15/2/2011 ב 21:31

ירושת קטין

שלום ותודה מראש.

רציתי לברר אם לשני ילדי הקטינים ערכו צוואה על שמם עם הת.ז שלהם,האם אני כהורה יכול לעשות דבר כל שהוא עם הירושה הנ"ל או שרק כשהם יגיעו לגיל 18 הם יוכלו לקחת על פי דעתם את הירושה.

ובנוסף האם לגבי דירה זה אותו דבר?

תודה רבה יואב

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
16/2/2011 ב 16:18

ירושת קטין

יואב, שלום

הירושה היא של הילדים, על אף שהם קטינים כיום. כאביהם, הנך אפוטרופוס טבעי גם על הכספים וגם על כל מה שהם יורשים ועליך לשמור בעבורם רכוש זה ולא לגעת בו, אלא במצבים מסויימים. ויש גם לתת את הדעת לקיומו של אפוטרופוס כללי בתמונה או לא. הכל לפי הענין. שאלתך חסרה פרטים רבים וראוי כי תיגש לייעוץ מקצועי מסודר.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ

מיקי שאל/ה:
11/2/2011 ב 16:18

בכמה עותקים צריך לעשות צוואה

שלום
אבקש לדעת בכמה עותקים צריך לעשות צוואה עם חתימות מקוריות של המצווה והעדים ?
תודה

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
13/2/2011 ב 00:11

בכמה עותקים צריך לעשות צוואה

מיקי, שלום

אין הנחיות בענין מספר העותקים. זה ענין של העדפה.

עותק אחד מספק.

עם זאת, למקרה שיש לך חשש כי העותק היחיד יאבד, תוכל להכין עותק נוסף ולשמור אותו במקום אחר. בענין זה, ראוי לציין כי ניתן להפקיד את הצוואה אצל הרשם לענייני ירושה ואז, נרשמת העובדה כי ערכת צוואה והעותק שמור במקום בטוח.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ

זאב שאל/ה:
31/1/2011 ב 13:41

יעוץ גרושין

אישתי רוצה להתגרש ממני למרות שאיני רוצה.
יש לנו 4 ילדים ( 16,14,10,8)
מעדיף לעשות זאת לא דרך בית משפט. ( אלא אם כן תגידו שאין ברירה)
היא מרוויחה 9000 ש"ח אני כ 15000 ש"ח.
1) אני מבין את החשיבות של אמא לילדים ולכן איני דורש משמורת אליהם, מה לעשות אמא זו אמא,
אבל אני רוצה אותם אצלי כמה שיותר לפחות 6 ימים כל שבועים. הם ממש חשובים לי
היא מוכנה לתת לי אותם 2 אחרי צהרים בשבוע, ושבת כל שבועים, ללא לילה, וללילה רק בשבת. אני ממש רוצה יותר.
אני רוצה כולל לילה כל פעם , האם אני יכול לדרוש ומה הסיכויים בבית משפט? זה מקובל?

2)אני מבין שאני חייב לשלם מזונות, הם ילדי, רק השאלה כמה? היא רוצה מזונות כולל מדור בין 8000 ש"ח ל 9000 ש"ח , האם זה מקובל כך? אני פשוט יודע שאני רוצה לחיות טוב להשכיר דירה וגם להתחתן שוב . אם אתן לה כ9000 ש"ח לא אוכל לחיות אפילו סביר, ויהיה לי קשה להשתקם, האם היא צודקת זה ראלי השכום?.
או כדאי ללכת לבית משפט?

אני אישית ממש מוכן להישאר עד שהילדים יגדלו, היא לא
שוב מבקש את עצת העו"ד מנסיון שליהם , האם שווה לריב וללכת לבית משפט מה הסיכוי שלי?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
31/1/2011 ב 23:15

יעוץ גרושין

זאב, שלום

השאלות שלך מאד כלליות ואינן ממוקדות.

הדבר נובע מתוך הבלבול בו אתה מצוי וחוסר הרצון שלך להתגרש.

עליך לסדר את מחשבותיך ולהתמקד.

אני מציעה כי תיגש לייעוץ פנים אל פנים אצל עו"ד, כך המידע שתקבל יסייע בידך להגיע להחלטות.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

אלמוני שאל/ה:
19/1/2011 ב 02:45

ירושה

שלום רב עורך דין מחוץ לארץ פנה אליי ואמר שלקוח שלו עם אותו שם המשפחה שלי נהרג ואין לו שארים בכלל. הוא הציע לי להגיש בקשה לקבל את הירושה ולהגיד שאני כביכול קרוב שלו.. אם באמת אין לו קרובים האם זה תקין? מה אם יבוא מישהו וידרוש את הכסף לאחר קבלתו? מה הדין? תודה רבה

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
23/1/2011 ב 23:46

ירושה

אלמוני, שלום

משאלתך אני מבינה שאינך קרוב של הנפטר בכל דרך שהיא. על פי דין, רק קרובים המנויים בחוק, זכאים לרשת.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

צ.א. שאל/ה:
10/12/2010 ב 23:16

מעשה כיעור?

שלום רב, אני בהליכי גירושין ותובעת מזונות אישה ברבנות. מתקיימים כל התנאים לטובתי אך עניין אחד מטריד אותי : ברגע של כעס, כשגיליתי שבעלי בוגד פתחתי כרטיס באתר הכירויות. כלל לא עשיתי בו שימוש ובטח ובטח שלא נפגשתי עם אף אחד.כל זה היה כשכבר היינו בהליכי גירושין והוגשו תביעות מצידי עקב ניאופיו של הבעל. הבעל מציג זאת ברבנות כהוכחה לאי זכאותי למזונות אישה. מה אוכל לטעון להגנתי כדי שלא תשלל זכאותי ? 

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
27/12/2010 ב 17:29

מעשה כיעור

צ.א., שלום

חסרים לי פרטים רבים, ואולם, על פי הנתונים החלקיים שמסרת, תוכלי להציג את האמת שלך ולנסות להוכיח את גירסתך. עוד, תוכלי לטעון כי הוא מנוע מלהשתמש בטענה של ניאוף, כאשר הוא בעצמו חטא בכך.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

עמית שאל/ה:
6/12/2010 ב 12:04

רישום דירה על ידי אופוטרופוס זר

שלום רב,
מדובר במקרה בו נכה (נפגע ראש) יהודי עשה עליה מארה"ב (מעמד תושב), בית המשפט בישראל מינה לו אופוטרופוס על הגוף (אחותו) בעוד שבית המשפט האמריקאי מינה לו אופטרופוס על הנכסים שהינם עדיין בארה"ב.

שאלתי היא- מה הפרוצדורה במידה והאופטרופוס הזר מעוניין לרשום נכס בישראל למגורים על שמו של הנכה.

בתודה מראש,
עמית

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
27/12/2010 ב 17:25

רישום דירה על ידי אפוטרופוס זר

עמית, שלום

משאלתך הבנתי שכל הנכסים בארה"ב. אבל, אם קיים נכס בארץ אותו מעונין האפוטרופוס לרשום על שם החסוי, הוא יכול לייפות את כוחו של עו"ד מקומי לבצע זאת, כידו הארוכה.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

רוית שאל/ה:
2/12/2010 ב 10:33

סעיף 10 לחוק הירושה

שלום, אודה לכם על העזרה בפתרון הבעיה הבאה:

הסיטואציה היא כזו:

אדם נפטר והותיר אחריו אשה ושני ילדים - בת ובן.

הבן נפטר כשנתיים לאחר האב והותיר אחריו אשה, אך לא היו להם ילדים.

לפי סעיף 10 לחוק הירושה, היורשים הם בת הזוג והילדים וצאצאיהם.

אולם, כעת טוענת המדינה שאשת הבן יורשת ויש לציין שהעזבון של המנוח יורש 1/4 מהעזבון.

אבל, הסעיף מציין מפורשות שהיורשים הם הילדים וצאצאיהם ולא הילדים ועזבונם אז מדוע האשה צריכה לרשת כעת חלקים בעזבון?

אם לבן לא היו ילדים, מדוע צריכה האשה לרשת?

תודה על העזרה

רוית

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
2/12/2010 ב 23:58

סעיף 10 לחוק הירושה

רוית, שלום

את מתבלבלת, הואיל ונדמה כי לא הוצאתם צו ירושה לאחר פטירת האב. למעשה, לאחר שהאב נפטר, עזבונו מתחלק מחצית לאלמנתו ורבע לכל אחד משני הילדים. רבע לבן ורבע לבת. גם אם רשמית, לא הוצאתם צו ירושה, הרי שכעת, מה שכל אחד מהיורשים זכאי היה לקבל, הוא שלו. זה לא נשאר בעזבון של האב שנפטר. לפיכך, לאחר שהבן נפטר, רכושו של הבן כולל גם את מה שקיבל מאביו שנפטר. על כן, על פי חוק, אשתו יורשת מחצית והאלמנה שנותרה, מחצית. סעיף 10 לחוק קובע מיהם היורשים הפוטנציאליים. סעיף 11 קובע את סדר הקדימות. לכן, צודק האפוטרופוס הכללי כי אשת הבן יורשת מחצית מעזבונו.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

גקלין שאל/ה:
28/11/2010 ב 20:56

מעבר דירה והסכם ראיה

סיגל שלום. אני גרושה+3 ילדי בגילאי גן כולם: 5, 4 ושנה וחצי. כלומר- טרם החלו לימודיהם בבית ספר ונקשרו למוסד לימודים כלשהו. אני מעוניינת לעבור דירה מאיזור הקריות למרכז הארץ. השיקולים הם בעיקר להימצא קרוב לאימי המבוגרת. האם גרושי, אשר נשאר להתגורר באיזור הקריות יכול לפנות לבית המשפט ולמנוע את המעבר שלי? אם כן, באילו תנאים? וכיצד ניתן להסדיר את המעבר בצורה מיטבית? האם יש חוק או תקדים משפטי כלשהו המצביע על מרחק מסוים? מה המלצתך? מודה מראש לתשובתך, ג'קלין.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
28/11/2010 ב 23:14

מעבר דירה והסכם ראיה

ג'קלין, שלום

אכן, כיום בתיהמ"ש נוטים לבדוק את מעברה של האם ממקום המגורים הקבוע למקום מרוחק ממקום המגורים של האב. בעיקרון, ביהמ"ש לא ימנע את המעבר, נוכח חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, אשר מונע את הפגיעה בזכות שלך להמשיך את חייך ולנייד את עצמך. עם זאת, יבחן ביהמ"ש גם את טיב הקשר בין האב לילדים, תדירות הסדרי הראיה והיקף מעורבותו של האב בחיי הילדים. עדיפה תמיד דרך ההסכמה ביניכם, ההורים, לטובת הילדים, כאשר, למשל, תוכל להתאים הסדרי ראיה חדשים ואחרים למצב החדש. ביהמ"ש לעיתים יקבע כי עלייך תחול החובה להביא את הילדים לביקור האב, בחלק מהזמן. אם האב יתנגד למעבר, הוא זכאי לפנות לביהמ"ש, אשר עשוי למנוע את המעבר, עד אשר יבחן את מכלול השיקולים, יערב פקידת סעד אשר תתן המלצותיה וינסה אף להביא אתכם להסכמות. הנטייה בכל מקרה תהא לאפשר לך לעבור, תוך פגיעה מינימלית בילדים, מבחינת הקשר עם אביהם. כל האמור לעיל, בהנחה שלא נקבעו סייגים מראש בהסכם הגירושין ביניכם. מכל מקום, ראוי כי תפני לייעוץ פרטני.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

צ.א. שאל/ה:
25/11/2010 ב 13:16

נזיקין בגין גירושין

שלום רב, אני בהליכי גירושין ותובעת הכתובה. העניין תקוע מפני שלא הייתה הסכמה על הגירושין ותשלום הכתובה וביד"ר משום מה לא איפשר לי מיצוי הוכחת זכאותי לכתובה  ( זימון עדים ומסמכים ).אני לא יודעת מה לעשות ואיך לקדם את העניינים .

אם בכל זאת אקבל סכום מסויים על הכתובה, האם אפשר אחר-כך לתבוע בערכאה אזרחית פיצויים על נזקים שנגרמו לי כתוצאה מהתנהגות הבעל לפני החתונה וגם במהלך הנישואין ?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
26/11/2010 ב 00:04

נזיקין בגין גירושין

צ.א., שלום

רב הנסתר על הגלוי בשאלתך.

חסרים פרטים רבים ועל מנת שתוכלי לקבל יעוץ מיטבי, עלייך לפנות ליעוץ פרטני. רק כך, יהיו לך תשובות.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

א שאל/ה:
24/11/2010 ב 11:47

הפחתת מזונות

בהמשך לשאלתי הקודמת. אני משלם לגרושתי סך 3000 כולל הכול ההסכם נעשה אצל מגשר,ואין שם פירוט.גרושתי גרה כעת עם בן זוג והיא עובדת הילדות כרגע בנות 6. האם בעקבות מעבר דירה עם בן זוג ניתן להפחית מזונות+לגרום לה להשתתף איתי בהוצאות.במידה ויש תקווה קטנה אשמח לתשובה+אשמח לפנות אליך להתייעצות פרטנית יותר.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
25/11/2010 ב 23:59

הפחתת מזונות

א' שלום

אכן, זה הזמן ליעוץ פרטני.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

מיכל שאל/ה:
24/11/2010 ב 11:39

הסכם ממון

לבן זוגי דירה בבעלותו. אנחנו מתכוונים לעבור לגור ביחד והוא מעוניין שנחתום על הסכם שבו לא יהיו לי דרישות עתידיות על הדירה במידה וניפרד. אנחנו לא נשואים ואני לא בטוחה שהסכם כזה רלוונטי - למה שיהיו לי דרישות אם אין לי שום זכות חוקית על הדירה? אם אני עוזרת בשכר דירה/משכנתא זה משנה את המצב?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
25/11/2010 ב 23:57

הסכם ממון

מיכל, שלום

גם לבני זוג ידועים בציבור, כמו זוג נשוי, צוברים יחד זכויות כל עוד הם חיים יחד, אלא אם כן, ערכו הסכם שאומר אחרת. זכויות עשויות להיות לך על הדירה, במידה והנכם מקימים משפחה וממשיכים להתגורר בדירה שנים רבות;

אם קיימת משכנתא על הדירה, גם אם אינך מסייעת בפועל לתשלומה של המשכנתא, יכולה לקום לך זכות לדרוש זכויות כספיות הקשורות בדירה.

הכל תלוי במשך תקופת חייכם המשותפים ואופי הקשר.

על כן, דרישתו של בן זוגך רלוונטית.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

רוית שאל/ה:
14/11/2010 ב 12:44

הפחתת מזונות

תודה על התשובה המהירה.אני מסיק מכך כי אם היא עובדת,אז היא גם יכולה להשתתף במזונות.רוב המזונות שלי מובנים ממזון ביגוד וכד'..3000 כולל הכול.אך חשוב לי לדעת האם היא עברה להתגורר עם בן זוג זה יכול להפחית מהמזונות?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
14/11/2010 ב 19:44

הפחתת מזונות

שלום לך,

לא ברור משאלתך, האם לגרושתך היו הוצאות של שכ"ד עד היום? האם כעת לאחר שעברה להתגורר עם בן זוג, יש לה הוצאות בגין מגורים אלה? ושוב, יש לבחון כיצד הורכבו המזונות הנוכחיים.

בענין זה אין התשובות חד משמעיות.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

רוית שאל/ה:
3/11/2010 ב 11:13

הפחתת מזונות

שלום רב.אני גרוש +2 ילדים משכר 6000 ש"ח ומשלם חצי דמי מזונות.ילדי מעל גיל 6.אני רוצה להפחית במזונות.האם ניתן?כרגע גרושתי עברה לגור עם בן זוגה האם אפשר להפחית מכך?+לדעתי חצי מסכום זה משמש אותה לצרכייה הפרטיים.מה עושים?והאם דמי המזונות יקרים לדעתך.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
6/11/2010 ב 13:14

הפחתת מזונות

שלום לך,

מזונות ילדים נגזרים גם מהכנסותיך שלך וגם מהכנסותיה של גרושתך. גם מגיל הילדים והוצאותיהם.

ללא נתונים אלה, כמו גם השיקולים שהביאו לסכום המזונות הנוכחי, לא ניתן לדעת מה סיכוייך להפחתת מזונות.

באופן כללי בלבד, סכום של 3,000 ש"ח לשני ילדים, במידה וזה כולל מדור, הוא סכום סביר.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

א
14/11/2010 ב 12:29

הפחתת מזונות

תודה על התשובה.אני מסיק מכך שאם הסכום במזונות מוגדר כצרכים לאוכל בגדים חשמל מים וכו' אז ניתן להפחית או במקביל להתחלק איתה בסכום?אך האם זה שהיא עברה להתגורר עם בן זוג יכול גם להפחית במעט את המזונות.3000 כולל הכול.

izak שאל/ה:
1/11/2010 ב 22:32

שאלות לגבי צואה

יש לי מס' שאלות לגבי צואות .

1-האם צואה צריכה להיות על דף אחד או שרצוי כך או שמותר מס' דפים.

2-אם הצואה כתובה על מס' דפים האם המצוה+העדים צריכים לחתום על כל דף או רק בדף האחרון.

3-בכותרת רושמים "צואה" או "צואה+שם" .

4-בצואה הדדית האם לעשות לשני בני הזוג במסמך אחד או כל אחד בנפרד.

5-אם זו צואה הדדית האם בכותרת רושמים "צוואה הדדית" או מה רושמים.

6-האם ניתן לשרשר ציווי ליותר מ-2. למשל-אני מוריש הכל לאשתי,ואם ח"ח אז לילדי , ואח"כ לנכדי .

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
2/11/2010 ב 23:40

שאלות לגבי צואה

izak, שלום

אשיב לשאלותיך לפי סדר הופעתן:

1. אין הגבלה ביחס לאורך הצוואה, אם כי רצוי שתהא ברורה, פשוטה ולא מייגעת ומורכבת מדי בהוראותיה.

2. בצוואה בת מס' דפים, רצוי חתימה על כל אחד מן הדפים.

3. בד"כ מקובל לרשום "צוואה" בלבד.

4. צוואה הדדית יכולה להעשות או במסמך אחד (ואז מדובר גם בצוואה משותפת) או במסמכים נפרדים.

5. הכותרת אינה משנה. תוכן הצוואה מעיד על טיבה.

6. ניתן לצוות ליותר משניים, כאשר הכוונה היא שהשני יזכה במקום הראשון, למשל אם הראשון נפטר לפני המצווה, ואז השני יורש את המצווה. אך, אם הכוונה היא שהשני יזכה לאחר שזכה הראשון, היינו שהשני זוכה במה שהראשון הותיר אחריו, אזי הוראת צוואה ליותר משניים, בטלה.

חקלאי שאל/ה:
26/10/2010 ב 23:45

בן ממשיך

הורי מונו ע"י סבי וסבתי להיות בנים ממשיכים במשק וקיבלו את כל האישורים לכך (אגודה, סוכנות ומנהל). הם עברו לגור במשק ובנו שם בית שני שכיום אני מתגורר בו עם משפחתי. איש במשפחה לא התנגד למינוי. למרבה האסון נפטרו הורי בגיל צעיר לפני סבתי - בעלת הזכויות במשק - שנפטרה  מספר שנים לאחר מכן. האם קרה פעם מקרה כזה ששני הבנים הממשיכים נפטרו לפני הסבתא? מה לדעתך הסיכוי שאקבל את הזכויות במשק?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
28/10/2010 ב 22:49

בן ממשיך

לחקלאי, שלום

סוגיית המשקים החקלאיים בארץ סבוכה ומורכבת ביותר. על אף שהמשקים כבר אינם מהווים יחידה חקלאית לצורך עיבוד, נותרו אותם חוקים ערכאיים מקום המדינה.

העברת הזכויות במשקים, בין בחיי המתיישב ובין לאחר מותו, תלויות כל כולן, ראשית במהות הזכות (היינו האם המשק היה בבעלות מלאה של הסבים, או שמא זכות חכירה, או ברי רשות) ולאחר מכן, חוזה המשבצת בין המתיישב, האגודה והמנהל, ולעיתים גם הסוכנות.

גם עובדת היות הוריך "בנים ממשיכים" אינה בהכרח מקנה זכויות באדמה.

יש צורך לאתר, ראשית, את הנתונים שפרטתי לעיל.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

חקלאי
29/10/2010 ב 12:52

בן ממשיך

סיגל, שלום ותודה על התשובה המהירה

מדובר במושב עובדים והזכויות במשק הן מסוג בר רשות. הזכויות רשומות בנהל ובסוכנות בלבד, אך לא בטאבו.

האם לדעתך העובדה שהוריי (הבנים הממשיכים) נפטרו שניהם לפני סבתי מבטלת את זכותם לקבל את המשק לאחר מותה של סבתי? האם ידוע לך על מקרה דומה שקרה ומה היתה התוצאה?

אני שוקל להגיש תביעה בעניין אך ורק אם סיכויי טובים אחרת זה עלול לעלות לי מאות אלפי ש"ח

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
31/10/2010 ב 00:38

בן ממשיך

לחקלאי, שלום שוב

כפי שציינתי בתשובה הקודמת, כלל לא ברור אם להוריך היו זכויות, על אף שלכאורה מונו בנים ממשיכים. המינוי אינו בהכרח מקנה זכויות. הכל תלוי בחוזה עם הסוכנות והמנהל.

נוכח העובדה כי המדובר בזכויות של בר רשות, אזי ההעברה של הזכויות מוגבלת ומותנית בהוראות חוזה המשבצת.

אין לי אפשרות ליתן מענה ספציפית למקרה שלפניך, בלא החוזה והואיל והנושא מורכב, אני שוב ממליצה לך להתייעץ פנים אל פנים עם עו"ד כאשר בידיך המסמכים המתאימים.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ

ארי שאל/ה:
20/10/2010 ב 00:27

ירושה וקטינה

מה קורה אם יש שתי דירות שהוריש אב לשני בניו הבוגרים ולבתו הקטינה ורוצים לעשות הסכם בין יורשים כך שדירה אחת תעבור במלואה לבנים הבוגרים והדירה השניה תשאר לאשה (שהיא האם הביולוגית רק של הקטינה) ולבת הקטינה. ברור שהאם יכולה לוותר על חלקה בהסכם בין יורשים. אבל האם גם הקטינה יכולה ואם כן באיזה הליך.

שאלה נוספת מהו התהליך לאישור הסכם בין יורשים: האם את ההסכם בין היורשים יש לעשות לפני צו ירושה ולהגישו לרשם הירושות עם הבקשה לצו ירושה או יש לעבור הליך שונה.

אודה על תשובתכם

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
24/10/2010 ב 23:34

ירושה וקטינה

ארי, שלום

כאשר מדובר ביורשת שהינה קטינה, יהא צורך באישור ביהמ"ש והאפוטרופוס הכללי להסכם בין היורשים, שכן נבחנת טובתה של הקטינה והעובדה כי זכויותיה אינן נפגעות, שהרי מחליטים בעבורה.

הסכם בין יורשים ניתן לעשות אך ורק בין היורשים של המנוח ולא ניתן להכניס "קרובים" אחרים. הסכם שכזה אינו טעון אישור ביהמ"ש או הרשם לעניני ירושה (אלא - כאמור - במקרה של יורשת קטינה).

מבחינת ההליך, יש להגיש בקשה לצו ירושה, בעקבותיו מוצא צו הקובע מיהם היורשים של המנוח. ואח"כ, עוד לפני חלוקת העיזבון בין היורשים לחתום על הסכם בין יורשים.

מכל מקום, המקרה שתארת אינו פשוט, ויש להיעזר בעו"ד על מנת לבדוק היטב את כל הנתונים והפרטים.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ

רובי שאל/ה:
14/10/2010 ב 13:20

ירושה

שלום,

אימי נפטרה ללא השארת צוואה אחריה. היא הייתה פרודה ואבי נשוי בשנית.

מה צריך לעשות כדי למשוך את הכסף שנמצא בעו"ש בבנק?

האם לאבי יש חלק בירושה?

אודה לתשובתך המהירה.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
15/10/2010 ב 08:24

ירושה

רובי, שלום

לא ברור לי משאלתך האם הורייך התגרשו. את אומרת שאמך פרודה מאביך ומאידך אביך נשוי בשנית.

במידה והורייך התגרשו, אזי אביך אינו יורש את אמך, ויורשים אותה ילדיה.

על מנת לבצע פעולות בחשבון הבנק של אמך, עלייך להוציא צו ירושה.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ

רובי
16/10/2010 ב 09:28

ירושה

תודה על התשובה.

איך מבצעים צו ירושה ומה נדרש לשם כך?

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
16/10/2010 ב 10:54

ירושה

רובי, שלום

על מנת להוציא צו ירושה, יש למלא טפסים מתאימים, ולשלם את האגרות הנדרשות. פרטים מופיעים באתר האינטרנט של הרשם לענייני ירושה. רצוי להיוועץ ולהסתייע בעו"ד כדי להגיש את הבקשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים, כמו גם מילוי כל הפרטים המתאימים וכן יעוץ משפטי הולם, ביחס לאופן חלוקת זכויות המוריש.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
21/10/2010 ב 16:58

אולי אחרת?

יוליה, שלום

תודה על תגובתך. אפשר לחשוב על סיטואציות רבות. ואכן, במידה והאם נפטרה כפרודה מבעלה, אזי בעלה התאלמן ממנה והיה אחד מיורשיה. אגב, לענין זה, של בנ"ז פרודים אשר לא השכילו לערוך צוואה, מציעה וועדת טירקל כי פירוד של 3 שנים ומעלה, לא יזכה את "בן הזוג" בירושה.

עוה"ד סיגל מוסקוביץ

אדר שאל/ה:
14/10/2010 ב 12:04

צוואה

שלום, לבעלי ילדים מנישואים קודמים ולנו יש ילדה משותפת. רכשנו יחד דירה ואנו מעוניינים לכתוב צוואה. בעלי מבקש צוואה הדדית, אולם לטעמי אין פה הדדיות, כי לו יש יורשים שאינם יורשיי. אשמח לעצה בעניין ולדעת כיצד אוכל לוודא שלאחר 120 שלי ולאחר 120 של בעלי, לא יווצר מצב שילדיו ירשו גם את חלקי. תודה

עוה"ד סיגל מוסקוביץ
15/10/2010 ב 08:18

צוואה

אדר, שלום

אכן, המצב אינו שיוויוני ויש לערוך חשיבה משותפת מהי הדרך הטובה ביותר, בעבור כל אחד מכם.

צוואה משקפת רצון פרטי של כל אחד מכם, ואין חובה שתהא הדדיות או הוראות משותפות. עם זאת, ניתן לערוך צוואה שחלקה כוללת הוראות משותפות וחלקה הוראות נפרדות. לצורך כך, יהא עלייך להגיע ליעוץ פרטני על מנת לשוחח על כל האפשרויות.

עו"ד סיגל מוסקוביץ

מחפש עורך דין? קבל הכוונה אישית

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית