[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]noob factory[/url][/b]
[b]replica watch[/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]ar factory[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da]Swiss replica watches[/url][/b]
[b][url=https://www.iswisswatch.com.cn/da] AAA Rolex replica watches[/url][/b]
noob factory
replica watch
ar factory
noob factory
replica watch
ar factory
Swiss replica watches
AAA Rolex replica watches
מישה שאל/ה:
20/5/2010 ב 16:24
שלום.
אנחנו זוג בסביבות גיל 35 + 3 והחלטו לערוך צוואה משותפת בגלל מחלת אישתי שתעריך חיים.
הבעיה שעומדת בפני אישתי איך היא מבטיחה שלא אכניס אשה אחרת לבית שהיא הייתה גרה בו , אני מבטיח לה אבל זה לא עוזר והיא מתעקשת שזה יהיה בצוואה המשותפת שלנו .
איך עושים את זה אם בכלל ניתן .
תודה
מישה וצביה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
22/5/2010 ב 01:48
מישה, שלום
לא ברור מהשאלה שלך מה אתם מבקשים לכתוב בצוואה וכיצד להוריש את זכויותיכם בנכסים בכלל ובדירת המגורים בפרט.
אני יכולה לנחש שאשתך אולי חוששת מהעובדה כי לו תכנס אשה אחרת, אזי הילדים המשותפים שלכם עלולים אולי להפגע מבחינת החלק המגיע להם.
לכך, יש מספר פתרונות, ואולם עלי לקבל מידע מפורט יותר. ובכל מקרה, מומלץ ביותר לקבוע פגישה עם עו"ד ולהוועץ, וכך לשוחח על הדברים, לקבל מידע ואפשרויות לפתרון.
הרבה בריאות.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חיים שאל/ה:
19/5/2010 ב 21:59
אני בהליך גירושין שנחשב לפשוט משום שאין סיפור של אלימות ילדים רכוש אלא רק חוסר הסכמה. להבנתי הוויכוח הוא על תג מחיר.
אני מניח שאני אדרש במסגרת סיום הגירושין להעביר סכום כספי לאשתי, בתחילת הדרך הצעתי סכום מסוים אולם מכוון שלא הצלחנו להגיע להסכמה עד עכשיו אז רוב הכסף שולם לעו"ד שמייצג אותי. האם אני זכאי לקזז את הסכום הנ"ל מתוך סה"כ המשכורות שצברתי מאז הנישואין?
בעוד כשבוע וחצי נקבעה לנו ישיבת "ארוכה של כמה שעות" לאחר שבית הדין ניסה לקרב את הצדדים להסדר ללא הצלחה.
רציתי לדעת האם העובדה שאנחנו פרודים כחצי שנה = בערך לתקופת חיי הנישואין שלנו יש משמעות לגבי הרצון של הדיינים לסיים את התהליך ולזרז אותו ואולי לכפות הסכם למרות חוסר ההסכמה ? והאם אזכור נתון זה יסייע לי לסיים את הבלאגן ?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
22/5/2010 ב 01:41
חיים שלום,
ראשית, אציין כי בד"כ מה שהופך סכסוך גירושין למורכב, הוא דווקא הנפשות הפועלות בו, ולא הנושאים השנויים במחלוקת, שכן, כאשר יש נכונות ורצון לסיים את הפרשה בדרכי נועם, מגיעים לפתרונות מוסכמים.
לשאלתך הראשונה, בד"כ אין בתי המשפט וודאי לא בתי הדין לוקחים בחשבון שכ"ט שמשלם מי מהצדדים במסגרת הסכסוך. זה נחשב לחלק ברור מהעלויות.
לשאלתך השניה, וודאי שלפירוד הפיסי יש משמעות וחשוב לציין זאת, ומבחינת בית הדין, עדיפה תמיד הסכמה וסיום בדרך של פשרה, מאשר מלחמה. לכן, ביה"ד ינסה להביא אתכם להסכמה.
שיהיה לך בהצלחה
עו"ד סיגל מוסקוביץ
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סיון שאל/ה:
18/5/2010 ב 13:55
אני נמצאת בהליכי גירושין. אנחנו פרודים אני ללא עובדת ומנסה לתבוע מבעלי מזונות אישה (אין לי ילדים). אני יעשה הכל כדי להוציא ממנו כמה שיותר כסף בגלל ההתנהגות שלו הבושות ועוגמת הנפש שהוא גורם לי !!!!
קראתי באינטרנט שבמסגרת איזון משאבים מחלקים חצי חצי מכל המשכורות שהרווחנו מיום החתונה בניכוי ההוצאות (כסף שביזבזנו על בילויים, מיסים, אוכל וכ').
מכוון שבעלי ואני מעולם לא איחדנו חשבונות אז חברה שלי שהתגרשה הסבירה לי שהוא יכול לבזבז את כל הסכומים שנותרו לו בחשבון הבנק (יקנה/ימשוך במזומן ויעלים את הכסף...) ולבסוף בהליך איזון המשאבים אשאר רק עם זכויות בסכומי הפנסיה וקופות הגמל שלו (סכומים נמוכים).
האם היא צודקת ? מה עלי לעשות כדי למנוע זאת?
עו"ד סיגל מוסקוביץ
19/5/2010 ב 20:10
סיון שלום,
משאלותייך, נדמה כי טרם קיבלת ייעוץ מקיף מעו"ד, וחבל. ידע הוא כח, והוא מאפשר קבלת החלטות ודרכי פעולה. וודאי שהוא גם נותן שקט, לעומת חוסר מנוחה, אשר משתקף מדברייך.
במידה והנך מסוגלת לעבוד ולמצוא עבודה טובה, ואינך עושה כן, רק משום הסכסוך, הדבר יפגע בך בסופו של דבר, שכן עלייך להתחיל את חייך ולהיות עצמאית ולא תלויה.
אשר לאיזון המשאבים, המידע אותו הנך כותבת לגבי חלוקת משכורות הינו שגוי לחלוטין. איזון משאבים הוא חלוקה, בד"כ שווה, שמבצע ביהמ"ש או הצדדים בהסכם, של כל הזכויות אשר נצברו במהלך הנישואין, לרבות זכויות סוציאליות, קופ"ג וקה"ל. ניתן גם לקחת בחשבון פערים גדולים ומשמעותיים שקיימים במשכורות ביניכם, כמו גם יכולת השתכרות שצבר מי מכם במהלך הנישואין. אך לא מחלקים משכורות רטרואקטיבית.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
לילי שאל/ה:
17/5/2010 ב 12:58
שלום עו"ד סיגל מוסקוביץ .
אני גרושה + 1 ועומדת להינשא מחדש ובכוונתנו לרכוש דירה משותפת .
אני רוצה להכין צוואה ומתלבטת איך ללא הסכם יחסי ממון (כי חברי מתנגד לכך) בעזרת צוואה אני מגינה על בני מבחינת הרכוש במקרה ואלך לעולמי לפני בעלי .
השאלות שצצות לי בראש לאחר שאני רוצה להוריש את מחצית הרכוש שלי לבני הן:
1. , מה יקרה באם בעלי יתחתן פעם שנייה וימשיך לגור בדירה שלנו .
2. מה יקרה באם לא יתחתן אבל יגור עם מישהי בדירה שלנו והיא בשלב מסויים תדרוש חלק מהדירה כי היא ידועה בציבור שלו והשקיעה כסף בשיפוץ הדירה למשל .
3. מה יקרה באם ימכור את הדירה וינשל את בני ממחצית הדירה .
4. האם אני יכולה למנוע ממנו להכניס אישה חדשה שיכיר לדירה שלנו לאחר מותי .
תודה
לילי
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
19/5/2010 ב 20:02
לילי, שלום
הסכם ממון מגדיר את חלקו של כל אחד מבני הזוג ברכוש, הן המשותף והן הנפרד. הסכם ממון אינו נוגע ואינו קשור בכיצד יועברו הזכויות ברכוש לאחר המוות. את זאת ניתן לקבוע רק בדרך של צוואה. לפיכך, בכל מקרה ללא צוואה, קובע החוק כי זכויותייך יחולקו, מחצית לבעלך ומחצית לכל ילדייך, כרגע, בנך היחיד. במקרה בו הנך הולכת לעולמך לפני בעלך, הרי שבנך יורש מחצית זכויותייך בדירה ובעלך את המחצית האחרת, היינו לבעלך יהיו 3/4 חלקים בדירה ולבנך 1/4. עצם הזכויות שיש לבנך בדירה יקנו לו כח להתנגד להמשך מגורים של בעלך בדירה, בין בתמורה ובין ללא תמורה, והוא יוכל לדרוש מכירה של הדירה וקבלת חלקו בדירה. אלא אם כן, את עורכת צוואה ובה את מאפשרת זכות מגורים של בעלך בדירה. לגבי אשה אחרת, היא תוכל לטעון, אם בכלל, רק לזכויות בחלקו של בעלך. בכל מקרה חלקו של בנך לא ייפגע. לשאלתך השלישית, בעלך כמו גם בנך, לא יוכלו לבצע בדירה פעולות ללא הסכמה ביניהם. לא מכירה, ולא השכרה.
לשאלות נוספות ויעוץ מקיף, ענייני ומקצועי, עלייך להוועץ עם עו"ד.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
אורטל שאל/ה:
16/5/2010 ב 18:06
שלום,
בעלי הגיש נגדי תביעת גירושין ואנחנו בתהליך.....מצד אחד העו"ד של בעלי מדבר בשפה משפטית ונראה אחד שמבין בחוקים ולעומתו העו"ד שלי כל הזמן צועק, מפריע למהלך הדיון, מאיים על הבעל, ומאלטר אמירות לא אמיתיות שקשה להוכיח אותם........ (לדוגמא - התחתני בתולה מכוון שבעלי רוצה להחזיר אותי גרושה עליו לשלם הרבה כסף......)
אני רוצה לדעת האם יש רושם והשפעה לדברים שנאמרים בדיון או מה שנקבע זה רק הדברים שנכתבים בפרוטוקול ?
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
16/5/2010 ב 23:10
אורטל, שלום.
ככלל, עו"ד צריך להתנהג בדרך ארץ ולטעון טענות ענייניות. בתחום זה של סכסוכי גירושין, קיימת נטיה להתפרצויות של האחד לדברי השני, ואופן התנהלות הדיון תלוי מאד בשופט המכהן. האם הוא יודע לעשות סדר באולם שלו, אם לאו. מכל מקום, ספציפית לשאלתך, שופט חכם יודע לברור את הדברים החשובים, ובסופו של יום, המחייב הוא מה שנרשם בפרוטוקול. אם כי אין ספק כי התנהלות עוה"ד ודבריו, בהחלט משפיעים.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
ליעד שאל/ה:
2/5/2010 ב 21:10
שלום לך,
הגשתי תביעת גירושין לאחר כ - 11 חודשי גירושין (כיום אנו נשואים כ - 14 חודשים) . אין לנו רכוש משותף וילדים. אישתי מאד משכילה (ד"ר לרפואה שסיימה את לימודיה בהצטיינות )ויכולה להתחיל לעבוד בקלות אך היא מסרבת לעבוד והיא כרגע מתרכזת במאבק משפטי לוחמני ועיקש במטרה לרושש אותי לנקום ולפגוע בי.
אציין כי היא מיוצגת ע"י עו"ד מאד מפורסם יקר ובעל קשרים, ואני חתום על כתובה של כ - XXX,000 ש"ח.
מכוון שבקרוב אני צפוי לעמוד בפני דיון בנושא מזונות אישה אבקש לברר:
1. האם אני יכול למצוא חומר משפטי או חומר מהימן אחר אחר שיכול ללמד אותי באילו מקרים ו/או מתי פוסקים או לא פוסקים מזונות אישה ? (מעין עץ החלטות שע"פ נוהגים הדיינים לקבוע את החלטותיהם .....)
2. מה ביכולתי לעשות כדי למנוע את תשלום המזונות ?
3. האם היצוג שלה ע"י עו"ד יקר יכול להוות עילה לכך שאין היא זקוקה למזונות אישה ?
3. והאם ייתכן שהעו"ד של אשתי יכול להטות את התהליך בגלל הרזומה שלו ואם יש סיכוי שהוא יכול ל"שחד" את הדיינים. (לתחושתי, בדיון הקודם הוא היה דיי דומיננטי לעומת העו"ד שמייצג אותי ואני אפילו מרגיש שהעו"ד שלי מכבד מאד את העו"ד של אשתי בשל הרזומה והוותק שלו ....)
אודה לעזרתך והצעתך בדחיפות !!!
עו"ד סיגל מוסקוביץ
3/5/2010 ב 08:59
ליעד, שלום
1. ראשית, אם אינך מרגיש בטוח בעוה"ד שמייצג אותך, מומלץ כי תתייעץ פנים אל פנים עם עו"ד אחר, על מנת להתרשם ולקבל חוו"ד וכן תשובות ענייניות לשאלות שלך.
2. שנית, אשר למזונות אשה, אם אשתך נתמכה כלכלית על ידך במהלך הנישואין, הרי שיש סיכוי שייפסקו מזונות לטובתה; מאידך, אם היא עצמאית כלכלית, מרוויחה, ויש לה נכסים, יטה ביה"ד שלא לפסוק מזונות. אין קשר לזהות עוה"ד שמייצג אותה.
3. אולי שווה לבדוק את כל המהלכים שלך, אסטרטגית, על מנת לבחון כיצד והאם ניתן לסיים את הסכסוך בינך לבין אשתך באופן אחר.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
צביה שאל/ה:
2/5/2010 ב 11:50
שלום.
קיבלתי ירושה גדולה שכוללת כספים ודירה , האם ירושה זו תקטין את גובה
המזונות שיקבע לי באם אתגרש
צביה
עו"ד סיגל מוסקוביץ
3/5/2010 ב 08:50
צביה, שלום
אם את מתכוונת למזונות ילדים קטינים, אזי בעקרון, לא צריכה להיות השפעה משמעותית לירושה שקיבלת, על קביעת המזונות המינימליים. שכן חובתו של כל אב לשלם למזונות ילדיו, את המינימום הנדרש בפסיקה. כמובן, שביהמ"ש אף בוחן את מצבו הכלכלי של בעלך ומנסה לעשות את האיזונים המתבקשים.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
ג'ון סמית שאל/ה:
2/5/2010 ב 11:37
הבית המשפחתי נותר ללא צוואה כאשר הסבתא אמרה במפורש שלא מוכרים את הבית . 27 שנה אני מתגורר בבית זה עם אימי ואנו נוטלים את האחריות הכספית על שיפוץ הבית , בשל מיקומו ותזוזת הבית דבר זה מוביל לתיקונים רבים וכן גם היות הבית ישן . לאחרונה ישנו רצון להעביר את בעלות הבית לידי אימי , לאימי יש עוד 3 אחיות , שהן מוכנות לחתום להעברת הבעלות השאלה היא איך אנחנו עושים את התהליך ? האם צריך להוציא טאבו של הבית ואז צוואה שאין ואז להעביר בעלות ?>אשמח לכמה עצות איך לבצע את התהליך :) תודה מראש על כל עצה והכוונה
עו"ד סיגל מוסקוביץ
3/5/2010 ב 08:46
שלום לך,
חסרים לי נתונים בשאלתך, ואולם על פי המעט שכתבת, הרי שבמידה והיורשות היחידות של הסבתא הן בנותיה, היינו אמך ושלוש אחיותיה, אזי יש לפעול להוצאת צו ירושה, כאשר 3 האחיות יחתמו על הסתלקות (ויתור) על חלקן לטובת אמך. אז, יוצא צו ירושה שאמך היא היורשת הבלעדית של הסבתא.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
ג'ון סמית
3/5/2010 ב 10:18
עו"ד סיגל מוסקוביץ
4/5/2010 ב 00:12
על נכסים שעוברים בירושה אין מס. היינו בעת רישום הדירה על שם מי מהיורשים, בעקבות צו הירושה, לא יחול כל מס. המס יחול לאחר מכן, במועד מכירת הנכס, לכשיימכר, ולפי זהות הבעלים של הנכס. יש להיוועץ בעו"ד שעוסק בנדל"ן על מנת לבחון האם יחול פטור כזה או אחר לפי הענין.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
מושיקו שאל/ה:
29/4/2010 ב 13:24
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
29/4/2010 ב 22:12
מושיקו, שלום
על פי החוק, רכושך יתחלק מחצית לאשתך הנוכחית והמחצית הנותרת, לכל ילדיך בחלקים שווים ביניהם. במידה ולא תערוך צוואה, יכולות להתעורר מחלוקות ובעיות בין אשתך לבין הילדים, אשר הופכים להיות שותפים יחד אתה בדירה המגורים, בה היא לבטח תחפוץ להמשיך להתגורר. הוראות מתאימות בצוואה יכולות להסדיר מראש ענין זה ללא כל קושי. על מנת ליתן יעוץ מלא, עלי לקבל מידע נוסף הנוגע למצב האישי של אשתך. האם עבורה אלו הם נישואין ראשונים או לא; האם ערכתם הסכם ממון ביניכם, וכן הלאה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
מושיקו
16/5/2010 ב 16:34
תודה על העזרה
לא עשינו יחסי ממון .
מבחינת אישתי זה נשואין ראשונים .
הבעיה היא איך מפצים את הילדים הגדולים מהנשואין הקודמים שלי מבלי שתהיה דרישה שלהם לקבל את חלקם ברכוש במיוחד שהילדים מהנשואין שלנו לא הגיעו לבגרות ובמיוחד שברצוני שאישתי תמשיך לגור בבית שלנו .
תודה
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
16/5/2010 ב 23:17
מושיקו,
בכל מקרה, כל ילדיך מתחלקים ביניהם בחלקים שווים ברכושך. ואם רצונך שאשתך תזכה קודם ולאחר אחרית ימיה, יזכו ילדיך מנישואין ראשונים וגם ילדיך המשותפים עמה, עליך לערוך צוואה מתאימה, ואולי רצוי שתערכו שניכם צוואה הדדית, על מנת שילדיך הבגירים לא ינושלו בעתיד. איני רואה כל קושי בכך שאשתך תהא זכאית להתגורר בדירת המגורים לכל ימי חייה ולאחר מכן, כל הילדים יזכו בחלקים שווים ביניהם.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
ruthya שאל/ה:
29/4/2010 ב 11:56
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
29/4/2010 ב 22:18
שאלתך מעניינת.
למעשה, את מעלה שאלה הנוגעת למערכת היחסים בינך לבין בעלך וכן למרקם העדין של השיקולים השונים והאינטרסים השונים של כל אחד מכם, אשר יכולים אף להתנגש, משום המציאות בה אתם חיים. אני יכולה להעלות אפשרויות שונות, כגון פיצול המוטבים בין קופות הגמל השונות וכן הלאה. ואולם על מנת לספק את הפתרון המתאים ביותר עבורכם, יש לנהל שיחה מעמיקה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
משה נאמן שאל/ה:
22/4/2010 ב 18:19
שלום,
אני יודע שאשתי בוגדת בי ואני צריך להביא הוכחות במידה ואני רוצה להיכנס להליך גירושין.
איזה הוכחות צריך?
משה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
25/4/2010 ב 18:59
משה, שלום
עליך לשכנע את בית הדין הרבני בדבר בגידתה של אשתך. ככל שתביא יותר הוכחות - המצביעות על קיום קשר אינטימי, כן ייטב. הוכחות ניתן להביא בין בצילומים, בין בתכתובת, מסרונים (SMS) וכן הלאה. רצוי מאד להיעזר בחוקר פרטי.
מירב שאל/ה:
19/4/2010 ב 11:56
אימי נפטרה והתגוררה עד סוף ימיה בדירה שמחציתה שייכת לי. מעולם לא ביקשתי ממנה דמי שכירות אולם לכשנפטרה התחוור לי כי אחותי החתימה אותה על צוואה לפיה היא יורשת הכל, וכך איבדתי למעשה רבע מהדירה שהאמנתי כי ארש. האם יש באפשרותי לדרוש מהעיזבון שכירות עבור התקופה בה התגוררה אימי בדירה או שמא מאחר ולא ביקשתי מאימי עוד בחייה הנני מנועה מלהעלות טענה זו? תודה רבה!
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
25/4/2010 ב 18:55
מירב, שלום
שאלתך מעניינת. ולמעשה, את מעלה את ההתלבטויות משני הכיוונים. על מנת להשיב על שאלתך באופן ממוקד ומקצועי, יש צורך לברר עמך פרטים מורחבים ונוספים, הנוגעים למערכת היחסים בינך לבין אמך, כמו גם אחותך, למשך התקופות בהן התגוררה אמך וכן הלאה, ולנסות משם לדלות אפשרות להגשת תביעה. הרי, לכאורה, אין לך מה להפסיד.
שמעון שאל/ה:
15/4/2010 ב 13:31
שלום רב
לצערי אין ביכולתי לשלם מזונות כבעבר בשל מצבי הכלכלי הקשה. אני משלם 3000 ש"ח לחודש ומינואר אני כבר לא מסוגל לעמוד בסכום זה. אין ברשותי כסף להעזר בעורך דין במטרה להקטין את דמי המזונות. אילו אופציות עומדות בפני, ומה יקרה במידה וגרושתי תתבע אותי, האם אני עלול להגיע לכלא בשל כך?
תודה מראש,
שמעון
עו"ד סיגל מוסקוביץ
15/4/2010 ב 22:48
שמעון, שלום
האם ניסית לשוחח עם גרושתך, על מנת להגיע להסכם זמני, לפחות על הפחתה מסויימת של הסכום? ניתן אולי להפחית היום, ולהשאיר את ההפרש כחוב, לימים טובים יותר. תוכל גם לנסות לפנות ללשכה לסיוע משפטי, אשר יבדקו את הזכאות שלך למנות לך עו"ד, אשר יוכל לסייע לך להגיש תביעה מתאימה. בהצלחה.
יאיר ראובן שאל/ה:
21/2/2010 ב 13:32
שלום רב
אנסה להבהיר את דברי בקצרה.
לפני חמש שנים התחתנתי, לי ולה היו אלו נישואים שניים.
עברנו לגולן ובנינו בית. ההשקעה בבית מומנה מבית שהיה בבעלותי בארה"ב, מפרעון קרנות פנסיה שהיו לי בארה"ב וומשכנתא שלקחנו בבנק. סך המשכנתא 400 אלף ש"ח וסך ההשקעה הפרטית שלי 450 אלף ש"ח. לאחר כארבע שנים הנישואים עלו על שרטון והתגרשנו. עדיין עומד הנכס במחלוקת.
אין ביננו חוזה ממון, מה שמותיר את השקעתי בנכס כמתנה לאישה.
לאחרונה עברתי על מסמכים ועל פסקי דין שונים. נוחכתי לדעת שצוואה מהווה ערך עליו, כשאן הסכם ממון.
יש בידי צוואה אותה ערכתי כחוק בארה"ב וישנם יורשים חוקיים על רכושי.
השאלה שלי אליכם היא. האם הכסף שהשקעתי בבית יכול להכלל בנכסים שלי, מלפני הנישואים ואותם אני מוריש בכוח הצוואה, והאישה אינה יכולה לטעון עליהם כ"מתנה", מכיוון שאין בנינו הסכם ממון?
בתודה מראש,
יאיר ראובן
עו"ד סיגל מוסקוביץ בכר
21/2/2010 ב 23:12
יאיר, שלום רב
בראשית דבריי אבהיר, כי אין בעצם עריכתה של צוואה כדי לשנות את המצב המשפטי הקיים בנוגע לבית. בצוואה אדם יכול להוריש רק את מה ששייך לו ולא מעבר לכך, ועצם עריכתה של צוואה אינו מעלה או מוריד לענין זה.
לפי דבריך, הרי שלכאורה אם הבית נרשם על שמך ועל שם גרושתך, לשניכם חלקים שווים בבית, על אף שאתה השקעת כספים רבים שהיו שייכים לך עוד לפני נישואיך אלה. ואכן, לכאורה בעצם רישום הזכויות על שם גרושתך, למעשה נתת לה מתנה. עריכת צוואה שתכלול הורשת הבית, לא תשנה מצב זה.
על מנת לקבל יעוץ פרטני וממוקד, הנך מוזמן לפנות אלי למשרדי.
סיגל מוסקוביץ בכר, עו"ד
אפי שאל/ה:
15/2/2010 ב 14:23
בעלי התייתם מאביו בהיותו קטין. ירושת האב חולקה בין האלמנה לבין 4 ילדיו הקטינים כך שהאלמנה קבלה 4/16 מהירושה וכל אחד מהילדים הקטינים-3/16. עיקר הירושה היה דירה שהיתה בבעלות האב, אך היו גם חשבונות בנק וחסכונות.
לאחר כמה שנים, כאשר הילדים בגרו, החליטה האלמנה לעבור דירה, ולכן הדירה נמכרה (כאשר ילדיה- שהיו אז בוגרים- חתמו על המכירה כבעלי חלק בדירה) והאלמנה רכשה דירה חדשה על שמה בלבד. עלי לציין כי איש מהבנים לא חתם על מסמך כלשהוא המעיד על ויתור על חלקו בירושה, ואף לא נאמר דבר בע"פ.
האם כיום יש לבנים זכאות כלשהיא בירושת אביהם, או שהאלמנה יכולה להוריש את הרכוש כרצונה? אני שואלת היות שאחד מאחיו של בעלי נסמך כלכלית על חמותי, ויש בנו הרושם שהיא מעוניינת להוריש לו על חשבון אחיו האחרים.
עו"ד סיגל מוסקוביץ
16/2/2010 ב 00:43
אפי, שלום
מדברייך עולה כי למעשה, לאחר שהבנים כבר קיבלו את חלקם בירושה, הם בחרו לוותר לאמם, כאשר הסכימו לחתום על מכירת חלקם בדירה, תוך שהם לא מקבלים כל תמורה כספית. אם הבנים לא ערכו כל הסכם עם אמם בנוגע לזכויותיהם, למעשה, כיום אין להם כל זכות בדירה. וודאי לא בירושת אביהם, אשר חולקה זה מכבר. האלמנה יכולה לעשות ברכושה כבתוך שלה. ראוי כי תפני ליעוץ פרטני רחב יותר, לבירור מעמיק של העובדות והנסיבות. בהצלחה.
אפרת שאל/ה:
3/12/2009 ב 10:46
עו"ד סיגל מוסקוביץ בכר
3/12/2009 ב 12:33
עו"ד סיגל מוסקוביץ
15/4/2010 ב 22:41
נעמה, שלום
הדעות בענין מיסוי על ירושה חלוקות. ניתן לסבור שדווקא אין הגיון להטיל מס על ירושה שאדם מקבל, שהרי הרכוש של המצווה/הנפטר גם הוא כבר מוסה, בין אם מדובר בנכס מקרקעין ובין אם מדובר בכספים, אלה כבר מוסו, אז מדוע כאשר הם נשארים במשפחה, יש למסות אותם שוב?
איתי שאל/ה:
10/11/2009 ב 10:12
שלום סיגל,
לאמי ואבי חשבון בנק משותף, כעת אבי נמצא במוסד סיעודי ואני משמש כאפטרופוס שלו. פניתי לבנק בבקשה להיכנס כשותף שלישי לחשבון, אך הבנק סירב מהסיבה שאמי משמשת צד בחשבון. מדוע? אשמח לתשובה בהקדם. תודה.
עו"ד סיגל מוסקוביץ בכר
11/11/2009 ב 09:25
איתי, שלום
כאפוטרופוס, חלה עליך החובה לפתוח חשבון בנק נפרד על שם אביך, החסוי, ולציין שם את דבר האפוטרופסות, ומאותו חשבון לנהל את הכספים שלו. הנחיות אלה, אגב, אמורות היו להמסר לך, כאשר מונית כאפוט', על ידי האפוטרופוס הכללי. חלה גם חובת דיווח אחת לשנה לאפוט' הכללי בענין אופן ניהול ההוצאות וההכנסות של אביך. למידע נוסף ומפורט, הנך מוזמן ליצור קשר עם משרדי על פי הפרטים המופיעים באתר. 03-9506590
ירדן
11/2/2010 ב 10:02
הייתי שמחה בבקשה לדעת מה קורה במקרה שיש חשבון משותף |( ללא הסכמי נישואין מוקדמים) וישנה תביעת גירושין ..
האם צד אחד יכול לקבל יותר כסף מהשני מסיבות שונות ומשונות ( אין ילדים בעסק) בעקבות תביעה כזו?
מכיון שזה לא נשמע לי הגיוני...
עו"ד סיגל מוסקוביץ בכר
14/2/2010 ב 23:27
ירדן, שלום
בעקרון על פי החוק, כל מה שנצבר במהלך החיים המשותפים, בין בחשבון משותף ובין בחשבונות נפרדים, הינו משותף, גם לזכות וגם לחובה. צד יכול לטעון לבעלות בלעדית שלו על כספים בטענות חריגות הקשורות בד"כ למקור הכספים, כגון ירושה או מתנה וכד'.
ציקו שאל/ה:
15/10/2009 ב 17:02
אבי ערך צוואה בשנת 1999 ונפטר בשנת 2000. בצוואה זו מצווה נכס לאחותי . הצוואה קוימה לפני 9 שנים . עכשיו 9 שנים אלחר שהצוואה קויימה אחותי החליטה שהיא אוצה למכור את הנכס ואז התברר כי הנכס לא רשום על שם אבי מאחר והקבלן שמכר לו את הנכס נפטר וכפי הנראה לא הועבר הנכס בטאבו. הנכס נרכש בשנת 1965 אחותי החליטה שמאחר והנכס לא הועבר על שם אבי אני חייב להשתתף איתה בהוצאות לסעד הצהרתי בבית משפט מחוזי על מנת להעביר על שמה את הזכויות. הצוואה קויימה במלואה לפני 9 שנים.האם אני חייב מכח החוק להשתתף עימה בהוצאות אלו ? כדי לכבד את רצונו של אבי כאשר כתוב בצוואה כי כל ההוצאות לסידור עניני העיזבון ישולמו מתוך העיזבון.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ בכר
20/10/2009 ב 18:08
שלום רב.
1.ראשית, עלי לבחון את הוראות הצוואה ככתבה וכלשונה, על מנת למסור יעוץ הולם.
2. ואולם, על פני הדברים, על פי החוק, אדם אשר זוכה בנכס ספציפי, זוכה בו כפי שהוא במות המצווה. היינו, אין אחותך זכאית לדרוש ממך סילוק חוב כלשהו הקשור לדירה, או עלות כלשהי הקשורה לרישום הזכויות בדירה. הדברים הם על אחריותה בלבד.
י. שאל/ה:
ב
שלום, לפני יותר מ-20 שנה הוצאתי צו קיום צוואה על צוואתו של אבי, שבה נאמה שאני יורשת מחצית מהדירה שלו ואת המחצית השניה הוריש
לאשתו. אשתו גרה בדירה מאז וכנראה עד 120..
יש לציין שאינני מקבלת שכירות ולא בקשתי, כי אחד הסעיפים בצוואה אומר: "הנני מצווה בזאת שבדירה הנמצאת בגוש ...חלקה...תגור אשתי עד יום מותה".
אני שואלת ומתעוררת כעת, כי כעת כשבעלי ואני רכשנו דירה, אנ ינדרשת לשלם 54.000 ש"ח נוסף ל- 31,000 שכבר שילמנו משום שעל שמי מוךיעה מחצית הדירה ההיא..והמדינה חשבת משום מה שאני נהנית מדבר שאינו קיים, שכן אינני מקבלת מזה כלום כבר 25 שנה
. האם הסעיף שציינתי בצוואתו ש אבי סוגרת את העניין כך שאינני אמורה
לקבל שכירות על מחצית הדירה שלי שבה היא גרה עד יום מותה או לא?
תודה על עזרתכם בייעוץ
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
22/7/2012 ב 00:02
י. שלום רב, הצוואה אינה בפני ועל כן התשובה חלקית ביותר. על פי דברייך, אכן, עלייך ליתן לאלמנתו של אביך זכות מגורים בדירה לכל ימי חייה. עם זאת, יש לבדוק בצוואה האם נרשם באופן מפורש כי זכות המגורים היא ללא תמורה. וגם אם לא נרשם, יש לבחון על פי מכלול הצוואה, מה היתה כוונתו של אביך. יש גם משקל לעובדה ששתקת משך כל השנים הללו. עו"ד סיגל מוסקוביץ הנך מוזמנת לבקר בדף הפייסבוק שלי http://www.facebook.com/wrktDynSyglMwsqwbyz?ref=hl
אבי שאל/ה:
ב
סיגל שלום רב תפסתי את אישתי בוגדת בי ופתחתי תיק ברבנות,יש לנו בית שבנינו לפני שלוש שנים על שטח של הוריי אישתי,ישנה משכנתא שאנחנו חתומים וגם ההורים שלה,הבית לא רשום על שמינו איך אנו מגיעים לחלוקה שווה של הבית ביני לבין אישתי המשכנתא יורדת מהחשבון שלי בינתיים
אבי
6/8/2012 ב 11:24
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
7/8/2012 ב 21:51
שלום רב, שאלתך חסרה פרטים מהותיים והיא מורכבת הואיל והנכס רשום למעשה על שם הורי אשתך. ישנן מספר דרכים אפשריות. כך לדוגמא, ניתן לבדוק את גובה ההשקעה שלכם בנכס; ניתן גם לבחון ביצוע הערכה של שווי הבית הבנוי. יש גם לבחון מה היתה ההבנה ביניכם בענין זה עת ביצעתם את הבניה. עו"ד סיגל מוסקוביץ
סיגל שאל/ה:
ב
שלום,
בעלי נפטר ב-2004 ועל השם שלו רשומה דירה כירושה מהוריו (הוא היה היורש היחידי).
ב-2004 בני היה קטין וצו הירושה הוא על שמי ועל שם בני שהוא כיום מעל גיל 18.
נכון להיום הדירה עדיין רשומה על שם בעלי ואני לא מתכוונת למכור אותה בזמן הקרוב.
האם אני חייבת לבצע שינוי בעלות ? אם לא מהן ההשלכות?
כמו כן האם אני יכולה להעביר את הנכס על שמי או על שם בני?
בנוסף אם אני לא מבצעת שינוי בעלות על הדירה האם היא יכולה לעבור לבעלות המדינה או גורם אחר?
מהן ההמלצות שלך בנושא ?
תודה רבה מראש ושנה טובה.
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
6/10/2012 ב 18:31
סיגל, שלום חסרים נתונים בשאלתך לצורך מתן תשובות מפורטות ורצוי שתתייעצי פנים אל פנים עם עו"ד, על מנת להבין את ההשלכות של הדברים. באופן כללי, אין חובה לבצע שינוי בעלות מיידי. והנכס אינו עובר למדינה או לכל גורם אחר. כמו כן, יש אפשרות להסכם בינך לבין בין, כיורשים של הנכס, ביחס לרישום הזכויות. עו"ד סיגל מוסקוביץ
מיטל שאל/ה:
ב
נניח שבן אדם מצהיר פשיטת רגל, האם המדינה או גורם אחר יכול להקפיא את הנכסים של גרושתו? הגרושה אף פעם לא עבדה ובעלה היה שכיר בתקופת הנישואים. הבנתי שיש סכנה כזו למשך 10 מתאריך הגירושים. האם לאחר הגירושים יש לאיזה גורם זכות או גישה לגעת או להקפיא את הנכסים של האישה? האם נכסי הגרושה בטוחים ולא קשורים בשום דרך לכל דבר שקורה עם הגרושה? (הסכם הגירושים נחתם ועברו 8 שנים) תודה רבה, מיטל
עוה"ד סיגל מוסקוביץ
6/10/2012 ב 18:28
מיטל, שלום בהליך של פשיטת רגל יש סמכות לביהמ"ש לבדוק אם פושט הרגל הבריח נכסים בתקופה של שנתיים לפני פשיטת הרגל. אם בהליך הגירושין הגירושין ביניכם, חולק הרכוש בהליך הרגיל, על פי חוק והגרוש שלך לא הבריח נכסים, אזי אין סכנה. עו"ד סיגל מוסקוביץ
אודי שאל/ה:
ב
שלום רב, איך מבטיחים זכויות על דירה שהיתה שייכת להורים שנפטרו לטובת כל הילדים. האם העובדה שאחד הילדים התגורר עם ההורים מקנה לו זכויות כלשהן על הדירה יותר מאשר לשאר הילדים (כולם נשואים עם משפחות, מלבד זה שהתגורר עם ההורים ושנמצא בהליכי גירושים). בדירה המדוברת נעשה פרוייקט פינוי בינוי כך שמשתלם יותר לחכות שערך הדירה שתיבנה יעלה ורק אז למכור ולחלק. הילד שמתגורר בדירה מעוניין להמשיך ולהתגורר גם בדירה החלופית. מהם השלבים שיש לבצע כדי להבטיח זכויות שאר ילדים (עדיין לא נעשה צו ירושה ואין צוואה).